Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Επιθεση στα γραφεια της εφημεριδας πρωινα νεα (Γιαννενα)

κειμενο που πεταχτηκε κατα την επιθεση στα γραφεια της εφημεριδας ''πρωινα νεα'' ξημερωματα δευτερας 15-12

Το Σαββατο 6-12 δολοφονειται στα Εξαρχεια ο Αλεξης Γρηγοροπουλος,15 χρονων (μαθητης) απο τον ενστολο μπατσο Ε. Κορκωνεα.Δεν ηταν ενα μεμονωμενο περιστατικο,αλλα ηταν αλλη μια κρατικη δολοφονια.Απο τις δολοφονιες μεταναστων απο συνοριοφυλακες στα τειχη της Ευρωπης φρουριο,τους θανατους στις αποθηκες ψυχων της δημοκρατιας που αποκαλουνται ΄΄σωφρονιστικα ιδρυματα΄΄,μεχρι τους θανατους και τους καθημερινους τραυματισμους εργατων και αλλων για την κερδοφορια του κεφαλαιου... η καθημερινη πραγματικοτητα με χιλιους τροπους φανερωνει οτι το οικοδομημα της εξουσιας στηριζεται στη βια.
Αυτη τη φορα ομως εχει ξεσπασει μια αλυσιδωτη αντιδραση που οδηγησε σε μια κοινωνικη εξεγερση.Η εκρηξη της οργης εκφραζεται με επιθετικες πορειες και πολυωρες συγκρουσεις με τις δυναμεις καταστολης ,επιθεσεις σε αστυνομικα τμηματα,πολυεθνικες και καπιταλιστικα συμβολα,αυθορμητες αλλα και στοχευμενες δρασεις σε ολη την ελλαδα,φοιτητικες και μαθητικες καταληψεις,γενικευμενες απεργιες και καταληψεις δημοσιων κτιριων.
Στην εμπροσθοφυλακη των κατασταλτικων κινησεων βρισκονται τα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης.Οι δημοσιογραφοι καθημερινα απο τα δελτια ειδησεων παραπληροφορουν διαχεοντας ασφαλιτικα ρεπορταζ, σπερνουν το φοβο και το ψεμα μιλωντας για αδικαιολογητες επιθεσεις σε δηθεν μικροεπιχειρησεις δημιουργωντας πολιτικα παιχνιδια και κερδη γυρω απ΄αυτο,αποκρυπτοντας και αποσιωποντας τα δυναμικα γεγονοτα,ενω παραλληλα στρωνουν το χαλι για περισσοτερη καταστολη ,γνωστους χαφιεδισμους, συλληψεις και φυλακισεις αγωνιστων.
Για ολους αυτους τους λογους οι Φύλακες του Θεαματος βρισκονται στο απεναντι οδοφραγμα προωθωντας το εργο της αστυνομιας και του κρατους καθως και των παρακρατικων που βαφτιζονται ΄΄αγανακτισμενοι πολιτες΄΄.Για ολους αυτους τους λογους θα αποτελουν το στοχο των εξεγερμενων..
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ..
ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ



και η απυθμενη καφριλα της Α.Κ-ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ:

Τη Δευτέρα 15/12/08 τα γραφεία της τοπικής ακροδεξιάς εφημερίδας «Πρωινά Νέα» δέχτηκαν επίθεση . Ακολούθησαν τα εξής: Μετά την επίθεση δημοσιεύτηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την ομάδα «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ».Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση με την ίδια υπογραφή με την οποία θεωρούμε ότι στοχοποιούμαστε έμμεσα και άμεσα,τόσο από το ίδιο το περιεχόμενο της όσο και από τον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε. Συγκεκριμένα υποκλέπτοντας τη λίστα επαφών του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραληπτών ( δημοσιογράφοι , τοπικά ΜΜΕ) .Χαρακτηριστικά δύο από τις επαφές είχαν καταχωρηθεί λάθος και μεταφέρθηκαν έτσι στις λίστες αποστολής της ανακοίνωσης. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό μας ονοματεπώνυμο («aman aman») με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σαν να εστάλει από το δικό μας mail. Ακόμα ενισχυτικό στην εκτίμηση μας περί στοχοποίησης είναι το γεγονός της χρήσης στην εν λόγω ανακοίνωση φρασεολογίας που παραπέμπει σε πρόσφατο δημόσιο κείμενο μας... Στοχοποιούμαστε δηλαδή για μια ενέργεια με την οποία δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σχέση και την οποία θεωρούμε αντικοινωνική και πολιτικά επικίνδυνη για το κίνημα. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να είναι και προβοκατόρικη, όπως διαφαίνεται από τη δεύτερη ανακοίνωση των «παιδιών του Δεκέμβρη». Οι δράσεις της Χειρονομίας γίνονται πάντοτε ανοιχτά δημόσια και κοινωνικά, όπως ανοιχτές είναι και οι διαδικασίες της. Επιδιώκουμε να δημιουργηθεί μέσα από την ίδια την κοινωνία ένας δημόσιος χώρος διαλόγου και απόφασης, σπάζοντας το ασφυκτικό δίπολο κρατικού – ιδιωτικού. Χώρους όπου θα μπορέσουν να αναδειχθούν πραγματικοί θεσμοί ελευθερίας, οι οποίοι θα ανταγωνίζονται και θα ακυρώνουν στην πράξη τους υπάρχοντες θεσμούς αποκλεισμού και εκμετάλλευσης. > Τέλος, δηλώνουμε πως η παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τη μοναδική θέση της συνέλευσης της Χειρονομίας Α.Κ για το συγκεκριμένο θέμα και αυτή που δημοσιεύτηκε στις 23/12/08 σε τοπικές εφημερίδες αποτελεί κατάχρηση της υπογραφής της συλλογικότητας.
Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

και οπως παντα η θεση της συνταξης του ιστολογιου:

Η αμαδα και το blog antifa area θεωρουμε αναξια σχολιασμου την προκυρηξη της Α.Κ-χειρονομιας.Η τακτικη της Α.Κ να κατακρινει οσους εχουν εξεγερτικη και συγκρουσιακη δραση ως προβοκατορες,τους κατατασσει ως ενα ειδος ΚΚΕ του αντιεξουσιαστικου χωρου,οπως παρατηρησε και ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στην προκυρηξη του.Πιστευουμε οτι η απαντηση εχει δοθει-0χι μονο στην καθεστωτικη αριστερα αλλα και στους αναρχοπατερες των εξαρχειων- μεσα απο την προκυρηξη που ακολουθησε μια πραξη ενοπλης δρασης.
Και εκει που οι πατερες της αναρχικης νομιμοφροσυνης, με ανακοινωση μιλουσαν για ριπες κατα του μαζικου κινηματος, η οργανωση που ανελαβε την ευθυνη της συγκεκριμενης ενεργειας τους την "βγηκε κοντρα ρελανς",αναφερομενη σε ...επαναστατες του γλυκου νερου
.....νομιμοφρονες αγωνισταραδες...οτι ενδιαφερονται μονονο για το δικο τους μικρομαγαζο....
δηλωσιες,οτι καταδικαζουν τον ενοπλο αγωνα,οτι ενδιαφερονται μονο για ...νομιμη δραση!
Ειδικοτερα,αναφερομενη σε ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ,αναρωτιεται πως διαχωριζει το μαζικο κινημα απο την εξεγερτικη βια.Πως πρεπει να απαντησει κανεις στις κρατικες δολοφονιες,αν οχι με ορους "πολεμου"....
Για την Ν.Δ , υπενθυμιζει τις δολοφονιες ΣΙΔΕΡΗ-ΚΟΥΜΗ-ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ κ.α.
Για το ΚΚΕ,θυμισε τα ενδοξα "κνατ" και την "ΕΣΑκς",και τους δηθεν 300 προβοκατορες του πολυτεχνειου το 73.την προδοσια της βαρκιζας και την τακτικη τους τους να βγαλουν ρουφιανο τον Αρη Βελουχιωτη.
Για το...σοσια-ληστικο ΠΑΣΟΚ,οτι τα περισσοτερα και απο την δεξια πολιτικα εγκληματα εγινεν επι εποχης διακυβερνησης του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ κανει λογο πολιτικο χαμαιλεοντισμο, καιροσκοπισμο και τυχοδιωκτισμο
και οτι στοχο εχει να αποκαταστησει την χαμενη-απο το ΠΑΣΟΚ-τιμη της σοσιαλδημοκρατιας.
Τελος, για τους φασιστες του κΛΑ.νΟ.Σ αναφερεται:
Η σταση των φασιστων του λα.ο.ς δεν μας εκπλησσει.Στεκονται ανοιχτα με το μερος των δολοφονων του κρατους.
Συμμερίζονται τη δολοφονική δράση των μπάτσων και συμφωνούν με το ΚΚΕ στο ζήτημα της καταστολής των εξεγερμένων. Αυτοί αποτελούν τον πολιτικό χώρο που νομιμοποιεί την ύπαρξη και τη δράση παρακρατικών φασιστικών συμμοριών, που σε περιόδους κοινωνικής έντασης παίζουν έναν συμπληρωματικό προς το κράτος, σκοτεινό και βρώμικο δολοφονικό ρόλο. Και μην ξεχνάμε πως αυτές οι φασιστικές συμμορίες όπως και το κόμμα του λα.ο.ς έχουν βαθιές ρίζες στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας.
Απλα προσυπογραφουμε......

Δεν υπάρχουν σχόλια: