Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Καταδικάστηκαν ισραηλινοί...ναζί:

Ποινές φυλάκισης ενός έως επτά ετών επέβαλε ισραηλινό δικαστήριο σε μια ομάδα οκτώ εφήβων 16 έως 19 ετών, που ανήκαν σε νεοναζιστική οργάνωση, η οποία προέβαινε σε επιθέσεις εναντίον ξένων εργαζομένων, υπερορθόδοξων Εβραίων και αστέγων, και σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Αράβων, υπόθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα.
Ο Ζβι Γκαρφίνκελ, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου του Τελ Αβίβ, χαρακτήρισε "σοκαριστικές και φρικτές" τις πράξεις των εφήβων που διαπράχθηκαν στην διάρκεια ενός έτους.
Η υπεράσπιση των οκτώ εφήβων, μεταναστών στο Ισραήλ από την πρώην Σοβιετική Ένωση, παρουσίασε έγγραφα που ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα ένταξης στην κοινωνία, κάτι που όπως υποστήριξε τους ώθησε να ενταχθούν στη συμμορία. Επισήμανε ακόμη ότι ένας από τους εφήβους είναι εγγονός Εβραίων που επέζησαν του Ολοκαυτώματος.
Η συμμορία αναρτούσε βιντεοκλίπ που εξυμνούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ στο Διαδίκτυο.
Ο Γκαρφίνκελ είπε ότι επέβαλε βαριές ποινές στους εφήβους εν μέρει για παραδειγματισμό των εφήβων στη χώρα, ως μέτρο αποτροπής της ένταξής τους σε νεοναζιστικές ομάδες.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι έφηβοι ήταν η σύληση μιας συναγωγής, στην οποία ζωγράφισαν σβάστικες, και το ότι σχεδίαζαν να διοργανώσουν ένα μεταναθάτιο "πάρτι γενεθλίων" για τον Αδόλφο Χίτλερ.
Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι από τη Ρωσία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μετανάστευσαν στο Ισραήλ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Πολλοί διακρίθηκαν στην πολιτική και την οικονομία, όμως αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες ένταξης, περιλαμβανομένων χιλιάδων που δεν θεωρούνται Εβραίοι από τις θρησκευτικές αρχές.
πηγη:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8777&pubid=1906818

Δεν υπάρχουν σχόλια: