Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ Η προανάκριση δεν «άγγιξε» τους εργολάβους

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ*

Η προανάκριση δεν «άγγιξε» τους εργολάβους
Με τεράστια κενά, που οδηγούν σε απόπειρα συγκάλυψης, η δικογραφία της υπόθεσης η οποία επιστράφηκε στην Αστυνομία από την αρμόδια εισαγγελέα
Με απαράδεκτες και προκλητικές διαδικασίες και χωρίς να εξεταστούν ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η Αστυνομία είχε παραδώσει τη δικογραφία στις εισαγγελικές αρχές. Μετά από αυτή την εξέλιξη η αρμόδια εισαγγελέας Ελ. Ράικου επέστρεψε τη δικογραφία ξανά στις διωκτικές αρχές με την παραγγελία να ληφθούν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και τους υπευθύνους της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, όπου εργαζόταν το θύμα, να διενεργηθούν συμπληρωματικές εργαστηριακές εξετάσεις για την υγεία του θύματος, καθώς και να δώσει κατάθεση η συνδικαλίστρια με τις δικές της απαντήσεις και τις εκδοχές για τη δολοφονική επίθεση, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.
Η 44χρονη Κ. Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι παραμονές Χριστουγέννων έξω από το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, θεωρώντας ότι η επίθεση σχετιζόταν με προσωπική της υπόθεση. Ωστόσο, τα στοιχεία της δικογραφίας δε φαίνονται ικανά για να στηριχτεί μια τέτοια εκδοχή και η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Αστυνομία στην Εισαγγελία με την επισήμανση «άγνωστοι δράστες».
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είχαν από την πρώτη στιγμή απαιτήσει η έρευνα για τη δολοφονική απόπειρα να στραφεί στις εργολαβικές εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο της καθαριότητας. Στον αντίποδα, η σπουδή των αστυνομικών αρχών να παραπέμψουν τη δικογραφία στην Εισαγγελία χωρίς να πραγματοποιηθεί ενδελεχής προανακριτική διαδικασία, δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τις προθέσεις των αστυνομικών αρχών που είχαν αναλάβει την υπόθεση, ενώ οι συνήγοροι της συνδικαλίστριας κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.
Συντονισμός και κινητοποιήσεις
Εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» συγκέντρωσε χρήματα για τη συνδικαλίστρια. Ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 του Γενάρη, που διοργανώνει το Σωματείο για τις ελλείψεις, έχουν ως αίτημα και την απαλλαγή των νοσοκομείων από τους εργολάβους, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Στην ίδια κατεύθυνση, τα Συνδικάτα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Καθαριστών - Καθαριστριών της Αθήνας αποφάσισαν την κλιμάκωση της δράσης τους με στόχο τη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στην καθαριότητα, στα ταξικά τους σωματεία, ενάντια στο όργιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας που επικρατεί στον κλάδο. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συνδικάτων της Αθήνας, η οποία κατέληξε στην πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης, την ερχόμενη Δευτέρα 26 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και την οργάνωση των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας σειράς εξορμήσεων και παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς (π.χ., ΗΣΑΠ, Μετρό, Νοσοκομεία και αλλού), το πρόγραμμα των οποίων θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες.
(Εννοείται πως ότι γίνεται καλό είναι από τον οποιονδήποτε... το θέμα είναι οτι από τις κινητοποιήσεις που κανονίζονται δεν υπάρχει το σωματείο της ΠΕΚΟΠ, αλλά μόνο τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ. Δεν είμαι κάφρος να σκέφτομαι καχύποπτα αλλά αφού κανονίζουν δράσεις σε χώρους που παρεμβαινει η ΠΕΚΟΠ χωρίς την ΠΕΚΟΠ με αναγκάζουν να πω, πως τελικά βρήκαν όλοι την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν την ΠΕΚΟΠ. Τόσο η ΓΣΕΕ και το σύνολο των συνδικαλιστών της όσο και το ΠΑΜΕ για να μείνει το μόνο σωματείο στο χώρο... απαράδεκτο...)
πηγη:www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4908702&publDate=20...

* εχει χαβαλε να βαζεις δημοσιευματα απο τα τελευταια σταλινικα απολιθωματα.
αν και διαφωνουμε καθετα με τις πολιτικες επιλογες τους που αγγιζουν τα ορια της ιδεοληψιας,την εμμονη
στην μαρξιστικολεννιστικη διαλεκτικη και τελος στον ...πολιτικο αυτισμο τους...
Ειναι ενα θεμα που μας αφορα ολους.Και θα επιμενουμε οτι ολοι μαζι μπορουμε να τα καταφερουμε,αρκει και το ανωτατο σοβιετ του περισσου να αφουγκραστει τα μηνυματα των καιρων και να ξεκολλησει απο την μονομανια και την μανιοκαταθλιπτικη συμπεριφορα του
Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: