Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δράσεις ενάντια στις παρελάσεις







ΜΠΡΑΧΑΜΙ:





πεταχτηκαν τρικακια στη μαθητικη παρελαση στο Μπραχαμι τα οποια εγραφαν "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Κ.ΚΟΥΝΕΒΑΗΣΑΠ-ΟΙΚΟΜΕΤ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"
"ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΜΠΑΤΣΟΣΧΟΛΕΣ"










ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ:





Και στη Νέα Σμύρνη μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν και πολλά τρικάκια.Αναρτήθηκε και πανό σε κεντρικό σημείο της πλατείας που έλεγε:Κανένας συμβιβασμός. Ανταρσία και αποχή από τις παρελάσεις.










ΠΑΤΡΑ:





ομαδα μαθητων ανηρτησε πανω μπροστα στην εξεδρα των επισημων.αστυνομικη δυναμη τους απομακρυνε καθως χαλαγαν την εικονα της πατριδογιορτης.










Σέρρες:





Κολλήθηκαν αφίσες ενάντια στις παραλάσεις, δημοσίευση εδώ:










αι περάχτηκαν τρικάκια με ανάλογο περιεχόμενο σε πολλούς δρόμους της πόλης.










Κομοτηνή:





Σήμερα 25/03/09 έγινε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με πανό και κείμενα. Το πανό έγραφε: “ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ”. Μαζί με το κείμενο για την 25η Μαρτίου μοιράστηκε και το κείμενο της Παρασκευής για τον Γ. Δημητράκη και την Κατερίνα Γκουλιώνη.










Χανιά:





Την Παρασκευή το πρωί έγινε μοιρασμα σε σχολεία με κείμενο για τις παρελάσεις και πετάχτηκαν τρικάκια










Καλαμαριά Θεσσαλονίκης:





Στη μαθητική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν φυλλάδια για ελεύθερη παραλία Καλαμαριάς, και τοιχοκολλήθηκαν αφίσες για τη δολοφονία της Κ. Γκουλιώνη










Λαυριο:




Σημερα το πρωι εγινε παρεμβαση στην παρελαση στο λαυριο. Μοιραστηκαν κειμενα απο 10 ατομα απο το ελευθεριακο στεκι "αντιταξις".Μοιραστηκε το παρακατω κειμενο:188 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤο κράτος επιβάλλει χαράτσια, ο Αλογοσκούφης πήρε την θέση του Κιουταχή στην απομύζηση του λαικού πλούτου .Τα χρυσόβουλα ισχύουν ακόμα. Η εκκλησία ακόμα διατηρεί πελατειακές σχέσεις με το κράτος.Οι τσιφλικάδες ακόμα υπάρχουν. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης,Βωβός, Λάτσης, Βγενόπουλος και η λίστα συνεχίζεται...Οι ραγιάδες ακόμα κοιμούνται και δέχονται τα παραπάνω σαν κάτι το αυτονόητο, το φυσιολογικό.Η κλεφτουριά αντιστέκεται ακόμα. Κάποιοι αγωνίζονται για την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη.Οποιος θέλει να τιμήσει την μνήμη των ηρώων του 1821, αντι να κατέβει σε μια θεαματική και ανευ περιεχομένου εκδήλωση, ας κατέβει στο δρόμο για να αλλαξει την κατασταση.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ "ΑΝΤΙΤΑΞΙΣ"Υ.Γ να σημειωθει οτι ηταν η πρωτη παρεμβαση του χωρου στο λαυριο εδω και 8 δεκαετιες..












ΑΘΗΝΑ:
Παρέμβαση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου έγινε σήμερα από την Αντιεθνικιστική - Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία και το Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης κατά των εξοπλισμών, της στρατιωτικής θητείας και του ΝΑΤΟ.Μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο και χαρτονομίσματα κόστους εξοπλισμών (430 ευρώ αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο της χώρας για εξοπλισμούς) στον κόσμο - οι αντιδράσεις ποικιίλλαν, από ουδέτερες ως σχετικά εχθρικές, καθώς καταλαβαίνετε τι κόσμος πάει σε γενικές γραμμές στην παρέλαση με τα σημαιάκια του.
Ο κόσμος που μοίραζε φυλλάδια - 25 με 30 άνθρωποι - βρέθηκε κάποια στιγμή με ΕΚΑΜίτες, δημοτόμπατσους και κάποιους φασίστες γύρω του, αλλά δεν υπήρξε κάτι χειρότερο από κάποιες φραστικές αντεγκλήσεις. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
+ Κάποιο δημοτόμπατσοι εκεί κοντά κατέσχεσαν την πραμάτεια μεταναστών πλανόδιων πωλητών, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμο που ήταν εκεί για την παρέμβαση. + Στα Προπύλαια υπάρχει πλέον πανό για το θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη: «Ο θάνατος ενός φυλακισμένου ανθρώπου είναι κρατική δολοφονία»...­


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: