Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή εντείνει τη φασιστική καταπίεση και αστυν. τρομοκρατία

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ

ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ....


ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.....
ΒΑΝΔΑΛΟΙ,ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ,ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΑΘΡΗΣΚΟΙ,ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ..


Γιατι αν δεν ειμαστε προκλητικοι στο ιδιο μας το
blog που στον διαολο θα ειμαστε???
(ελα μου ντε..)


antifa-area-syntaxis



δυο νέα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την ένταση της φασιστικής βίας και αστυνομικής τρομοκρατίας: α) η επίθεση στους δημοσιογράφους και β) στους δικηγόρους που όχι μόνο προπηλακίζονται, βρίζονται χυδαία, κλπ. αλλά και συλλαμβάνονται και κρατούνται, με πρόσχημα την «εξακρίβωση στοιχείων» παρόλο που επέδειξαν στους αστυνομικούς τις δικηγορικές ταυτότητες. Στους συναδέλφους τους δικηγόρους που πήγαν να τους επισκεφθούν στη γενική Ασφάλεια γίνεται επίθεση με γκλόμπς.

Η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή εντείνει παραπέρα τη φασιστική καταπίεση και αστυνομική τρομοκρατία
Η «επανίδρυση του κράτους»της φασιστικής Δεξιάς, προεκλογικός προγραμματικός στόχος του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, έχει από καιρό ολοκληρωθεί και ο εκφασισμός του αστικού κράτους έφτασε στο πιο ακραίο σημείο με την ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ οι μετά τη δολοφονία του μαθητή ενέργειες δείχνουν την απόφαση της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή να εντείνει επικίνδυνα και προκλητικά τη φασιστική καταπίεση και αστυνομική τρομοκρατία με τους σχεδιασμούς του Δεκέμβρη για άρση ορισμένων άρθρων του Συντάγματος, άρση του ασύλου, ακόμα και επέμβαση του στρατού για να κατασταλεί η εξέγερση της νεολαίας. Αλλά και οι πρόσφατες δίκες στη Λάρισα με τους γνωστούς φασιστικούς τρομονόμους και οι αποκαλύψεις Αλαβάνου στη Βουλή για προμήθεια του στρατού με υλικά ανάλογα της Αστυνομίας (κράνη και ασπίδες, δακρυγόνα-χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χειροπέδες κλπ.) προμηνύουν χρησιμοποίηση του στρατού εναντίον των διαδηλωτών και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Αυτή τη στιγμή οι φασιστικοί κρωγμοί εκ μέρους ηγετικών στελεχών της μοναρχοφασιστικής (ΝΔ) και της ναζιφασιστικής (ΛΑΟΣ κλπ.) αντίδρασης πληθαίνουν και ακούγονται ολοένα εντονότεροι και θρασύτεροι.
Μια πρώτη απόδειξη, ανάμεσα σʼ άλλα, ότι η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή έχει αποφασίσει να εντείνει παραπέρα τη φασιστική καταπίεση είναι η ανάθεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο φασιστοειδές Χρ. Μαρκογιαννάκη (έχοντας ως «βοηθό» του τον «κουνιστό και λυγιστό» Προκόπη) και μια δεύτερη απόδειξη είναι η εφαρμογή στην πράξη αυτής της απόφασης στο τελευταίο (9/1/2009) μεγάλο μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που χτυπήθηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο και χωρίς απολύτως κανένα λόγο.
Πέρα απʼ το πρώτο κιόλας χαρακτηριστικό δηλ. τη βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών στους διαδηλωτές με την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή προσφέρει την υποσχεθείσα στους αντιδραστικούς αστούς και μικροαστούς «τάξη και ασφάλεια», υπάρχουν και άλλα δυο νέα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την ένταση της φασιστικής βίας και αστυνομικής τρομοκρατίας: α) η επίθεση στους δημοσιογράφους και β) στους δικηγόρους που όχι μόνο προπηλακίζονται, βρίζονται χυδαία, κλπ. αλλά και συλλαμβάνονται και κρατούνται, με πρόσχημα την «εξακρίβωση στοιχείων» παρόλο που επέδειξαν στους αστυνομικούς τις δικηγορικές ταυτότητες. Στους συναδέλφους τους δικηγόρους που πήγαν να τους επισκεφθούν στη γενική Ασφάλεια γίνεται επίθεση με γκλόμπς.
Ο δικηγόρος Κώστας Κούτρας, επικεφαλής της Οργάνωσης «Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα», υπέβαλε μήνυση και ζητά τη ποινική δίωξη του διοικητή της ΓΑΔΑ Ι.Μπουτσικά, του αξιωματικού της αστυνομικής δύναμης και ανδρών των ΜΑΤ. Κάνει λόγο για «χιτλερικού τύπου συμπεριφορά» των ΜΑΤ και αναφέρει ότι «το πλήθος δέχθηκε αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ του «συναδέλφου» δικηγόρου, μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού Χρίστου Μαρκογιαννάκη. Το σύννεφο από τα δακρυγόνα και η λυσσαλέα αστυνομική βία απλώθηκαν πάνω από την πόλη, κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων. Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν στους δρόμους. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς, και τεχνικοί που πλησίασαν να καταγράψουν τις αθλιότητες των ΜΑΤτζήδων δέχτηκαν δακρυγόνα στα πρόσωπα και ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, για να μην μεταφέρουν στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις την αστυνομική χυδαιότητα και τις συλλήψεις των προσαχθέντων 30 πολιτών στη ΓΑΔΑ, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και δεκαοκτώ δικηγόροι, μέλη της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων και Ατομικών Ελευθεριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας», οι οποίοι πήγαν εκεί για να προστατέψουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «από τους ένστολους ή όχι τραμπούκους της ΕΛ.ΑΣ. για τις παράνομες συλλήψεις και προσαγωγές τους στα δεσμωτήρια της λεωφόρος Αλεξάνδρας». Συνεχίζοντας αναφέρει ότι οι πράξεις των αστυνομικών «υποδηλώνουν έλλειψη πίστης, σεβασμού και αφοσίωσης στο Σύνταγμα και στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, συνιστούν δε βασανιστήρια και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αναξιοπρεπή συμπεριφορά που μαρτυρεί διαφθορά χαρακτήρα και βαριά παράβαση του υπηρεσιακού καθήκοντος από πρόθεση» και σημειώνει: «εξαιτίας παρόμοιας φύσης φασιστικών γεγονότων η χώρα μας καταδικάζεται συνεχώς από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους διεθνείς οργανισμούς και δεν κατατάσσεται στις δημοκρατίες που θα αποκαλούσαμε «κράτος δικαίου» αφού μια αληθινή δημοκρατία βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: