Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Επιθέσεις κατά μεταναστών στα Χανιά

Η πρώτη επίθεση έγινε προ ημερών στη Νέα Χώρα όταν 12 άτομα ξυλοκόπησαν έναν Μαροκινό, ενώ προηγήθηκε στην πλατεία Αγοράς επίθεση εις βάρος ενός 20χρονου Λίβυου πρόσφυγα.

Σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης "θέλει να θυμίσει σε όλους τους Χανιώτες γονείς καταρχήν, αλλά και σε όλους όσοι ζουν και εργάζονται σε αυτή την πόλη, ότι δε φταίμε εμείς οι μετανάστες, για την ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, για την αδιέξοδη καθημερινότητα, για την ακρίβεια, για τα ακριβά φροντιστήρια και τις πιο ακριβές σπουδές, για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, το ντοπάρισμα των αθλητών. Αντίθετα είμαστε από αυτούς που γινόμαστε δέκτες όλης αυτής της κατάστασης στη χειρότερη εκδοχή της, ακριβώς επειδή είμαστε μετανάστες και θα πρέπει ταυτόχρονα να αποδεικνύουμε ότι είμαστε και άνθρωποι. Η επιβεβαίωση της ανθρώπινης ιδιότητάς μας γίνεται με τη δουλική συμπεριφορά μας απέναντι στο αφεντικό, τον σπιτονοικοκύρη, τον φίλο ημεδαπό. Όσο πιο σκυμμένο το κεφάλι μας τόσο πιο άνθρωποι είμαστε. Όμως ακόμη και έτσι οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν τελειώνουν. Συνάνθρωποί μας καθημερινά πέφτουν θύματα καταρχήν του κρατικού ρατσισμού (νέα ντιρεκτίβα της Ευρ. Ένωσης) και στη συνέχεια του συνανθρώπου μας.Νέα παιδιά - μετανάστες, πέφτουν θύματα παραπληροφορημένων άλλων νέων παιδιών (γιατί πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα και τα προβλήματά τους πηγάζουν από τους «διαφορετικούς»), τα οποία επιτίθενται με βαρβαρότητα και ιδιαίτερη αγριότητα σε ανυπεράσπιστους ακόμη και από τον εαυτό τους (γιατί δεν είναι πολύ ανθρώπινο μετανάστης να σηκώσει χέρι και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη μια και από την άλλη οι ομάδες επίθεσης είναι πολυπληθείς).Αν πιστεύει η τοπική κοινωνία ότι πράγματι:οι μετανάστες είναι η αιτία των παραπάνω αλλά και άλλων προβλημάτων (δε διεκδικούμε το αλάθητο) τα παιδιά τους καλά κάνουν και τρομοκρατούν και ξυλοκοπούν όποιους βρουν μπροστά τους χωρίς λόγο ότι αυτή η συμπεριφορά μας αξίζει επειδή είμαστε μετανάστες Τότε ας συνεχιστεί η αδιαφορία.

Διαφορετικά ας είμαστε όλοι εδώ να αναδείξομε τις αξίες ζωής μας και όλοι μαζί να καταδείξομε τον εχθρό που δεν είναι άλλος από την πολιτική υπεράσπισης του κέρδους και του κανιβαλισμού.Ας υπερασπιστούμε έμπρακτα το δικαίωμα στη ζωή όλων χωρίς εξαιρέσεις. Ας γίνει η αρχή περιθωριοποίησης των κάθε λογής ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων".

πηγη:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=903834

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=905562

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.