Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Eπίθεση στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 12.30 τα μεσάνυχτα τα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στην οδό Φερών 18 έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης με αυτοσχέδια μολότοφ που έριξε κάποιος στην αυλή του κτιρίου. Εκείνη την ώρα μέλος του Φόρουμ Μεταναστών βρισκόταν μέσα στο κτίριο και με τη βοήθεια των γειτόνων έσβησε τη φωτιά που προκλήθηκε.
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη επίθεση και καταδικάζουμε τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές οι οποίες προσβάλουν ένα χώρο που προωθεί τη συνύπαρξη και τη διαφορετικότητα.
Τα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες μετανάστες και Έλληνες όλων των ηλικιών και επιπλέον είναι ο χώρος όπου οργανώνονται εκδηλώσεις από τις μεταναστευτικές κοινότητες.
Ευτυχώς την ώρα που έγινε το συμβάν δεν βρισκόταν σε εξέλιξη κάποια τέτοια εκδήλωση και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.
Θα μπορούσε όμως να υπάρχει. Είναι η δεύτερη φορά που κάποιος επιτίθεται κατ αυτόν τον τρόπο. Το Σάββατο 28 Ιουνίου κάποιος πέταξε γυάλινο μπουκάλι μπύρας στην αυλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωσή μας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά μια κοπέλα. Το γεγονός αυτό όπως και το χθεσινό έχουν καταγραφεί από την αστυνομία.
Ενημερώθηκαν όλοι οι γείτονές μας διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε και ότι αν κάτι ενοχλεί ή βρίσκει κάποιους αντίθετους μπορούμε να το συζητήσουμε πολιτισμένα και ειρηνικά.
Ευχόμαστε να μη ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός.
Ζητάμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη όλων των οργανώσεων και ελπίζουμε να πρόκειται για μία τυχαία περίπτωση και όχι για στοχοποιημένη επίθεση εναντίον του Ε.Φ.Μ.




Το Κέντρο «Αντιγόνη» καταδικαζει τη Ρατσιστική Επίθεση σε Βάρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών:

Το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» (εταίρος Νομικών Μελετών του ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) καταδικάζει με αποτροπιασμό τη ρατσιστική εμπρηστική επίθεση ενάντια στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και θεωρεί ότι προφανής στόχος των επιτιθέμενων με αυτοσχέδιες μολότωφ στα κεντρικά γραφεία της οδού Φερών είναι να πλήξουν τις αξίες της συνύπαρξης και της διαφορετικότητας όπως αυτές συμβολίζονται.
Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα των αντιρατσιστικών οργανώσεων και του κινήματος συμπαράστασης και υποστήριξης των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και με δεδομένη την όξυνση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες καλούμε την ελληνική Πολιτεία όχι μόνο να συλλάβει τους ενόχους αλλά και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων κρουσμάτων στο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: