Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Νεα φασιστική επιθεση σε αυτοδιαχειριζομενο στεκι στα πετραλωνα

Τη Δευτέρα 30 Ιούνη αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Αντίπνοια στα Πετράλωνα, δέχτηκε φασιστική επίθεση. Αμέσως αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο στέκι και έγινε πορεία στους δρόμους των Πετραλώνων η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους όταν πέρασε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα.
Ανακοίνωση του στεκιού ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
Φασιστες επιτεθηκαν απροκλητα (οπως παντα) και ανανδρα(οπως παντα), με δολοφονικες προθεσεις(οπως παντα) στο αυτονομο στεκι πετραλωνων.

Οι φασίστες ήταν περίπου 15 και όλοι με κράνη γυαλιά σε μηχανάκια και ειχαν καλυψει αριθμούς κυκλοφοριας.

ορμησαν φωναζοντας φασιστικα συνθηματα και με ναζιστικους χαιρετισμους ενω ακουστηκε και κατι σανΜε τους χαιρετισμούς της Χρυσης Αυγης" και μετά: ¨Κομμούνια (ή μουνιά - δεν ακούστηκε καλά) θα πεθάνετε" ή κάτι ΄τετοιο. Αμέσωςακολούθησαν και άλλοι και άρχισαν τα μαχαιρώματα. Ο πρώτος φέρεται ότι μαχαίρωσε και τον ενα απο τουσ συντροφους. Ο ίδιος διεύθηνε την "επιχείρηση" γιατί εδωσε το σύνθημα αποχώρησης λέγοντας "ο χρόνος μας τελείωσε" και αμέσως όλοι τον ακολούθησαν.Η επιθεση συμφωνα με γειτονες κρατησε περιπου δυο λεπτα και σαφως ειχε σαν στοχο να υπαρξουν θυματα.

από συντρόφους του στεκιού μάθαμε,πως τα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο στέκι είχαν μάθημα ισπανικών!Ακουσαν θόρυβο από μηχανάκια και είδαν τους υπεύθυνους αυτής της κτηνοδίας απ'έξω να χαιρετάνε χιτλερικά. Αμέσως μετά όρμησαν μέσα απροκάλυπτα και άρχισαν να χτυπάνε και να μαχαιρώνουν κόσμο!!!! Από οτι ακούστηκε μαχαίρωσαν μόνο τα αγόρια και τα κορίτσια αρκέστηκαν μόνο στο να τα χτυπήσουν!Το στέκι στα πετράλωνα δεν είναι ανοιχτό πολλές ωρες της ημέρας και ισως όλο αυτό να ήταν προμελετημένο!

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ....

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ:

ΟΠΟΙΟ ΣΙΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ....



Ακολουθει το κείμενο που μοιράστηκε κατά τη
διάρκεια της πορείας η οποια εγινε στα πετραλωνα για την νεα φασιστικη επιθεση:



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 7 η ώρα το απόγευμα, ομάδα 20 περίπου ατόμων απο τη γνωστή φασιστική γκρούπα της «Χρυσής Αυγής» πραγματοποίησαν επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα κάτω Πετράλωνα.: Εισβάλλοντας στο στέκι «χαιρέτισαν» φασιστικά φωνάζοντας «με τους χαιριετισμούς της Χρυσής Αυγής», και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο από τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο στέκι. Τους τραυμάτισαν στα πόδια και στο κεφάλι και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όπως ήρθαν, με μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις, επιτροπές κατοικων, γραφεία πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων.

Σε ανοιχτούς δηλαδή κοινωνικούς – πολιτικούς χώρους που προτάσσουν και κάνουν πράξη την αδιαμεσολάβητη και αυτοοργανωμένη αντίσταση στην ολοένα εντεινόμενη επίθεση κράτους και αφεντικών στις ζωές μας. Οι επιθέσεις αυτές δεν στοχεύουν απλά στην πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών : Εκτος απο τα δύο παιδιά που χτυπήθηκαν στην «Αντίπνοια» πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν υποστεί σωματικές βλάβες..

Η απόδωση αυτών των επιθέσεων σε φασιστικές ομάδες και σε αυτό που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «πόλεμοε συμμοριών» ανάμεσα σε αναρχικούς – αντιεξουσιαστές και σε φασίστες από το κράτος, έχει ξεπεραστεί απο την ίδια τη δράση των κατασταλτικών του μηχανισμών: Οι εικόνες της συντονισμένης επίθεσης μπάτσων και φασιστών σε άτομα που επιχείρησαν να εμποδίσουν φασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 2 Φλεβάρη καταδεικνύουν το αυτονόητο: Τα φασιστικά σκουλήκια και οι μπάτσοι επιτελούν και αλληλοβοηθούνται στο ίδιο «έργο». Την κατασταλτικής δηλαδή επίθεσης της κυριαρχίας στα αγωνιζόμενα κομμάτια αυτής της κοινωνίας που αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της.

Το στέκι «Αντίπνοια», εδώ και ένα χρόνο, και σε συνέχεια της πολυετούς δράσης συντρόφων-ισσών στη γειτονιά μας, αντιστέκεται στην περίφραξη και εμπορευματοποίηση των λόφων του Φιλοπάππου, στην ύπαρξη καρκινογόνων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο κλείσιμο και τις απολύσεις εργατών από το εργοστάσιο της Palco, στις κάμερες παρακολούθησης. Λειτουργώντας αυτοοργανωμένα και θέλοντας να αποτελέσει ένα χώρο ασιαμεσολάβητης επικοινωνίας, συνεύρεσης και δημιουργίας, για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ»

Και μια αφισσα συμπαραστασης:
Σχετικα με την πορεια:
Οπως ηταν αναμενομενο οι μπατσοι χτυπησαν την πορεια,με χημικα και πολυ ξυλο.
Στην πρώτη επίθεση έπεσε αρκετό ξύλο. Κάποιοι σύντροφοι έπεσαν κάτω καθώς έφευγαν και τα γουρούνια έβγαλαν το άχτι τους. Στην δευτερη επιθεση στην χαμοστέρνας πρεπει να έριξαν μόνο δακρυγονα αλλα όχι κοντά στο μπλοκ. Στη συνέχεια ακολουθούσαν προκλητικά μέχρι την Αριστοβούλου.
και τελος,μια οχι και τοσο γονιμη αλλα σιγουρα χρησιμη συζητηση στο ιντυμηντια για την επιθεση στα πετραλωνα και πως βλεπουμε η πως θελαμε να βλεπουμε(στην αντιμετωπιση)
το φασισταριο:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο συλληψεις για τη φασιστική επίθεση στα Πετραλωνα



συμφωνα με ποστ που αναρτηθηκε σημερα στο athens indymedia συνεληφθηκαν δυο άτομα που επεβαιναν σε μοτοσυκλεττα και παραδεχτηκαν οτι ηταν στην επιθεση στο στεκι.

Ανώνυμος είπε...

το συγκεκριμενο ποστ που ανεφερα ειναι εδω
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=887826