Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Πορεία 1000 ατόμων στην Κοτζιά χθες απογευμα για τη δολοφονία νεαρού Πακιστανού από αστυνομικούς!Στην πλατεία Κοτζιά μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Τζαβέντ Ασλάμ παρουσία 1000 ατόμων. Η συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τη δολοφονία νεαρού πακιστανού. Ως γνωστόν χθες το πρωί έπεσε νεκρός ο μετανάστης Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ μετά από βάρβαρη καταδίωξη αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τύχη και άλλων 15 σοβαρά τραυματισμένων.

Οι μετανάστες βρέθηκαν σε μια ουρά χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν εκεί για να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Με τον πιο κτηνώδη τρόπο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τους βάλουν δήθεν στην ουρά, προκάλεσαν απίστευτο πανικό , ποδοπατήθηκαν αρκετοί και μέσα σε αυτές τις συνθήκες βρέθηκε χτυπημένος ο 24χρονος μετανάστης.

Τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο περιέγραψαν ξανά και ξανά τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα αστυνομικά όργανα.

Υπεύθυνη για την δολοφονία του Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ είναι η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, των αστυνομικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Είναι κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει ότι οι ίδιοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς για καλύτερη προτεραιότητα και απωθήθηκαν με τρείς ελαφρά τραυματίες. Ξεκινάει τώρα η πορεία με τη σωρό του δολοφονηθέντος Πακιστανού - μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο - που δολοφονήθηκε από την αστυνομία. Αν υπάρξουν νεότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσω.
πηγες:politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=122991#122991
http://indy.gr/newswire/apo-ti-sygkentrosi-stin-pl-kotzia-dimar3c7eioy
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=919176
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=919176

Δεν υπάρχουν σχόλια: