Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΔΙΚΗ ΠΛΕΥΡΗ :ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΝΙΚΗ

Η δίκη του ναζιστή Κ Πλεύρη και της παρέας του που ξεκίνησε στις 11 Σεπτέμβρη για να διακοπεί και να συνεχιστεί στις 3 Δεκέμβρη 2007 (με νέα σύνθεση) ήταν ένα πραγματικό σοκ για όσους δημοκράτες την έζησαν. Η κατηγορία ήταν προτροπή σε ρατσιστική βία με βάση το Ν. 927/79 . Το ανατριχιαστικό βιβλίο του Πλεύρη «Εβραίοι όλη η αλήθεια» είναι ο ορισμός αυτού του είδους της βίας αφού μέσα σ’ ένα ναζιστικό παραλήρημα υμνεί το Γ’ Ράιχ, προπαγανδίζει την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων ( «έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»), και καλεί τους έλληνες πολίτες σε βία εναντίον τους. Δηλαδή ο εξοντωτικός αντισημιτισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Η δίκη αυτή αποκάλυψε ακόμα πόσο βαθιά έχει προχωρήσει αυτός ο αντισημιτισμός και ο νεοχιτλερισμός μέσα στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος. Η 11 του Σεπτέμβρη 2007 θα μείνει στη δικαστική και πολιτική ιστορία της χώρας μας και ίσως όλης της Ευρώπης, για το ότι ένα δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας, 60 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα και το Β’ παγκόσμιο πόλεμο υπερασπίστηκε με τη στάση του τους ναζιστές και τους ρατσιστές και στράφηκε ενάντια στα θύματά τους και τους υπερασπιστές των θυμάτων τους.
Το δικαστήριο από την αρχή απέβαλε την Πολιτική Αγωγή που εκπροσωπούσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) και την εβραία Γκίλμπερτ μέλος του ΕΠΣΕ με την «αιτιολογία» ότι το βιβλίο δεν θίγει άμεσα τους Εβραίους και ότι είναι δουλειά του κράτους αυτή η υπεράσπιση (δηλ. του δικαστηρίου). Μετά από αυτό οι μάρτυρες κατηγορίας βρέθηκαν μπροστά σε μια απίστευτη διαδικασία επίθεσης που ακολούθησε και που θα ταίριαζε περισσότερο σε δίκη της χιτλερικής Γερμανίας του ’33 παρά σε ευρωπαϊκή χώρα του 2007. Σ’ αυτή την επίθεση απ’ τη μεριά της έδρας «έλαμψε» ο εισαγγελέας Λ. Λαζαράκος. Ανάμεσα στα πολλά τερατώδη που ξεστόμισε, διακήρυξε τη θέση ότι το ναζιστικό έκτρωμα του Πλεύρη είναι ένα «επιστημονικό σύγγραμμα» και ο συγγραφέας του «ιστορικός και επιστήμων»(!), ότι η ιστορική επιστήμη «τελεί εν αμφιβόλω καταστάσει» για να απειλήσει στη συνέχεια ανοιχτά την μια από τους μάρτυρες κατηγορίας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ότι αν συνεχίσει θα διατάξει τη σύλληψη και τον εγκλεισμό της στο κρατητήριο (!). Όλα αυτά με την ανοχή της Προέδρου Εφρ. Τσελεχοβίτου αλλά και την συμμετοχή της σε ειρωνικά σχόλια κατά των μαρτύρων κατηγορίας της Α.Π αποκαλώντας τους «γραφικούς».
Αυτή η ατμόσφαιρα κυριάρχησε στο Εφετείο της Αθήνας στις 11/9κάτω από τα χειροκροτήματα, τις επεμβάσεις του κοινού της αίθουσας και τους καγχασμούς των ξυρισμένων κεφαλιών…Η δίκη διακόπηκε για τις 3 Δεκέμβρη που θα γινόταν με νέα σύνθεση. Πέντε μέρες μετά στις 16 Σεπτέμβρη ο συνήγορος υπεράσπισης του Πλεύρη, ο γιός του Θάνος Πλεύρης καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης που από τις τηλεοπτικές του εκπομπές διαφήμιζε το ρατσιστικό βιβλίο αποκαλώντας το «το αγαπημένο μου», εκλέγονται βουλευτές με το ΛΑΟΣ. Λίγες βδομάδες αργότερα η Α.Π καταθέτει 27σέλιδη αναφορά στις Δικαστικές αρχές κατά του εισαγγελέα Λαζαράκου.
Στη δεύτερη φάση της δίκης που κράτησε 3 μέρες η σύνθεση του δικαστηρίου έχει αλλάξει. Στο μεταξύ τόσο η αναφορά που κατέθεσε η ΑΠ κατά του Λ. Λαζαράκου όσο και η καμπάνια της με αφίσα για την επαίσχυντη δίκη της 11/9 δυνάμωσαν το ενδιαφέρον του Τύπου για την υπόθεση. Η βαρύτητα της δίκης έγινε αισθητή και προκάλεσε έντονο σχολιασμό στα μπλόγκ όπου η συντριπτική πλειοψηφία τους υποστήριξε την ανάγκη της καταδίκης του Πλεύρη. Δημοκράτες δημοσιογράφοι επίσης έγραψαν πολύ καλά άρθρα και ρεπορτάζ στις εφημερίδες («Ιός». Τ. Καμπύλης, Μ. Μουστάκα, Καρκαγιάννης κ.α) και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο» με τον Μ. Διονέλη. Στο μεταξύ η δίκη βγήκε έξω από τα σύνορα της χώρας και απασχόλησε τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η καταδίκη του ναζιστή στις 13 Δεκέμβρη (με ψήφους 2-1) σε 14 μήνες φυλάκιση είναι μεν μια πρώτη νίκη κατά του αντισημιτισμού, του ναζισμού και του ρατσισμού αλλά είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Κι αυτό επειδή είναι μια νίκη κυρίως στο νομικό επίπεδο και ελάχιστα στο πολιτικό. Γιατί η γενική σιωπή του πολιτικού καθεστώτος συνεχίστηκε και στη δεύτερη φάση της δίκης. Γιατί η δίκη αυτή κυριολεκτικά «πνίγηκε» σε τηλεόραση και ραδιόφωνο σε μια αναμφίβολα οργανωμένη λογοκρισία και ο λαός μας δεν έμαθε ούτε ότι έγινε η δίκη, ούτε ότι υπήρξε κάποιος κατηγορούμενος για ρατισμό, ούτε ότι αυτός καταδικάστηκε. Επί τρεις μήνες δεν ακούστηκε καν σαν είδηση! Εκκωφαντικά απούσα και από την αίθουσα αλλά και από οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής συμπαράστασης ήταν σύσσωμη η αριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική – με εξαίρεση την ΟΑΚΚΕ – και σύσσωμος ο αναρχικός χώρος – με εξαίρεση την ομάδα Τέρμιναλ 119. Δύο μέρες πριν τη δίκη ο Κ. Παπαιωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα τοποθετήθηκε κατά της καταδίκης Πλεύρη. Κρατώντας αυτό το άρθρο στα χέρια της η εισαγγελέας στις 13 Δεκέμβρη πρότεινε την αθώωση του ναζιστή!!
Με λίγα λόγια αποδείχτηκε ότι η πολιτεία και σύσσωμος ο κοινοβουλευτικός κόσμος επέτρεψαν να σέρνεται και να δυναμώνει στη βάση της κοινωνίας ο κανιβαλικός αντισημιτισμός ενώ ταυτόχρονα άφησαν και αφήνουν αλώβητο το ΛΑΟΣ που θα ξεσκεπαζόταν βαριά αν έβγαινε στο φως αυτή η δίκη. Αυτή η αποκάλυψη του χαρακτήρα του ευρύτερου πολιτικού καθεστώτος ήταν η μεγαλύτερη συνεισφορά αυτής της δίκης που δικαιώνει την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία για την απόφασή της να παρέμβει στη διαδικασία για να κάνει αποτελεσματικό το κατηγορητήριο και έτσι η δίωξη και η καταδίκη να γίνουν υποχρεωτικές για τις δικαστικές αρχές.
Για μας αυτή η δίκη δεν έχει τελειώσει και δεν εννοούμε ότι υπάρχει ακόμα η διεξαγωγή της σε δεύτερο βαθμό. Εννοούμε ότι η ποινική καταδίκη πρέπει να συμπληρωθεί από την πολιτική αλλιώς η πρώτη θα μείνει μετέωρη. Στην πραγματικότητα η δίκη του Πλεύρη σαν δίκη του αντισημιτισμού και του ρατσισμού γενικότερα μόλις τώρα άρχισε.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον αντισημιτισμό, στο νεοναζισμό για να αναχαιτίσουμε τον υφέρποντα φασισμό σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής για τη υπεράσπιση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το άρθρο αυτό της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΕΝΕΚΕΝ" (τεύχος 10ο άνοιξη 2008)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπό διωγμό το Ουράνιο Τόξο?

Ύστερα από ερώτηση του υιού Πλεύρη προς τον υπουργό δικαιοσύνης, το Ουράνιο Τόξο παραπέμπεται στον εισαγγελέα για ...προσπάθεια διαμελισμού της χώρας

Δελτίο Τύπου
Φλώρινα / Lerin, 23/05/2008



Να περιμένουμε και την εσχάτη των ποινών;







Ο Αθανάσιος υιός Πλεύρη και βουλευτής του ΛΑΟΣ, γνώριμος του Ουράνιο Τόξου για τον βρυχηθμό «τα φράγκα πού τα βρήκατε;», βρυχηθμός που υποδηλώνει την πολιτική του κουλτούρα, και ο οποίος ακουγόταν κάθε φορά που ο εκπρόσωπος της οργάνωσής μας δήλωνε στους δημοσιογράφους των καναλιών που μας «έδιναν το λόγο», ότι από θέση αρχής δεν συνομιλούμε με ακροδεξιούς, επανήλθε εναντίον μας με ερωτήσεις προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο εκφραστής λοιπόν του νεοφασιστικού συναπαντήματος, χαρακτήρισε ως πρόκληση το γεγονός πως στην ιστοσελίδα μας υπάρχει χάρτης του κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EFA (μέλος του οποίου είμαστε) με τίτλο: European Free Alliance: Map showing the Cultures and Languages in the E.U.

Σε αυτό λοιπόν το χάρτη, αναγράφεται η Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα και εμφανίζεται εντός της Ελλάδας η περιοχή όπου η μακεδονική γλώσσα αποτελεί μητρική γλώσσα τμήματος του πληθυσμού.

Ο Αθανάσιος Πλεύρης, ως άλλος «γιος του αετού», θεωρεί πρόκληση να ονομάζει το Ουράνιο τόξο, δηλαδή η οργάνωση των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, «τα Σκόπια ως Μακεδονία». Εκλαμβάνει δε τα εντός της ελληνικής επικράτειας όρια της μακεδονικής γλώσσας που σημειώνονται στο χάρτη, ωσάν «τα Σκόπια να κατέχουν και την Μακεδονία μας».

Τόσα μπορεί ο άνθρωπος, τόσα καταλαβαίνει.

Δεν θα ασχολούμαστε με την περίπτωσή του, εάν η απάντηση του υπουργού δικαιοσύνης ήταν παρόμοια με της κυρίας Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα ως δημοκρατική χώρα, κατοχυρώνει στους πολίτες της το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα και βέβαια αυτό ισχύει και για τα στελέχη του Ουράνιου Τόξου».

Το πρόβλημα εμφανίζεται με τη στάση του κύριου Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος στην ερώτηση Πλεύρη προς αυτόν, για το αν προτίθεται «βάσει του αρ. 30 παρ. 1 Κ.Π.Δ. να ζητήσει την κίνηση της ποινικής διαδικασίας για τυχόν διενέργεια εγκλημάτων των ποινικού κώδικα (Π.Κ. 138)», ενημερώνει αυτόν, ότι «η ως άνω ερώτηση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστεί».
Ο υπουργός δικαιοσύνης του ελληνικού κράτους, θεωρεί δηλαδή ότι η πρόταση Πλεύρη για εφαρμογή του άρθρου 138, εναντίον των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, πιθανόν να είναι βάσιμη.

Ωστόσο το άρθρο 138 προβλέπει την ποινή του θανάτου για όσους με βία επιχειρούν να «συγχωνεύσουν έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία».

Ξαναγυρίσαμε στον εμφύλιο και δεν το γνωρίζουμε;
Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε μονότονα, πως θεωρούμε τα ζητήματα των εθνικών μειονοτήτων, ζητήματα εσωτερικά κάθε χώρας και μέτρο λειτουργίας της δημοκρατίας. Σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε πως μόνο προβοκάτορες μπορούν να θέσουν ζήτημα αλλαγής συνόρων.

Η τηλεοπτική δημοκρατία σε αυτό τον τόπο διαστρεβλώνει συστηματικά το λόγο μας.

Το πολιτικό σύστημα, με το έτσι θέλω, μας βάπτισε αλυτρωτιστές.
Τώρα να περιμένουμε και την εσχάτη των ποινών;


Το Γραφείο Τύπου της
ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΕΥΡΗ....
ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΧΑΖΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ...
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΕΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΟ
ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...
ΚΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥ ΝΟΗΤΩ
ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ....
ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ:
http://studentgossip.gr/index.php?topic=5301.msg25547#msg25547