Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Φασιστική επίθεση στις φυλακές

Το πρωί της 18ης Μάρτη ο Γ. Δημητράκης δέχτηκε επίθεση από τον φασίστα Περίανδρο, με την βοήθεια άλλων 2 παρακρατικών, στις φυλακές Αλικαρνασσού. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά είναι καλά στην υγεία του.
Στις 6 το πρωί της ίδιας μέρας, βρέθηκε νεκρή η Κατερίνα Γκουλιώνη, στο καράβι που τη μετέφερε κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας στην Αλικαρνασσό. Ήταν δεμένη με χειροπέδες πισθάγκωνα και χτυπημένη στο πρόσωπο. Οι κρατούμενες της Θήβας έχουν ξεκινήσει στάση και αρνούνται να μπουν στα κελιά.
Οι φασιστικές και κρατικές επιθέσεις σε συντρόφους κρατούμενους εκτός από το ότι αποδεικνύουν την απόλυτη συνεργασία τους, καθιστούν φανερό ότι κράτος και φασίστες λειτουργούν εκδικητικά με σκοπό να εξοντώσουν τις φωνές αντίστασης και αγώνα μέσα στις φυλακές και να καταστείλουν οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ κρατουμένων.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που προκάλεσαν την μαζική απεργία πείνας τον περασμένο Νοέμβρη σε όλες σχεδόν της φυλακές, η κακοποίηση του σύντροφου Γ. Δημητράκη που οδήγησε στην εξέγερση του Απρίλη 2007 που ξεκίνησε από το Μαλανδρίνο, οι συνεχείς μεταγωγές και απεργίες πείνας φυλακισμένων, οι εκδικητικές δίκες αγωνιστών μέσα στις φυλακές, αποδεικνύουν το "Εξπρες του Μεσονυχτίου" στις φυλακές και τα κρατητήρια.
Γράμμα του Γ. Δημητράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλλη, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης με τη σωφρονιστική βαρβαρότητα και δικάζεται τη Δευτέρα 23 Μάρτη στη Λάρισα με τις κατηγορίες της "στάσης κρατουμένων" και της "απόπειρας απόδρασης", ποινές που επιφέρουν πολλά χρόνια επιπλέον κάθειρξης. Καλέσματα: [1 2]
Αυθόρμητη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγυής έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού
http://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: