Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Το αυγό του οικοναζισμού στην Ελλάδα


Οι φασίστες θέλουν να "σώσουν" την ελληνική φύση! Μήπως και να σταματάγανε την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω από την Ελλάδα; Και η μόλυνση των ποταμών να σταματάει στα σύνορα; Θα μας φτιάξουν και Ελληνικές βροχές;

Ένας νεολαιίστικος χώρος που συνδυάζει την οικολογία με μια έξαλλη ναζιστική προπαγάνδα:

http://oikologiko.blogspot.com/

Η «Πράσινη Πτέρυγα» αυτοχαρακτηρίζεται ως εθνικιστική. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική - και δε μπορεί να κρυφτεί, γιατί οι αναφορές που επιλέγονται είναι άκρως χαρακτηριστικές:

Ως Οικολογικά σκεπτόμενοι Εθνικιστές ξεκινήσαμε αυτό το περιοδικό σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε τη διάδοση και τη διαφύλαξη μιας αναπόσπαστης πτυχής της Ιδεολογίας μας.

Όπως γράφει ο Ernst Lehmann: «Αυτό είναι το θεμελιώδες στοιχείο των βιολογικών στόχων της εποχής μας.[...] Αυτή η προσπάθεια προς τη συνεκτικότητα με το σύνολο της ζωής, με τη φύση την ίδια, φύση μέσα στην οποία γεννιόμαστε, αυτή είναι η βαθύτερη έννοια και η αληθινή ουσία της Εθνικοσοσιαλιστικής σκέψης.»

Όπως τότε,έτσι και σήμερα αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι κάθε συνειδητοποιημένου Εθνικιστή. Αυτος πρέπει να είναι ο Αγώνας μας.

Αγώνας για τον Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση.

(http://oikologiko.blogspot.com/2008/10/1.html)

Η οικολογία και ο εθνικισμός ταυτίζονται με τον εθνικοσοσιαλισμό! Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ο ναζισμός είχε αναπτύξει, στα χρόνια της ανόδου του, ένα πολύ έντονο «φυσιολατρικό» κίνημα, στο οποίο εκφραζόταν οι εθνικοσοσιαλιστικές «αξίες» με τολμηρό και θελκτικό τρόπο. Το ναζιστικό αυτό κίνημα, μάλιστα, είχε τόσο μεγάλη δυναμική, που είχε εμπνεύσει φωτογράφους, ζωγράφους, κινηματογραφιστές κλπ. Οι οποίοι «δούλεψαν» με κέφι για το ναζισμό, παρουσιάζοντας τα «τέλεια δείγματα της Άριας Φυλής», άντρες και γυναίκες, ως φυσιολάτρες, κυνηγούς, αθλητές κλπ.

Τώρα, εβδομήντα χρόνια μετά, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Δε γνωρίζω αν οι οικοναζιστές «εμπνεύστηκαν» από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες ή πρωτοτυπούν στην «πρότασή τους». Το βασικό σχήμα όμως είναι το εξής: Χρησιμοποιούνται τα πραγματικά δεδομένα της οικολογικής κρίσης (κλιματική αλλαγή, μόλυνση και ρύπανση του περιβάλλοντος, μεταλλαγμένα κλπ) για να τονιστεί ότι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει να αντιμετωπιστούν είναι μια δικτατορία - εθνικοσοσιαλιαστικού τύπου, φυσικά. Δείτε τα αποσπάσματα ενός από τους «ιδεολόγους-θεωρητικούς τους», που επέλεξαν οι ίδιοι:

“Οποιαδήποτε δικτατορία θα ήταν καλύτερη από τη σύγχρονη δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε με τίποτα να υπάρξει δικτάτορας που να είναι περισσότερο ηλίθιος από την ηλιθιότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Η καλύτερη δικτατορία θα ήταν αυτή που θα κατρακυλούσε πολλά κεφάλια στο έδαφος ώστε να αποτρέπει κάθε οικονομική ανάπτυξη.”

“Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία των επαναστατικών κινημάτων - από τους Εθνικοσοσιαλιστές, τους Φινλανδούς Σταλινικούς, από τα διάφορα στάδια της Ρωσσικής επανάστασης, από τις μεθόδους των Ερυθρών Ταξιαρχιών - και ας ξεχάσουμε τους ναρκισισμούς.
…Τα εναλλακτικά κινήματα και ομάδες αποτελούν ευχάριστη ανακούφιση και είναι πολύ καλοδεχούμενα από την κοινωνία του κέρδους και της οικονομίας.
…Οτιδήποτε έχουμε δημιουργήσει ως πολιτισμός τα τελευταία 100 χρόνια, πρέπει να καταστραφεί.”

(http://oikologiko.blogspot.com/2008/10/pentti-linkola.html )

Το φαινόμενο είναι, προς το παρόν, περιθωριακό. Ίσως όμως αποδειχτεί επικίνδυνο στο μέλλον, γιατί συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο την οικολογική κρίση και τον οικολογικό ακτιβισμό, με την πανούκλα του ναζισμού.

ΠΗΓΗ:
http://indy.gr/analysis/to-aygo-toy-oikonazismoy-stin-ellada
http://panosz.wordpress.com/2008/10/28/oiko-nazi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: