Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ?ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟΝ...


Ειναι μεταναστηςκαρφωστε τον....
Το δογμα Μπερλουσκονι,για "μηδενικη ανοχη" στην παραμονη μεταναστων στην Ιταλια και η προσπαθεια να λειτουργησει το δημοσιο συστημα υγειας σαν ενας μεγαλος χαφιεδικος μηχανισμος,προκαλεσε την μηνι των Ιταλων γιατρων.
Οι Ιταλοι γιατροι,διαδηλωσαν πριν απο λιγες ημερες στην Ρωμη,διαμαρτυρομενοιγια το καταπτυστο νομοσχεδιο του" καβαλιερε",να αρει στην ουσια το ιατρικο απορρητο και να ενθαρρυνει εν πολλοις τους γιατρους,να ενημερωνουν τις αστυνομικες αρχες για μεταναστες που υποψιαζονται οτι ενδεχομενως,μπορει να μην εχουν χαρτια.
Στην διαρκεια κινητοποιησης ,οι περιπου 200 συμμετεχοντες φορουσασν μπλουζες που εγραφαν: ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΟΧΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
Οπως αναφερεται απο τον ιατρικο κοσμο της Ιταλιας,η Γερουσια,στο πλαισιο ενος νομοθετηματος με τον ευγλωττο τιτλο: "νομοσχεδιο για την παταξη της λαθρομεταναστευσης",υιοθετησεστις αρχες Φεβρουαριου μιας προτασης της λαικιστικης,ακροδεξιας και ξενοφοβικης Λεγκας του Βορρα,που προβλεπειτην αρση του ιατρικου απορρητου στις περιπτωσεις και ...υποψιας μονο οτι προκειται για μεταναστες χωρις χαρτια.
Ο ιατρικος κοσμος της γειτονος χωρας καταδικασε την τακτικη της κυβερνησης Μπερλουσκονι,καταγγελοντας παραλληλα οτι τετοιι νομοι του κρατουςγεννουν κοινωνικη αδικια,καθως οι μεταναστες λογω φοβου, δεν θα εχουν στο εξης προσβαση στο δημοσιο αγαθο της υγειας με τρομαχτικες συνεπεις για τους ιδιους και τις οικογενειες τους.Χαρακτηριστικο ειναι οτι οι μεταναστρια που γεννησε και δεν κατεχει την περιφημηξ ""πρασινη καρτα δεν θα μπορει στο εξης να αναγνωρισει ουτε το ιδιο της το παιδι.Ενω με τα μετρα αυτα οι μεταναστες δεν θα εχουν πια ουτε το δικαιωμα να πεθανουν στην Ιταλια.
Να θυμισουμε οτι αντιστοιχα μετρα εδω προσπαθησε να περασει και η δεξια κυβερνηση,χωρις επιτυχια ευτυχως,καθως αντεδρασε το συνολο της κοινωνιας.

Νικολας Ασηθιανακις

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ANTIFA-AREA είπε...

οχι τετοια σχολια εδω μεσα!!!