Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΛΑΟΣ: ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ!


Σε αντιδημοκρατικό και αυταρχικό οργανισμό βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το δεξιό άκρο του πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑΟΣ, λίγο-πολύ, ζητά την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου στη χώρα καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αρχηγός του: «Η δημοκρατία έχει καταλυθεί». Η επαναφορά χουντικών διατάξεων, η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η κατάργηση του ασύλου και η δημιουργία ειδικών δικαστηρίων τα οποία θα δικάζουν όλους όσοι φορούν…κουκούλα (!) βρίσκονται μεταξύ των αστυνομικών εκτάκτων μέτρων που ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φιλοδοξεί να ηγηθεί της σκοταδιστικής εκστρατείας να καταργηθούν όλες οι λαϊκές και δημοκρατικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα στρατιωτικο-αστυνομικό κράτος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, που οδηγεί στην απαξίωση της αστυνομίας, ζητώντας χαρακτηριστικά «να επιστρέψει η ευνομία στην Ελλάδα». Αρνείται τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, θεωρώντας την ατύχημα ή παράπλευρη απώλεια, αναφέροντας πως «δεν θα αφήσουμε την παραποίηση των γεγονότων να μας λοξοδρομήσουν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην έχει ενοχές», αφού «βγάζει η βαλλιστική σήμερα άλλα πράγματα» και ζήτησε «συγνώμη» από την αστυνομία!
Από την άλλη μεριά δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την υπεύθυνη στάση του και ειδικά για τη θέση του ότι η «βία των κουκουλοφόρων» είναι υποκινούμενη από ξένα κέντρα, προφανώς γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο απαξιώνει αυτή τη θέση και προκαλεί πολιτική ζημιά στον Περισσό.
Ο Καρατζαφέρης ζήτησε στη Βουλή από την κυβέρνηση να κάνει χρήση του άρθρου 11 του Συντάγματος, που αφορά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Συνέχισε, λέγοντας «καταργήστε το άσυλο», ζητώντας στα πανεπιστήμια «να υπάρχει εισαγγελέας, που θα εκλέγει η σύγκλητος». Όσον αφορά τα σχολεία, ζήτησε επαναφορά του άρθρου 4 του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ώστε να ισχύει η απόλυτη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μαθητών για τη λήψη αποφάσεων. Παράλληλα, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε έκτακτα δικαστήρια «που να δικάζουν τους κουκουλοφόρους», καθώς οι δικαστές φοβούνται και δεν τους καταδικάζουν.
Επίσης, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει «ιδιώνυμο η κουκούλα». «Όποιος φοράει κουκούλα από το αυτί στον εισαγγελέα, μην φοβάστε τον όρο ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά δικαιώνοντας όσους τον θεωρούν νοσταλγό της χούντας, ενώ ζήτησε εφαρμογή του αντίστοιχου γερμανικού νόμου «όταν πλησιάζει κουκουλοφόρος τον αστυνομικό».
Ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος ακόμα και όταν ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας καλούσε σε συνεργασία με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, έκλεισε το μάτι στους παρακρατικούς φασίστες που «παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» προαναγγέλλοντας ατομικές αντιδράσεις απέναντι στις κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αυτοδικία έρχεται», έχοντας προφανώς πληροφορίες «εκ των έσω». Ο ΛΑΟΣ, αφήνοντας στην άκρη τις φιλολαϊκές κορώνες δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, ενός ακροδεξιού σχηματισμού που πιέζει για τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.
Μόνο τα τανκς στους δρόμους δεν ζήτησε, ακόμα, αφήνοντας και κάτι για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: