Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ


Πριν λίγη ώρα, στις 3:30 έξω από την είσοδο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" μαζευτήκαμε πάνω από 150 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στη συναδέλφισσα Κωνσταντίνα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Υπήρχε πανώ που έγραφε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ - Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Εγινε ενημέρωση από συνεδέλφους της οι οποίοι μας πληροφόρησαν για το καθημερινό καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας που βιώνουν από τα αφεντικά - εργολάβους καθαριότητας στον ΗΣΑΠ, τους τρόπους που εφευρίσκουν για να καρπώνονται επιδόματα βαρέων ανθυγιεινών που δίνονται για τις καθαρίστριες και μένουν στις τσέπες των αφεντικών. Για τη συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας που δέχτηκε την τρομοκρατική επίθεση, τις απειλές που δεχόταν στις οποίες δεν ενέδωσε παρόλο το γεγονός ότι είναι μετανάστρια και είναι γνωστό πως αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στη χούντα που ζούμε, καθώς και για την προσπάθεια που μεθοδεύεται ώστε να αποδωθεί η απεχθής επίθεση σε προσωπικές διαφορές της εργάτριας, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε τέτοιου είδους διαφορές με οποιονδήποτε.Εγινε αυτοσχέδιος έρανος όπου μαζεύτηκε ένα ποσό πρώτης βοήθειας από τους αλληλέγγυους και δώθηκαν ραντεβού για να συζητηθεί η παραπέρα δράση μας.ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=956278

Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα.
Kαταγγέλουμε την φρικαλέα επίθεση που έγινε στην σ. Κωσταντίνα Κούνεβα, μαχητική συνδικαλίστρια και εργαζόμενη καθαρίστρια, Γραμματέως του Παναττικού Σωματείου Καθαριστών –Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών. Η επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην σ. Κωσταντίνα το βράδυ της Τρίτης 23 Δεκέμβρη έξω από την κατοικία της στα Πετράλωνα όταν επέστρεφε από την εργασία της, είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο πρόσωπο και τους ώμους. Ο κίνδυνος για την ζωή της είναι εξαιρετικά σοβαρός και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της. Οι δράστες χτύπησαν δολοφονικά.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο θύτης της εγκληματικής ενέργειας- με την αστυνομία να είναι υπόλογη για τη μέχρι τώρα συγκάλυψή της ( έφτασε στο σημείο της επίθεσης μία ώρα μετά την ειδοποίησή της) - ένα είναι σαφές: οι κύκλοι της εργοδοσίας με τους οποίους είναι σε χρόνια σύγκρουση το μαχητικό σωματείο της Κωσταντίνας, έχουν μεγάλη ευθύνη.
Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωσταντίνα, του εργολάβου Οικονομάκη, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων . Ταυτόχρονα απολάμβανε προστασίας από τους δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες της, τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων( ΕΒΟ), οι οποίοι αδιαφορούσαν για τις διαρκείς καταγγελίες των εργαζόμενων και του Σωματείου. Όπως οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τους στην Νέα Προοπτική ( φ…. ) την ίδια αδιαφορία για αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις δουλεμπορικής συμπεριφοράς στους εργαζόμενους, αντιμετώπιζαν από το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες της Κυβέρνησης των Δολοφόνων και του Κράτους, έδιναν κάλυψη στις άθλιες εργοδοτικές πράξεις των εταιρειών του κλάδου, μη θέλοντας να εμποδίσουν την κερδοφορία τους τη βασισμένη στην υπερκμετάλλευση των εργαζομένων.
Το ΕΕΚ πιστεύει ότι η επίθεση δεν έγινε μόνο σε μια εργαζόμενη που μάχεται για τα συμφέροντα της τάξης της. Η Κωσταντίνα Κούνεβα, είναι μετανάστρια από τη Βουλγαρία, μία εκ των δεκάδων χιλιάδων που δουλεύουν στην Καθαριότητα, με άθλιες συνθήκες εργασίας, στόχοι της εκμετάλλευσης των αφεντικών. Στο πρόσωπό της τα αφεντικά και το κράτος έβλεπαν έναν επικίνδυνο ταξικό εχθρό και ένα παράδειγμα αδιάλλακτης ταξικής δράσης όλων των μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστριών εργαζομένων που εκτός από την εκμετάλλευση βιώνουν και το ρατσισμό.
Το χτύπημα στην σ. Κωσταντίνα αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα γίνονται τα αφεντικά για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, στις παρούσες συνθήκες τις καπιταλιστικής κρίσης. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι γίνεται εν τω μέσω της εξέγερσης του Δεκέμβρη, την ώρα που η νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους μάχονται ενάντια στην Κυβέρνηση και το κράτος των Δολοφόνων. Η σ. Κωσταντίνα μαζί με τις συναγωνίστριες της στο Σωματείο συμμετείχαν στη συνέλευση της κατειλημμένης από τους εργάτες ΓΣΕΕ, διαλέγοντας το δρόμο της ανεξάρτητης από τη γραφειοκρατία εργατικής πάλης.
Καλούμε το εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις τις αριστεράς και τη νεολαία, να σταθεί στο πλευρό της σ. Κωσταντίνας –αλλά και των συναγωνιστριών της στο Σωματείο- με κάθε τρόπο τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Επιπλέον πρέπει να οργανωθεί άμεσα μια καμπάνια γνωστοποίησης και καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης και των αυτουργών της σε όλη την εργατική τάξη και το λαό. Η εργοδοτική τρομοκρατία θα απαντηθεί άμεσα και στους δρόμους του ασυμβίβαστου ταξικού αγώνα, το δρόμο που η ίδια η Κωσταντίνα επέλεξε.

25 Δεκέμβρη 2008

ΕΕΚ





http://www.eek.gr/



ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ & ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ & ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
ΤΩΡΑ, ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ!

Το ΕΕΚ έχει προειδοποιήσει ότι αν η κυβέρνηση Καραμανλή παραμείνει έστω και μια μέρα επιπλέον στην εξουσία, οι κίνδυνοι για ολόκληρη την εργατική τάξη και τη νεολαία γίνονται ανυπολόγιστοι.
Με καταρρακωμένο το ηθικό και σε πανικό, χωρίς κανένα πρόγραμμα διεξόδου από την οικονομική κρίση, σε καθεστώς ακήρυχτης χρεοκοπίας και με ένα προϋπολογισμό που στα μέσα Γενάρη του 2009 θα είναι ανεφάρμοστος, η κυβέρνηση Καραμανλή γατζώνεται στην εξουσία συμπαρασύρωντας ολόκληρη τη χώρα όχι μόνο στην οικονομική καταστροφή αλλά για να αντιμετωπίσει ό,τι η αστυνομία δεν μπόρεσε, βγάζει πλέον το παρακράτος στο πεζοδρόμιο.
Μετά τις εξοστρακισμένες και αδέσποτες σφαίρες, το ράντισμα όλης της Ελλάδας με τα δακρυγόνα, τις συλλήψεις νεολαίων, η συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα, μαχητική συνδικαλίστρια και εργαζόμενη καθαρίστρια, Γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστών–Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών δέχτηκε στις 23/12/08 δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, από «αγνώστους» και η ζωή της κινδυνεύει.
Η Κωσταντίνα Κούνεβα, είναι μετανάστρια από τη Βουλγαρία, μία εκ των δεκάδων χιλιάδων που δουλεύουν στην Καθαριότητα, με άθλιες συνθήκες εργασίας, στόχοι της εκμετάλλευσης των αφεντικών. Στο πρόσωπό της τα αφεντικά και το κράτος έβλεπαν έναν επικίνδυνο ταξικό εχθρό και ένα παράδειγμα αδιάλλακτης ταξικής δράσης όλων των μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστριών εργαζομένων που εκτός από την εκμετάλλευση βιώνουν και το ρατσισμό. Στα πρόσφατα γεγονότα, η σ. Κωσταντίνα μαζί με τις συναγωνίστριες της στο Σωματείο συμμετείχαν στη συνέλευση της κατειλημμένης από τους εργάτες ΓΣΕΕ, διαλέγοντας το δρόμο της ανεξάρτητης από τη γραφειοκρατία εργατικής πάλης.
Το ΕΕΚ καλεί τις Αριστερές Οργανώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, Συλλογικότητες και φορείς της πόλης του Βόλου, Επιτροπές Συμπαράστασης για τους πολιτικούς κρατούμενους της κυβέρνησης της Δεξιάς, να προτάξουν πάνω από κάθε δράση, πανώ, σύνθημα, προκήρυξη, συζήτηση, την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
· Διάλυση των κατασταλτικών μηχανισμών, των ΜΑΤ, των Ειδικών Δυνάμεων αστυνομίας και του παρακράτους. Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. Να καταργηθούν όλοι οι τρομονόμοι.

VENCEREMOS !
ΕΕΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
26/12/08

1 σχόλιο:

Μεταχειρισμένη Τυρόπιτα είπε...

καλη δυναμη σε ολους μας.
μεσα η εξω απο τα κελια της υποκρισιας