Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΧΜΕΤ ΜΠΡΑΧΙΜ







Σήμερα το μεσημέρι, δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη και έλληνες συμπαραστάτες από την Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, τη Συριακή Παροικία και την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο 7 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, όπου επρόκειτο να γίνει η δίκη του Σύριου αγωνιστή Άχμετ Μπραχίμ που κατέβασε την Ισραηλινή σημαία από τον Ιστό της Πρεσβείας στις κινητοποιήσεις της προηγούμενης Δευτέρας.
Ο Άχμετ κατηγορείται για "έκθεση σε κίνδυνο των σχέσεων της χώρας με άλλα κράτη" με βάση το 141 άρθρο του Π.Κ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12/1 προκειμένου να εξεταστεί η γνησιότητα των εγγράφων του Άχμετ, παρά τη σχετική βεβαίωση για την εγκυρότητα του διαβατηρίου του που έχει ήδη προσκομιστεί από τη Συριακή Πρεσβεία. Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η αυτονόητη αθώωση του Άχμετ και η απαλλαγή του από κάθε κατηγορία καθώς και η απελευθέρωση ενός συμπατριώτη του που ακόμα κρατείται από την περασμένη Δευτέρα και η υπόθεσή του καθυστερεί χαρακτηριστικά να πάρει τη δικαστική οδό.
Επίσης απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση κάθε κατηγορίας για όλους τους συλληφθέντες και προφυλακισμένους μετανάστες από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων. Να μην απελαθούν όσοι συνελήφθησαν χωρίς χαρτιά στις τελευταίες κινητοποιήσεις ή καταδικάστηκαν από δικαστήρια εξπρές χωρίς δυνατότητα προσφυγής σε δικηγόρους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, ντόπιο ή μετανάστη, στην αυριανή συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στα Προπύλαια και την πορεία που θα ακολουθήσει στις Πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ε.Ε. και Ελληνικής Κυβέρνησης

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΚΙΝΗΣΗ "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"




Στη τελευταια φωτό: Ο Άχμετ μαζί με συμπαραστάτες από την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και την Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ". Οι άλλες δύο φωτό είναι από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια την ίδια ώρα.
http://www.ksm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: