Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Άγριο ξύλο στο Αλλοδαπών σήμερα το πρωϊ-Τεταμένη η κατάσταση στην Π. Ράλλη

Σήμερα στις 7 π.μ., άνδρες της ΕΛΑΣ στο τμήμα Αλλοδαπών της οδού Πέτρου Ράλλη, ξυλοκόπησαν άγρια αιτούντες Άσυλο από διάφορες χώρες προέλευσης που είχαν στηθεί σε ουρά 2-3.000 Ανθρώπων, περιμένοντας για να εξασφαλίσουν τα μαγικά χαρτάκια «προτεραιότητας» για αύριο το πρωί.
Ένας από τους τραυματίες, ο Αχμέτ Ατζάζ, από το Πακιστάν, είχε στηθεί στην ουρά από τις 5 το πρωί και ήταν στην πρώτη σειρά! Ο Αχμέτ, είναι 2 μήνες στην Ελλάδα, και προσπαθεί υπομονετικά να βρεθεί η μέρα που θα καταφέρει να τον δεχτούν στο Αλλοδαπών, για να κάνει αίτηση Ασύλου. Όμως οι αστυνομικοί σήμερα αποφάσισαν ότι η ουρά έπρεπε να πάει πιο πίσω και 6 από αυτούς έβγαλαν τα κλομπ τους και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως. Ο Αχμέτ τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Οι πρώτες σειρές ανθρώπων διαλύθηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς τα πλάγια. Πολλοί συμπατριώτες του Αχμέτ έφυγαν από το Αλλοδαπών και κατέβηκαν στην Ομόνοια. Κινητοποιήθηκε η Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό». Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν και από διάφορες άλλες χώρες προέλευσης σχηματίσαμε πορεία οργής και αγανάκτησης που ξεκίνησε από την οδό Μενάνδρου, και μέσω της Πειραιώς, κατευθύνθηκε στην Ομόνοια. Μετά από ομιλίες εκπροσώπων αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, η πορεία κατευθύνθηκε έξω από το Δημαρχείο Αθηνών στην οδό Αθηνάς, όπου έγινε κατάληψη διαμαρτυρίας του οδοστρώματος.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά τα σοβαρά επεισόδια και το θάνατο Πακιστανού στις 26/10, άλλαξε η διαδικασία για 2 εβδομάδες και το Αλλοδαπών δεχόταν αιτήματα ασύλου και τις καθημερινές, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, αντί μόνο τις Κυριακές. Όμως τα χαρτάκια προτεραιότητας που έδινε παρέμειναν αθροιστικά όσα και πριν (περίπου 300 την εβδομάδα) και ο συνωστισμός χιλιάδων έγινε καθημερινό φαινόμενο. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες και καταλήψεις της Πέτρου Ράλλη από εκατοντάδες μετανάστες που διαμαρτύρονταν για την κοροϊδία. Έτσι αποφάσισαν να ξανα-αλλάξουν τη διαδικασία και από τις 15/11 η μόνη μέρα παραλαβής αιτημάτων ασύλου για όλους είναι πλέον το Σάββατο στις 7 το πρωί! Ντροπή τους!

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η ρατσιστική βία και οι σκούπες της Αστυνομίας, στην Πέτρου Ράλλη, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην περιοχή της Ομόνοιας.
Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη σημερινή επίθεση
Άμεση πρόσβαση των αιτούντων άσυλο με διαφορετικά σημεία υποδοχής αιτημάτων ασύλου, τόσο στην Αττική, όσο και σε πανελλαδική κλίμακα
Να φύγει η αρμοδιότητα αιτημάτων ασύλου από την Αστυνομία
Δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας αστέγων και προσφύγων στην Αθήνα με σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - να κλείσουν τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης
Άσυλο και στέγη σε κάθε πρόσφυγα, νομιμοποίηση των μεταναστών

Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία
Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

www.ksm.gr
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930450


Με δεδομένη την καινούργια αλλαγή της ημέρας "εξυπηρέτησης" των μεταναστών, το Κάτεργο της Π. Ράλλη θα ανοίξει για λίγο αύριο το πρωί τις πόρτες του προκειμένου να δεχτεί μόλις 50 μετανάστες. Την περασμένη Παρασκευή η ουρά των μεταναστών αποτελούνταν από περίπου 1000 άτομα στις 7 μμ. Σήμερα, 1000 άτομα έχουν στηθεί ήδη στην ουρά από τις 12 το μεσημέρι. Φανταστείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα περιμένουν όρθιοι μέχρι αύριο το πρωί και τηρουμένων των αναλογιών θα αριθμούν 4000 άτομα, σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις.Στη 1 το μεσημέρι σήμερα καθώς η αστυνομία είδε ότι η ουρά πληθαίνει από πολύ νωρίς, επιτέθηκε τους μετανάστες για να τους απωθήσει ανοίγοντας το κεφάλι ενός και σπάζοντας το χέρι ενός άλλου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι μετανάστες εξοργισμένοι έστησαν μια αυθόρμητη πορεία που κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Κοτζιά και επέστρεψε προς το Κάτεργο από τις οδούς Σοφοκλέους, Πειραιώς και Π. Ράλλη.Η κατάσταση είναι τεταμένη γύρω από το Κάτεργο, με τους μετανάστες να έχουν μεγαλώσει την ουρά αναμονής, να έχουν στήσει πηγαδάκια στην γύρω περιοχή και τους αστυνομικούς να έχουν ενισχύσει τα σημεία φύλαξης.
http://anarxikoiaigaleo.blogspot.com/
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930416

Δεν υπάρχουν σχόλια: