Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ(ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΤΗΕΝS INDYMEDIA)



Στις 3 του Απρίλη στην Ηγουμενίτσα, λιμενόμπατσοι επιτέθηκαν δολοφονικά [ english ] στον 29χρονο Κούρδο από το Ιράκ, Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, μετά από σύλληψή του.
Όταν οι μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι μπάτσοι του λιμενικού τους ζήτησαν να απομακρυνθούν πράγμα που έκαναν. Αργότερα όμως ξαναγύρισαν, αφού ο σκοπός τους ήταν να φύγουν στην Ιταλία, αλλά βρήκαν τους μπάτσους να τους περιμένουν. Τότε συνέλαβαν τον Αριβάν Οσμάν και άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο μέχρι που έπαθε εσωτερική αιμοραγία. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στα Φιλιατά και από εκεί στο Νοσοκομείο στα Γιάννενα, για να καταλήξει τελικά στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση και υποστηρίζεται μηχανικά. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει ή θα μείνει σε κατάσταση "φυτού". 20 μέρες μετά κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα ενάντια στους ένστολους δολοφόνους.
Η Ευρώπη-φρούριο μετρά εκατοντάδες νεκρούς μέσα σε εγκαταλειμένα σαπιοκάραβα, κρυμμένους στους άξονες φορτηγών και μέσα σε νταλίκες. Και ενώ είναι καθημερινές οι επιθέσεις φασιστών ενάντια σε μετανάστες οι επιχειρήσεις σκούπα από την πλευρά του κράτους, μας υπενθυμίζουν τον κηρυγμένο πόλεμο της Ευρώπης ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες μετά και την ψήφιση του "Συμφώνου της Μετανάστευσης και το Άσυλο"

Ανακοίνωση του Δικτύου Μεταναστών για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Κούρδου πρόσφυγα
23/4/09: Αναγνωρίστηκαν 3 λιμενικοί που ευθύνονται για την δολοφονική επίθεση
http://athens.indymedia.org/
δειτε επισης σχετικα και στο αρχειο του antifa-area:

Δεν υπάρχουν σχόλια: