Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008

Ξεκινησε το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Ξεκινησε την Παρασκευή 4 Ιουλίου, το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, σε νέο χώρο, στο Αλσος Γουδί (είσοδος από Κατεχάκη). Το τριήμερο Φεστιβάλ συνδυάζει τις συζητήσεις και την περιπλάνηση στους θεματικούς χώρους (όπου συμμετέχουν μεταναστευτικές κοινότητες, προσφυγικοί σύλλογοι, κινήματα πόλης, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και υποστηρικτικές δ­ομές για τους ψυχικά πάσχοντες και τους τοξικοεξαρτημένους, LGBT (οργανώσεις λεσβιών, γκέι, μπαϊσέξουαλ και τρανσέξουαλ), μετανάστριες οικιακές εργαζόμενες,εκπαιδευτικές συλλογικότητες, οργανώσεις κατά του εθνικισμού, του μιλιταρισμού και της παγκοσμιοποίησης κ.ά) με μουσική, κουζίνες, εικαστικές εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις.
Το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έρχεται να θυμίσει τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα του ρατσισμού, σε κάθε επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε πρόσφατα την «Ντιρεκτίβα του Αίσχους», πρόσφυγες, ανήλικοι και μη, εξακολουθούν να κρατούνται σε άθλιες συνθήκες σε διάφορα κέντρα κράτησης, ενώ εντείνεται η καταστολή από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς και επιχειρήσεις-σκούπα και καλά κρατούν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αλλά και σε στέκια και συλλογικότητες.
Δείτε το επίσημο site ­ Το πλήρες πρόγραμμα (και σε μορφή pdf για εκτύπωση) ­­­
Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή!13 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ4,5 και 6 Ιουλίου 2008 Πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη)Για να ακουστούν δυνατά όσες και όσοι δεν έχουν φωνή!13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή: Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λέσβιες, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, οι επισφαλείς και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι.13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2008 στο πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη). Μια γιορτή για όσους θέλουν να φωνάξουν ενάντια στη σιωπή που τους επιβάλλεται. Μια διαδήλωση για όσους τους πνίγουν τα σύνορα στο Αιγαίο ή την Ομόνοια, στην οικοδομή ή το άσυλο. Μια μάζωξη όσων δεν θέλουν πια να ζουν χώρια, ο καθένας για τον εαυτό του.13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Θα βρεθούμε στο πάρκο Γουδή για πρώτη φορά. Για να συνεχίσουμε όσα εδώ και καιρό έχουμε αρχίσει, για να αρχίσουμε όσα θα χρειαστεί για καιρό να συνεχιστούν. Για να μιλήσουμε για τη βαρβαρότητα του ρατσισμού, αλλά και για την ελπίδα του αγώνα, για να κουβεντιάσουμε για τα σύνορα και τη Μανωλάδα, για να δοθεί ο λόγος στα παιδιά της δεύτερης γενιάς, σε όλα τα παιδιά που η γενιά τους θεωρείται δεύτερη και παρακατιανή.13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Με τους Soul Rebel Brass Band από τη Νέα Ορλεάνη (μαζί τους οι Mc Yinka & Lady Faye και Paris Strother and friends (Νέα Υόρκη)) να παίζουν το soundtrack της άλλης Αμερικής που επιμένει να δημιουργεί κόντρα στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την καταστροφή. Αλλά και με τους πιο κοντινούς μας Αλκίνοος Ιωαννίδης + Camvas, Φοίβο Δεληβοριά, Κρίστη Στασινοπούλου, Closer, Sigmatropic, Berlin Brides, Christabel Etheriel, Δημήτρης Μπασλάμ με το παιδικό παραμύθι Αγησίλαγος, Al Mahaba, Δανάη Παναγιωτοπούλου. Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το μεγάλο αφιέρωμα στα συγκροτήματα της δεύτερης γενιάς των μεταναστών.13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μια γιορτή για όσους δεν έχουν φωνή, αλλά ονειρεύονται νέες γλώσσες και μπορούν ακόμα να ακούσουν τις φωνές των ονείρων.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
http://antiracistfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: