Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

3000 μετανάστες και έλληνες συμμετείχαν στην αντιρατσιστική διαδήλωση της Αθήνας από την Ομόνοια στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ...Παρά τη καταρρακτώδη βροχή που μέχρι τις 3.30 ανάγκασε τους συγκεντρωμένους να μείνουν για αρκετές ώρες κάτω από υπόστεγα τόσο στις προσυγκεντρώσεις (Αγ. Παντελεήμονα 1μ.μ., Σοφοκλέους και Μενάνδρου 2μ.μ. και Πλατεία Αμερικής 2μ.μ.) όσο και στην κεντρική Συγκέντρωση της Ομόνοιας (3 μ.μ.), μετανάστες και έλληνες διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια μέχρι τις 4 και εκμεταλλεύτηκαν το μικρό διάστημα που σταμάτησε η βροχή (4-6μ.μ.) για να ξεκινήσουν μια ιδιαίτερα μαχητική και μαζική πορεία 3000 ανθρώπων προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Εντυπωσιακή η συμμετοχή των μεταναστών και των προσφύγων. Με πανό, και οργανωμένα μπλοκ συμμετείχαν η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας, οι Πακιστανικοί Σύλλογοι ΟΜΟΝΟΙΑ και “Ελληνοπακιστανικός”, ο Σύλλογος Μαροκινών Σαχαριάν, ο Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, οι Φιλιππινέζοι της KASAPI, ο Σύλλογος “ACTION CONGO”, η ΓΕΦΥΡΑ. Πολλοί οι Κούρδοι Πρόσφυγες, Σύριοι και Αιγύπτιοι μετανάστες, Σομαλοί Πρόσφυγες και Αλβανοί 2ης Γενιάς, ενώ με αντιπροσωπείες τους συμμετείχαν η Αφγανική Κοινότητα και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες βάδισαν μαζί με έλληνες διαδηλωτές στα μπλοκ της Κίνησης ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της YRE. Με πανό και κόσμο συμμετείχαν: το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, οι Φοιτητές/Μαθητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα, η δημοτική κίνηση Πειραιά “το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ”, η Νεολαία ΣΥΝ, το Κόκκινο, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.
Το πρώτο πανό της διαδήλωσης έγραφε “Έλληνες και Μετανάστες – Κοινός Αγώνας”. Συνθήματα φωνάζονταν στις γλώσσες των μεταναστών από τις κοινότητες αλλά και στα ελληνικά από έλληνες και μετανάστες: Όχι στο Ρατσισμό, Όχι στην Ευρώπη-Φρούριο, Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, Νομιμοποιήστε τους μετανάστες, το αλλοδαπών είναι μαγικό, πας για τα χαρτιά στου και πέφτεις στο γκρεμό. Όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή, εκπρόσωποι κοινοτήτων, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων χαιρέτισαν από τη ντουντούκα και απαίτησαν από την κυβέρνηση τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών, ασφάλιση και ίσα εργασιακά δικαιώματα για όλους.
Η πορεία συνέχισε μέχρι τα γραφεία της ΕΕ, όπου απαιτήσαμε να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό “Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου”, να αποσυρθεί η Ευρωπαϊκή οδηγία “επιστροφής προσώπων”, ανατροπή της συνθήκης διασυνοριακών ελέγχων “Δουβλίνο ΙΙ”. Επιστρέψαμε στην Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου γύρω στις 6 μ.μ., όταν ο καιρός άρχισε να ξαναχαλάει. Δώσαμε ραντεβού στην πανεργατική απεργία της 2 Απρίλη όπου έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.

http://www.ksm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: