Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ρατσιστική επίθεση συνοριοφύλακα εναντίον αλβανών

ΚΑΡΔΙΤΣΑ Συνοριοφύλακας “γάζωσε” Ι.Χ., στο οποίο επέβαινε ανήλικος

Τέσσερις φορές πυροβόλησε εναντίον αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ένα παιδί, συνοριοφύλακας στην Καρδίτσα, με αφορμή μια απλή τροχαία παράβαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Μητρόπολης. Ο 30χρονος συνοριακός φύλακας του τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Καρδίτσας δεν βρισκόταν σε υπηρεσία. Επέβαινε σε Ι.Χ. μαζί με μία 23χρονη φίλη του και αντιλήφθηκε μια τροχαία παράβαση διερχόμενου οδηγού.

Αμέσως ο συνοριοφύλακας κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό, που ήταν αλλοδαπός και διατηρούσε μάντρα οικοδομικών υλικών στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άντρες άρχισαν να μαλώνουν και κάποια στιγμή ο συνοριοφύλακας σήκωσε το προσωπικό του περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί προς το αυτοκίνητο του αλλοδαπού οδηγού. Τέσσερις σφαίρες καρφώθηκαν στο αμάξωμα, την ίδια ώρα που στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου καθόταν ο ανήλικος γιος του ιδιοκτήτη.

Δευτερόλεπτα πριν ο συνοριοφύλακας αρχίσει να γαζώνει το αυτοκίνητο, στο κάθισμα του συνοδηγού καθόταν ένας άντρας, ο οποίος είχε κατέβει, για να ανοίξει την πόρτα της μάντρας.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μία από τις σφαίρες διαπέρασε τη δεξιά μπροστινή πόρτα του οχήματος και βρέθηκε στο δάπεδο της θέσης του συνοδηγού. Έξω από την περίφραξη της μάντρας βρέθηκε ένας κάλυκας, ενώ μέσα από την περίφραξη βρέθηκαν άλλοι δύο από το ίδιο όπλο.

Ο συνοριοφύλακας, τον οποίο η αστυνομία αναζητούσε όλη τη νύχτα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 11.35 το πρωί, μαζί με την 23χρονη φίλη του. Το πιστόλι του κατασχέθηκε ενώ στο σπίτι του βρέθηκε ακόμη ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο γεμιστήρες, ένα κουτί με οκτώ φυσίγγια και ένα μαχαίρι με λεπίδα 15 εκατοστών. Συνελήφθη επίσης και ο αλλοδαπός οδηγός. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καρδίτσας.


Ιουλ 25, 2008

πηγή εφημερίδα "Μακεδονία"

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=21576

Δεν υπάρχουν σχόλια: