Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη νικηφόρα αντιρατσιστική κινητοποίηση που ματαίωσε την φασιστική μάζωξη μίσους του ΛΑ.Ο.Σ Κυψέλης και της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών και των κατοίκων της περιοχής. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής του Αγ.Παντελεήμονα με την μαζική συμμετοχή των Αφγανών προσφύγων και την μαχητική συμπαράσταση εκπαιδευτικών, φοιτητικών συλλόγων, τοπικών κινήσεων πολιτών έστρεψαν την πλάτη τους στο κάλεσμα ρατσιστικού μίσους και πλαισίωσαν την αντιρατσιστική συγκέντρωση που κάλεσε η Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.
Μία μέρα πριν μάλιστα, η πλειοψηφία των ανθρώπων της περιοχής που είχαν ξεκινήσει την πρωτοβουλία κατοίκων ΟΧΙ κατά αλλά ΥΠΕΡ των προσφύγων απαίτησαν να καταγγελθεί η καπηλεία της εκδήλωσης από τους φασίστες σε συνεδρίαση τους. Όταν, η μειοψηφία το αρνήθηκε τους δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την αντιρατσιστική συγκέντρωση και αποχώρησαν. Οι λιγοστοί φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ Κυψέλης δήλωσαν «ότι δεν πειράζει, ας έρθουν τα παιδιά της Χρυσής Αυγής,»!
Η πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα δονήθηκε από συνθήματα κατά του ρατσισμού, πλημμύρησε από την κραυγή αγανάκτησης χιλιάδων για την πολιτική της κυβέρνησης που σπέρνει την φτώχεια, χαρίζει 28δις στους τραπεζίτες και κόβει για τις ανάγκες ΟΛΩΝ μας για μια καλύτερη ζωή στις γειτονιές, κόβει τις δαπάνες για κοινωνική φροντίδα, για την υγεία, την εκπαίδευση. Χαιρέτησαν με ομιλίες εκ μέρους της Επιτροπής κατά του Συμφώνου οι Δ.Σαραφιανός, δικηγόρος, ο Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ. Επίσης χαιρέτησαν φοιτητές από τους Συλλόγους Φοιτητών ΑΣΟΕΕ και Ιατρικής, ο Αντώνης Καρράς, Τμήμα μεταναστών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ.Δαφνής Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Γ ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και του ΜΕ.Ρ.Α.
Κυριάρχησε η οργή ενάντια στην κυβέρνηση που με την συμμετοχή της στο πόλεμο του Αφγανιστάν είναι συνένοχη για τα εγκλήματα κατά του αφγανικού λαού και έχει το θράσος να στρέφεται κατά των προσφύγων στην Ελλάδα με ρατσιστικές επιθέσεις της αστυνομίας , βασανισμούς, εξευτελισμούς και στέρηση του δικαιώματος στο άσυλο.
Οι φασίστες με την κάλυψη της αστυνομίας βρέθηκαν έξω από την Πλατεία να προκαλούν, να επιτίθενται με μπουκάλια και ξύλα τραυματίζοντας πρόσφυγες και άλλους διαδηλωτές. Η αποφασιστικότητα και η ενότητα των διαδηλωτών ήταν πρωτοφανής και ακύρωσε τα σχέδια τους παρά την κραυγαλέα κάλυψη των εγκλημάτων τους από την Αστυνομία του Παυλόπουλου.
Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους γιατί ο εχθρός μας είναι οι καπιταλιστές που θέλουν να μας διαιρέσουν την ώρα που η κυβέρνηση τους κάνει πλάτες για μαζικές απολύσεις, πάγωμα των μισθών και τους χαρίζει δισεκατομμύρια.
Θα κλιμακώσουμε άμεσα τον αγώνα για άσυλο και νομιμοποίηση των μεταναστών ενάντια στην επιβολή των μέτρων του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ που προωθεί ο Παυλόπουλος. Απαιτούμε στέγη και φροντίδα των προσφύγων τώρα με επίταξη χώρων διαμονής. Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα και να σταματήσουν οι επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας. Απαιτούμε, να σταματήσει η αστυνομία του Παυλόπουλου να εμποδίζει τους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 3ΜΜ
Με αιτήματα δικαίωμα στο άσυλο, νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα, όχι στο ρατσιστικό Σύμφωνο Σαρκοζί.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964,Δημήτρη Σαραφιανό 6838675348


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: