Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Να σταματήσουμε το αίσχος στα κρατητήρια Ρεθύμνου

Φρίκη και οργή μας προκαλεί η αποκάλυψη των απάνθρωπων συνθηκών στα κρατητήρια Ρεθύμνου. Όπως αποκαλύπτουν επιβεβαιωμένες μαρτυρίες, στα κολαστήρια αυτά στοιβάζονται κατά δεκάδες κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μεταξύ τους βρίσκονται και παιδιά. Ανάμεσα σε ακαθαρσίες και τρωκτικά, με συχνές τις βρισιές και τις απειλές κάθε φορά που διαμαρτύρονται, χωρίς να τους αναγνωρίζεται ούτε η ελάχιστη ανθρώπινη υπόσταση. Με την υγεία τους, ψυχική και σωματική, σε άμεσο κίνδυνο, οι συνάνθρωποί μας αυτοί μπορεί να περνούν μήνες στην κόλαση, κατά παράβαση κάθε κατοχυρωμένου ανθρώπινου δικαιώματος , κατά παράβαση του ίδιου του νόμου.
Ό, τι συντελείται στα κρατητήρια του Ρεθύμνου είναι απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο! Δεν προσβάλλει μόνο τους κρατούμενους συνανθρώπους μας, αλλά καθέναν από μας, όποιον επιθυμεί να ζει ως άνθρωπος σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος.

Απαιτούμε:
0 Ανθρώπινες συνθήκες κράτησης-Ανθρώπινες υποδομές στις φυλακές.
0 Να σταματήσει η ποινικοποίηση της μετανάστευσης
0 Κανείς κρατούμενος χωρίς λόγο.
0 Πλήρη δικαιώματα σε όσους δικαιούνται πολιτικό άσυλο.
0 Κανένα παιδί στη φυλακή.

Να κλείσει τώρα το κολαστήριο - κρατητήριο του Ρεθύμνου - Να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί υπεύθυνοι.Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: