Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

H (νέα) ευρωπαϊκή συνθήκη για τη μετανάστευση και το άσυλο

Η προτεινόμενη ''Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τη Μετανάστευση και το Άσυλο'' θα εισάγει αυστηρότερα μέτρα και για τον έλεγχο της μετανάστευσης και θα αυξήσει τον έλεγχο στα σύνορα της Ε.Ε., αναβαθμίζοντας το ρόλο της FRONTEX.
Από τη ντιρεκτίβα του αίσχους στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τη μετανάστευση και το άσυλο
Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιούλη, στις Κάννες, κατά τη διάρκεια άτυπης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., ο γάλλος υπουργός μετανάστευσης Brice Hortefeux θα παρουσιάσει την ''Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τη Μετανάστευση και το Άσυλο'' (European Pact on Immigration and Asylum - Pacte européen pour lʼimmigration et lʼasile). Η συνθήκη προωθείται από τη γαλλική κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο και, με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. την 1η Ιούλη, η γαλλική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Την περασμένη Παρασκευή υπουργοί της Γαλλίας και της Ισπανίας, σε συνάντησή τους στη Μαδρίτη, κατέληξαν σε συμφωνία ως προς τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας συνθήκης, η οποία ''θα βασιστεί στην οδηγία περί επιστροφής προσώπων'' (τη ντιρεκτίβα του αίσχους) που ψηφίστηκε πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο.
Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει ένα μοντέλο ''επιλεκτικής μετανάστευσης'' και μαζικών απελάσεων. Έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει στην απέλαση από τη Γαλλία 25.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά κάθε χρόνο.
Η προτεινόμενη ''Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τη Μετανάστευση και το Άσυλο'' θα εισάγει αυστηρότερα μέτρα και για τον έλεγχο της μετανάστευσης και θα αυξήσει τον έλεγχο στα σύνορα της Ε.Ε., αναβαθμίζοντας το ρόλο της FRONTEX.
Οι κύριοι άξονες της νέας Συνθήκης είναι:
Κάθε χώρα θα διατηρεί τον αροθμό μεταναστών που κρίνει χρήσιμο για τις ανάγκες της.
Δεν θα επαναληφθούν ''μαζικές νομιμοποιήσεις'', όπως αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί παλιότερα στην Ισπανία.
Θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων και η FRONTEX.
Θα ενοποιηθούν οι νόμοι για τη χορήγηση ασύλου.
Θα υπογραφούν συμφωνίες επαναπροώθησεις με χώρες γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο θα ανακοινωθεί και η ίδρυση της ''Μεσογειακής Ένωσης'' στις 17 Ιουλίου.
Η γαλλική προεδρία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί οι συνομιλίες για τη νέα συνθήκη να επιταχυνθούν, ώστε η συνθήκη να επικυρωθεί από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. στην επόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτώβρη 2008 στις Βρυξέλλες.
http://www.clandestina.org/
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=889571


Υπαρχει ομως και η αλλη πλευρα του νομισματος....
αυτοι που βλεπουν εναν μεταναστευτικο εφιαλτη να απλωνεται επανω στην γηραια ηπειρο, να απειλει το μελλον τους και μαλλον καλοβλεπουν την απελαση η συλληψη 8 εκατομμυριων προσφυγων και μεταναστων απο την ευρωπη.
Οταν αυτη η μισαλλοδοξη και ρατσιστικη γνωμη προερχεται δε απο ενα μεγαλης
κυκλοφοριας εντυπο (τζαμπα γαρ μια και μιλαμε για free-press)που υποτιθεται οτι προαγει ενα ειδος λαιφσταιλ αλλα στην πραγματικοτητα μιλαμε για ενα ειδος κοσμοπολιτικου φασισμου τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο επικινδυνα.
Ισως τελικα ισχυει το οτι καποιοι κοιμουνται πατριωτες και ξυπνανε φασιστες η αλλοιως
πατριωτη βγαλε απο μεσα σου τον χρυσαυγιτη που επιμελως κρυβεις,πλεον, σε πηραμε χαμπαρι....
Το αισχρο δημοσιευμα της freepress LIFO στο ακολουθο λινκ:
http://www.lifo.gr/content/x6/1281.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai olws tyxaiws to onoma toy syntakth einai arxaioprepes....

Ανώνυμος είπε...

Γεωργίου Χολιαστού

ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ

Αρίζωτοι στη νέα κι απ' την παλιά τους
πατρίδα ολοσχερώς ξεριζωμένοι
χαμένοι, με χαμένη τη χαρά τους
περνούν οι μετανάστες εις την ξένη'

Και κάνουν συγκεντρώσεις οι καημένοι
και λεν: "η αγαπημένη μας πατρίδα"-
όμως πολύ δεν είναι αγαπημένη
κι όλο λιγότερο είναι πατρίδα.

Γιώργης Χολιαστός