Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Πετροπόλεμος στο λιμανι της οργης( Πάτρα...)


Σήμερα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Στην προσπάθεια κάποιων μεταναστών να ταξιδέψουν για Ιταλία, οι λιμενικοί σακάτεψαν 3 άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά τραυματισμένος. Είχαμε ακόμα συλλήψεις και άλλους τραυματισμούς.

Οι Αφγανοί τότε μετέφεραν τους τραυματίες τους στον Ερυθρό Σταυρό, όπου εκεί αλληλέγγυοι τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Ρίου ακολουθούμενοι από ασφαλίτικα. Στο Ερυθρό Σταυρό συγκέντρωθηκαν γύρω στους 150 πρόσφυγες και άλλοι τόσοι αλληλέγγυοι. Ξεκίνησαν κι άλλοι απ'τον καταυλισμό αλλά ανακόπηκαν στο δρόμο απ'τους μπάτσους.

Η οργή των προσφύγων ήταν έκδηλη. Κατηφορίσαμε προς το λιμάνι όπου απαίτησαν να απελευθερωθούν όσοι μετανάστες κρατούνταν μέσα. Οι λιμενικοί πέταξαν το μπαλάκι στον εισαγγελέα, ο οποίος απάντησε αρνητικά.

Τότε η οργή των μεταναστών ξέσπασε πάνω στη διμοιρία των λιμενικών. Οι πέτρες λόγω της γραμμής του τρένου ήταν άφθονες και άρχισαν να πέφτουν σαν χαλάζι. Μας χώριζαν με τη διμοιρία τα κάγκελα του λιμανιού και μία μισάνοιχτη πόρτα.

Κάποια στιγμή οι λιμενικοί πλησίασαν την πόρτα και χρησιμοποίησαν τα γκλοπ με σκοπό να την ελέγξουν. Ταυτόχρονα ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ό,τι άλλο γουρουνοειδές υπήρχε μέσα στο λιμάνι πετούσε πίσω πέτρες με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να τραυματιστούν.

Εκεί και οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι μπήκαν στον πετροπόλεμο. Οι λιμενικοί υποχώρησαν και σπάζοντας την πόρτα μερικοί πρόσφυγες μπήκαν στο λιμάνι παίρνοντας στο κυνήγι τους λιμενικούς.

Ο πετροπόλεμος κράτησε τουλάχιστον ένα τέταρτο. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε με πορεία προς τον καταυλισμό. Περνώντας από την τελευταία πύλη του λιμανιού οι πρόσφυγες επιτέθηκαν εκ νέου σπάζοντας τα φυλάκια του λιμενικού.

Η πορεία κατέληξε στον καταυλισμό, ενώ λίγο πριν οι πρόσφυγες ακινητοποίησαν ρεπόρτερ τοπικού καναλιού που έπαιρνε πλάνα προκλητικά, αρπάζοντας του την κασέτα.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 Αφγανοί οι οποίοι ανακρίνονται παράνομα, παρά τις προσπάθειες των αλληλέγγυων και δικηγόρων που βρίσκονται εκεί. Λόγω της κατάστασης στο νοσοκομείο, γιατρός πήγε στον καταυλισμό να φροντίσει τους υπόλοιπους τραυματίες.
πηγη:http://www.noborderpatras.org/


και ιδου πως περιεγραψαν τα καθεστωτικα μμε το γεγονος:

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
08/09/2008 00:48:57
Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν τη Δευτέρα στα όρια του λιμανιού της Πάτρας, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και λαθρομεταναστών. Τραυματίες, καταστήματα, αυτοκίνητα και κτήρια του λιμανιού με ζημιές, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που έγιναν σε δυο δόσεις.

Τουλάχιστον 12 λιμενικοί, ένας αστυνομικός και ένας Αφγανός, είναι ο απολογισμός των τραυματιών, ενώ ζημιές υπέστησαν περιπολικά της Αστυνομίας, ΙΧ αυτοκίνητα και κτήρια που βρίσκονται εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης κοντά στην πύλη 7, τον σταθμό υποδοχής επιβατών και την οδό Καρόλου.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα όταν ένας νεαρός λαθρομετανάστης βρέθηκε να απομακρύνεται τραυματισμένος από την λιμενική ζώνη. Περίπου 200 αλλοδαποί θεώρησαν υπεύθυνους για τον τραυματισμό του νεαρού τους λιμενικούς και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, πετώντας πέτρες στον σταθμό υποδοχής επιβατών. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του λιμενικού προσπάθησαν να αποκρούσουν την επίθεση και τα επεισόδια πήραν έκταση. Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, με ολόκληρη την περιοχή να μετατρέπεται σε πραγματικό πεδίο μάχης. Από τις πέτρες που έπεφταν «βροχή», προκλήθηκαν ζημιές σε 4 περιπολικά και αρκετά ΙΧ που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο, ενώ οι εξαγριωμένοι αλλοδαποί «κατέβασαν» με πέτρες και ξύλα την τζαμαρία που βρίσκεται από τη μέσα πλευρά του σταθμού υποδοχής, ενώ ένας αστυνομικός υπέστη εκδορές στο χέρι του. Μετά από λίγη ώρα, οι αλλοδαποί επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Πάτρας για να προκαλέσουν την αντίδραση της Αστυνομίας. Τελικά οι αλλοδαποί κατευθύνθηκαν προς τον Ερυθρό Σταυρό στην οδό Καρόλου, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον νεαρό τραυματία. Κύκλοι του λιμενικού υποστηρίζουν ότι ο νεαρός δεν τραυματίστηκε από συμπλοκή με λιμενικούς, αλλά από οδηγό φορτηγού, στο όχημα του οποίου προσπάθησε να κρυφτεί ο αλλοδαπός.

Αγριος πετροπόλεμος

Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι η κατάσταση θα εκτονωνόταν, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, μαζί με εκατοντάδες αλλοδαπούς, συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του λιμανιού στην οδό Καρόλου. Μέσα από την περίφραξη του λιμένα, είχαν παραταχθεί ειδικές δυνάμεις του λιμενικού, μαζί με μικρό αριθμό ανδρών των ΜΑΤ. Η έκρηξη δεν άργησε να συμβεί και ο πετροπόλεμος που ξεκίνησε είχε τέτοια ένταση ώστε να τραυματιστούν 12 λιμενικοί (από τους οποίους οι 5 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περεταίρω νοσηλεία) ενώ το τμήμα του λιμανιού στο συγκεκριμένο σημείο γέμισε από πέτρες που πετούσε το εξαγριωμένο πλήθος. Μάλιστα, οι αλλοδαποί έσπασαν την αλυσίδα μιας πόρτας και μπήκαν στο λιμάνι πετώντας… κοτρώνες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Από τον άγριο πετροπόλεμο, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που υπήρχαν στο σημείο, όπως επίσης και σε καταστήματα εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα, οι αλλοδαποί, μαζί με τους αντιεξουσιαστές, άρχισαν να υποχωρούν προς το θεατράκι της Μαρίνας για να κατευθυνθούν πίσω στον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου.
πηγη:http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10490

Πετροπόλεμος στην παραλιακή της Πάτρας και σκηνές τρόμου για εκατοντάδες πολίτες...

ΠΑΤΡΑ: Αντιμέτωποι με σοβαρά επεισόδια και τον τρόμο, ήρθαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εκατοντάδες πολίτες της Πάτρας, επιχειρηματίες της περιοχής και περαστικοί από την Ηρώων Πολυτεχνείου, ευρισκόμενοι ενώπιον ενός πετροπολέμου αλλοδαπών προσφύγων προς τις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις.
Τα επεισόδια φαίνεται πως ξεκίνησαν γύρω στις 5 το απόγευμα και η έντασή τους ήταν κυμαινόμενη μέχρι το βράδυ, ενώ σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε σχεδόν το σύνολο των ανδρών του Λιμεναρχείου και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η ηρεμία. Πάντως, η περιοχή της παραλιακής, εντός κι εκτός λιμανιού, στο ύψος του σταθμού υποδοχής «Π. Κανελλόπουλος» θύμιζε… νταμάρι, από τις χιλιάδες πέτρες που εκτόξευσαν οι αλλοδαποί, τραυματίζοντας – ευτυχώς όχι σοβαρά – δεκάδες άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ μεγάλες ήσαν οι ζημιές σε καταστήματα και σε σταθμευμένα οχήματα εντός κι εκτός λιμανιού.

Αν και οι πληροφορίες για την αφορμή των επεισοδίων είναι συγκεχυμένες, σύμφωνα με κάποιες, οι αλλοδαποί εξεγέρθηκαν μετά από τον τραυματισμό ομοεθνή τους που επιχείρησε να μπει λαθραία σε φορτηγό όχημα για να «διαφύγει» προς την Ιταλία. Οι αλλοδαποί υποστηρίζουν πως ο ομοεθνής τους τραυματίστηκε από άνδρες του Λιμεναρχείου. Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μετά τον τραυματισμό ενός αλλοδαπού, κάποιοι ομοεθνείς του επιχείρησαν να μπουν στο λιμάνι για να τον βοηθήσουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες του Λιμενικού που τους απώθησαν.

Όπως και να έχει, γεγονός είναι πως για μία ώρα περίπου, άνδρες του Λιμενικού και κάποιοι λίγοι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταθούν απέναντι στην οργισμένη αντίδραση των αλλοδαπών και η περιοχή έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. Άνδρες των αρχών ασφαλείας προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους αλλοδαπούς, για τους οποίους όμως αρκούσε μια «σπίθα» ή μια άλλη αφορμή για να «ανάψουν» και πάλι. Όπως κι έγινε πολλές φορές, καθώς την ώρα που σημειώνονταν επεισόδια, αρκετοί άλλοι ήσαν οι αλλοδαποί που εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν σε οχήματα και σε πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ σε επιφυλακή τέθηκε η δύναμη του Λιμεναρχείου και μέχρι αργά το βράδυ, μεμονωμένα περιστατικά σημειώνονταν στην εκεί περιοχή, αλλά και σε μια ευρύτερη ζώνη, στις συνοικίες του Αγίου Διονυσίου και της Αγυιάς, κυρίως.

Πρόκειται ίσως για τα σημαντικότερα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στην πόλη, μεταξύ αλλοδαπών και των αρχών ασφαλείας και για έναν ακόμα «κρίκο» στο αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες, λόγω της διαρκούς έλευσης προσφύγων στην πόλη και της υπό πλήρως ανεξέλεγκτες συνθήκες, διαμονής τους σε αυτή…

πηγη:http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14515&Itemid=352

πηγη:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=905932

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο λιμάνι της Πάτρας διαδραματίστηκαν σκηνικά ωμής βίας με υπεύθυνους τα ΜΑΤ και τις λιμενικές αρχές που με τις εντολές του τοπικού κράτους συνεχίζουν το πογκρόμ συλλήψεων εναντίον μεταναστών και με αποκορύφωμα την σύλληψη δυο μεταναστών και των ξυλοδαρμό άλλων, σήμερα Δευτέρα 08/09/2008. Η απάντηση από τον κόσμο της Πάτρα ήταν άμεση και αυθόρμητη. Μαζί με τους μετανάστες συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύονταν οι μετανάστες και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του λιμενικού απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών. Μπροστά τους βρέθηκε η αδιαλλαξία και οι δυνάμεις καταστολής.

Καταδικάζουμε την εντεινόμενη «επιχείρηση - σκούπα» που επιχειρείται από τον Δήμο και τη Νομαρχία τόσο καιρό με σκοπό την εξόντωση των μεταναστών. Ανθρώπων στους οποίους επιχειρούν να εφαρμόσουν, με κάθε τρόπο, πρώτα κάθε αντιδραστική αλλαγή καθώς αποτελούν το πιο φθηνό εργατικό χέρι, έρμαιο στα χέρια του εκάστοτε εργοδότη, χωρίς καμία διαπραγματευτική ισχύ για την ίδια τους τη ζωή, και αναγκάζονται να ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια των σκηνικών στη Μανωλάδα Ηλείας.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες! Από το τοπικό κράτος των Φούρα και Κατσικόπουλου, την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, που με την ανοχή-σύμπραξη τους εφαρμόζουν στο έπακρο την «μεταναστευτική Πολιτική» εντείνοντας την καταστολή στο λιμάνι και γύρω από το καταυλισμό, μέχρι την Κυβέρνηση της ΝΔ που με τον πολιτικό της παρτενέρ, το ΠΑΣΟΚ, συναινούν, συμμετέχουν ενεργά και προωθούν κάθε επιταγή της ΕΕ πιστοί στις ανάγκες του κεφαλαίου για ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια, που θα στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα δέχονται την πιο βάναυση καταστολή όταν δεν θα είναι πλέον χρήσιμοι για τις ανάγκες τους.

Ο τεράστιος όγκος των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου που στην προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων του και της περαιτέρω κερδοφορίας του, σπέρνει πολέμους, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, (πόλεμος σε Αφγανιστάν στο οποίο η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη) και ωθεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Υπό αυτές τις συνθήκες η μετανάστευση σε άλλη χώρα αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή τους.

Απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να δοθεί από το σύνολο της νεολαίας και των εργαζομένων. Από το μαζικό και διεκδικητικό τους κίνημα που θα απαιτεί:

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών
Άσυλο σε όλους τους μετανάστες. Ίσα Πολιτικά- Εργασιακά και Δημοκρατικά δικαιώματα σε όλους
Κατάργηση των χώρων υποδοχής - σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Να σταματήσουν οι πόλεμοι-ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ- Ρωσίας-ΕΕ- ΝΑΤΟ
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς – Να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές Βάσεις – Κανένας φαντάρος έξω απ τα σύνορα άμεση επιστροφή όσων είναι εκτός. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.


Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ)

Ανώνυμος είπε...

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος στο λιμάνι της Πάτρας. Η κτηνωδία του λιμενικού σώματος το απόγευμα της Δευτέρα 8/9 είχε ως απολογισμό τον τραυματισμό Αφγανών προσφυγών και πολυάριθμες συλλήψεις. Οι άνθρωποι αυτοί δέχτηκαν άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής στην προσπάθεια τους να μπουν σε κάποιο πλοίο για να περάσουν στην Ιταλία. Στη συνέχεια η άρνηση από τις αρχές να απελευθερώσει τους δεκάδες μετανάστες που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες στοιβαγμένοι μέσα σε ένα κοντέινερ στο λιμάνι απαντήθηκε από την οργή του πλήθους των συγκεντρωμένων προσφύγων ενάντια στις δυνάμεις καταστολής. Κεντρικό σύνθημα των εξαγριωμένων μεταναστών ήταν “Αφού μας φέρονται σα ζώα, θα τους απαντήσουμε σα ζώα”. Οι πρόσφυγες με τη συνδρομή του κινήματος αλληλεγγύης επέστρεψαν στον καταυλισμό για να προστατευθούν από ενδεχόμενο νέο πογκρόμ της αστυνομίας. Ένας τραυματισμένος πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη συνοδεία ενός συμπατριώτη του. Η αστυνομία ξεπερνώντας κάθε όριο ανέκρινε στο νοσοκομείο τον έναν τραυματία και το συνοδό του χωρίς παρουσία δικηγόρου και χωρίς τη συγκατάθεση οποιοδήποτε υπεύθυνου γιατρού σε προσπάθεια να τους συνδέσουν με την επίθεση που δέχτηκαν οι δυνάμεις καταστολής στο λιμάνι της Πάτρας το ίδιο απόγευμα. Μόνο όταν έφτασε ένας δικηγόρος για να τους υπερασπιστεί η αστυνομία απέσυρε οποιαδήποτε κατηγορία και επέτρεψε σε γιατρούς να εξετάσουν τον τραυματία. Το περιστατικό στο νοσοκομείο έρχεται να επιβεβαιώσει ένα εμπεδωμένο κλίμα φόβου. Υπάρχουν πολυάριθμες καταγγελίες για τραυματισμένους μετανάστες οι οποίοι φοβούνται να επισκεφθούν το νοσοκομείο και να ζητήσουν ιατρική περίθαλψη αφού ξυλοκοπούνται από τις δυνάμεις καταστολής.

Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς,
Πάτρα, 8 Σεπτέμβρη 2008

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν ήταν μέσα δε μπορεί να ξέρει τι γινόταν μέσα στο λιμάνι.Εγώ όμως ήμουν.Δεν είναι σωστό να κατηγορούνται οι άνθρωποι του λιμενικού σώματος για το γεγονός ότι προσπάθησαν να προστατέψουν μια ομάδα ατόμων οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστούν(Μιλάμε για νέα παιδιά 18-25 χρονών,που δεν είχαν καμία ανάμειξη στις συμπλοκές,όπως ψευδώς αναφέρεται ότι πετούσαν τις πέτρες πάλι πίσω).Όσο για το τι θα απογίνουν οι πρόσφυγες δε νομίζω ότι εσείς που τους υπερασπίζεστε με τόση θέρμη θα δεχόσασταν να φιλοξενήσετε, έστω κάποιους απ αυτούς για κάποιες μέρες στα σπίτια σας... Να σας δω όλους τότε όταν θα κινδυνεύετε να κολλήσετε κάποια απ τις αρρώστιες που έχουν όλοι μετα από τόσους μήνες που ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.Γιατί όποιος μιλάει απ την άνεση του σπίτιου του, ξεκούραστος και φρεσκοπλυμμένος ,για τα δικαιώματα των μεταναστών χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό γι αυτούς,τότε είναι απλά ένας ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ... Δεν έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ τους λιμενικούς όμως μη ξεχνάμε οτι και αυτοί είναι άνθρωποι. Ότι και να λέτε ξέρω ότι χτες δεν ήταν οι λιμενικοί τα γουρούνια αλλά οι έλληνες που ήταν έξω με τους μετανάστες και έριχναν αδιακρίτως πέτρες.Χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.Όμως ας μη ξεχνάει κανείς τους ότι μέσα στο λιμάνι θα μπορούσε να ήταν μέσα η μάνα τους ο πατέρας τους ή κάποιο άλλο αγαπημένο τους πρόσωπο.Αν τραυματιζόταν ποιός θα έφταιγε; Οι λιμενικοί;!Αφήστε λοιπόν τις πέτρες και πιάστε το νόημα της συμπαράστασης. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Eίμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε επιχείρηση που ανάγει ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα σε ζήτημα ωμής καταστολής.

Eίναι χυδαίος ρατσισμός και φασισμός. Zούμε ένα τεράστιο και παγκόσμιο μεταναστευτικό ρεύμα, με συγκεκριμένες αιτίες, που παράγονται από τις αναπτυγμένες νεοφιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες.

Αντί για καταστολή, αυτές οι κοινωνίες χρωστάνε να στήσουν, δίπλα στα μνημεία των ηρώων τους, το άγαλμα του άγνωστου μετανάστη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φιλοξενία τους και τις υποχρεώσεις ένταξής τους στην κοινωνία της εργασίας.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες, η μάζα των προσφύγων στην Hρωων Πολυτεχνείου, από πολλές απόψεις είναι ήρωες και οι ίδιοι, με τους ίδιους αντίπαλους με τους έγκλειστους του Πολυτεχνείου.

Aξίζουν τη φιλοξενία μας.

Aς απευθυνθεί ο Δήμαρχος στους δημότες. Eίμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση των λαϊκών στρωμάτων.

Tο κράτος οφείλει να τους χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, για να προωθηθούν στις χώρες προτίμησής τους άμεσα και νόμιμα. Γιʼ αυτά αξίζει νʼ αγωνιστούμε.



Ε.Α.Μ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ