Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ιρακ. πυροβολώντας οικονομικούς μετανάστες


The men will now be flown to Dubai after the Kuwaiti company that hired them failed to secure enough contract work. (Deborah Haynes/The Times

Συνεχίζεται η θηριωδία στο Ιράκ. Αυτή την φορά οι συνεργάτες της Αμερικανικής κατοχής άνοιξαν πυρ ενάντια σε 1000 μετανάστες εργάτες από το Νεπάλ, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και αλλού όταν αυτοί διαδήλωσαν ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και στην προοπτική του να εκδιωχθούν από την χώρα χωρίς να πληρωθούν. Οι εργάτες που τα διαβατήριά τους έχουν αφαιρεθεί παράνομα θα απελαθούν μετά από την αδυναμία μιας Κουβετιανής εταιρείας να προεκτείνει τα συμβόλαια της με τον Αμερικάνικο στρατό. Ο καθένας από αυτούς είχε πληρώσει 3000 δολάρια στον διαμεσολαβητή με την ελπίδα ότι θα έβρισκε δουλειά με το που θα έφτανε στο Ιράκ. Μια δουλειά που όμως δεν υπήρχε. Όλοι τους παραμένουν στοιβαγμένοι σε τρία κτήρια-αποθήκες περιτριγυρισμένα από υψηλούς τοίχους στην ζώνη ασφαλείας του αεροδρομίου της Βαγδάτης. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται τα σπίτια των Αμερικάνων και των μελών των διπλωματικών αποστολών, και η δημοσιογραφική πρόσβαση είναι δύσκολη έως και αδύνατη.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την κατάσταση ως χαοτική. ʽτους είδα να πυροβολούν στο πλήθος» λέει ο Fernando ένας από τους συμμετέχοντες., «δεν υπήρξαν νεκροί αλλά ο φόβος κυρίεψε τους πάντες, έτρεχα σαν τρελός για να σωθώ».
Σήμερα θα εκπατριστούν οι πρώτου 447 εργαζόμενοι.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=932058

Δεν υπάρχουν σχόλια: