Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Οχι στη ρατσιστική συγκέντρωση μίσους(ανακοινωσηΕΝ.ΑΝΤΙ.Α)

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

Δευτέρα 24/11,4μμ, Πλατεία Αγ.Παντελεήμονα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.ΣΗ ρατσιστική πρόκληση του ΛΑ.Ο.Σ. Κυψέλης με το κάλεσμα σε συγκέντρωση κατά των μεταναστών και των προσφύγων είναι μια ενέργεια που στρέφεται κατά των δημοκρατικών ελευθεριών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

Το ΛΑ.Ο.Σ έχει στεγάσει φασίστες και ρατσιστές που έχουν δείγματα εγκληματικής δράσης με επιθέσεις όπως αυτής σε βάρος του Δ.Κουσουρή και σε βάρος δεκάδων αγωνιστών και μεταναστών. Πρόσφατα στο Ρέντη και το Αιγάλεω οργάνωσαν ρατσιστικές επιθέσεις και πήραν μαζική απάντηση από χιλιάδες εργαζόμενους και νέους.

Δεν θα τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν τον κόσμο με ρατσιστικά ψέματα όπως αυτά που φορτώσουν τις ευθύνες για την ανεργία και την φτώχεια στις πλάτες των μεταναστών. Ένοχος για την φτώχεια, την ανεργία και την προσφυγιά είναι ο καπιταλισμός που σκορπάει παντού την δυστυχία με τους πολέμους και την κρίση του και ΟΧΙ ο κάθε κατατρεγμένος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Η οργή μας στρέφεται ενάντια στους τραπεζίτες που τους χάρισε η κυβέρνηση 28δις την ώρα που αρνείται να δώσει αυξήσεις, που διαλύει την δημόσια εκπαίδευση, την Υγεία και την ασφάλιση.

Η αγανάκτηση μας στρέφεται ενάντια στους βιομήχανους που κλείνουν εργοστάσια όπως τον Λαναρά, την ΑΛΤΕΚ και την Ζήμενς και στέλνουν έτσι χιλιάδες στην ανεργία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη κυβέρνηση που σπαταλάει δις για πολεμικές εκστρατείες αντί να τα δώσει για να φτιάξουμε τις γειτονιές και τις ζωές μας.

Αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουν οι πρόσφυγες άσυλο και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου που την ώρα της κρίσης ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους στους μετανάστες.

Δεν ανεχόμαστε να δολοφονούνται πρόσφυγες όπως ο Μοχάμεντ Ασραφ στην Π.Ράλλη. Δεν ανεχόμαστε να βασανίζονται πρόσφυγες ομαδικά όπως έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ.Παντελεήμονα , η να ξεβρακώνονται δημόσια στην Ομόνοια.

Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε στο ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη να χτίσει ομάδες κρούσης όπως αυτές που διακηρύσσουν ότι «θα προχωρήσουνε σε αυτοάμυνα» δηλ. επιθέσεις και πογκρόμ και καλούν στη συγκέντρωση μίσους.

Με τον διαρκή αγώνα, την ενότητα ελλήνων και μεταναστών χτίζουμε την κοινή απάντηση στο καπιταλισμό, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Γι αυτό και σήμερα μπαίνουμε μπροστά για μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά που θα στηρίξει τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας ώστε να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές.

http://www.enantia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: