Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΤ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Όλο και περισσότερα περιστατικά βίας και κακοποίησης μεταναστών από όργανα της ΕΛ.ΑΣ βγαίνουν στη δημοσιότητα.


Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα χθες στις 17:30 στην περιοχή του Γαλατσίου. Δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων τους Μοχάμεντ Ουμάρ Χαγιάτ, Ναντίμ Ματζίτ, Ράτζα Αρσάτ και Σαχετ Ακρεμ. Και οι τέσσερις κατάγονται από το Πακιστάν, οι δύο πρώτοι διαθέτουν άδεια παραμονής ενώ οι τελευταίοι διαθέτουν κάρτα αίτησης χορήγησης ασύλου. Οι αστυνομικοί τους μετέφεραν στο ΑΤ Γαλατσίου, όπου τους ανάγκασαν να ξεγυμνωθούν μπροστά σε αρκετούς ακόμα συναδέλφους τους, φωνάζοντάς τους «όλοι οι Πακιστανοί είστε πουτάνες».

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Πριν από 1 μήνα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ υπέστη αντίστοιχη βία, όταν χωρίς κανένα λόγο, προσήχθη στο ΑΤ Ακρόπολης και αναγκάστηκε να ξεγυμνωθεί μπροστά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Και φυσικά, το πιο τραγικό απʼ όλα είναι η επίθεση αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους μετανάστες που στέκονταν στην ουρά και τους ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα πάνω από 10 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι αστυνομικοί κυνήγησαν στο κέντρο της Αθήνας τον 24χρονο Μοχάμεντ Μοντασέρ Ασράφ, που βρισκόταν στο Αλλοδαπών το μεσημέρι, και αφού κατάφεραν να τον πιάσουν, τον σκότωσαν.Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος
Συμμαχία Σταματήστε τον ΠόλεμοΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΤ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


ΕΝΟΧΗ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ«Όλοι οι Πακιστανοί είσαστε πουτάνες!» Με αυτή τη χυδαία ρατσιστική κραυγή αστυνομικοί του Τμήματος Γαλατσίου ανάγκασαν τέσσερις Πακιστανούς μετανάστες να ξεγυμνωθούν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου μπροστά σε αρκετούς παρόντες αστυνομικούς.

Δύο αστυνομικοί στην οδό Γαλατσίου σταμάτησαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 5.30μμ τους Μοχάμεντ Ουμάρ Χαγιάτ, Ναντίμ Ματζίτ, Ράτζα Αρσάτ και Σαχετ Ακρεμ την ώρα που επέστρεφαν από την εργασία τους από την Πεντέλη όπου εργάζονται ως ελαιοχρωματιστές. Οι δύο πρώτοι έχουν άδεια παραμονής αφού διαμένουν από το 1997 στην Ελλάδα ενώ οι δύο τελευταίοι έχουν την κάρτα αίτησης χορήγησης ασύλου. Τους προσήγαγαν στο Τμήμα και μέσα σε αυτό υπέστησαν τον εξευτελισμό του δημόσιου σωματικού ελέγχου.

Πρόκειται για καταγγελία που έκαναν στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ. Είναι ειρωνεία μία μέρα πριν κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που υπέστη ο ίδιος στο ΑΤ Ακροπόλεως να ενημερώνεται για ένα τέτοιο ρατσιστικό κρούσμα.

Αυτό το περιστατικό όμως δείχνει ότι ο θεσμοποιημένος ρατσισμός που μόλις πριν μια βδομάδα κόστισε την ζωή του 24χρονου Μοχάμεντ Μοντασέρ Ασράφ έξω από το Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη έχει βαθιά ριζώσει και γι αυτό υπεύθυνος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλου. Τα περιστατικά πλέον δεν θα μετριούνται αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό οι αστυνομικοί του Παυλόπουλου να προσαγάγουν αυθαίρετα και να ξεγυμνώνουν μετανάστες πότε δημόσια όπως έγινε στην Αναξαγόρα(«λόγω πτώσης κορδονιού!»υποστήριξαν στα σοβαρά κύκλοι της Αστυνομίας) και πότε πίσω από τις πόρτες των ΑΤ. Συχνά βέβαια και με την απαραίτητη δόση βίας.

Είναι καιρός να μπει τέλος στην ρατσιστική αστυνομική εκστρατεία σε βάρος των μεταναστών και ιδιαίτερα σε βάρος της Πακιστανικής Κοινότητας που είχε το θάρρος να καταγγείλει τις απαγωγές.

Μετά την κινητοποίηση καταγγελίας της δολοφονίας του Πακιστανού μετανάστη η κυβέρνηση που έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα μεμπτό στην Π. Ράλλη αναγκάστηκε παραδεχόμενη έμπρακτα την ενοχή της να αλλάξει την διαδικασία υποβολής αίτησης ανοίγοντας την υπηρεσία της για πέντε μέρες την βδομάδα και όχι μόνο τις Κυριακές.

Είναι μια πρώτη υποχώρηση. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και να υπάρξει η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Τώρα θα προχωρήσουμε σε νέο κύμα κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τον ρατσισμό από τα Αστυνομικά Τμήματα και τους υπουργούς από τις θέσεις που τον οργανώνουν.Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλαμ,6942017262,Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964
πηγες:www.stop-the-war.gr
www.tvxs.gr/v129
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=921160

Δεν υπάρχουν σχόλια: