Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΚΙ'ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Πάνω από 1000 ντόπιοι και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα, τη Δευτέρα 24/11 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Αγίου Παντελεήμονα και απέναντι στην απόπειρα του ΛΑΟΣ να κινητοποιήσει κατοίκους της περιοχής την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα, με κεντρικό σύνθημα “να μη γίνουμε εμείς μετανάστες σε άλλες περιοχές”…
Η συγκέντρωση των “κατοίκων” είχε μετα βίας 150 άτομα, από τους οποίους κάποιοι άρχισαν να φεύγουν όταν ήρθαν 30 συντεταγμένοι φασίστες της Χρυσής Αυγής με ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας “Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή”. Και κάποιοι συνέχισαν να φωνάζουν εμετικά συνθήματα μαζί τους. ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις ενώ οι χρυσαυγίτες προκαλούσαν συνεχώς πετώντας μπουκάλια, γιαούρτια κλπ σε μετανάστες και αλληλέγγυους. Γύρω στις 6 διαλύθηκαν οι Χρυσαυγίτες, και ξαμολύθηκαν στα γύρω στενά, χτύπησαν κάποιους ανυποψίαστους μετανάστες, έσπασαν τη βιτρίνα ενός μαγαζιού μετανάστη και έφυγαν για τα γραφεία τους. Αντιρατσιστικές οργανώσεις και μετανάστες αποχώρησαν αρκετά αργότερα από την πλατεία με πορεία προς την Ομόνοια.
Εκτός από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” συμμετείχε η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κάτοικοι του 5ου και 6ου Διαμερίσματος, αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΝΑΝΤΙΑ, Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Σύμφωνο Μετανάστευσης, και Αναρχικές ομάδες που ευτυχώς δεν δημιούργησαν το παραμικρό επεισόδιο παρότι προκλήθηκαν πολλές φορές από τους φασίστες. Κυρίως όμως, ήταν εκεί εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες που ήταν στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης, φωνάζοντας συνθήματα ασταμάτητα.
Εκτός από τους βαμένους ακροδεξιούς και φασίστες, η “Κίνηση” μοίρασε εκατοντάδες προκηρύξεις σε κατοίκους της περιοχής και ανοίξαμε τη συζήτηση με πολλούς από αυτούς. Το συμπέρασμα είναι πως η γειτονιά δεν είναι “τσιμενταρισμένη” εναντίον των μεταναστών όπως παρουσιάζεται στα κανάλια, αλλά ότι οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και η Αριστερά, έχουν υποχρέωση να κάνουν πολλή δουλειά ενάντια στην πραγματική υποβάθμιση της περιοχής που βιώνουν οι κάτοικοι, με στόχο ντόπιοι και μετανάστες να διεκδικήσουν από κοινού λύσεις για τα κοινά τους προβλήματα…
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είναι μια γειτονιά με σοβαρά προβλήματα, που χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται και αποκτούν εκρηκτικές διαστάσεις: Φτώχεια, κυκλοφοριακό χάος, ρύπανση, σκουπίδια, έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, ανεπαρκής στέγαση για σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ναρκωτικά, αυξημένη παραβατικότητα, άστεγοι. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και η υπερ-συγκέντρωση προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν, που ελλείψει υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας, μένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, κοιμούνται στην πλατεία, ή σε άθλια «ξενοδοχεία» της περιοχής. Όμως η υποβάθμιση της περιοχής μας δεν οφείλεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που ήρθαν κυνηγημένοι. Αλλά στην εγκατάλειψη εδώ και δεκαετίες από την κυβερνητική πολιτική ανύπαρκτων κοινωνικών δαπανών και την πολιτική “βιτρίνας” των δημοτικών αρχών. Ακόμα και αν φεύγανε οι Αφγανοί, δεν θα λύνονταν τα προβλήματα υποβάθμισης. Και το πρόβλημα θα μετατίθονταν σε άλλες πλατείες και γειτονιές της πόλης μας.
Όμως αξιοποιώντας τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής, κάποιοι «κάτοικοι» καλούν τους περίοικους, να διαμαρτυρηθούν στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα σήμερα στις 5 μ.μ. Όχι ενάντια στη συνολική υποβάθμιση της γειτονιάς αλλά απέναντι στους φτωχούς και άστεγους μετανάστες και πρόσφυγες. Η μεθόδευση αυτή, στηρίζεται από ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, αλλά και την οργάνωση Κυψέλης του ΛΑΟΣ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μην συμμετάσχουν στην ξενοφοβική αυτή συγκέντρωση που δεν είναι τόσο “ακομμάτιστη” και “αθώα” όσο παρουσιάζεται, και θα οξύνει αντί για να «λύσει» τα προβλήματα.Όσο υπάρχει φτώχεια, πόλεμος, εξαθλίωση σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, με συμμετοχή Δυτικών στρατευμάτων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και ανύπαρκτη οικονομική βοήθεια από τη Δύση, μετανάστες και πρόσφυγες θα έρχονται στην Ευρώπη αναζητώντας μια θέση στον ήλιο. Η λύση δεν είναι τα πογκρόμ απέναντί τους για να φύγουν, αλλά η αλληλεγγύη, η νομιμοποίηση και η κοινωνική τους ένταξη. Οι κοινοί αγώνες ελλήνων και μεταναστών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που μας χτυπάει όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.
Κάτοικοι του 5ου & 6ου διαμερίσματος της Αθήνας, αντιρατσιστικές οργανώσεις και φορείς της ευρύτερης περιοχής καλούμε τη Δευτέρα 24/11 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα και ταυτόχρονα ενημέρωσης της γειτονιάς για τις σκέψεις μας.
Στόχος μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε με μερίδα κατοίκων που αισθάνεται ότι τα πραγματικά προβλήματα τους πνίγουν. Αλλά να συζητήσουμε για το πώς από κοινού μπορεί να αναζητήσουμε τη λύση τους μακριά από ξενοφοβικές αντιλήψεις, ρατσιστικά κόμματα και φασιστικές ομάδες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, συνδικάτα, σύλλογοι της περιοχής, δημοτικές κινήσεις και τοπική αυτοδιοίκηση, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς χρειάζεται να πάρουμε θέση. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας τους στους κολασμένους της γης, να κινητοποιηθούμε τώρα και να απαιτήσουμε πραγματικές λύσεις από κοινού.
Διεκδικούμε:
• Δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας άστεγων και προσφύγων στην Αθήνα με σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη• Λεφτά για σχολεία, ιατρικά κέντρα, μονάδες του ΟΚΑΝΑ και νοσοκομεία, πεζοδρόμια και ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας, μισθούς και συντάξεις. Όχι για αστυνομία, συνοριακά σώματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων• Να σταματήσει η ρατσιστική καταστολή της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τη νεολαία• Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες• Νομιμοποίηση των μεταναστών, υπηκοότητα στα παιδιά τους που γεννιούνται και σπουδάζουν εδώ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ
Κάτοικοι 5ου & 6ου Διαμερίσματος,Μετανάστες και Πρόσφυγες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα,Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών,Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη,Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”,Κατάληψη Πάτμου-Καραβία στα ΠατήσιαΣύνδεσμος για την ποιότητα Ζωής στα Πατήσια
http://www.ksm.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ANTIFA-AREA είπε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟ(χ)ΚΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ....

antifa-area

Ανώνυμος είπε...

Kαλά φασισταυγουλα είστε κι εδώ μέσα. μου το παίζετε και αντιρατσισταριά.
Οι δημοκράτες του κώλου. Μόνο στα καθεστωτικά κωλοσάιτ των χατζηλουλούδων και των χαρδιαβελιάρηδων έχω δει να κατεβάζουν σχόλια.
Κι εδώ! 2 στα 2 κατέβηκαν! χα..χα...χα... και το μόνο που έμεινε είναι του διαχειριστή. Σου ξεχειλίζει η δημοκρατία απ' τα μπατζάκια.
Όταν μιλάς για ρατσιστές και φασίστες να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Καμία σχέση με την χρυσή αυγή δεν έχω, αλλά δεν χρειάζεται να έχει κανείς για να δει τι μαλάκες φασίστες είστε εδω μέσα. Κι όποιος διαφωνεί με τις παπαριές που γράφετε εδώ μέσα πάντα θα είναι χρυσαυγίτης... Τι άλλο θα πείτε φασιστάρες;
Αντε κομπλεξικοί του κωλοχανίου.
Άμα θετε να κάνετε τους αντιρατσιστές να βγάλετε την πόρτα απ΄τα σπίτια σας να μπαίνει μέσα όποιος γουστάρει. Έχεις πόρτα; άρα λες όχι σε κόσμο να μπει. Άρα είσαι ρατσιστής γιατί κάνεις διακρίσεις.
Διάβασέ το και κατέβασέ το μαλάκα διαχειριστή.
Τελικά δεν σε διαβάζουν και πολλοί.
Κι όσοι σε διαβάζουν μάλλον σε βρίζουν.