Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Η ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΝΑΖΙΣΤΗ ΠΛΕΥΡΗ(μερος1ο)

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ 3,4,και 13 Δεκέμβρη 2007

Πρόεδρος: Γ. Σπυριδάκης
Εφέτης: Μ. Παγουτέλη
Εφέτης: Α. Κρυσταλλίδου
Εισαγγελέας: Αναστασία Μασούρα

Το δικαστήριο αποβάλει για 2η φορά (η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο 2007 με διαφορετική σύνθεση) την Πολιτική Αγωγή. Στη συνέχεια ο Πλεύρης υποβάλλει ένσταση και ζητά την ακυρότητα της διαδικασίας (λόγω κλητηρίου θεσπίσματος) και το δικαστήριο την απορρίπτει. Η δίκη ξεκινά με την πρώτη μάρτυρα κατηγορίας, μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, Άννα Στάη


Πρόεδρος: Έχετε διαβάσει μόνο το κλητήριο θέσπισμα ;
Α.Σ: Όχι, έχω διαβάσει και όλο το βιβλίο. Είμαι μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και το αναφέρω επειδή αναφέρθηκε ότι κατατέθηκε ένα υπόμνημα από εμάς πέρυσι το Φεβρουάριο το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο…και επειδή είναι περίπου 45 να μου επιτρέψετε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω.
Πρόεδρος: Τι τα ενώνει όλα αυτά τα αποσπάσματα; Τι κοινό έχουν;
Α.Σ: Αυτά τα αποσπάσματα κύριοι δικαστές τα ενώνει ένα και μοναδικό πράγμα. Το μίσος. Όλα αυτά τα αποσπάσματα όπως και το πνεύμα όλου του βιβλίου, γιατί δεν είναι αποσπάσματα που υπάρχουν μόνο μια φορά, επαναλαμβάνονται δεκάδες φορές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι: ότι προτρέπουν ανθρώπους εναντίον ομάδας συνανθρώπων μας μόνο για το λόγο ότι έχουν μια συγκεκριμένη εθνική καταγωγή ή ότι έχουν μια συγκεκριμένη θρησκεία.
Πρ: Έχετε κάτι χαρακτηριστικό από αυτά τα αποσπάσματα; Ξεχωρίζει κάτι από αυτά;
Α.Σ : Ειλικρινά θα δυσκολευτώ να ξεχωρίσω σε μίσος κάποιο από τα 45 αποσπάσματα. Σε μίσος και προτροπή σε βία. Γιατί η προτροπή αυτή σε βία που ισχυρίζομαι ότι περιέχει αυτό το βιβλίο το οποίο είναι απαράδεκτο γιατί η ζωή κάποιου ανθρώπου είναι η μεγαλύτερη αξία η οποία προστατεύεται και την αρνείται ο κατηγορούμενος, αρνείται αυτή την μεγαλύτερη ιδιότητα σε συνανθρώπους μας αυτήν της τιμής και αξιοπρέπειας και κυρίως της ίδιας τους της ύπαρξης. Τους αρνείται την ύπαρξη. Το μίσος έχει να κάνει με τον εντοπισμό αυτού του «δαιμόνιου εχθρού».
Προηγείται βέβαια σ’ αυτά τα αποσπάσματα το μίσος, ώστε να μπορεί να επέλθει βία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Διότι κύριοι δικαστές δεν μπορεί ξαφνικά ένας άνθρωπος που διαβάζει ένα βιβλίο να βγει και να σπάσει το κεφάλι του εβραίου. Μπορεί όμως, με τα χρόνια και με τέτοιου είδους βιβλία και τόχει δείξει η ιστορία και έχουμε μια οδυνηρή εμπειρία απ’ αυτό το αντισημιτικό μίσος που καλλιεργήθηκε για χρόνια εναντίον αυτών των ανθρώπων και είδαμε που κατάληξε. Και είδαμε ολόκληρη η ανθρωπότητα όχι μόνο να το έχει καταδικάσει αλλά ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΉΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ! Έρχεται λοιπόν αυτό το βιβλίο και όχι μόνο ξαναβάζει αυτό το ζήτημα μπροστά αλλά προσπαθεί να επηρεάσει ανθρώπους οι οποίοι είναι εύκολο να επηρεαστούν προς αυτή την κατεύθυνση γιατί; Γιατί κύριοι δικαστές όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα. Και καθένας προσπαθεί να βρει την «εξήγηση» για τα βάσανά του. Για την ανεργία του, για τη φτώχεια του για τη μοναξιά του για όλα. Και αυτό το ρατσιστικό βιβλίο κάνει μία και μοναδική δουλειά. Δείχνει κατ’ αρχήν τον «εχθρό» αφού τον «περιγράψει» και αφού σταλάξει το μίσος στους αναγνώστες εναντίον του συγκεκριμένου «εχθρού», ότι είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για όλα τα κακά της ζωής του. Κι όχι μόνο για το δικό μας λαό, για όλους τους λαούς. Γι αυτό ζητάει και την εξολόθρευσή του.
Πρόεδρος: Όλο το βιβλίο; Τόχετε διαβάσει. Το πνεύμα του βιβλίου εναρμονίζεται με τα αποσπάσματα εκείνα που διακατέχουν ολόκληρο το βιβλίο;
Α.Σ : Ολόκληρο. …ολόκληρο το βιβλίο κύριε Πρόεδρε είναι έτσι και θα ήθελα να επισημάνω τη βαρύτητα που έχει, ως προς το μίσος εννοώ, ως προς τη ρατσιστική βία, σε ένα σημείο: αυτά τα αποσπάσματα επαναλαμβάνονται. Αμφιβάλλω εάν θα ανοίξω τυχαία μια σελίδα του βιβλίου και δεν θα βρω ένα κήρυγμα μίσους εναντίον των Εβραίων. Αμφιβάλλω! Όπου και να τ’ ανοίξουμε. Αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι ότι ο σκοπός του βιβλίου φαίνεται με πολύ σαφή τρόπο από τον πρόλογό του. Ξέρετε γιατί το έγραψε αυτό το βιβλίο;
Πρ: Κάθε βιβλίο γράφεται για συγκεκριμένο σκοπό.
Α.Σ: Ναι αλλά περιγράφει το γιατί. Περιγράφει μάλλον το λόγο των επαναλήψεων. Λέει ο κατηγορούμενος, ότι «θα βρείτε πολλές επαναλήψεις σ’ αυτό το βιβλίο. Αλλά το θεωρώ σκόπιμο να επαναλαμβάνω αυτά γιατί ..όλοι εσείς» - εννοώντας όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους – «έχετε πάθει μια …ακαμψία στον εγκέφαλο λόγω της πλύσης που σας έχει κάνει η μεριά της δημοκρατίας. Έτσι πρέπει αυτά να σας τα επαναλαμβάνω για να δημιουργήσω στον εγκέφαλό σας μια ευλυγισία»!

(φασαρία στην αίθουσα από τους ναζιστές)
Κ. Πλεύρης: Συγνώμη κύριε Πρόεδρε αλλά εδώ σχηματίζονται εντυπώσεις
Μπαλέρμπας συνήγορος υπεράσπισης του Πλεύρη: Κύριε πρόεδρε θα σας παρακαλέσω εδώ να μου δώσετε την άδεια ….να επικεντρωθεί ( η μάρτυρας ) στα σημεία που θίγουνε τους εβραίους. Αυτό με τον πρόλογο θα το κρίνει το δικαστήριό σας.
Α.Σ: Έχω διαβάσει και την πρώτη και τη δεύτερη έκδοση. Αυτό που είπα είναι ο πρόλογος στη β’ έκδοση. Και ξέρω και τις «αλλαγές» που έχει κάνει από την α’ στην β’ έκδοση. Τις οποίες ονομάζει «αβλεψίες» αλλά δεν είναι αβλεψίες.
(Από συνηγόρους του Πλεύρη): δημιουργεί εντυπώσεις!!
Πρόεδρος: Μα το έχουμε το βιβλίο.
(φασαρία)
Α.Σ: Αποσπάσματα λοιπόν. Τα έχω κατηγοροιοποιήσει. Αποσπάσματα λοιπόν που προτρέπουν άμεσα σε βία εναντίον των εβραίων π.χ στη σελίδα 742 λέει: «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».
(επεμβαίνει ο συνήγορος του Πλεύρη και διακόπτει τη μάρτυρα): Κύριε πρόεδρε…..σας δείχνει από εδώ ένα μικρό κομμάτι και όχι όλη την ενότητα. Οπότε αλλοιώνεται το νόημα. Γι αυτό να διαβαστεί όλη η ενότητα….
(Φασαρία και επεμβάσεις από τους συνηγόρους)
Πρόεδρος: Εμείς έχουμε τη μάρτυρα και θα κρίνουμε….κατά πόσο είναι αποσπασματικά , κατά πόσο είναι…
Πλεύρης: Δεν το λέω εγώ το λέει ο Κλεμανσώ…

Α.Σ: Παρόλο λοιπόν που αναφέρεται σε άλλη εποχή, σε ένα διάλογο ο οποίος είναι μέσα σε πλαίσιο όπως γίνεται σε όλα τα βιβλία …..κάτω λοιπόν από το απόσπασμα συνεχίζει ( ο συγγραφέας) με το: έτσι θέλουν οι Εβραίοι», και όχι « έτσι ήθελαν εκείνοι οι (συγκεκριμένοι) εβραίοι» τους οποίους ΠΙΘΑΝΑ κατηγορούσε ο Κλεμανσώ, είναι λοιπόν αυτό θέση του συγγραφέα και κανενός Κλεμανσώ! !! Βεβαίως αυτό το «θέλουν εντός 24 ωρών εκτελεστικό απόσπασμα δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχολιασμό!
Α.Σ: Το δεύτερο απόσπασμα είναι στη σελίδα 269: « Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του εβραιοσιωνισμού, πρέπει μόνος του, ως άτομο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Ακολούθως απαιτείται να κάνει τα ακόλουθα: όπου διαπιστώνετε εβραική επέμβαση να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται». Αυτό το «με όποια ενέργεια απαιτείται» κύριε Πρόεδρε μετά από μια καταγγελία είναι η σφαλιάρα, είναι η κλωτσιά, είναι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια!
Πρόεδρος: Μάλιστα. Άλλο απόσπασμα.
Α.Σ: Σελίδα 432: «Ο ναζισμός λοιπόν γνωρίζων καλώς τα εβραικά σχέδια απεφάσισε όπως αλλού περιγράφω, να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπην. Και έπραξε κατά την γνώμιν μου πολύ ορθώς. Η απαλλαγή της Ευρώπης από τους Εβραίους είναι επιβεβλημένη διότι ο εβραισμός συνιστά απειλή κατά της ελευθερίας των εθνών».
Πρόεδρος: Μάλιστα.
Α.Σ: Η «απαλλαγή» κύριε Πρόεδρε της Ευρώπης από τους Εβραίους, που θεωρεί (ο κατηγορούμενος) επιβεβλημένη δεν μπορεί βεβαίως να γίνει με κανένα ειρηνικό μέσο. Η ίδια η «απαλλαγή» συνιστά βία και μάλιστα ρατσιστική βία. Θεωρεί λοιπόν ότι ο εβραισμός απειλεί όλα τα έθνη, απειλεί την Ευρώπη απειλεί τη χώρα μας γι αυτό η «απαλλαγή» μας από αυτούς είναι «επιβεβλημένη».
Πρόεδρος: Η απειλεί δηλαδή προέρχεται από τους Εβραίους ή από …..
Α.Σ: Η «απειλή» προέρχεται από τους Εβραίους τους οποίους συλλήβδην κατηγορεί σε όλο το βιβλίο για τα δεινά όλου του κόσμου, του ελληνικού λαού, όλης της Ευρώπης την οποία θεωρεί φυλετική και οι Εβραίοι αποτελούν «εξωευρωπαική φυλετική μειοψηφία» και πρέπει να «τους διώξουμε», για όλα τα κακά του κόσμου. Έφτασα μόνο για μια στιγμή να γελάσω σε όλο το βιβλίο όταν διάβασα ότι θεωρεί υπεύθυνους τους Εβραίους ακόμη και για τα μεταλλαγμένα! Είναι κι εκεί «χωμένοι» (γέλια) Είναι (οι Εβραίοι) στο Υπουργείο Παιδείας, είναι στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι στα ΜΜΕ, είναι στους δημοσιογράφους, είναι στους καθηγητές…
Πρόεδρος: Μάλιστα
Α.Σ: Να συνεχίσω: «Ο αφανισμός τους θα συμβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός». Υπάρχει απόσπασμα στη σελίδα 778….
Πρόεδρος: Ναι τα έχουμε αυτά. Είναι στη διαθεση του δικαστηρίου.
Α.Σ: Υπάρχουν αποσπάσματα που αφορούν στις φυλετικές διακρίσεις. Όχι μόνο στη βία αλλά και στις διακρίσεις…
Πρόεδρος: Τα έχουμε κι αυτά. Τα έχουμε.
Α.Σ: Και βέβαια το μεγάλο ζήτημα είναι το Ολοκαύτωμα. Εγκωμιάζει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το επικαλείται, θέλει την επαναλειτουργία του Άουσβιτς!
Πρόεδ: ( …..)
Α.Σ: Πρέπει να το πούμε κύριε Πρόεδρε αυτό! Απειλούνται και έλληνες πολίτες μη εβραίοι – πρέπει να το πούμε κι αυτό - με κρέμασμα τους οποίους θεωρεί ότι τους βάζουν ..(οι εβραίοι)
Πρ: (τη διακόπτει) ….
Α.Σ: Είναι στο κατηγορητήριο αυτό. Είναι οι κρεμάλες βέβαια που πρέπει να ειπωθούν. Λοιπόν. Στη σελίδα 95 : «Δυστυχώς αυτάς τας ιστορικάς αληθείας τας έχουν απαγορεύσει να διδάσκονται στα σχολεία ως αντισημιτικαί. Οι γραικύλοι, οι εθνοπροδόται. Διότι έτσι τους διατάσσει το «πονηρόν γένος». Οι υπεύθυνοι της παραποιήσεως της ελληνικής ιστορίας και συνεπώς της πνευματικής τυφλώσεως του ελληνικού λαού πρέπει να κρεμαστούν. Κι αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το ελληνικό κράτος θα ευρεθούν έλληνες να εκτελέσουν τους προδότας».
Πρόεδρος: Μάλιστα.
Α.Σ: Το οποίο «πονηρόν γένος» βέβαια είναι οι Εβραίοι, που «διατάζει» τους δάσκαλους των παιδιών μας να μην διδάσκουν τις αντισημιτικές του κτηνωδίες!
Πρόεδρος: Να πάμε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους;
Α.Σ: Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι…..εγώ θα ήθελα να συνεχίσω κύριε Πρόεδρε αν μου το επιτρέπετε με το βιβλίο…
Πρόεδρος: Αν είναι να συμπληρώσετε κάτι …..γιατί τα αποσπάσματα τα έχουμε στο κατηγορητήριο. Συμπληρώστε αν θέλετε…
Α.Σ: ……Η ρατσιστική βία πρέπει να τιμωρείται ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή εμπειρία που έχουμε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αλλά (εδώ) έχουμε και το ανατριαχιαστικό σ’ αυτό το βιβλίο, εκτός του ότι εγκωμιάζει την εβραική γενοκτονία, έχουμε το κάλεσμα σε μια νέα….λέγοντας ότι «αυτά τα τέρατα δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα» και για μένα κύριε Πρόεδρε είναι πολύ σημαντικό το κάλεσμα σε μια νέα γενοκτονία…
Πρ: Σε ποιο απόσπασμα είναι αυτό;
Πλεύρης: Στη φαντασία της είναι αυτό.
Α.Σ: Στη φαντασία μου; Ακούστε κύριε Πρόεδρε δεν είναι καθόλου στη φαντασία μου! Να μου επιτρέψετε να το βρώ …είναι εκεί που λέει ότι Χίτλερ «καλά σας έκανε» , «δυστυχώς δια την ανθρωπότητα ηττήθησαν τα SS» « καλώς τους έκαναν τα SS με τα έκτροπα που έκαναν..»
Πλεύρης: Ψέμματα…
A.Σ: Δεν είναι ψέμματα κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ να απαντάω όταν μου λέει «ψέμματα»! Δεν είναι ψέμματα! ! Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Δεν θα με προκαλεί! Εξετάζομαι και απαντάω. Δεν μπορεί να με προκαλεί! Λοιπόν. «Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώσει η μέρα που θα κυματίσουν οι σημαίες του ναζισμού». Εάν κυματίσουν οι σημαίες του ναζισμο» τι θα γίνει; Δεν χρειάζεται απάντηση. Εννοείται. Αλλά δεν θα σας αφήσουμε βέβαια! …Αυτό είναι άλλη υπόθεση…«Δεν ανέχομαι (λέει) την ελεεινή εβραίλα να συκοφαντεί τους υπερόχους εθνικοσοσιαλιστάς» . Κύριε Πρόεδρε δεν θέλω να πω με αυτά ότι είναι ναζί. Το ξέρει και το ομολογεί και το θεωρεί τιμή του. Λέει «είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής το λέει στο βιβλίο του. Θέλω να πω όμως ότι όταν διαβάζει ένας άνθρωπος ότι «αυτός είναι ο εχθρός» πρέπει «να τον φάμε» και ταυτόχρονα πρέπει να «αποκαταστήσει τον εθνικοσοσιαλισμό» , ο οποίος εθνικοσοσιαλισμός παραπέμπει όχι μόνο στο Ολοκαύτωμα αλλά στον εφιάλτη ολης της ανθρωπότητας, ΑΥΤΑ δεν είναι ούτε ΓΝΩΜΗ ούτε ΑΠΟΨΗ για το Ολοκαύτωμα! Αυτά είναι κατά τη γνώμη μου ένα ΝΕΟ κάλεσμα σε μια νέα τέτοια θηριωδία! Και το γεγονός ότι θέλει να ξαναγίνει είναι γιατί λέει «Καλώς κάνουν και διατηρούν ο Άουσβιτς σε καλή κατάσταση, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον». Βεβαίως εμείς θα διατηρήσουμε το Άουσβιτς σε πολύ καλή κατάσταση για να μην ξεχάσει ποτέ κανένας άνθρωπος αυτή την κτηνωδία.
…………………………………………………………………
Εισαγγελέας: Δε μου λέτε στρέφεται γενικώς κατά των Εβραίων αυτό το βιβλίο ή κατά του εβραιοσιωνισμού;
Α.Σ: Στρέφεται κατά των εβραίων και τους αμφισβητεί την ίδια τους την ύπαρξη λέγοντας ότι κατ’ αρχήν «εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές» …
Εισαγ: ….κι από κει βγήκαν τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και όλα τα γνωστά..
Α.Σ: Το πλαστογράφημα των Πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών.
Εισαγ. Το ρωτάω όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί εδώ στο προλογο λέει ότι διαπραγματεύεται στον εβραιοσιωνισμό……και λέει ότι εγώ στρέφομαι κατά του εβραιοσιωνισμού τον οποίο θεωρεί επικίνδυνο και για την Ελλάδα και λέει ότι εγώ δεν έχω τίποτα με τον απλό Εβραίο…
Α.Σ: …Αυτά τα λέγαν και οι χιτλερικοί! Ότι δεν έχουν τίποτα με τους εβραίους. Όταν πηγαίναν τα παιδάκια για πειραματόζωα πήγαινε ο μπαμπάς τους ο βασανιστής και χάιδευε τα δικά του τα παιδάκια το βράδι κι έλεγε «εγώ δεν έχω τίποτα με τους Εβραίους»…Τόλεγαν πολλοί χιτλερικοί αυτό. Όταν μέσα σε 1400 σελίδες βάζει και μια παράγραφο που λέει ότι «δεν έχω τίποτα με τους εβραίους» κι απ την άλλη λέει ότι «εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές» καταλαβαίνουμε ότι το γράφει επίτηδες για να γλιτώσει την ποινή. «Δεν έχω τίποτα» κι όλο το βιβλίο είναι εναντίον τους.
…………………………..
Εισαγ: …αναφέρεται σε κάτι ραββίνους – εγώ δεν ξέρω αν είναι πλαστά κ.λπ. λέει ότι το Ισραήλ είναι ο εκλεκτός λαός του θεού. Δεν είναι ρατσισμός αυτό;
Α.Σ: όλες οι θρησκείες γράφουν τέτοια. Το βιβλίο καταφέρεται και κατά της Παλαιάς Διαθήκης που είναι ιερό βιβλίο των χριστιανών και δεν έγινε κανείς ρατσιστής. …Για να δικαιολογήσουμε μια εξόντωση δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε βιβλία που έχουν γραφτεί χιλιάδες χρόνια πριν ..Το Ταλμούδ είναι ένα ιερό βιβλίο τόσο όσο και η Παλαιά Διαθήκη. Σε όλες τις θρησκείες τέτοια πράγματα θα βρούμε. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να εξοντωθεί αυτός που έχει την τάδε θρησκεία; Γιατί με την ίδια λογική θα πρέπει να θέλει και την εξόντωση των χριστιανών. Ας πούμε κατηγορεί τον Ησαία….και η Παλαιά Διαθήκη έχει τέτοια αλλά έχει και το «ου φονεύσεις» και «θα πάτε στο πυρ το εξώτερον» κ.λπ.
Εισαγ: Σας ρωτώ διότι αν συμβαίνει αυτό ….έχουμε την άλλη όψη του ναζισμού.
Α.Σ: Δεν είναι έτσι, δεν είναι έτσι με συγχωρείτε!! Όταν κάποιος πιστεύει ότι είναι ο εκλεκτός του θεού αυτό δεν έχει σαν συνέπεια την εξόντωση του άλλου του «μη εκλεκτού». Όταν όμως πιστεύει ότι εσύ δεν είσαι άνθρωπος και είσαι υπάνθρωπος, έχει σαν άμεση συνέπεια τη βία εναντίον του. Και άλλωστε όλες οι θρησκείες θεωρούν εαυτούς «εκλεκτούς λαούς». Οι χριστιανοί λένε ότι όποιος δεν είναι χριστιανός θα πάει στο «πυρ το εξώτερον». Η σχετικοποίηση όμως ενός εγκλήματος με κάτι άλλο που δεν έχει σαν συνέπεια το φόνο δεν είναι το ίδιο.
Εφέτης (η εκ δεξιών του Προέδρου) : ….η Παλαιά Διαθήκη έχει αναιρεθεί από την Καινή. Για τους χριστιανούς είναι η Καινή Διαθήκη…..
Α.Σ: Η Παλαιά Διαθήκη είναι κοινό βιβλίο Εβραίων και Χριστιανών …Και άλλωστε η Αρχιεπισκοπή έχει απαντήσει στον κατηγορούμενο ότι η ΠΔ είναι ιερό μας βιβλίο.
……………………………………………….
Α.Σ: Θα ήθελα να μου επιτρέψετε κύριε Πρόεδρε να μιλήσω για την προσβολή των νεκρών που γίνεται σ’ αυτό το βιβλίο στο β’ παγκόσμιο πόλεμο. …..
Προσβολή ανθρώπων που εκτελέστηκαν με το χειρότερο τρόπο. Είμαστε αναγκασμένοι να τα ξαναθυμηθούμε. «Μας έδειξαν αυτή τη φωτογραφία και μας είπαν εβραιόπουλα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δεκτόν. Τα βλέπομεν τετράπαχα». «Οι Εβραίοι απαιτούν να σεβώμεθα τους ανύπαρκτους νεκρούς των. Εγώ προσωπικώς και υπαρκτοί να ήσαν διατί να τους σεβαστώ;»
Πλεύρης: Δικαίωμά μου.
Α.Σ: «Τι άλλο θέλετε να σας κάνουν οι Εβραίοι δια να ξυπνήσετε επιτέλους; Το παραμύθι του Άουσβιτς σας συγκινεί..» και άλλα πολλά με φωτογραφίες σκελετωμένων παιδιών τα οποία βλέπει ( ο κατηγορούμενος) «παχουλά παχουλά».
Μπαλέρμπας συνήγορος Πλεύρη: Πότε κυκλοφόρησε το βιβλίο;
Α.Σ: Το 2006
Συνηγ: Σκοτώθηκε κανένας Εβραίος;
Α.Σ: Έχουν βεβηλωθεί μνημεία και έχουν γραφτεί σβάστικες σε εβραικά νεκροταφεία….
Πρόεδρος: Έχουν αυξηθεί τα επεισόδια μετά το βιβλίο;
Α.Σ: …Το ζήτημα της συχνότητας και του πότε θα γίνουν δεν έχει σχέση με την ουσία αυτού του ζητήματος που εξετάζεται σήμερα. Κύριε Πρόεδρε το αν θα σκοτωθεί εβραίος αύριο το πρωί ή μετά από δύο χρόνια ή μετά από 5 χρόνια δε λέει τίποτα.
Συνήγορος: …Που το ξέρετε ότι τις σβάστικες τις έβαλαν αυτοί που διάβασαν το βιβλίο;
Α.Σ: Είπα ότι το βιβλίο είναι η μεγάλη συμβολή στην ιδεολογία της σβάστικας.
Συνήγορος: Τα κείμενα αυτά που μας διαβάσατε και αποτελούν το κείμενο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας όπως το στείλατε στην εισαγγελία…..είναι αυτό το νόημα ή …αν αλλάξεις μια λέξη σε ένα κείμενο αλλάζει το νόημα;
Α.Σ: Απολύτως εναρμονίζεται το νόημα….
Συνηγόρος: Αυτό το έργο, όπως το ονομάζω εγώ…
Α.Σ: Όχι «έργο» πάντως…
Πρόεδρος: Μας ενδιαφέρει αν διεγείρει σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν μίσος…
Συνήγ: Άλλο να μεταφέρω απόψεις άλλων ιστορικών και άλλο να το λέω εγώ. Εσείς λοιπόν που το διαβάσατε…
Α.Σ: Το αντίστροφο έχει γίνει….Έχει κάνει μια συρραφή…Όταν αναφέρεται δηλ. στον αντιεβραισμό μιας άλλης εποχής ο οποίος υπήρχε – και υπήρχε- για άλλους κοινωνικούς λόγους για εντελώς διαφορετικούς λόγους εκείνης της εποχής που σήμερα λέγεται αντισημιτισμός, και αυτό το «κολλάει» στις σημερινές συνθήκες…..τότε ο Βολταίρος τα είχε βάλει με 2 ή με τρεις τραπεζίτες αυτή είναι η παραποίηση και όχι η δική μας.
Συνηγ: ….Να σας πω ποια είναι η θέση μας. Δεν λέει για κάθε εβραίο αλλά για τον Εβραίο που σκότωσε τα μικρά παλαιστινάκια….
Α.Σ: Όχι κύριε συνήγορε..Η λέξης «υπάνθρωπος» δεν έχει να κάνει καθόλου με τα παλαιστινάκια….Για τα παλαιστινάκια που λέτε ότι αναφέρονται στο βιβλίο έχουν να κάνουν με την κριτική στην πολιτική κράτους. Εδώ μιλάμε για ιδιότητα που αποδίδεται στον εβραίο όχι σαν πολίτη του κράτους του Ισραήλ αλλά σαν ύπαρξη. Γεννήθηκε εβραίος; Θα πεθάνει! Λέει : «για την ηθική τους για τις πράξεις τους για τη θρησκεία τους που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
……………………………………………………..
Ο συνήγορος υπεράσπισης του « Ελ.Κόσμου» ρωτάει αν είναι καταδικαστέο που το βιβλίο το προέβαλε η εφημερίδα
Συνήγ: Είναι μεμπτό να γίνεται βιβλιοκριτική στην Ελλάδα; ….δεν το γνωρίζετε;
Α.Σ: Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και είναι πάρα πολύ ωραίο οι εφημερίδες να διαφημίζουν βιβλία. Ξέρετε τι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν οι εφημερίδες; Να προπαγανδίζουν τη ρατσιστική βία! Και επιπλέον η συγκεκριμένη εφημερίδα κάλεσε σε μία συγκέντρωση με ομιλητή τον κ. Πλεύρη μέσα στην οποία το αναγνωστικό κοινό του «Ελ. Κόσμου» φώναζε «κρεμάλα» όταν ο κ. Πλεύρης αναφερόταν στους Εβραίους.
Συν: Είσασταν εκεί; Παρουσίαση βιβλίου γινόταν κυρία μου..
Α.Σ: Εγώ δεν έχω δει παρουσιάσεις βιβλίου και το κοινό να φωνάζει «κρεμάλα»…..και ο πρώτος κατηγορούμενος έλεγε «πρέπει να πεθάνουν» ……
Ναι εδώ το έχω το βίντεο…
Συνήγορος «Ελ. Κόσμου» : Δηλ. το βιβλίο του κ. Πλεύρη δεν έχει διαφημιστεί από κανέναν άλλον;
Α.Σ: Ά! Βεβαίως! Και μάλιστα από βουλευτή της ελληνικής βουλής. Τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη!
…………………….
Κ. Πλεύρης: Κυρία μου κατ’ αρχήν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτή η ανακοίνωση είναι δική σας; (δείχνει την ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που αναφέρεται στην επαίσχυντη δίκη της 11 Σεπτέμβρη)
Α.Σ: Δική μας είναι
Κ.Π: Δική σας είναι…Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία τι νομική υπόσταση έχει τι είναι;
Α.Σ: Είναι εθελοντική οργάνωση δημοκρατικών πολιτών που μάχεται το ναζισμό.
Κ.Π: Μάλιστα. Συγχαρητήρια! …..Η δίκη η οποία διεξήχθη στο προηγούμενο δικαστήριο η έδρα και ο εισαγγελεύς ήσαν χιτλερικοί;
Πρόεδρος: Μην απαντήσετε κυρία μάρτυς..
Κ.Π: Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε. Ανακοίνωσίς της ότι είσαστε χιτλερικοί. Σας παρακαλώ πολύ! Το ομολόγησε ότι είναι δική της (η ανακοίνωση).
Α.Σ: …Εάν πρέπει να απαντήσω για το προηγούμενο δικαστήριο, θα απαντήσω και δεν σας φοβάμαι κύριε Πλεύρη! Στο προηγούμενο δικαστήριο δέχτηκα βάναυση επίθεση! Η επίθεση έγινε από δικαστικό λειτουργό που λειτούργησε σαν συνήγορός σας και όχι σαν κατήγορος!
(Χειροκροτήματα)
(Στο σημείο αυτό η Άννα Στάη καταθέτει στην έδρα αυτοκόλλητα που κολήθηκαν στους διαδρόμους των δικαστηρίων με τα SS τη σβάστικα κ.λπ από τους ναζιστές.)
…………….
Κ.Π: Αυτή η αφίσα που κολήσατε στους τοίχους είναι δική σας;
Α.Σ: Βεβαίως.
Κ.Π : Δε μου λέτε; Παραδέχεστε ότι υπάρχει διακομματικό φράγμα σιωπής γύρω από τη δίκη;
Α.Σ: Ασφαλώς!
Πρόεδρος : Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά….
Κ.Π: Αυτό έχει άμεση σχέση. Διότι τους καλούν (τον κόσμο) να έρθουν στο δικαστήριο. Να φωνάζουν!
Α.Σ: Δεν έχω δικαίωμα να φωνάξω τους δημοκράτες στο δικαστήριο κύριε; Τι λέτε τώρα;
Κ.Π: Εσείς δηλ. (προς τον πρόεδρο) δέχεστε να υβρίζεται το δικαστήριο..
Α.Σ: Δεν βρίζουμε κανένα δικαστήριο! Τα λέτε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις! Το δημοκρατικό μου δικαίωμα άσκησα και τίποτε άλλο. …Η βία είναι ίδιον της δικής σας ιδεολογίας!
Κ.Π: Ισχυρίσθητε ότι εξύμνησα τα εγκλήματα των Γερμανών …στη σελ…γράφω ότι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως παρετηρήθησαν σκληρότητες έγιναν βασανισμοί και βιαιοπραγίες …..αυτό εξυμνεί τα εγκλήματα των ναζί;
Α.Σ: Αυτό το γράφετε για να γλυτώσετε την ποινή. Γι αυτό το γράφετε!....γιατί τα βασανιστήρια τα λέτε «δήθεν βασανιστήρια»……..Εξυμνείτε τα εγκλήματα των γερμανών όταν τα 6.000.000 τα έχετε κάνει 300.000!
Κ.Π: Η γνώμη μου είναι ότι τα 6.000.000 είναι παραμύθια! Και δεν είναι αδίκημα. Είναι η γνώμη μου.
Κ.Π: …..Γράφω ότι έγιναν βιαιότητες.
Α.Σ: Δεν έγιναν «βιαιότητες»! ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΓΙΝΕ!

Κ.Π: .Γράφω ότι χιλιάδες απεβίωσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης….
Α.Σ: Δεν απεβίωσαν! Βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν εκατομμύρια!
…….
Κ.Π: Αφήστε τους φούρνους.
Α.Σ : Αφήστε τους φούρνους;;; Η ανθρωπότητα δεν τους αφήνει όμως!
……………………
Κ.Π: Γράφω «οι μεραρχίες των SS μάχονται με απαράμιλλον ηρωισμόν» Ποιo είναι το αδίκημά μου;
Α.Σ: Ο εγκωμιασμός των SS!! Γιατί ο «απαράμιλλος ηρωισμός» ανήκε στους λαούς που αγωνίστηκαν εναντίον του ναζισμού, δεν ανήκει στα SS! Τα SS ήταν φονιάδες! «Απαράμιλλο ηρωισμό τα SS…» Υπέρ του δίκιου;;; Υπέρ του δίκιου «αγωνίστηκαν» τα SS; Αυτό να πείτε στον ελληνικό λαό!
Κ.Π: Λέτε στην αναφορά σας ότι «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών εκτελεστικό απόσπασμα» Το λέω αυτό;
Α.Σ: Βεβαίως.
Κ.Π: (διαβάζει το απόσπασμα από το διάλογο Κλεμανσώ)
Α.Σ: Όχι, όχι. Λέει «έτσι θέλουν οι Εβραίοι..» και το απόσπασμα που διάβασε αναφέρεται σε συγκεκριμένους …Αν ο Κλεμανσώ αναφέρθηκε σε 2 ή σε τρεις συγκεκριμένους εβραίους σήμερα θέλουν οι Eβραίοι εκτελεστικό απόσπασμα;;;
…………
K.Π: ….Ο Θεοδωράκης είναι ναζί που λέει αυτά που λέω εγώ; Είναι ναζί ο Θεοδωράκης κυρία μου που λέει αυτά που λέω κι εγώ;
Α.Σ: Ο Θεοδωράκης έχει κατηγορηθεί για αντισημιτικές δηλώσεις.
Κ.Π: ….έχω πει υπάνθρωπους κύριε Πρόεδρε τους Εβραίους. Γιατί τους έχω αποκαλέσει;
Α.Σ: Δεν υπάρχει υπάνθρωπος για τον πολιτισμένο κόσμο!!
Κ.Π : Εσείς δεν τα είδατε αυτά;
Α.Σ: Ποιοι εμείς δηλαδή; Κ.Π: Εσείς οι Εβραίοι.
Α.Σ: Εμείς είμαστε Εβραίοι;
Κ.Π : Εσείς; Εσείς είστε χειρότεροι από τους Εβραίους!
………………………………………………………………


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΟΥΤΕΛΟΥ (Μέλους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

Ρ.Κ Είναι ένα βιβλίο που εμφανίζεται ότι πραγματεύεται όλη την αλήθεια για τους Εβραίους και μέσα σε όλες τις σελίδες του κηρύσσει το μίσος ενάντια στους Εβραίους.
Πρόεδρος: Μόνο αυτό κυριαρχεί;
ΡΚ: Αυτό κυριαρχεί. Υπερασπίζεται μια φυλετικά «καθαρή» Ευρώπη και θεωρεί τον εβραισμό σαν μια απειλή για την Ελλάδα και γενικότερα. Και καλεί όλους τους ανθρώπους να κινητοποιηθούν ενάντια στην εβραική απειλή. …………….
Προσβάλλει τους εβραίους σαν λαό λόγω της φυλετικής τους καταγωγής.
Πρόεδρος: Προτρέπει σε συγκεκριμένες ενέργειες;
ΡΚ: Βεβαίως. Να σας διαβάσω συγκεκριμένα αποσπάσματα.
………………………..
ΡΚ: Τα αποσπάσματα διαπνέουν το πνεύμα όλου του βιβλίου. Τα αποσπάσματα είναι συμπεράσματα που φτάνει μια επιχειρηματολογία
Πρ: Γιατί γράφτηκε αυτό το βιβλίο;
ΡΚ: Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν τα συμπεράσματα. Και αυτά είναι ότι όλη η Ευρώπη πρέπει να «απαλλαγεί» από τους Εβραίους.
Πρ: Διότι;
ΡΚ: Διότι « οι Εβραίοι«απειλούν όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Λευκή Φυλή και θέλουν να υποδουλώσουν αυτά τα Έθνη».
Πρ: Και προτείνει κάτι;
ΡΚ: Προτείνει. Προτείνει μέτρα. Λέει ότι για τους Έλληνες είναι θανάσιμοι εχθροί οι Εβραίοι και πρέπει να αποκαλύπτουν τους Εβραίους που έχουν ελληνικά ονόματα και στη συνέχεια πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε - την εβραική επέμβαση - με «όποιο μέτρο» κρίνουμε πρόσφορο. Εν τω μεταξύ σαν «εβραική επέμβαση» κρίνει τα πάντα μέσα στη ζωή των ανθρώπων. ………Δεν πρέπει κανένας αλλόφυλος να λαμβάνει δημόσιο αξίωμα …..οι μεικτοί γάμοι πρέπει να αποτρέπονται.
Κ.Πλεύρης : Που το λέω αυτό;
ΡΚ: Να σας το διαβάσω «Οι μεικτοί γάμοι πρέπει να αποτρέπονται» και παρακάτω: «Μπορεί εις εβραίος να θεωρηθεί Έλλην; Απαντώ ευθέως όχι.»
…………………………………………….
Πρ: Τον ξέρετε τον κ. Πλεύρη;
ΡΚ: Τον ξέρω σαν πολιτικό. Είναι ιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης 4η Αυγούστου, ήταν υποψήφιος με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη………….

Εισαγγελέας : …..Υπάρχει στο Ταλμούδ τέτοιο πράγμα ή ξέρετε εσείς ότι θεωρούνται οι μη εβραίοι γουρούνια;
ΡΚ: .Είχε γραφτεί παλιά είχε διαφορετικές ερμηνείες και διαφορετικές εκδοχές.
Εισαγ: .Τα ασπάζονται και οι σημερινοί Εβραίοι; Λέω…μήπως επειδή γράφει το ταλμούδ ότι οι μη Εβραίοι θεωρούνται γουρούνια θεώρησε κι αυτός (ο κατηγορούμενος) ότι τον θεωρούν γουρούνι και γι αυτό το λόγο επειδή θεωρείται γουρούνι ………
(Ο συνήγορος υπεράσπισης λέει στη μάρτυρα ότι τα συμπεράσματα του βιβλίου βγαίνουν από ιστορικές πηγές που παραθέτει ο Πλεύρης)

ΡΚ: Για μένα δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη λογική ένα συμπέρασμα που λέει ότι μια ολόκληρη φυλή, μια ολόκληρη ομάδα πρέπει να εκδιωχθεί. Δεν μπορεί να συμβαδίσει με καμία λογική και με καμία επιστήμη.
………………………………………
Συνήγορος «Ε. Κόσμου»: ….Είναι μεμπτό να περιμένει κανείς απάντηση από μια εφημερίδα;
Ρ. Κ: Μεμπτό είναι να περιμένει κανείς απάντηση σε κηρύγματα μίσους.


Ρ.Κ (προς Πλεύρη): Αρνείστε το Ολοκαύτωμα!
Κ.Π: Το να αρνούμαι το Ολοκαύτωμα δεν είναι ποινικό αδίκημα. Το καταλαβαίνετε κυρία μου;
ΡΚ: Το επικροτείται όμως…
Κ.Π: Και το επικροτώ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ! Αδίκημα δεν είναι! Η γνώμη μου είναι!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΚΑΤΣΙΑΠΗ (Μέλους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

Λ.Κ: Εκτός από την έκπληξη που μου προκάλεσε δεν μπορώ να διανοηθώ …να υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας οι οποίοι να επικαλούνται ιδέες που όχι μόνο διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και την ομαλή συμβίωσή μας και τη δημοκρατία. Να επικαλούνται το τερατώδες: Το μη περαιτέρω. Αυτό που έγινε οργανωμένα, συντονισμένα μεθοδευμένα και δεν διστάζουν να γράψουν ότι καλό είναι να επαναληφθεί να ολοκληρωθεί αυτό το έργο που δεν τελείωσε ο …Φύρερ.
Κ.Πλεύρης: Είστε ψεύτης!
Πρόεδρος: (προς τον Πλεύρη) Αν επαναληφθεί θα σας αποβάλλω από την αίθουσα. Παρακαλώ σημειώστε το αυτό.
Λ.Κ: Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από διάφορους συγγραφείς συνέραψε αυτό το ογκώδες βιβλίο των 1400 σελίδων προσπαθώντας με τον καθόλου θετικό τρόπο χρησιμοποιώντας προπαγανδιστική γραφή να κάνει πλύση εγκεφάλου σε όσους είναι ευεπίφοροι σε κάτι τέτοιο. Με σκοπό να ανασκευάσει ότι μέχρι τώρα ιστορικά είναι αποδεδειγμένο : το Ολοκαύτωμα. Να κατηγορήσει συμπολίτες μας με μόνο λόγο το ότι διαφέρουν θρησκευτικά από μας από σας από αλλους. Ένας λόγος λοιπόν προπαγανδιστικός….θέλοντας να μοσχεύσει πραγματικά στον εγκέφαλο των ευεπίφορων τον επικίνδυνο λόγο του ο οποίος είναι και γραπτός.
Πρ: Και γιατί το κάνει αυτό;
Λ.Κ: Το κάνει αυτό επειδή όπως ο ίδιος δηλώνει είναι θιασώτης μιας θεωρίας που αιματοκύλησε τον πλανήτη μας. Πάντως το ότι από το μερικό προσπαθεί χρησιμοποιώντας …… την υποσημείωση χαρακτηρίζοντας κάθε φορά τον Εβραίο, ο οποίος Εβραίος είναι «στιγματισμένος»….έρχεται τώρα με τους νεολογισμούς του να επιτείνει αυτό το «στίγμα» του παρελθόντος.
Πρ: Τάχετε υπόψη σας τα αποσπάσματα αυτά;
Λ.Κ: Βεβαίως. Είναι τόσα πολλά κύριε πρόεδρε τα αποσπάσματα που πετυχαίνουν το αποτέλεσμα
Πρ: το δείγμα δηλαδή είναι τόσο μεγάλο λέτε ώστε…
Λ.Κ : Ακριβώς
…………………
Λ.Κ: Είναι κραυγαλέα και πασιφανής η μονομέρεια
Πρ: Κάποιο χαρακτηριστικό απόσπασμα;
Λ.Κ:. Γράφει ότι αυτό που δεν τελείωσε ο Χίτλερ πρέπει να το τελειώσουμε εμείς. ……. Σελ 1221 « Συνεπώς κατηγορώ τους γερμανούς ναζί διότι δεν απήλλαξαν την Ευρώπην μας από τον …εβραιοσιωνισμόν», ο νεολογισμός εδώ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, «ενώ ηδύναντο να το πράξουν. Στο ερώτημα λοιπόν εάν ήτο σωστόν που οι γερμανοί συγκέντρωσαν τους εβραίους δια να τους μεταφέρουν στην Μαδαγασκάρην η απάντησις έρχεται μόνη της. Μετά από όσα διδάσκουν δεν ήτο σωστό αυτό που έκαναν οι γερμανοί. Έπρεπε να τους έστελνε όχι στη Μαδαγασκάρη αλλά στον Ιεχωβά τους να ψέλνουν όρθιοι μαζί το Ταλμούδ».
………………………………………………………
Πρόεδρος: …υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο Εβραίος και το εβραιοσιωνιστής; Έχετε άποψη;
Λ.Κ: Βεβαίως. Υπάρχει μεγάλη διάκριση. Εβραίος είναι κυρίως όρος θρησκευτικός και ιστορικός. Εβραιοσιωνιστής εμπλέκεται πλέον με το κίνημα του σιωνισμού που αναπτύχθηκε ιστορικά στην αναζήτηση πατρίδας από τους εβραίους όπου γης, όπου τελικά αυτό έγινε κατορθωτό το 1948 με απόφαση του ΟΗΕ. Είναι δηλαδή αυτός που μάχεται για να αποκτήσει πατρίδα στη Σιών. Οι Εβραίοι συμπατριώτες μας είναι Έλληνες. Και το απέδειξαν. …Είναι συμπολίτες μας.
………………………………..
Λ.Κ (απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου αν υπάρχουν άλλα τέτοια βιβλία ): Είναι το μοναδικό σε ένταση παρότρυνσης σε μίσος κατά του άλλου του «διαφορετικού»
Εισαγγελέας (ρωτάει πάλι για το Ταλμούδ και αν τα αποδέχονται και σήμερα)
Λ.Κ: το Ταλμούδ που γράφτηκε το 2ο μέχρι τον 5ο αιώνα μ. χ συνεπώς απηχεί το πλαίσιο το ιστορικό και το κοινωνικό ….
Εισαγγ: Εάν αυτά που λέει το Ταλμούδ την εποχή εκείνη τα ασπάζονται και οι σημερινοί Εβραίοι;
Λ.Κ: Σε καμιά περίπτωση. Και είμαι κατηγορηματικός.
…ωστόσο σε όλες τις θρησκείες θα βρούμε επιλήψιμα. Στην δικιά μας τη θρησκεία στο χριστιανισμό πόσα μπορούμε να βρούμε; Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λεει ο Μ. Αθανάσιος για τις γυναίκες. «Αν συναντήσεις γυναίκα θεώρησε ότι συναντάς κάποιο ζώο» Δεν σημαίνει ότι κάθε χριστιανός υιοθετεί αυτό που είπε σε κείνο το ιστορικό πλαίσιο ο Μ. Αθανάσιος…κανείς εβραίος δεν υιοθετεί ότι επιλήψιμο έγραψε το Ταλμούδ..
Εισαγγ: Πάντως δεν ξέρετε αν υιοθετούνται…
Εισαγ: ….δεν σημαίνει ότι αν πρεσβεύονται σήμερα αυτά που αναφέρονται στο Ταλμούδ …..αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αλλά απλώς θέλω να επισημάνω μήπως με αφετηρία αυτά ο συγγραφέας προσπάθησε να αποδείξει όλα αυτά….
Λ.Κ: Ο συγγραφέας κυρία εισαγγελέα ήθελε να αποδείξει ότι οι εβραίοι είναι το «ΚΑΚΟ»! Είναι μια πληγή. Είναι αυτό που έρχεται από πολύ μακριά …και για τη χώρα μας για το αναγνωστικό κοινό, στοχοποιείται ο Εβραίος. Αυτός «φταίει» για την ανεργία μαζί με όλους τους άλλους ξένους. Δηλαδή στοχοποιείται ένας λαός μόνο και μόνο για τη θρησκεία του.
…………………………
Συνήγορος υπεράσπισης: Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ το Μάιν Κάμπφ το έχετε διαβάσει; Είναι χειρότερο από αυτό ή καλλίτερο;
(Γέλια και φασαρία από το ακροατήριο)

Συνηγ: Το Ταλμούδ το αποκηρύσσετε εσείς οι Εβραίοι;
(Φασαρία και διαμαρτυρίες στην αίθουσα)
………………
Συνήγ: Ξέρετε κάποιον που έκανε βανδαλισμούς επειδή διάβασε το βιβλίο;
Λ.Κ: Έγιναν βανδαλισμοί με σβάστικες στο νεκροταφείο των Ιωαννίνων
Συνήγ: Εξ αιτίας του βιβλίου;
Λ.Κ: Γιατί αυτός που το έκανε θα πει ότι το έκανα επειδή διάβασα το βιβλίο;


4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 (ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ι.Σ

Μωυσής Κωνσταντίνης: Έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο 1400 το οποίο βρίθει εναντίον των Εβραίων και ιδιαίτερα εναντίον των Ελλήνων Εβραίων στο θρήσκευμα…..
Πρ: Διαβάσατε ολόκληρο το βιβλίο;
Κ.Μ: Μάλιστα κύριε Πρόεδρε
Πρ: Τι αποκομίσατε σαν κεντρική του ιδέα, τι παρατηρήσατε δηλαδή ;
Κ.Μ: Το μίσος του εναντίον των Εβραίων, το οποίο έχει εκφραστεί επανειλημμένα και με άλλα βιβλία
Πρ: Η κατηγορία είναι ότι προτρέπει σε πράξεις βίας ή εκφράζει μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό έτσι είναι;
Κ.Μ : Προτρέπει σε πράξεις βίας κι όχι μόνο αυτό, αυτό αποδεικνύεται και ότι από την κυκλοφορία του βιβλίου μέχρι σήμερα που έχουν γίνει πλήθος αντισημιτικών περιστατικών στη χώρα μας που …
Πρ: Που δεν γινότανε πριν εννοείτε;
Κ.Μ: Γινότανε λιγότερα. Οπωσδήποτε η έκδοση του βιβλίου έχει δώσει μια νέα ώθηση για να γίνουν διάφοροι βανδαλισμοί και εδώ θέλω να σημειώσετε ότι οι βανδαλισμοί έχουν γίνει σε νεκροταφεία σε συναγωγές σε μνημεία τα οποία έχουν αναγερθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να ενθυμίζουν το εβραικό Ολοκαύτωμα και επεκτείνονται και αλλού………….και η επέκταση αυτή δεν γίνεται μόνο στους Εβραίους αλλά και στους χριστιανούς συμπολίτες μας.
Πρ: Αυτά γίνονται και αλλού….

Κ.Μ: Σε μικρότερη κλίμακα. Αλλά θέλω να πω κι αυτό κύριε Πρόεδρε. Ότι δεν εβεβηλώθησαν μόνο τα μνημεία που έχουν σχέση με Ελληνες Εβραίους αλλά βεβηλώθηκε ακόμα και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής με αγκυλωτούς σταυρούς και συνθήματα. Δηλαδή έχει επεκταθεί πλέον το θέμα όχι μόνο στους Εβραίους στο θρήσκευμα αλλά και στους χριστιανούς.
Πρ: Έχουν την προτροπή του κατηγορουμένου;
Κ.Μ: Εγώ έχω την γνώμη ότι είναι από την προτροπή αυτή. Όταν διαφημίζεται μέσα (στο βιβλίο) ο ναζισμός, όταν λέει ένα σωρό πράγματα υπέρ του Χίτλερ γενικότερα και ειδικότερα για τους εβραίους, οπωσδήποτε αυτό έχει μεγάλη σημασία.
ΠΡ: Εκφράζεται καταφρονητικά για την εθνική τους καταγωγή;
Κ.Μ : Και στις 1400 σελίδες εκφράζεται με συνεχή καταφρόνηση εναντίον των Εβραίων.
Πρ: Καταφέρεται ειδικά εναντίον ποίων; Τι τον ενοχλεί δηλαδή στους Εβραίους;Κ.Μ: Ειδικά η εβραική θρησκεία. Αλλά θα ήθελα να πω και κάτι περισσότερο σ’ αυτό. Όπως είδατε λέγομαι Κωνσταντίνης. Επομένως ένα όνομα ελληνικότατο. Διότι είμαστε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες χρόνια στη χώρα αυτή, την πατρίδα μας την Ελλάδα. Και γράφει ο κύριος Πλεύρης: «Με την ευκαιρία αυτή προειδοποιούμεν τους Εβραίους που κυκλοφορούν με ελληνικά ονόματα δια να κρύπτουν την πραγματική των καταγωγήν τους πράκτορας των Εβραίων» κ.λπ, κ.λπ και καταλήγει: «Όλοι οι παραπάνω προειδοποιούνται δια πρώτην και τελευταίαν φοράν με μίαν φράσιν: Εξηντλήθη η υπομονή μας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως πρέπει. Κι όταν κάνεις ότι πρέπει ας γίνει οτιδήποτε καθώς έλεγε και ο Ιωάννης Μεταξάς». Σελίδα 1228 κύριε Πρόεδρε.
Πρ: Ολόκληρο το βιβλίο είναι στο ίδιο πνεύμα;
Κ.Μ: Ακριβώς.
Πρ: Δεν βρήκατε κάποια σημεία τα οποία να διαφοροποιούνται;
Κ.Μ: Ούτε μία παράγραφο.
Πρ: Είναι τόσο γενικευμένη δηλαδή η επίκριση…..
Κ.Μ: Είναι η ειδικότητα αυτή του κατηγορουμένου. Να γράφει βιβλία εναντίον των εβραίων. Κι εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα, είμαι Έλληνας πολίτης κύριε Πρόεδρε.
Πρ: Είχαν κυκλοφορήσει κι άλλα βιβλία ανάλογα στο παρελθόν χωρίς να προκαλέσουν δικαστική…..
Κ.Μ: Έτσι είναι ακριβώς. Αλλά αυτή τη φορά έχει υπερβεί τα όρια το βιβλίο αυτό.
…………………….
Πρ: Αυτό το βιβλίο ξεχωρίζει σε κάτι από τα άλλα της ίδιας κατηγορίας;
Κ.Μ: Ξεχωρίζει στον όγκο του, στο μίσος και στην προτροπή σε βία εναντίον των Εβραίων.

Εισαγγελέας: Θα διαβάσω…όχι βέβαια ότι νομιμοποιείται ο καθένας να στοχοποιεί ανθρώπους αλλά…πιο πάνω από κείνο το σημείο που είπατε αναφέρει ότι «εάν βεβαίως οι εβραικές οργανώσεις και το Ισραήλ αποκηρύξουν τα διδάγματα του Ταλμούδ, και τον ανισόρροπο ρατσισμό ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Ιεχωβά, ότι ο θρησκευτικός τους σκοπός είναι η παγκόσμιος κυριαρχία, εγκαταλείψουν την θρησκευτική τους πίστη ότι θα υποδουλώσουν όλα τα έθνη που θα υπηρετούν τους Εβραίους» αυτά θεωρεί αρνητικά και κάνει τις επόμενες σκέψεις, αυτά που λέει απηχούν τη θρησκεία σας; Ότι είστε ο εκλεκτός λαός και ότι θέλετε να αποκτήσετε την παγκόσμιο κυριαρχία; Αυτό.
Κ.Μ: Κοιτάξτε να δείτε. Η εβραική θρησκεία εξ όσων εγώ γνωρίζω, δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά η εβραική θρησκεία στηρίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, όπως και η χριστιανική θρησκεία. Επομένως δεν μπορώ να πω τίποτα για το Ταλμούδ. Το Ταλμούδ είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο απ ότι γνωρίζω …
Πρόεδρος: Δεν είναι δηλαδή επίσημο μέρος …της θρησκείας των Εβραίων;
Κ.Μ: Όχι κύριε Πρόεδρε δεδομένου ότι το Ταλμούδ έχει γραφτεί μετά τη γέννηση του Χριστού. Δεν στηρίζεται η εβραική θρησκεία εκεί. Είναι ένα φιλοσοφικό αν θέλετε βιβλίο ένα βιβλίο εβραικής παράδοσης, ένα βιβλίο που δίνει διάφορες οδηγίες…
Εισαγ: Η Ιερά Σύνοδος απήντησε ότι κάποια βιβλία έχουν γραφτεί πριν…
Κ.Μ: Το Ταλμούδ έχει γραφτεί μετά το 200 μ.χ …
Εισαγ: Δηλαδή απ’ ότι φαίνεται τον κατηγορούμενο τον ενοχλεί αυτό: το ότι θέλετε να κυριαρχήσετε στη γη γι αυτό στρέφεται εναντίον σας…δεν ξέρω….απ’ τα λεγόμενά του.
Κ.Μ: Δεν νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε μέχρι σήμερα δηλαδή να κυριαρχήσουμε στη γη. Νομίζω ότι το αντίθετο συμβαίνει. Κυριάρχησε ο φασισμός και ο χιτλερισμός. Αλλιώς δεν θα θρηνούσαμε 6.000.000 Εβραίους.
Εισαγγ: Τώρα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση του…των φιλοχιτλερικών οργανώσεων και είδαμε χτες το βράδυ στη τηλεόραση ότι έχει αναπτυχθεί αυτό το κίνημα και μέσα στο Ισραήλ. Και αναρωτιούνται και οι ίδιοι οι Εβραίοι τι συμβαίνει….αφού …στρέφονται και οι ίδιοι οι Εβραίοι κατά μειονοτήτων εκεί πέρα…
Κ.Μ: Για το Ισραήλ δεν μπορώ να μιλήσω εγώ κύριε Πρόεδρε
Εισαγ: Όχι λέω για την έξαρση που είπατε πριν …είναι όχι μόνο στην Ελλάδα …αλλά και στο Ισραήλ….και στη Ρωσία ……

Η Εφέτης (στα δεξιά του Προέδρου): Δηλαδή το Ταλμούδ δεν είναι σήμερα ιερό βιβλίο των Εβραίων; Ούτε διδάσκεται στους σημερινούς νέους;
Κ.Μ: ¨Όχι. Τώρα δεν ξέρω αν διδάσκεται στα θρησκευτικά εβραικά σχολεία και είναι φυσικό να διδάσκεται σαν φιλοσοφικό βιβλίο. Εγώ σαν Εβραίος και το λέω με κάθε κατηγορηματικότητα ότι η εβραική θρησκεία στηρίζεται σε δύο πράγματα: Στην Παλαιά Διαθήκη και στις 10 εντολές.
Εφέτης: Είπατε προηγουμένως ότι παρατηρήθηκε μετά την έκδοση του βιβλίου μια έξαρση των φαινομένων εναντίον των μνημείων των Εβραίων πολιτών στην Ελλάδα. Μπορείτε να μου πείτε κάποια συγκεκριμένα περιστατικά;
Κ.Μ: Βεβαίως. Στη Ρόδο έγινε βεβήλωση στο μνημείο που έχει στηθεί από το Δήμο Ρόδου για τους έλληνες Εβραίους της Ρόδου.
Εφέτης: Έγινε μετά την έκδοση του βιβλίου;
ΚΜ: Η βεβήλωση περιλαμβάνει στην αφαίρεση κάποιων στοιχείων από πάνω και την αναγραφή αγκυλωτών σταυρών. Συνήθως οι βεβηλώσεις των μνημείων γίνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Εφέτης: Πότε έγινε αυτό;
Κ.Μ : Αυτό έγινε το 2007. αλλά αυτά που θα σας πω έγιναν το 2007. Επίσης Στη Δράμα έγινε βεβήλωση του μνημείου που έστησε ο Δήμος προς τιμήν των ελλήνων εβραίων κατοίκων της Δράμας. Στη Χαλκίδα επίσης αναγράφησαν επίσης στο νεκροταφείο της Χαλκίδας …
Εφέτης: Αυτά πως τα συνδέεται με το βιβλίο; Δεν γινόντουσαν πριν παρόμοια;
Κ.Μ: Γινόντουσαν αλλά όχι σ’ αυτή την έκταση.
Εφέτης: Δηλαδή την προηγούμενη χρονιά δεν έχετε καταγράψει τέτοια περιστατικά;
Κ.Μ: Έχουμε καταγράψει αλλά είναι 2 με 3.
Εφέτης: Έχετε ; Για πέστε μου άλλα.
Κ.Μ: Στα Γιάννενα. Εμφανίστηκαν σβάστικες στην πόρτα του εβραικού νεκροταφείου. Στα Χανιά. Νεοναζιστικά συνθήματα σε εγκαταλελειμμένη εβραική συναγωγή η οποία είναι ιστορική και δεν υπάρχει παρά μόνο ένας Εβραίος στα Χανιά, παρ’ όλα ταύτα εμφανίστηκαν τέτοια συνθήματα.
Πρόεδρος: Μη συνεχίζετε παρακαλώ. Η υπεράσπιση.

Στανέλος συνήγορος υπεράσπισης: Πείτε μου κύριε μάρτυς. Είπατε ότι διαβάσατε το βιβλίο. Υποθέτω ότι το διαβάσατε από την αρχή προς το τέλος. Όπως όλος ο κόσμος.
Κ.Μ: Έπρεπε να το διαβάσω από το τέλος προς την αρχή;
Πρόεδρος: Ο πρόλογος σας προιδέασε από την αρχή; Ο επίλογος;
Κ.Μ: Όπως είναι φυσικό..
Συνήγορος: Λέγει λοιπόν εις την πρώτην γραμμήν του προλόγου. Ειθισται λοιπόν στην εισαγωγή οι συγγραφείς στην αρχή να τοποθετούν την κεντρική ιδέα να το πω έτσι……….Πρώτη γραμμή: «Στο βιβλίο αυτό πραγματεύομαι τον εβ-ραιο-σι-ω-νι-σμό.» Θα ήθελα να μου πείτε εσείς υπό την ιδιότητα που καταθέσατε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ εβραισμού και εβραιοσιωνισμού.
Κ.Μ: Η διαφορά υπάρχει μεταξύ εβραισμού και σιωνισμού. ..
Συνηγ: Έεεετσι!
Κ.Μ: Δεν υπάρχει εβραιοσιωνισμός. Εβραίος είμαι εγώ που είμαι έλληνας πολίτης. Σιωνιστής είναι μια πολιτική ιδέα που θέλει να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ.
Συνηγ: …Με κάλυψε πλήρως ο μάρτυς….Ο σιωνισμός είναι πο-λι-τι-κή κί-νη-σις!
Κ.Μ: Με ποιο σκοπό;
Συνήγ: Με το σκοπό της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ εις την πατρογονικήν γην. Ερωτώ λοιπόν εγώ: ταυτίζονται οι Εβραίοι με τον σιωνισμό; …
Όλοι οι Εβραίοι είναι σιωνισταί κατ’ ανάγκην;
Κ.Μ: ΄Όχι.
Συνήγ: Εσείς….αλήθεια τι θέση έχετε έναντι του σιωνισμού;
Κ.Μ: Δεν σας απαντώ.
Πρόεδρος: Δεν είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε.
Συνήγ: Πείτε μου κάτι. Θέλετε να μου πείτε γιατί δεν μου απαντάτε;
Κ.Μ: Δεν σας απαντώ κύριε διότι εγώ είμαι έλληνας πολίτης το καταλαβαίνετε; Εβραίος στο θρήσκευμα. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Συνήγ: Κι αυτό σας αποκλείει να έχετε….
Κ.Μ: Δεν μου αποκλείει τίποτα. Να είμαι αριστερός, να είμαι δεξιός να είμαι οτιδήποτε. Οι ελληνικοί νόμοι δεν μου αποκλείουν τίποτα. Εσείς προσπαθείτε να μου το αποκλείσετε.
Συνήγ: Είπατε ότι από την έκδοση του βιβλίου παρετηρήθησαν πράξεις….θέλω να μου πείτε σε ποιο σημείο του βιβλίου ο κύριος Πλεύρης προτρέπει σε συγκεκριμένη πράξη παράνομη εναντίον των Εβραίων;
Κ.Μ: Σε όλο του το βιβλίο προτρέπει. Προηγουμένως σας διάβασα μια παράγραφο γι αυτούς τους Εβραίους που έχουν χριστιανικά επίθετα λέει ότι «τα υπόλοιπα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει»

(Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος παρεμβαίνει και ρωτάει για τα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας)
………………………………………………………….
Συνήγορος : από αυτό το απόσπασμα σε ποια προτρέπει ο κύριος Πλεύρης;
Κ.Μ: Λέει εδώ ότι «αυτοί που κατέχουν δημόσιες θέσεις και εξυπηρετούν τον εβραιοσιωνισμό με την επιβολή στην παιδεία και την εξωτερικήν μας πολιτική …….τα ΜΜΕ ….με την άσκηση προπαγάνδας….
Συνηγ: Σε ποιες πράξεις προτρέπει; Πείτε.
Κ.Μ: παρακάτω λέει ότι τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και ένα σωρό πράγματα..
Συνήγορος : Ποιες πράξεις;
Κ.Μ: Δολοφονίες μπορεί νάναι, ληστείες μπορεί νάναι….οτιδήποτε μπορεί νάναι.

Κ.Μ: Το «τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως πρέπει» με θίγει. …..
Πρόεδρος : Είναι συγκεκαλυμμένη απειλή δηλαδή;
Κ.Μ: Συγκεκαλυμμένη απειλή.
……………………………………….
Συνεχίζει ο Στανέλος (συνήγορος Πλεύρη) στο ίδιο θέμα και επεμβαίνει ο Πρόεδρος
Πρόεδρος : Κύριε συνήγορε ο ρόλος των μαρτύρων είναι μάλλον περιορισμένος. Εμείς έχουμε το βιβλίο και οι μάρτυρες θα αναφερθούνε μόνο σε συμπεράσματα για τα οποία έχουν προσωπικές εκτιμήσεις με γεγονότα τα οποία είναι δεδομένα. Όταν ζητάμε από τους μάρτυρες να μας πούνε τη γνώμη τους είναι επειδή ζήσανε κάτι που δεν το έζησε το δικαστήριο και θέλουμε τη γνώμη τους επειδή συνδέεται αναπόσπαστα με κάποια γεγονότα τα οποία εμείς ψάχνουμε. Εμείς τα γεγονότα τα έχουμε δεδομένα από το βιβλίο, από το κατηγορητήριο κι από τα λοιπά.
Συνήγορος: Τους μάρτυρες δεν τους έχω κάνει εγώ. Η εισαγγελία …..
Πρ: Από τους μάρτυρες ζητήστε κάτι που είναι χρήσιμο και για το δικαστήριο και για την υπεράσπιση.
Συνήγ: Πάλι εις τον πρόλογον. Εις το τέλος. Λέει: «υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα μέσα…. τα παράνομα μέσα τα αφήνομεν εις τον εβραιοσιωνισμόν»…
Κ.Μ : Στη σελίδα 583 όμως γράφει: «τους Εβραίους δεν τους υπολογίζομεν. Τους καταφρονούμεν δια την ηθικήν των δια την θρησκείαν των δια τας πράξεις των που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».
………………………..
(διαπληκτισμοί με τον συνήγορο του Πλεύρη)

Κ.Μ: Μα μου μιλάτε για τον πρόλογο κύριε …και δεν μου λέτε για το περιεχόμενο του βιβλίου το οποίο είναι φοβερό και τρομερό. Γι αυτό είμαι αναγκασμένος να κάνω διάλογο μαζί σας…..

Συνήγ: Αυτά (τα περιστατικά στα εβραικά μνημεία) οφείλονται στο βιβλίο ή στις εικόνες που έχει η ελληνική κοινωνία και ενδεχομένως και η ευρωπαική από τα κανάλια, από τις δορυφορικές λήψεις σχετικά με γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στη Μ. Ανατολή; Βομβαρδισμοί νοσοκομείων, σφαγές νηπίων, ισοπεδώσεις ολοκλήρων χωριών, αποκλεισμού όλης της λωρίδης της Γάζης, έτσι ώστε εκεί να πεθαίνουν παιδιά διότι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ,……
(Τον διακόπτει ο Πρόεδρος)

Κ.Μ: Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης! Δεν θα υποστηρίξω ή θα προστατεύσω οιοδήποτε κράτος.
Συνήγορος: Αυτά έναν άνθρωπο δεν τον εξοργίζουν;
Κ.Μ: Δεν θα αναλύσω εγώ κύριε την διεθνή πολιτική ούτε για την πολιτική στη Μ. Ανατολή.
Συνήγ: Δε σας ζήτησα αυτό. Αν αυτές οι εικόνες επί σειρά εβδομάδων έφταναν μέσα στα σπίτια μας, μήπως είναι αυτές οι οποίες συνέτειναν ώστε να συμβεί αυτή η αύξησις αυτών των πράξεων που και για μένα είναι αποκρουστικές και όχι αυτή καθεαυτή η έκδοσις ενός βιβλίου; Για πείτε στο δικαστήριο.
Κ.Μ: Να σας πω. Κοιτάξτε. Οι πράξεις αυτές δεν έγιναν μονομερώς …….
Πρ: (διακόπτει) Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο βιβλίο και αν προτρέπει σε πράξεις …αν μπορεί να προκαλέσει τέτοιες πράξεις… Αν δηλ. το βιβλίο είναι πρόσφορο αν μπορεί να προκαλέσει τέτοιες πράξεις. Επ’ αυτού θα σας απαντήσει ο μάρτυρας.
Συνήγορος : Πρέπει να αποδειχθεί η αφηρημένη δακινδύνευση……(προσπαθεί να πείσει τον Πρόεδρο να συνεχίσει στο ίδιο στυλ ερωτήσεων)
Συνήγ: Δεν σας ρώτησα εγώ να πάρετε θέση κύριε μάρτυς…..Πείτε μου αυτές οι εικόνες οι οποίες δεν ήρθαν από τον κ. Πλεύρη ήρθαν από τα κανάλια, εφημερίδες ΑΥΤΟ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία αιτιώδη σχέση με ενδεχόμενες πράξεις που θίγουν την εβραική κοινότητα; Που είναι πράξεις που όλοι τις καταδικάζουμε; Εγώ τουλάχιστον.
Κ.Μ: Να σας απαντήσω με κάτι άλλο. Αυτό έχει σχέση με τη βεβήλωση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής που δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους της Ελλάδας και γέμισε ο τόπος με αγκυλωτούς σταυρούς; Έχει σχέση η κατάσταση στη Μ. Ανατολή…..
Πρ: Λοιπόν δεν θα αναλύσουμε…….
Κ.Μ: Εγώ πρέπει να κάνω κύριε Πρόεδρε κάτι. Είμαι έλληνας πολίτης! Η διαφορά μεταξύ των συμπολιτών μου είναι ότι είμαι εβραίος στο θρήσκευμα. Τίποτε περισσότερο. Αν θέλει τώρα κάποιος να αναλύσουμε το πρόβλημα της Μ. Ανατολής είμαι στη διάθεσή του.
Πρ: Όχι, όχι παρακαλώ…
…………………………………………………………………

Πλεύρης: Το βιβλίο λέει ότι σας καλώ να έρθουμε σε συζήτηση ότι δέχομαι οποιαδήποτε επανόρθωση μου υποδείξετε και λέω ότι βρίσκομαι μακράν κάθε φανατισμού και προκαταλήψεως …είμαι πρόθυμος να συζητήσω. ……όταν έβγαλα την β έκδοση δεν μου απαντήσατε.
Κ.Μ: ¨Όχι σας απάντησα. Αν θέλετε διαβάστε την απάντησή μου…
Πλεύρης: Σας έστειλα ένα έγγραφο …γιατί μ αυτά κύριε Πρόεδρε θέλω να αποδείξω ότι δεν είχα δόλο. Και του λέω…Και μου απαντήσατε ότι δεν ερχόσαστε να συζητήσετε μαζί μου. Δικαίωμά σας.…και η απάντηση που μου έδωσε το Ισραηλινό συμβούλιο..
Κ.Μ: Ισραηλιτικό. Ισραηλινό είναι κάτι άλλο.
Πλεύρης: Ισραηλιτικό. Μα είμαστε φίλοι τόσα χρόνια (….)στην έγκλησή σας δεν γράφετε ότι προέτρεψα σε πράξεις βίας …δεν το είπατε τότε. Τώρα τα λέτε. Και ξέρετε ότι εγώ τα καταδικάζω αυτά. Κύριε Πρόεδρε πήγανε και έσπασαν τάφους στο νεκροταφείο στην Πάτρα. Απαράδεκτο! Ας πει λοιπόν ο κ. Κωνσταντίνης ότι αυτός που συνέλαβαν ήταν ο υιός του αρχιραββίνου.
(γέλια)
Κ.Μ: Με συγχωρείτε! Στην Πάτρα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ! Και ομιλεί για αρχιραββίνο! Κύριε Πρόεδρε είναι εξωφρενικά αυτά που ακούγονται!
Να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα του εβραικού νεκροταφείου Πατρών. Είναι ψευδέστατο. Δεν έχει γίνει καμία βεβήλωση. Και ένα προσωπικό θέμα κύριε Πρόεδρε. Ένα προσωπικό θέμα. Μίλησε ο κατηγορούμενος περί φιλίας. Δεν είχα καμία φιλία με τον κύριο Πλεύρη! Τον έχω δεχτεί στο γραφείο μου κατόπιν τηλεφωνήματος και επιθυμίας δικής του.
………………………
Πλεύρης: Λέτε ότι εκφράζω προσβλητικές απόψεις για τους Εβραίους.
Κ.Μ: Όχι εγώ. Το γράφετε.
…………………………………
Πλεύρης: Ερχόμαστε τώρα στο Ταλμούδ.
Πρόεδρος: Το Ταλμούδ δεν είναι το αντικείμενό μας.
……………………………………
Κ.Μ: Εσείς τα τροποποιείτε όλα.
Πλεύρης: Εγώ τα τροποποιώ; Το περιοδικό αυτό είναι δικό σας;
Κ.Μ: Είναι.
Πλεύρης: Έχετε τη φωτογραφία αυτού του παιδιού; Και λέτε ότι το σκότωσαν οι γερμανοί; Και το παιδί αυτό ζει και δίνει και συνεντεύξεις στα Νέα; Ποιόν κοροιδεύετε;
Κ.Μ. Μπορώ να απαντήσω; Η φωτογραφία είναι σωστή είναι από το γκέττο της Βαρσοβίας όταν οι Γερμανοί μπήκαν και καθάρισαν όλους τους Εβραίους, πλην όμως το παιδί εξακολουθεί και ζει.
Πλεύρης : Εσείς λέτε ότι σκοτώθηκε!
(αγανάκτηση και φωνές διαμαρτυρίας από τους δημοκράτες της αίθουσας. Ο Πρόεδρος αποβάλει από την αίθουσα μια κυρία)
(Ο Πλεύρης επιμένει στο ότι υπάρχουν κι άλλοι και άλλα βιβλία που έχουν γράψει εναντίον των εβραίων. Ο Πρόεδρος του λέει να ρωτάει μόνο για το δικό του βιβλίο).

Κ.Μ: Η θρησκεία μας λέει τις 10 εντολές κύριε κατηγορούμενε τις οποίες λέει και η δική σας!
Κ.Π: Νάτα τα παιδάκια τα σφάζετε! Τα βλέπετε εδώ;
Κ.Μ: Εγώ τα σφάζω;
Κ.Π: Οι Εβραίοι τα σφάζουν! ΄
(διαμαρτυρίες στην αίθουσα και ο Πρόεδρος επεμβαίνει και σταματάει τον Πλεύρη)
………………………………………….
( Στο σημείο αυτό ο Θ. Χατζηγώγος, κατηγορούμενος από τον «Ελ. Κόσμο» κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα)

Θ . Χατζηγώγος : Εγώ κύριε μάρτυς θέλω να γίνω Εβραίος. Δεν γεννήθηκα από αιδοίον Εβραίας. Μπορώ να γίνω Εβραίος;
Πρόεδρος(δυνατά και εκνευρισμένος): Τι ερώτηση είναι αυτή;;
Χατζηγώγος: Μπορώ εγώ να γίνω εβραίος που είμαι από αιδοίο μη Εβραίας;
(Ξαναεπεμβαίνει ο πρόεδρος για να τον σταματήσει. Διαμαρτύρεται ο Χατζηγώγος και ο Πρόεδρος του λέει :
Πρ: Αν συνεχίσετε μ αυτό το στυλ των ερωτήσεων δεν θα σας επιτρέψω να συνεχίσετε!
…………………………………

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΑΛΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ

Πρ: Τι θέλετε να μας πείτε;
Β. Αλμπάλα: Είμαι κτηνίατρος, συνταγματάρχης εν αποστρατεία του ελληνικού στρατού και Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Αθήνας. Έχω διαβάσει το βιβλίο το οποίο σαφώς, σαφέστατα προτρέπει στο μίσος στη μισαλλοδοξία στη βία κατά των Εβραίων.
Πρ: Για λόγους;
Β. Αλμπ: Για λόγους ενδεχομένως επειδή είναι λάτρης του εθνικοσοσιαλισμού και του Χίτλερ ο κ. Πλεύρης και είναι γνωστό αυτό, προσπαθεί να μιμηθεί …
Πρ: Κατά των Εβραίων. Γιατί στρέφεται κατά των Εβραίων; Γιατί επέλεξε τους Εβραίους;
Β.Αλμπ: Γιατί και ο Χίτλερ επέλεξε τους Εβραίους.
Πρ: Γι αυτό ή και για συγκεκριμένους λόγους;
Β. Αλμπ: Οι συγκεκριμένοι λόγοι είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Μπορεί ο κ. Πλεύρης να γράφει στο βιβλίο του αυτά που νομίζει σωστά αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Εγώ σαν Έλληνας θίγομαι όχι μόνο από τη βία στην οποία προτρέπει εκ προθέσεως θα έλεγα αλλά ταυτόχρονα με προσβάλει και σαν προσωπικότητα. Δεν μπορεί να αποκαλεί ότι δεν μπορεί να είμαι Έλληνας και Εβραίος ταυτόχρονα. Και Έλληνας είμαι και Εβραίος είμαι και συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού είμαι.
Πρ: Μάλιστα. Όλο το βιβλίο το διαβάσατε; Δεν περιλαμβάνει τίποτα καλό για τους Εβραίους δηλαδή; Δεν διαχωρίζει τη θέση του για ορισμένες από τις εκδηλώσεις τους της θρησκευτικής ή …
Β. Αλμπ: Δεν νομίζω. Κι αν γράφει ψήγματα δεν διαφοροποιείται καθόλου το συνολικό μίγμα το οποίον εκπέμπεται ή συσσωρεύεται αν θέλετε μέσα στο βιβλίο αυτό
Πρ: Το οποίο καταλήγει που;
Β. Αλμπ: Το μίγμα είναι η προτροπή σε βία, στο μίσος στη μισαλλοδοξία, στη διάκριση κατά των Εβραίων.
(Ο Πρόεδρος ρωτάει για τα δημοσιεύματα του Ε. Κ. και ο κ. Αλμπάλα εξηγεί γιατί προσβάλλεται και από αυτά. )
…………………………………….
Πρ: Από πού ξεκινάει αυτό το πράγμα; Ποιος είναι ο στόχος ας πούμε του κυρίου Πλεύρη; Από πού ξεκινάει αυτό το πράγμα;
Β. Αλμπ: Νομίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτή τη δίκη σαν κατηγορούμενοι είναι λάτρεις του ναζισμού, του Χίτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού. Από κει ξεκινάει αυτό το μίσος κατά των Εβραίων…
Πρ: Φυλετικό μίσος;
Β. Αλμπ: Θρησκευτικό κυρίως.
Χατζηγώγος: Μας προσβάλει κύριε Πρόεδρε. Μας προσβάλει επιτόπου.
Πρ : Αυτή είναι η άποψή του.
Χατζηγώγος: Ναι αλλά δεν μπορεί να λέει ότι είμαστε ….απίστευτα πράγματα.

Εισαγγελέας: Να πούμε αυτό …το κείμενο του κυρίου Χατζηγώγου για τα γουρούνια. Εδώ μέσα στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπάρχουν και κάποια αποσπάσματα από το Ταλμούδ και τις ραββινικές διδασκαλίες και μεταξύ αυτών υπάρχει και μια ρήση ενός ραββίνου δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, που λέει ότι οι χριστιανοί είναι ένας λαός γαιδάρων. Υπάρχει αυτό; Το ξέρετε ή είναι …πλαστογραφία;
Β.Αλμπ: Κυρία εισαγγελέα σήμερα δεν δικάζεται το Ταλμούδ…
Εισαγγελέας : ¨Όχι σας λέω εάν υπάρχει στη δικιά σας διδασκαλία ότι οι χριστιανοί είναι ένας λαός γαιδάρων ή χοίρων …και πει αυτός (εννοεί ο Πλεύρης) ότι αφού το λένε αυτό αυτοί «είμαστε κατώτερος λαός»…
Β.Αλμπ: Το Ταλμούδ έχει γραφτεί εδώ και 2000 περίπου χρόνια, δεν αναφέρει χριστιανούς, αναφέρει ειδωλολάτρες, εθνικούς ….
Εισαγγ: Αναφέρει και διδασκαλίες ραββίνων…
Β.Αλμπ: Αυτά είναι μεταγενέστερα…
Εισαγγ: Ναι το ξέρω αλλά ….
Β.Αμπλ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν έχω εντρυφήσει γύρω από το Ταλμούδ, γνωρίζω ότι είναι συρραφή κειμένων, διαφόρων ερμηνειών αν θέλετε οι οποίες είναι σε στυλ διαλόγου οπότε οι κύριοι έχουν αποσπάσει τα αρνητικά ενός διαλόγου…το χρησιμοποίησαν και ο κύριος Πλεύρης και οι συγκατηγορούμενοί του με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η εντύπωση. Κατά τα άλλα σήμερα δεν μιλάμε για το Ταλμούδ. Εάν ήταν εδώ θεολόγοι που γνωρίζουν το αντικείμενο θα μπορούσανε να αντιπαρατεθούν σε οποιαδήποτε τοποθέτηση κάνει ο κ. Πλεύρης και οι συγκατηγορούμενοί του. Εγώ ήρθα εδώ σήμερα σαν Έλληνας Εβραίος που θίγομαι σαν προσωπικότητα ..
Εισαγγ: Το βιβλίο το έχετε διαβάσει όλο; Γράφει (ο Πλεύρης) δικές του απόψεις ή έχει αφετηρία κείμενα άλλων ;
Β.Αλμπ : Έχει και κείμενα άλλων.
Εισαγγ (τον διακόπτει): Ή αναφέρεται σε γεγονότα ..δεν το κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά.. θέλω να πείτε αν αυτό το βιβλίο είναι εξ αρχής ένα δικό του κείμενο ή παίρνει κείμενα τα οποία σχολιάζει ή αντιπαραθέτει γεγονότα που έχουν γίνει …και βγάζει κάποιο συμπέρασμα;
Β. Αλμπ: Αναμφισβήτητα δεν είναι όλο το βιβλίο γραμμένο από τον κ. Πλεύρη. Φέρνει και διάφορα άλλα αποσπάσματα από άλλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Διότι ή τα γράφει ο ίδιος ή τα γράφουν άλλοι εφόσον αναφέρονται στο βιβλίο του κ. Πλεύρη αυτό έχει σαν συνέπεια να εκδηλώνεται βία, μίσος ή μισαλλοδοξία απέναντί μου και απέναντι στους ομοθρήσκους μου. Λόγω θρησκείας. Δεν λέει ότι ο Αλμπάλας είναι άλφα ή βήτα ή γάμα. Λέει οι Εβραίοι. Και εμένα αυτό το πράγμα με έχει θα έλεγα θυμώσει πάρα πολύ και γι αυτό καταλήγω σήμερα να είμαι εδώ.
Εισαγγ: Από αυτά που βλέπω στο βιβλίο του, αφετηρία του για να γράψει αυτό το βιβλίο θεωρεί ότι στρέφεται κατά των Ελλήνων, ότι έχουν στραφεί οι Εβραίοι κατά των Ελλήνων …
Β.Αλμπ: Νομίζω ότι αυτό είναι ηλίου φαεινότερον. Ούτε οι Εβραίοι είμαστε κατά των Ελλήνων ….Είχαμε τόσους νεκρούς στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου …
Εισαγγ: Καλά αυτό δεν….και δε σημαίνει ότι αν οι Εβραίοι έκαναν κάποιες πράξεις ότι είναι…..και Έλληνες που έχουν κάνει πράξεις εναντίον άλλων…πρέπει να τις υιοθετήσουμε και να πούμε ότι …κανένας δεν είναι στο αλάθητο και στο απυρόβλητο.
Β.Αλμπ: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Εισαγγ: Μάλιστα. Κι απ ότι βλέπω εδώ βλέπω ότι εκείνο που τον ενοχλεί πολύ είναι ότι θεωρεί ότι υπάρχει μια εβραϊκή συνωμοσία διεθνής που αποσκοπεί να κυριαρχήσουν οι εβραίοι στο κόσμο, για την παγκοσμιοποίηση.
Β.Αλμπ: (γελώντας) Νομίζω ότι αυτό…φαίνεται εκ των πραγμάτων. Αλίμονο εάν είχαν αυτή τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν στον κόσμο. ….Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Να μιλήσουμε…..
Εισαγγ: Δήλωσε εδώ ο ίδιος ότι δεν στρέφεται κατά των Εβραίων αλλά κατά του κινήματος του σιωνισμού.
Β.Αλμπ: Εγώ δεν είμαι Εβραίος; Τι σημαίνει αυτό; Είμαι σιωνιστής;
Εισαγγ: ¨Όχι δεν σημαίνει ότι κάθε Εβραίος είναι και σιωνιστής. Αυτό λέω. Υπάρχουν και Εβραίοι, και ραββίνοι οι οποίοι έχουν καταγγείλει το σιωνισμό.
Β. Αλμπ: Αυτές είναι πολιτικές τοποθετήσεις οι οποίες …….Με συγχωρείται κυρία εισαγγελέα ο κ. Πλεύρης δεν λέει «Εβραιοσιωνισταί: Όλη η αλήθεια». Λέει : «Εβραίοι όλη η αλήθεια». Και γι αυτό μιλάμε τώρα. Τώρα. Ο σιωνισμός αν είναι ένα κίνημα…ο κομμουνισμός….τότε να φέρουμε εδώ πέρα μια πολιτική συζήτηση με υπευθύνους επί του θέματος ιστορικούς και να μιλήσουνε περί του σιωνισμού, περί του κομμουνισμού, περί του σοσιαλισμού κ.ο.κ.
Εισαγγ: Αυτό το λέω…επειδή… το έχει σαν αφετηρία για να γράψει αυτό το βιβλίο.
Β.Αλμπ: Εγώ κυρία εισαγγελεύ σχολιάζω ότι το βιβλίο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον «εβραιοσιωνισμό» που είναι ένας όρος σαφώς εφεύρημα του κ. Πλεύρη. Δεν υπάρχει τέτοιος όρος διεθνώς. Και ας μας το μεταφράσει ο κ. Πλεύρης αγγλικά πως θα λεγότανε.
Εισαγγ: Έχω εδώ ένα κείμενο ….του Φραγκλίνου Ρούζβελτ που είναι φοβερό κατά των Εβραίων..τόχετε υπόψη σας;
Β .Αλ: Με συγχωρείτε και σήμερα οι Αμερικάνοι δεν είναι κατά των Ελλήνων; Και αυτό το πράγμα διεγείρει τον κ. Πλεύρη ….
Εισαγγ: Θέλω να πω ότι δεν είναι ο μοναδικός που εκφράζει απόψεις αρνητικές για τον εβραικό λαό. Δηλαδή εδώ λέει ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να μην υπάρχουν Εβραίοι στην Αμερική γιατί κινδυνεύει η Αμερική. …
Β. Αλ: Ο Φρ. Ρούσβλετ αν το έγραψε αυτό…δεν μπορώ να το ελέγξω…δεν μπορώ να το ελέγξω εγώ…αλλά εμένα δε μ’ ενδιαφέρει τι είπε ο Φραγκλίνος Ρούσβλετ εδώ και…200 χρόνια πόσα ήτανε. Εμένα μ’ ενδιαφέρει ΣΗΜΕΡΑ. Ο κύριος Πλεύρης που είναι συμπολίτης μου και είμαστε μαζί στην ίδια πόλη που λέγεται Αθήνα να εκφέρει και να εκπέμπει τέτοια μηνύματα. Αυτό είναι που με πονάει εμένα. Εγώ είμαι Έλληνας δεν είμαι Αμερικάνος. Το τι λένε στην Αμερική δεν με απασχολεί.

Εφέτης (η εκ δεξιών του Προέδρου): Είπατε για το Ταλμούδ ότι δεν ξέρετε…αν υιοθετείται ή αν είναι στα ιερά βιβλία των Εβραίων της θρησκείας σας. Ο κ. Πλεύρης έχει κάνει μεταφορές από το Ταλμούδ και πάνω σ’ αυτά τα αποσπάσματα στηρίζει κάποια δικά του συμπεράσματα. Μιλάει και για τον εβραιοσιωνισμό, πιθανώς συνδέει – κακώς όπως λέτε εσείς – το σιωνισμό με τους Εβραίους…Μήπως δηλαδή δεν είναι ο σκοπός του να προσβάλει την θρησκεία των Εβραίων αλλά είναι ένα πολιτικό βιβλίο που θέλει να ….
Β. Αλμπ: Το βιβλίο του; Δεν νομίζω ότι είναι πολιτικό.
Εφέτης: Δηλαδή εάν εσείς θίγεστε από αυτά τα οποία μεταφέρει από το Ταλμούδ , εάν δηλαδή προσβάλεστε επειδή μεταφέρει φράσεις του Ταλμούδ, δηλαδή πρέπει να στερηθεί οποιοσδήποτε το δικαίωμα να μεταφέρει κάποια κείμενα από αρχαία βιβλία είτε είναι των Εβραίων είτε των Χριστιανών είτε των οποιωνδήποτε ..αυτό είναι….
Β.Αμπλ: Δεν είναι αυτά….
Εφέτης (τον διακόπτει): Τα συμπεράσματά του είναι που σας θίγουν ή αυτά τα αυτούσια κείμενα;
Β. Αλ: Και τα κείμενα…
Εφέτης (τον διακόπτει): Γιατί αυτά τα λέει το βιβλίο Ταλμούδ! Δεν τα έβγαλε από το μυαλό του!
Β.Αλμπ (φωνές και από την αίθουσα): Όχι! Όχι! Εδώ υπάρχει αντίθετη τοποθέτηση κυρία Εφέτη. Που τα διάβασε ο κ. Πλεύρης; ΄Δηλαδή υπάρχει ελληνική μετάφραση του Ταλμούδ;
Εφέτης: Τα αρνείστε δηλαδή εσείς αυτά;
Β.Αλμπ: Εγώ τα αμφισβητώ. Τα αμφισβητώ. Δεν είμαι θρησκευόμενος …
Εφέτης (τον διακόπτει έντονα): Όχι, έχετε κάνει μια μήνυση και τον έχετε φέρει στον ακροατήριο …
Β.Αμπλ: Μα δεν μιλάει η μήνυση για το Ταλμούδ! Με συγχωρείτε! …Στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη Ταλμούδ. Το κατηγορητήριο του εισαγγελέα …
Εφέτης (τον διακόπτει): Κύριε μάρτυς δεν θα μου κάνετε υποδείξεις τι αναφέρει και τι δεν αναφέρει το κατηγορητήριο! ΣΑΣ ΕΡΩΤΏ, γιατί το βιβλίο του δικάζουμε σήμερα. Δικάζουμε ένα βιβλίο! Και σήμερα αυτό το πράγμα που δικάζουμε είναι πολύ σοβαρό! Δεν με ενδιαφέρει αν απ τη μια πλευρά είναι ο ναζισμός ή ο εβραιοσιωνισμός. Και ούτε τασσόμαστε από τη μία ή από την άλλη πλευρά. Μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ένα βιβλίο! Ένας άνθρωπος έγραψε κάποιες απόψεις. Κατακριτέες για τους μεν θετικές για τους δε! (δυνατά). Αυτή τη στιγμή λοιπόν εγώ θέλω να σας πω: Τι είναι αυτό που προσβάλει την εβραική θρησκεία; Και να ξεκινήσουμε από κει. Και πέρα από κει να δούμε αν εξεγείρει. Γιατί πολιτικά βιβλία με οξύ περιεχόμενο και με παροτρύνσεις πιθανόν, έχουνε γράψει πάρα πολλοί άνθρωποι. Από πολλές πλευρές. Δεν τους κάτσαμε όλους στο σκαμνί!! Γιατί υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης! Που είναι ανθρώπινο δικαίωμα!
Β.Αλμπ: Εχετε δίκιο αλλά μέχρι ενός ορίου. Η ελευθερία της έκφρασης μέχρι ενός ορίου. Την ασπάζομαι ….
Εφέτης(τον διακόπτει): Πές τε μου λοιπόν εσάς που ήταν αυτό το όριο που ξεπέρασε αυτό το βιβλίο και σας έθιξε εσάς τους Εβραίους;
Β.Αλμπ: Όταν λέει ότι όλοι οι Εβραίοι έκανε κακώς ο Χίτλερ που δεν τους καθάρισε!
Εφέτης: Το λέει μέσα;
Β.Αλμπ: Μάλιστα
Εφέτης: Το λέει ως δικό του συμπέρασμα ή το λέει από κείμενα άλλων;
Β.Αμπλ: Είναι δικό του συμπέρασμα. ..
Εφέτης (τον διακόπτει): Όχι γιατί αν έχει καταγραφεί στην ιστορία προγενέστερα, ένας ιστορικός ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ! (δυνατά). Να το πει και να το κρίνει στη συνέχεια! Διότι στον εμφύλιο στην Ελλάδα υπήρχαν οι δοσίλογοι υπήρχαν και οι πατριώτες. Οι μεν πατριώτες γράφαν από την πλευρά τους τα θετικά και τα αρνητικά οι άλλοι γράφαν τα δικά τους! Ο καθένας πατριώτη έλεγε τον εαυτό του! Αλλά ο καθένας είχε τις απόψεις του. Καταλάβατε; Συνεπώς θα στερήσουμε σήμερα σε κάποιον την ελευθερία να εκφράσει τις απόψεις του; Ας τις κατακρίνουμε αλλά είναι ένα βιβλίο!
Β.Αλμπ: Η ελευθερία της έκφρασης έχει ένα όριο! Από τη στιγμή όμως που γίνεται ΠΡΟΟΙΜΙΟ , αν θέλετε εφαλτήριο, πάνω στο οποίο μπορούν να εκδηλωθούν τάσεις κατά του οποιουδήποτε εβραίου….
Εφέτης: Εκδηλώθηκε κάποια τάση εξ αιτίας του βιβλίου του κ. Πλεύρη;
Β.Αμπλ: …αν θα εκδηλωθεί. Πλην όμως εγώ νιώθω ά-βο-λα! …Και αν…
Εφέτης (τον διακόπτει): Και θα οφείλεται στο βιβλίο του κυρίου Πλεύρη; Μα το βιβλίο του κ. Πλεύρη είναι στα βιβλιοπωλεία. Θα το πάρει όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει θα το προσπεράσει. Ή κι αν θέλει κάποιος να το διαβάσει θα μας βγάλει στο δρόμο με τα όπλα να κυνηγάμε τους Εβραίους; …αυτός που είναι ευεπίφορος να κάνει τέτοιες πράξεις δεν χρειάζεται το βιβλίο του κ. Πλεύρη για να τις κάνει. Μπορεί να τις κάνει κι από την τηλεόραση. Βλέποντας τις εικόνες….αυτό που σας είπε προηγουμένως ο κύριος συνήγορος στον προηγούμενο μάρτυρα. (σημ. δικιά μας: Η δικαστής αναφέρεται στο συνήγορο υπεράσπισης του Πλεύρη, Στανέλο, που είχε μιλήσει πριν για τις εικόνες στην τηλεόραση από το Ισραήλ και το είπε σαν επιχείρημα ότι οι βεβηλώσεις των εβραικών μνημείων μπορεί να οφείλονταν σ’ αυτές τις εικόνες) (!)

Β.Αλμπ: Ενισχύεται κυρία εφέτη από τα γραφόμενα στο βιβλίο αυτό.
Εφέτης: Ε…τότε…υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία που ενισχύουν κάποιες απόψεις.
Β.Αλμπ: Δε νομίζω σε τέτοιο βαθμό.
Εφέτης: ….αρνητικές ίσως που δεν θάπρεπε να ...αλλά δεν τα κάτσαμε όλα στο σκαμνί! Και δε νομίζω ότι αν κάτσουμε στο σκαμνί όλα τα βιβλία θα είναι κάτι θετικό! Διότι στο σκαμνί κάθεται ένα βιβλίο!
Β.Αλμπ: Τα βιβλία είναι σεβαστά. Και είμαι κι εγώ προσωπικά υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Αλλά εδώ έχει υπερβεί κάθε όριο!
Εφέτης: ..Τα χλευάζουμε αν δεν μας αρέσουνε!
Β.Αλμπ: Έχει υπερβεί κάθε όριο! Έχει υπερβεί κάθε όριο!
Εφέτης: Αυτή είναι η άποψή σας.

Συνήγορος υπεράσπισης (Στανέλος): Είπατε ότι το βιβλίο σας έκανε να αισθάνεστε άβολα. Και γι αυτό στραφήκατε εναντίον του, επειδή σας έβγαλε από τη βολή σας;
Β.Αλμπ: Όχι. άβολα σημαίνει ότι μέσα στην ελληνική κοινωνία νιώθω ένα είδος «διαχωρισμού».
Συνηγ: Εξ αυτού του βιβλίου;
Β.Αλμπ: Και εξ αυτού του βιβλίου.
Συνήγ: Να ρωτήσω κάτι. Από τις εικόνες των τραυματισμένων παιδιών, των πεθαμένων γυναικών, των ισοπεδωμένων χωριών, της δολοφονίας με ρουκέτα του ηγέτη μιας θρησκευτικής κινήσεως – ξέρετε για ποιο μιλάω – πάνω στην αναπηρική του καρέκλα, τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, δεν αισθάνεσθε άβολα;
Β.Αλμπ: Αυτό είναι εκτός θέματος κύριε συνήγορε καθόσον εδώ μιλάμε για το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη. Δεν μιλάμε για το αν οι Ισραηλινοί ή όποιοι άλλοι έκαναν ορισμένες εκτροπές συμπεριφοράς.
Συνηγ: Όσο και καλόπιστος να είναι κανένας με τέτοιου είδους απαντήσεις και στάσεις πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι έχει δίκιο ο κ. Πλεύρης σε μερικά πράγματα.
Β.Αλμπ: Δικαίωμά σας.
Συνηγ: (έντονα): Είστε μάρτυς και θέλετε να υποκαταστήσετε το δικαίωμα του Προέδρου να μου λέτε ε-μέ- να αν είναι εντός ή εκτός θέματος η ερώτησή μου. Πείτε μου κάτι. Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον του σιωνισμού αισθάνεστε ότι θίγει εσάς;
Β.Αλμπ: Εμένα προσωπικά σαν Εβραίο, όχι.
Συνηγ: Όχι. Θέλετε αυτό να μου το διευκρινίσετε; Γιατί δεν αισθάνεσθε;
Β.Αλμπ: Γιατί εγώ είμαι Έλληνας και βρίσκομαι εδώ πέρα, εξασκώ τα λατρευτικά μου καθήκοντα σε μια θρησκεία μονοθειστική και ευρίσκομαι στην Ελλάδα, έχω υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό….
Συνηγ: Δηλαδή να το εκλάβω ότι όποιος στρέφεται εναντίον του σιωνισμού δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι στρέφεται εναντίον όλων των Εβραίων. Καλώς το καταλαβαίνω εγώ;;
Β.Αλμπ: Πολύ σωστά.
Συνηγ: Λέει λοιπόν εδώ στον πρόλογο «Στο βιβλίο αυτό διαπραγματεύομαι τον εβραιοσιωνισμό. Σκοπεύω να γράψω μόνο την αλήθεια». 22 γραμμές πιο κάτω εις την ιδίαν σελίδα: «Αφού εξεκαθάρισα τον τρόπον σκέψεώς μου δηλώνω ότι δεν μισώ τους Εβραίους, που ως λαός και ως θρησκεία με αφήνουν εντελώς αδιάφορο, αλλά αντιμετωπίζω τον εβραιοσιωνισμόν που είναι πολιτικοθρησκευτικόν συνωμοτικόν κίνημα». Κατά την απόψή του. Αυτό λοιπόν το βιβλίο, ΚΑ-ΤΑ -ΤΟΝ ΣΥΓ-ΓΡΑ-ΦΕ-Α - ΤΟΥ εναντίον ποίων στρέφεται;
Β.Αλμπ: Κατά των Εβραίων, διότι ο τίτλος του είναι «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια» και ο πρόλογός του είναι δική του τοποθέτηση, προσπαθώντας να «μπλέξει» όλη την ιστορία δίνοντας και μια πολιτική χροιά. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία πολιτική χροιά μέσα. Είναι καθαρά αντιθρησκευτικό…
Συνηγ: (τον διακόπτει): Συγγνώμη, συγγνώμη. Εγώ σας ερωτώ. Και μου απαντάτε ότι ενώ ο ίδιος γράφει αυτό το οποίο γράφει, εσείς καταλαβαίνετε άλλο. Εσείς λέτε ότι επειδή αυτό το οποίο γράφει δηλ. «οι Εβραίοι» και όχι «οι εβραιοσιωνιστές» στρέφεται εναντίον των Εβραίων. Έτσι;
Β.Αλμπ: Μάλιστα.
Συνήγ: Ερωτώ εγώ. Είστε σίγουρος ότι την ίδια άποψη με σας, δηλ. άλλο να λέει, να διαβάζει ότι λέει ο συγγραφέας και επειδή γράφει «Εβραίοι» απ έξω να καταλαβαίνει άλλο, κάθε αναγνώστης λειτουργεί όπως εσείς;
Β.Αλμπ: …μέσα αν το διαβάσει κανείς σαφώς αναφέρει για τους Εβραίους, δεν αναφέρει για τους σιωνιστές…..
Συνηγ (τον διακόπτει): . .Όταν γράφουμε κάτι λέμε: «εφεξής η εταιρεία», «εφεξής ο μισθωτής», δηλαδή δίδουμε τι εννοούμε κι από κει συνεχίζουμε με αυτό το οποίο το δηλώνουμε. Τώρα. Πείτε μου κάτι. Από τις 1400 σελίδες που σας ενόχλησαν. Δικαίωμά σας. Δεν σας μέμφομαι. Πείτε μου. Σε ποίο σημείο ο κ. Πλεύρης προτρέπει σε συγκεκριμένη πράξη κάποιον εναντίον των Εβραίων. Σε συγκεκριμένη πράξη. Μη νόμιμη. Πείτε μου. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Πείτε μου.
Β. Αλμπ: Να σας διαβάσω στη σελ. 266. « Και τώρα έφτασε η ώρα να δώσομε εις τον Εβραίον τον χαρακτηρισμόν που του αξίζει. Αυτός που βασανίζει τι είναι; Αυτός που πυροβολεί τι είναι; Αυτός που δολοφονεί γυναίκες ή αόπλους τι είναι; Αυτός που βιάζει τι είναι; Αυτός που θέλει να μας πίη το αίμα τι είναι; Αυτός που τα κάνει όλα αυτά τι είναι; Είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος». Παραπάνω από αυτό κύριε συνήγορε θα μπορούσε να προτρέψει σε βία; Όταν με αποκαλεί υπάνθρωπο;;;
Συνήγ: Να πω. Ωραία. Εγώ σας ρώτησα κάτι να μου πείτε. Το τι θα κάνει θα το κρίνει το δικαστήριο…….Αλλά…εγώ σας ρώτησα. Όχι τι θα μπορούσε. Ξέρετε ο νόμος θέλει συγκεκριμένη προτροπή και πράξη. Αυτά που είπατε δεν λένε «προτρέπω να γίνει αυτό». Πείτε μου κάτι που να λέει ότι «προτρέπω να γίνει αυτό». Πείτε μου αυτό, που αυτό ψάχνει και ο κύριος Πρόεδρος …
Β.Αλμπ: Στη σελίδα….
Συνήγ: ..Φύγαμε από τη σελίδα…το διώξαμε.. δε λέει κάτι..
Β.Αλμπ: Όχι και δε λέει κάτι! Υπόκειται στην πιθανότητα βίας!
Συνήγ: Μισό λεπτό. Έχει δικαίωμα ο κ. Πλεύρης να θεωρεί κάποιους υπανθρώπους;
(από την αίθουσα): Όχι, όχι…
Β.Αλ: Εμένα προσωπικά όχι.
Συνήγ: Γιατί αναφέρει το όνομά σας εδώ μέσα;
Β.Αλμπ: Σαν Εβραίο! Σαν Εβραίο!
Συνήγ: Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι στην ελληνική δημοκρατία δεν έχει δικαίωμα κάποιος να θεωρεί υπανθρώπους όποιους θέλει;
(από την αίθουσα): Όχι! όχι!
Β.Αλμπ: Σας παρακαλώ!! Σας παρακαλώ! Πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και μπορεί να μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε μέχρι ενός ορίου. Πάνω από όλα όμως ΕΊΝΑΙ Ο ΑΝ-ΘΡΩ-ΠΟΣ!
Συνήγ: Την άποψή του έχει κάθε ένας δικαίωμα να την έχει. Καταλάβατε; Αλλά δεν θα κάνουμε ….Εγώ θα ήθελα να μου πείτε : πράξη.
Αλ: «Διότι έτσι μόνο καταλαβαίνουν οι Εβραίοι. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα» …..Συνήγ: Ωραία. ….δηλαδή θέλετε να πείτε ότι …εγώ – όχι ο κύριος Πλεύρης – μέσα στη δική μου παραζάλη επειδή…ξύπνησα περίεργα, δεν έχω δικαίωμα να εκδώσω ένα βιβλίο και να γράψω σε 600 σελίδες σε κάθε σελίδα τι είπε ο Κλεμανσώ; Το ίδιο πράγμα 600 φορές. Να το διαβάζει ο αναγνώστης 600 φορές. Έχω δικαίωμα ή δεν έχω; ………..Έχω δικαίωμα εγώ να αναφέρω τι είπε ο Κλεμανσώ;
Β. Αλμπ: ..Ταυτόχρονα όμως προάγεται η ιδέα να με πάνε εμένα στο εκτελεστικό απόσπασμα!
Συνήγ: ..Δικαίωμά μου είναι κι αυτό!!

(ΦΑΣΑΡΊΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ) επεμβαίνει ο Πρόεδρος
Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε! Χρειαζόμαστε κάποιο μέτρο. Σας παρακαλώ.
Συνήγ: Έχετε δίκιο. Ξέρετε όμως….
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Ακόμα το να εκφράζει κάποιος ιδέες προσβλητικές κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων λόγω της εθνικής ή φυλετικής τους καταγωγής είναι ένα από τα αντικείμενα τα σημερινά.
Συνήγ: Λοιπόν. Σας ερωτώ. Αυτό τώρα το οποίο….μιλήσαμε για τον Κλεμανσώ. Άλλο σημείο να μου πείτε για πράξη. Άλλο, άλλο, άλλη πράξη..
Β. Αλμπ: Άλλη πράξη. Το ότι ο Χίτλερ «υπολήφθηκε» του οράματός του και δεν εξόντωσε όλους τους Εβραίους. Γι αυτό «καλά κάνουν οι Πολωνοί που αφήνουν το Άουσβιτς ανοιχτό». Τι σημαίνει αυτό;
Συνήγ: Τι σημαίνει εσείς να μου πείτε.
Πρόεδρος: Πως το βλέπετε εσείς αυτό; Τι υπονοεί;
Β.Αμπλ: Αυτό υπονοεί ότι έμεινε ημιτελές το έργο του Χίτλερ και δεν εξόντωσε όλους τους Εβραίους. Διότι κακώς οι Εβραίοι βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στην Ελλάδα.
Συνήγ: Δε μου λέτε. Εσείς έχετε δικαίωμα να το εκλαμβάνετε έτσι. Ο κ. Πλεύρης δεν έχει δικαίωμα να το εκλαμβάνει αλλιώς;
Β.Αλμπ: Όσον αφορά το έγκλημα του φασισμού και το έγκλημα του ναζισμού, νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος ο οποίος πρέπει να είναι άνθρωπος θα πρέπει να βάλει στην άκρη.
Συνήγ: Θα «πρέπει» κατά την άποψή σας. Ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να έχει άλλο «πρέπει»; Γιατί;
Β.Αλμπ: Διότι υπερβαίνει τα όρια τα καλώς εννοούμενα της αντιπαράθεσης με μια θρησκεία. Υπερβαίνει δηλ. ένα μαζικό έγκλημα όπως ήτανε το Άουσβιτς και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Ευρώπης , αυτό υπερβαίνει τα όρια!
………………………………………….
Συνήγ: Πείτε μου κάτι. Κατηγορείται ο κ. Πλεύρης ας πούμε, ότι λέει. Σελίς 853: «Οι μεραρχίες των SS μάχονται με απαράμιλλον ηρωισμόν». Δεν έχει δικαίωμα να το πιστεύει αυτό;
Β.Αλμπ: Ότι θέλει μπορεί να λέει. Αλλά όταν εξυμνεί τα SS….
Συνήγ: Όχι δεν εξυμνεί. Λέει ότι μάχονται με απαράμιλλον ηρωισμόν.
Πρόεδρος: Μάχονται ηρωικά ή για σωστό ή για λάθος.. Από μόνο του…
Συνήγ: Πείτε μου κάτι άλλο τώρα και τελειώνουμε. Εκτός του Χίτλερ, ο Στάλιν ξέρετε πόσους Εβραίους εξόντωσε;
Β.Αλμπ: Δεν γνωρίζω και δεν με απασχολεί.
Πρόεδρος (προς τον συνήγορο): Δηλαδή δικαιολογεί το ένα το άλλο;
Συνήγ: Όχι βέβαια. Κάθε άλλο. Δεν έχετε ακούσει αν εκατομμύρια εξόντωσε ο Στάλιν;
Β.Αλμπ: Εσείς τι είστε, υπερασπιστής του Χίτλερ;
Συνήγ: Όχι όχι εγώ είμαι συνήγορος του κ. Πλεύρη. Θέλω να μου πείτε λοιπόν εάν γνωρίζετε ότι εκατομμύρια εξοντώθηκαν και από τον Στάλιν.
Β.Αλμπ: Δεν το γνωρίζω αυτό. Αλλά κι αν εξοντώθηκαν δεν εξοντώθηκαν με τον τρόπο που εξοντώθηκαν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα της Γερμανίας.
Συνήγ: Δηλαδή η διαφορά είναι στον τρόπο εξοντώσεως…
Β.Αλμπ: Όχι. Έχει μεγάλη διαφορά. Έχει μεγάλη διαφορά.
Συνήγορος: Πείτε μου κάτι. Εάν κάποιος εξυμνεί τον Στάλιν δημιουργεί σε σας κίνδυνο ή προτροπή εναντίον των Εβραίων; Διότι είναι γνωστό ότι ο Στάλιν εξολόθρευσε εκατομμύρια Εβραίους. Κι όχι μόνο Εβραίους.
Β. Αλμπ: Συγκρίνετε ανόμοια κύριε συνήγορε.
Πρόεδρος: Κάντε τη συγκεκριμένη ερώτηση. Εάν κάποιος εξυμνεί το Στάλιν χωρίς αναφορά σε τι;
Συνήγ: Χωρίς αναφορά σε πράξεις βίας αλλά εξυμνεί τον Στάλιν δια την γενικότερην τακτικήν του και διότι εκκαθάρισε όλους όσους έπρεπε να εκκαθαρίσει…Αν αυτό δημιουργεί σε σας ή σε κάποιον Έλληνα, κατά το θρήσκευμα Εβραίο, πρόβλημα;
Β.Αμπλ: Φυσικά μου κάνει πρόβλημα κατά το μέτρο που εξόντωσε τους Ρώσους Έβραίους.
………………..

(Γίνεται διακοπή μισής ώρας περίπου και κατά την επανάληψη κατατίθεται στο δικαστήριο από τον κ. Αλμπάλα η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Γιαννίδη σχετικά με το συγκεκριμένο κατηγορητήριο στην οποία στοιχειοθετείται η καταδικαστική απόφαση για τον Πλεύρη. Υπάρχουν αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων του Πλεύρη και μελών της αποβληθείσας Πολιτικής Αγωγής και επισημαίνεται ότι το έγγραφο αυτό έχει συσχετιστεί από τον εισαγγελέα και υπάρχει στη δικογραφία)

(Συνεχίζεται η εξέταση του κ. Αλμπάλα από τους συνήγορους του «Ελεύθερου Κόσμου» ρωτώντας αν έχουν στραφεί εναντίον άλλων φορέων κ.λπ και στη συνέχεια παίρνει το λόγο ο Πλεύρης)

Πλεύρης: Κύριε μάρτυς είπατε ότι το Ταλμούδ δεν αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αναφέρεται σε πέντε σημεία στο κατηγορητήριο το Ταλμούδ. Και επίσης θέλω να σας ρωτήσω το εξής γιατί όλοι ερωτήθησαν και δεν απήντησαν. Ελπίζω να απαντήσετε εσείς με την ευθύτητα που σας διακρίνει. Η εβραική θρησκεία, σας διδάσκει ότι είστε ο εκλεκτός λαός που προορίζεστε να κυριαρχήσετε στον κόσμο;
Β. Αλμπ: Δεν μας λέει ο «εκλεκτός λαός» μας λέει ο «περιούσιος λαός». Τότε όταν υπήρχε ειδωλολατρεία η μόνη μονοθειστική θρησκεία ήταν η εβραική. Τότε ο θεός έκανε αυτή… τη γαλαντομία να το πούμε έτσι…
Πλεύρης: Τώρα το 1904, το 2002, το 2004 , το 1980 που οι ραββίνοι σας λένε αυτά τα πράγματα αναφέρονται στο τότε ή στο τώρα;
Β.Αλμπ: Οι ραββίνοι δεν ξέρω που αναφέρεστε, δεν είμαι ενήμερος αυτή τη στιγμή αυτών που λέτε …Οι ραββίνοι που λέτε τώρα δεν με απασχολούν εμένα προσωπικά.
Πλεύρης: Εσείς είστε θρησκευόμενος εβραίος.
Β.Αλμπ: Όχι. Είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα.
Πλεύρης: Πιστεύετε τώρα ότι ανήκετε στον περιούσιο λαό; Τώρα.
Πρόεδρος: Τώρα αυτό τι ερώτηση είναι;
(γέλια στην αίθουσα)
Πλεύρης: Γελάνε. Γελάνε. Στο βιβλίο μου κύριε Πρόεδρε είμαι σαφής. Όλα ξεκινούν από την εβραική θρησκεία. Όποιος δεν γνωρίζει την εβραική θρησκεία δεν μπορεί να γνωρίζει τον εβραιοσιωνισμό και τους Εβραίους και τας επιδιώξεις των. Όλα βρίσκονται και αποκαλύπτονται πρωτίστως στα εβραικά κείμενα. Από άποψη νομική, επειδή ο νόμος λέει «εκ μόνου του λόγου της θρησκείας κ.λπ» εγώ θέλω να αποδείξω ότι δεν στρέφομαι εκ μόνου του λόγου …
Πρόεδρος: Έχετε περισσότερους δηλαδή.
Πλεύρης: ¨Όχι.....βασίζομαι σε άλλους για να φτάσω σε συμπεράσματα. Λένε λοιπόν ότι «εμείς είμεθα ο περιούσιος λαός», «εμείς θα κυριαρχήσουμε σ’ όλο τον κόσμο». Έρχονται εδώ τους λέτε: ποια είναι η θρησκεία σας; Δεν μιλάει κανείς. Τους στέλνουμε εξώδικα. Δεν μιλάει κανείς. Τώρα έχουμε τον μάρτυρα..
Πρόεδρος: Γιατί πρέπει να σας απαντήσουν;
Πλεύρης: Διότι κύριε Πρόεδρε όταν μου πουν εμένα ότι αυτά τα οποία δημοσιεύουνε τώρα ότι όσο περισσότερο είσαι Εβραίος τόσο περισσότερο είσαι άνθρωπος……θα αντιδράσω. Λοιπόν. Με κατηγορήσατε ότι στο βιβλίο μου λέω, ότι λέτε, ότι οι χριστιανοί είναι γουρούνια…..
Β.Αλμπ: Νομίζω ότι αυτό αναφέρεται στο άρθρο του «Ε.Κ»….
Πλεύρης: Μάλιστα. (στρέφεται προς την αίθουσα και λέει): Κάποια γελάει δεν ξέρω αν γελάει για το μάρτυρα ή με μένα..
Πλεύρης: « Η χριαστιανική φυλή αγέλη κτηνών εστί…και μόνο το όνομα του χοίρου δικαιούται να φέρει». Συμφωνείται ή διαφωνείτε;
Β.Αλμπ: Αυτό που το βρήκατε κύριε Πλεύρη;
Πλεύρης: Το βρήκα στο Ταλμούδ φύλλο 92 παρ. 1. Εάν θέλετε να σας δώσω και το πρωτότυπο.
Β.Αλμπ: Το αγγλικό πρωτότυπο;
Πλεύρης: Το αγγλικό πρωτότυπο.
Β.Αλμπ: Αν μου το δώσετε θα μπορέσω να σας απαντήσω. Διότι αμφιβάλλω γι αυτό που λέτε. Από την μετάφραση η οποία είναι λανθασμένη.
Πρόεδρος: Πόσο λανθασμένη είναι δηλαδή;
Πλεύρης: Δεν το καταδικάζετε. Εγώ σας λέω ότι η μετάφραση είναι σωστή. Εσείς το καταδικάζετε;
Β.Αλμπ: Πότε ελέχθηκε; Πότε γράφτηκε;
Πλεύρης: : Προ ολίγου είπατε ότι το Ταλμούδ γράφτηκε προ Χριστού. Όχι κύριε.
Β.Αλμπ: Κάνετε λάθος κύριε! Κάνετε λάθος
Πλεύρης: Δεν κάνω καθόλου λάθος. Τώρα. Η φράση αυτή είναι γραμμένη στο Σαχρεντίν …φύλλο …παρ. 1. « η χριαστιανική φυλή αγέλη κτηνών εστί εκ του σατανά καταγόμενη και μόνο το όνομα του χοίρου δικαιούται να φέρει». Θέλω να μου πείτε εάν αυτό είναι αλήθεια το καταδικάζετε;
Β.Αλμπ: Δεν το γνωρίζω εάν είναι αλήθεια και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω. Κάνετε λάθος.
Πλεύρης: Λοιπόν επανέρχομαι. Αυτή η φράση μπορεί να μην είναι σωστή. Σαν κείμενο. Σαν περιεχόμενο. Το καταδικάζετε; Β.Αλμπ: Μάλιστα
Πλεύρης: Ευχαριστώ πολύ. Συνεχίζω. « Ο σταυρός είναι σύμβολο ειδωλολατρείας και μίσους….
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Αυτά όλα τι είναι; Που κατατείνουν;
Β.Αλμπ: Κύριε Πρόεδρε…δεν θα μου κάνει τώρα μάθημα ο κ. Πλεύρης…
Πλεύρης: …Αυτά κύριε Πρόεδρε κατατείνουν στο κίνητρο για το οποίο έγραψα το βιβλίο….αυτά τα λένε το 2004 στην Ελευθεροτυπία! Τώρα! Προχθές! ….Γιατί σας εξετάζω κύριε ; για τον καιρό σας εξετάζω;
Β.Αλμπ: ¨Όχι. Για το βιβλίο σας!
Πλεύρης: Αυτό που λέτε εσείς εδώ είναι στο βιβλίο μου. Και ρωτώ. Το καταδικάζετε;
Πρόεδρος: ….δεν ζητάμε από το μάρτυρα να μας πει τι καταδικάζει…
Πλεύρης: Την γνώμη του.
Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι γνώμη που του ζητάτε.
Πλεύρης: Μάλιστα. Να σας ρωτήσω κάτι. Αφού είστε Εβραίος στο θρήσκευμα πες τε μας με δυο λόγια, δεν χρειάζεται παραπάνω τι πιστεύει ο εβραισμός σαν θρησκεία, είναι γνωστή; Γιατί σας έθιξα στο θρήσκευμα..
Β.Αλμπ: Μονοθειστική θρησκεία η οποία προηγήθηκε της χριστιανικής.
Πλεύρης: Το περιεχόμενο λοιπόν του εβραισμού είναι ότι είναι μονοθειστική θρησκεία..
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Δεν θα κρίνουμε εμείς τη θρησκεία …..
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε τους έθιξα τη θρησκεία…..
Β.Αλμπ: Θίξατε εμένα σαν θρήσκευμα και σαν φυλή.
Πλεύρης: Α! είστε φυλή. Γιατί λέτε ότι είστε Έλληνας….
Β.Αμπλ: Έλληνας και στη θρησκεία Εβραίος. Άρα μη μου κάνετε ερωτήσεις θεολογικές. Να κάνουμε ένα δικαστήριο θεολογικό να ρθουν να απαντήσουν.
Πλεύρης: Σας έθιξα τη θρησκεία λέτε. Πες τε μας τι λέει η θρησκεία σας.
Πρόεδρος: Είναι γνωστή θρησκεία;
Πλεύρης: Όχι κύριε Πρόεδρε ….δεν είναι γνωστή θρησκεία. Κανείς δεν ξέρει τι διδάσκουν οι Εβραίοι.
(φασαρία στην αίθουσα )
Πλεύρης: …Την Παλαιά Διαθήκη την αρνείστε; Όχι φυσικά. …Το «εξεγειρώ τα τέκνα σου Σιών …..κατά της Ελλάδος» το εγκρίνετε;
Πρόεδρος: Τι ζητάτε από τον μάρτυρα μπορείτε να μου πείτε; Γιατί θέλετε τη θέση του μάρτυρα πάνω σ’ αυτό;
Πλεύρης: Να σας πω. Ο μάρτυρας ερωτάται και απαντά όχι σε εμένα, στο δικαστήριο για να ενημερωθεί το δικαστήριο εάν εγώ ορθώς υπεκινήθην να κατηγορήσω την εβραικήν θρησκεία. Ή εάν τη συκοφαντώ. Αυτός είναι ο λόγος.
Πρόεδρος : Μάλιστα. Και ρωτάτε το μάρτυρα τι πρεσβεύει πάνω σ’ αυτά τα πράγματα;
Πλεύρης: Και τον ερωτώ εάν συμφωνεί με τη φράση της Παλαιάς. Διαθήκης …..
Πρόεδρος: Τι να συμφωνεί; Αυτό είναι κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης, αυτό θα σας πει. Τι θα σας πει; Αν συμφωνεί ή όχι; Έχει σχέση αυτό; Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί…τι αλλάζει σε σχέση με σας;
Πλεύρης: Αλλάζει. Γιατί αν παραδεχθεί ότι το λέει η Παλαιά Διαθήκη, τότε εγώ γιατί δικάζομαι; Λέει (η Π.Δ) ότι θα κάνουμε την Κρήτη…πλημμύρων…λέει θα σφάξουμε τους ….και θα τους πιούμε το αίμα όπως πίνουμε το κρασί….όταν εγώ αυτά τα κατακρίνω είμαι αντισημίτης;
Πρόεδρος : Υπάρχει άλλη ερώτηση;
Πλεύρης: Και μια τελευταία κυριε Πρόεδρε. Μιλήσατε για το Άουσβιτς. Και για τα εγκλήματα του Άουσβιτς……Τώρα για το Άουσβιτς. Έχω τα επίσημα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού ….ξεκινήσανε οι Εβραίοι…γιατί πόσοι σκοτωθήκανε; Για τα εγκλήματα. Ποια εγκλήματα;
Πρόεδρος : Πάντως ….
Πλεύρης : Εγώ σας το καταθέτω…
Πρόεδρος : Να το καταθέσετε και να μας πείτε την πηγή του!
Πλεύρης: Μάλιστα. Είναι το Ινστιντούτο Αδελαίδος του Ερυθρού Σταυρού. Ότι οι Εβραίοι ξεκινήσανε, σκοτωθήκανε οκτώ εκατομμύρια Εβραίοι και ο Ερυθρός Σταυρός απεφάνθη ότι θα θύματα στο ¨Αουσβιτς ήταν εξήντα χιλιάδες!
(έντονες διαμαρτυρίες στην αίθουσα)

Β.Αμπλ: Κύριε Πρόεδρε μπορώ να έχω το λόγο; Μου επιτρέπετε; Νομίζω ότι όλα τα πράγματα κύριε Πρόεδρε, κύριε Πλεύρη έχουν ένα όριο!
Πλεύρης: Δεν βγάζει λόγο ο μάρτυς σας παρακαλώ!
Πρόεδρος: Τι θέλετε να μας πείτε; Για τον αριθμό των θυμάτων του Άουσβιτς;
Β.Αμπλ: Είναι τραγικά αυτά κύριε Πρόεδρε!
Πρόεδρος: Υπάρχουν διάφορες πηγές….
Β.Αλμπ: Όχι διάφορες πηγές! Είναι ξεκάθαρες οι πηγές! Εξι εκατομμύρια Εβραίοι…
Πλεύρης: Υπάρχουν επίσημα έγγραφα θα σας τα αναφέρω.
Πρόεδρος: Από πού; Πλεύρης: Από το επίσημο γερμανικό κράτος.
Πρόεδρος : Δεν υπάρχουν άλλες πηγές;
Πλεύρης: Επίσημο έγγραφο του γερμανικού κράτους. Και για το Νταχάου και για την Πολωνία.
Πρ: Πότε;
Πλεύρης: 17 Αυγούστου του 1994. Κοιτάχτε η Πολωνία τα 4 εκατομμύρια τα έκανε ένα εκατομμύριο και τώρα κατέβηκε στις 66.000. Αυτά που σας λέω ….
Πρόεδρος : Κι αυτό τι αλλάζει;
Πλεύρης: Αυτό αλλάζει ότι με κατηγορούν ότι εξυμνώ τα εγκλήματα. ….Δε μου λέτε κύριε εδώ στην Ελλάδα οι Εβραίοι πόσοι ήταν;
Β.Αλμπ: 70.000.
Πλεύρης: 70.000. Λοιπόν. Πηγές τώρα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελλάς – Ισραήλ» κύριος Ευελπίδης στο βιβλίο του «οι Εβραίοι» ….
Β.Αμπλ: Τι θέλετε να αποδείξετε;
Πλεύρης: Θέλω να σας αποδείξω ότι δεν ξέρετε πόσοι είστε στην Ελλάδα …
Πρόεδρος : Ο μάρτυρας έχει υπόψη του 70.000.
Πλεύρης: Μα δεν ήταν τόσοι.
Πρόεδρος: Ωραία. Ήταν 60.000.
Πλεύρης: Η ισραηλιτική κοινότης ….λέει ότι είμαστε 80.000. Νάτο….τότε μη μας λέτε παραμύθια! Για παραμύθια ότι σκοτωθήκατε….και χιλιάδες….
Πρόεδρος : Παρακαλώ!
(έντονες διαμαρτυρίες στην αίθουσα)

(Στη συνέχεια κάνει μερικές ερωτήσεις ο Ζαφειρόπουλος από τον «Ε.Κ» και ρωτάει γιατί δεν κάνει μήνυση στους άλλους που πουλάνε το βιβλίο…..)

Πρόεδρος: Ναρθεί η κυρία Γκίλμπερτ. Είναι εδώ;
(Στο σημείο αυτό ο ναζιστής Πλεύρης κάνει ένα αισχρό απαξιωτικό και ρατσιστικό σχόλιο για την κυρία Γκίλμπερτ και ο Πρόεδρος του λέει: «πολύ καλά κάνει». Στην αίθουσα ακούγονται διαμαρτυρίες κατά του ρατσιστή)


Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. Α. ΡΕΪΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ

Πρόεδρος: Πές τε μας. Για τα δημοσιεύματα. Εκείνα μας απασχολούνε..
Α.Ρ: Κατ’ αρχήν όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο….όταν είδα αυτό το βιβλίο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων υπέθεσα ότι είναι άλλο ένα από τα συνήθη αντισημιτικά βιβλία που κυκλοφορούν. Όταν όμως έπεσε στα χέρια μου διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ρατσιστικό, αντισημιτικό, προκλητικό, προσβλητικό βιβλίο το οποίο προτρέπει σε βία, διακρίσεις εις βάρος του εβραικού στοιχείου. Επειδή κύριε Πρόεδρε και κύριοι δικαστές τυχαίνει να μην είμαι ούτε βιαστής, ούτε δολοφόνος, ούτε εγκληματίας, ούτε πίνω αίμα ανθρώπων θεωρώ ότι το κάλεσμα εις βάρος των Εβραίων από τον κατηγορούμενο σε πράξεις βίας είναι έντονο, προκλητικό και προσβλητικό για μας. Θα ήθελα να προσθέσω ακόμη ότι η επίκληση συχνά των ατόμων τα οποία στο παρελθόν έχουν καταδικαστεί από όλη την ανθρωπότητα και σαν συνέχεια εκείνης της περιόδου, θεωρώ ότι προσβάλλεται και η μνήμη όλων των ανθρώπων που χάθηκαν. Γι αυτό είμαι ένας από τους κατήγορους σήμερα εναντίον του συγγραφέα του βιβλίου αυτού.
Πρόεδρος: Τα αποσπάσματα που υπάρχουν στο κατηγορητήριο τα έχετε υπόψη σας;
Α.Ρ: Τα έχω υπόψη μου και συμφωνώ απόλυτα ότι αυτά προσβάλουν και προκαλούν και προσκαλούν τον αναγνώστη σε πράξεις βίας και διακρίσεις.
Πρόεδρος: Όλο το βιβλίο έτσι είναι;
Α.Ρ: Όλο το βιβλίο έτσι είναι και αν σε κάποια σημεία που δεν αναφέρονται σ’ αυτό το θέμα, πιστεύω ότι υπάρχει ένα «περίβλημα» τέτοιο για να μην θεωρηθεί όλο το βιβλίο καταδικαστέο.
Πρόεδρος: Σε τι πράξεις βίας προτρέπει;
Α.Ρ: Προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον των ανθρώπων που έχουν την εβραική ταυτότητα, με το να τους σκοτώσουν, να τους ρίξουν μέσα στον τάφο…να πω ορισμένα αποσπάσματα..
Πρόεδρος: Αν θέλετε να επισημάνετε μερικά.
Α.Ρ: Βεβαίως. «Ο ναζισμός γνωρίζων καλώς τα εβραικά σχέδια αποφάσισε, όπως αλλού περιγράφω, να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπην. Και έπραξε κατά την γνώμιν μου πολύ ορθώς. Η απαλλαγή της Ευρώπης από τους Εβραίους είναι επιβεβλημένη, διότι ο εβραισμός συνιστά απειλή κατά της ελευθερίας των Εθνών»
«Και τώρα έφθασεν η ώρα να δώσωμεν εις τον Εβραίον τον χαρακτηρισμόν που του αξίζει. Αυτός που βασανίζει τι είναι; Αυτός που δολοφονεί τι είναι; Αυτός που βιάζει τι είναι; Αυτός που θέλει να μας πιει το αίμα τι είναι; Αυτός που τα κάνει όλα αυτά μαζί είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος»! Δεν είμαι υπάνθρωπος κύριε Πρόεδρε….
Πρόεδρος: Που βασίζει όλη αυτή την…πως καταλήγει σ’ αυτά τα συμπεράσματα;
Α.Ρ: Πιστεύω στην ιδεολογία του τη ναζιστική.
Πρόεδρος: Επικαλείται γεγονότα;
Α.Ρ: Επικαλείται τα γεγονότα μεταξύ άλλων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου εξυμνεί το Χίτλερ, τον Γκέμπελς , τον Χάιντριχ σαν να είναι οι μεγαλύτερες προσωπικότητες σαν να πρέπει να τους εξυμνεί όλη η ανθρωπότητα.
Πρόεδρος : Πιστεύετε ότι το βιβλίο είναι πρόσφορο να προτρέψει κάποιους σε πράξεις βίας εναντίον προσώπων με εβραική καταγωγή;
Α.Ρ: Βεβαίως! Με όλα αυτά ο αναγνώστης καλείται σε πράξεις βίας. Και άτομα τα οποία είναι επιρρεπή σε μια τέτοια ιδεολογία είναι πρόθυμα να συμπράξουν σε μια τέτοια πράξη.
Πρόεδρος: Περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς;
Α.Ρ: Βεβαίως. Όλο το βιβλίο περιέχει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Όταν π.χ (λέει) ότι ο Εβραίος δεν μπορεί να θεωρηθεί Έλλην. 2.300 χρόνια υπάρχουν Εβραίοι στην Ελλάδα. Πως μπορεί ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού να λέει ότι δεν είμαι Έλληνας; Από γονείς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, από παππούδες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, από παππούδες και γονείς που υπηρέτησαν τον ελληνικό στρατό, και εγώ μαζί και τα παιδιά μου. Επομένως θεωρώ οποιαδήποτε απειλή και πρόκληση εναντίον του εβραικού στοιχείου έντονα προσβλητική.
Πρόεδρος: Αναφέρεται σε πηγές οι οποίες….
Α.Ρ: Αναφέρεται και σε πηγές οι οποίες είναι άλλων δηλώσεις…
Πρόεδρος: Φαίνεται να υιοθετεί και εγκλήματα άλλων;
Α.Ρ: Εκτός ότι αναφέρονται και δηλώσεις άλλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος, αναφέρεται και σε κρίση αυτών των δηλώσεων τις οποίες υιοθετεί.
Πρόεδρος: Κυρία εισαγγελεύς.
Εισαγγ: Για τον Ιάκωβο Φριζή απ’ ότι βλέπω εδώ πέρα…έχει κάποια….εγκωμιαστικά….
Εισαγγ: Αυτά για τον…υπάνθρωπο….τα γράφει μόνος του…ή….αναφέρεται σε κάποια γεγονότα και εξ αυτών συνάγει συμπεράσματα….
Α.Ρ: ……στη σελίδα 266….
Εισαγγ: Ναι θέλω να δω αν …παραθέτει άλλα στοιχεία πριν και φτάνει σ’ αυτό το συμπέρασμα…..Αναφέρει για αυτά που έχουν γίνει στην Παλαιστίνη…βεβαίως αυτό δεν…σημαίνει ότι…
Α.Ρ: Αυτό δεν αφορά εμάς…
Εισαγγ: Το ξέρω λέω…εάν…
Α.Ρ: Εγώ είμαι έλληνας πολίτης εβραίος κυρία εισαγγελεύ και δεν έχω καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλο κίνημα και με οποιαδήποτε άλλη πολιτική τοποθέτηση επί του θέματος.
Πρόεδρος: Ορίστε. Η υπεράσπιση.
Συνήγορος υπεράσπισης (Στανέλος): Σας ερώτησε ο κύριος Πρόεδρος πριν …. « αυτός που τα κάνει όλα αυτά τι είναι; Είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος» Πριν φτάσει εκεί παραθέτει στοιχεία για αυτούς που βιάζουν, αυτούς που δολοφονούν;
Α.Ρ: …..η επικρότηση αυτών των γεγονότων αλλά και ο σχολιασμός ο θετικός σχολιασμός τον οποίον κάνει μετά συνηγορεί στο ότι είναι και προσωπικές του απόψεις και πιστεύω ότι αυτά είναι προκλητικά και πρόκριση βίας.
Συνήγορος: Με συγχωρείτε..Έχετε κάποια σύγχυση. Πριν από τον «υπάνθρωπο Εβραίο» δεν περιλαμβάνονται αναφορές σε εθνικοσοσιαλιστικές πηγές. Έχει φωτογραφίες από νεκρά παιδάκια που εκτελέστηκαν στην Παλαιστίνη…
Α.Ρ: Μα τι σχέση έχουμε εμείς μ’ αυτά; Κύριε συνήγορε μιλάει για Εβραίους κι όταν μιλάει για Εβραίους είμαστε κι εμείς δεν είναι μόνο οι άνθρωποι του Ισραήλ! Εβραίοι υπάρχουν σ’ όλο τον κόσμο.
Συνήγ: Μισό λεπτό. Εδώ λοιπόν παραθέτει όπως εδημοσίευσε η εφημερίς Νέα 25-11-2004 ένα φρικιαστικό…
Α.Ρ: Βέβαια. Όλοι όταν βλέπουμε παιδάκια…Όπως όταν βλέπουμε και τα παιδιά 6 εκατομμυρίων ανθρώπων τα οποία ο κατηγορούμενος βλέπει «τετράπαχα»!
Συνήγ: Κι εγώ μαζί σας κύριε μάρτυς… αλλά… μην κάνουμε διάκριση ανάμεσα στα παιδάκια. …
Α.Ρ: Ενάμιση εκατομμύριο παιδιά ήταν στα 6 εκατομμύρια!
Συνήγ: Κι αυτά τα παιδάκια που σκοτώνονται στην Παλαιστίνη κι αυτά παιδάκια είναι.
Πρόεδρος: Και δικαιολογούν δηλαδή….
Συνήγ: Όχι βέβαια. Για πείτε μου σας παρακαλώ. Αυτά εδώ τα οποία αναφέρει ο κύριος Πλεύρης , πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του, εσείς έχετε κάποιο στοιχείο να πείτε στο δικαστήριο να πείτε ότι είναι ψεύδη;
Α.Ρ: Εγώ έχω να δηλώσω την παρατήρηση η οποία με ενόχλησε έντονα….
Συνήγ: Δικαίωμά σας. Λογικό είναι να σας ενοχλεί. Πείτε μου. Αν η εχθρική αναφορά στον σιωνισμό θίγει όλους τους Εβραίους.
Α.Ρ: Δεν ασχολούμαι με το θέμα του σιωνισμού. Δεν έχω καμία ανάμιξη εγώ σ’ αυτά τα θέματα. Είναι κινήματα τα οποία αφορούν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και δεν αφορά τους Εβραίους εμάς.
Συνήγ: Έτσι! Κατά συνέπειαν εάν εγώ πω τα όσα θέλω να πω κατά του σιωνισμού ….
Α.Ρ: Αν το βιβλίο έλεγε «ο σιωνισμός και οι απόψεις μου» θα έλεγα όχι. Επειδή όμως το θέμα του σιωνισμού είναι «κάλυμμα» για όλο το βιβλίο πιστεύω ότι ο στόχος είναι όλοι οι Εβραίοι.
Συνήγ: Ξέρετε…ξεκινάμε πάντα από το τι λέμε. Κι αν υπάρξει ασάφεια τότε πάμε σε άλλες μεθόδους ερμηνείας. Εις την πρώτην γραμμή του βιβλίου της πρώτης εκδόσεως λέει: «Στο βιβλίο αυτό διαπραγματεύομαι τον εβραι-ο-σι-ω-νι-σμό! Δηλώνω ότι δεν μισώ τους Εβραίους που ως λαός ή ως θρησκεία με αφήνουν εντελώς αδιάφορον. Και ούτε ασχολούμαι μαζί τους, αλλά αντιμετωπίζω τον εβραιοσιωνισμό που είναι πολιτικοθρησκευτικό συνωμοτικό κίνημα και τα λοιπά και τα λοιπά…»

Α.Ρ: Πιστεύω ότι είναι ένα προκάλυμμα. Όλο το βιβλίο κύριε συνήγορε αφορά τους Εβραίους και δεν αφορά τον σιωνισμό…και το πάθος του εναντίον των Εβραίων.
Συνήγ: Δηλαδή δεν επαινεί τους Εβραίους….;
Α.Ρ: Δηλαδή θα μου πείτε μετά ότι δεν υπάρχουν δημοσιεύματα εναντίον του συγγραφέα …υπάρχουν δημοσιεύματα που είναι καταπέλτης και για τον ίδιο στις συναντήσεις με τον κύριο Πάγκαλο και τον κύριο Πρετεντέρη….
Συνήγ: Ακούστε. «Θέλουν να αναβιώσουν την πατρίδα τους. Λέγω: Εύγε των! Το κατόρθωσαν. Πάλι εύγε των! Από κει και πέρα όμως αι συνωμοσίαι και αι ταλμουδικαί ραδιουργίαι των με τοποθετούν αμετακλήτως απέναντί των» ……Λέω ότι απευθύνει δύο φορές το «εύγε τους» σε αντιδιαστολή με τους συνωμότας σιωνιστάς….Την διάκρισιν αυτήν ούτε τώρα την αντιλαμβάνεσθε;
Α.Ρ: Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι καταφέρεται έντονα εναντίον του εβραικού στοιχείου. Αυτό αντιλαμβάνομαι! ….
Συνήγ: Καλώς. Πείτε μου όμως τώρα εσείς από το κατηγορητήριο. Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε μί-αν πρά- ξιν εις την οποίαν προτρέπει ο κύριος Πλεύρης; Εις ποίαν πράξιν τον προτρέπει; (τον αναγνώστη)…..
Α.Ρ: «Κάθε άνθρωπος, κάθε Έλλην που γνωρίζει την υπονομευτικήν δράσιν του εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Και όπου διαπιστώνετε εβραική επέμβαση να την αποτρέπετε με αρχικώς με την καταγγελία της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται»
Συνήγ: Μισό λεπτό! Είπατε «να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της» Δεν έχει δικαίωμα;
Α.Ρ: Βεβαίως, αλλά το παρακάτω. Το παρακάτω κύριε συνήγορε!
Συνήγ: Εσείς λοιπόν δεν βλέπετε τίποτε το επιλήψιμον στο… «να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της»
Α.Ρ: Και μετά «με οποιαδήποτε επέμβαση»; Όπου «βλέπετε Εβραίο»;;;
Συνήγ: Επέμβαση…
Α.Ρ: Επέμβαση δηλαδή για ποιο πράγμα; (έντονα) Όπου δηλαδή πάω να δουλέψω εγώ θα υπάρχει «εβραική επέμβαση»;
Συνήγ: Μισό λεπτό! Αφήστε με λίγο!
Α.Ρ: Προσδιορίστε το!
Συνήγ: Λέει «να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της» …..
Α.Ρ: Μπορείτε να προσδιορίσετε μια «επέμβαση»; Εγώ σας λέω: όταν πάω να δουλέψω, να πιάσω δουλειά και πούνε «εσύ είσαι Εβραίος φύγε!» Τι γίνεται;;;
Συνήγ: Ακούστε με. Αυτό δεν είναι «εβραική επέμβαση» όταν θέλετε να πιάσετε δουλειά….
Α.Ρ: Γιατί; Είναι διάκριση ή δεν είναι;;;;
Συνήγ: Εγώ σας ερωτώ κάτι συγκεκριμένο. Μη μου πάτε σε άλλο θέμα. …..λέει «με την καταγγελίαν της» Αυτό είναι παράνομο;
Α.Ρ: Είναι όμως μια οδηγία! (έντονα)
Συνήγ: Είναι παράνομη οδηγία;
Α.Ρ: Ναι! Γιατί να με αποτρέψει κάτι που πάω να κάνω…
Συνήγ: Γιατί Έ-τσι θέ- λει! Ε- τσι θέ- λει!
Α.Ρ: Σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Εβραίος δεν έχει δικαίωμα να μένει στην Ελλάδα! Να πάρουμε δηλαδή τα πράγματά μας να φύγουμε!
Συνήγ: Έτσι απαντάτε. Μετά. «και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται» Λέει εδώ κάποια παράνομη πράξη;
Α.Ρ: …Εγώ λέω ότι είναι.
Συνήγ: Λέει στο βιβλίο του ότι τα μόνα μέσα που δεχόμεθα εμείς είναι μόνο νόμιμα μέσα. …..Λέει εδώ: «Υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα νόμιμα μέσα προστασίας…… τα παράνομα μέσα τα αφήνομεν στον εβραιοσιωνισμόν» Κατά συνέπειαν ότι προτρέπει είναι στη σφαίρα των νομίμων μέσων. Πείτε μου τώρα και μίαν άλλην πράξιν. Πείτε μου.
Α.Ρ: σελίδα 583: «Το βιβλίο μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απόδειξις ότι ημείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των δια την ηθικήν των που όλα μαζί αποδυκνείουν ότι είναι υπάνθρωποι». Έναν υπάνθρωπο, ποιος θέλει να συνεργαστεί, να συνδιαλλαγεί να…Δεν δέχομαι κύριε συνήγορε ότι είμαι υπάνθρωπος!! (έντονα) πώς να το κάνουμε;
Συνήγ: Ούτε εγώ σας λέω ότι είστε. …..
Α.Ρ: Όποιος έχει κάνει κάποιο αδίκημα έπρεπε να τον κατονομάσετε και να τον φέρετε στη δικαιοσύνη.
Συνήγ: Κατ αρχήν εσείς εξαιρείστε….Διότι εσείς δεν είστε εδώ στην κατηγορίαν που αναφέρεται ο κύριος Πλεύρης, διότι δεν είστε σιωνιστής. Στρέφεται εναντίον του σιωνισμού. Εναντίον μιας πολιτικής κινήσεως και όχι ….
Α.Ρ : όταν βλέπω τον τίτλο: Εβραίοι όλη η αλήθεια και μέσα περιλαμβάνονται όλα αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο….
Συνήγ: Άρα λοιπόν. Ερώτησις. Εάν αντί για το «Εβραίοι» έλεγε «οι Εβραιοσιωνισταί» θάχατε πρόβλημα;
Α.Ρ: Εάν μέσα ανέφερε «εβραιοσιωνιστές» και όχι Εβραίοι θάταν άλλο θέμα.
Συνήγ: Μα αφού σας το λέγει.
Πρόεδρος: Ελάτε κύριε συνήγορε να τελειώνουμε….
Συνήγ: Πείτε μου λοιπόν……….άλλη πράξη. Πράξη πείτε μου. Πράξη!
Α.Ρ: «ουδείς Εβραίος είναι Έλληνας πολίτης» Ποιος είναι ο κύριος Πλεύρης που θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να είμαι έλληνας πολίτης; …..αυτό είναι διάκριση.
Συνήγ: Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο. Εγώ όμως θέλω να μου πείτε αυτό που σας ερώτησα. Πείτε μου: πράξεις στις οποίες προτρέπει ο κύριος Πλεύρης. Πράξεις. Πράξεις. Πράξεις!!!
Α.Ρ: «Τα στρατόπεδα του Άουσβιτς να διατηρηθούν διότι δεν ξέρουμε αν μας χρειαστούν στο μέλλον»
Συνήγ: Βεβαίως. Μουσεία ή οτιδήποτε άλλο….
(διαμαρτυρίες και φωνές από το δημοκρατικό ακροατήριο)
(Από την αίθουσα φωνάζουν οι ναζιστές: Κύριε Πρόεδρε είναι κερκίδα! Οι δικοί μας είναι όλοι έξω και εδώ είναι όλοι οι δικοί τους! )

Συνήγ: Πείτε μου. Πράξεις στις οποίες προτρέπει ο κύριος Πλεύρης.
Α.Ρ: Κύριε Πρόεδρε συγχωρείστε με αλλά είμαι εκνευρισμένος διότι όταν τα παιδιά μου ή τα εγγόνια μου θα πάνε να ζητήσουν δουλειά δεν θέλω να αντιμετωπίσουν αυτό στο οποίο προκαλεί τον μέσο Έλληνα ο κύριος Πλεύρης.
Συνήγ: Δηλαδή τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όταν πάνε να πιάσουν δουλειά από αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνη; Σφαγές…
(έντονες διαμαρτυρίες και φωνές στην αίθουσα από τους δημοκράτες)

Συνήγ: Πως θα γίνει; Θα τα ακούσετε! Από όλη αυτή την κατάσταση από το γεγονός ότι είναι κράτος εις το οποίο είναι θεσμοθετημένα τα βασανιστήρια;
(διαμαρτυρίες στην αίθουσα)
Συνήγ: Πείτε μου κάτι. Εμμένω σ’ αυτή την ερώτηση. Πείτε μου σας παρακαλώ. Πράξη που προτρέπει;
(στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος επεμβαίνει διότι ο συνήγορος του ναζιστή επιμένει διαρκώς με την ίδια ερώτηση)
Συνήγ: Εγώ λοιπόν επειδή πράγματι κύριε Πρόεδρε …υπάρχει μια …σελίς 6 του κατηγορητηρίου. Εδώ λέει «πρέπει να κρεμαστούν»…
Α.Ρ: Και λέει «αποτελούν θανάσιμους εχθρούς»..
Συνήγ: Έτσι. «Πρέπει να κρεμαστούν». …αυτό λέει. Σελίς 95. Μάλιστα. Είπατε ότι διαβάσατε το βιβλίο.
Α.Ρ: Αρκετά όχι όλο.
Συνήγ: Ακούστε λοιπόν. «Δυστυχώς αυτάς τας ιστορικάς αληθείας τας έχουν απαγορεύσει να διδάσκονται εις τα ελληνικά σχολεία ως αντισημιτικαί. Οι γραικύλοι. Οι εθνοπροδόται. Διότι έτσι τους διατάσσει το πονηρόν γένος» Εννοώντας ..τους σιωνιστές…
Α.Ρ: Τους Εβραίους. Τους Εβραίους!
Συνήγ: Λοιπόν. Συνεπώς ποίοι είναι αυτοί οι οποίοι τα έχουν απαγορεύσει; Οι γραικύλοι, οι εθνοπροδόται. Που τους διέταξε το πονηρόν γένος. Αποκάτω γραμμή. «Οι υπεύθυνοι της παραποιήσεως της ελληνικής ιστορίας και συνεπώς της τυφλώσεως …πρέπει να κρεμαστούν. Και αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το ελληνικόν κράτος θα ευρεθούν έλληνες να κρεμάσουν τους προ-δό-τας» Κατά συνέπειαν ποίοι είναι οι προδότες; Είναι αυτοί –κατά την αντίληψιν του κυρίου Πλεύρη – που κατ’ επιταγήν του ΠΟΝΗΡΟΥ ΓΕ-ΝΟΥΣ απαγόρευσαν στα ελληνικά σχολεία να ακούγονται αυτές οι θεωρίες. Συνεπώς εδώ σε ποίους αναφέρεται; Στο «πονηρόν γένος» ή σε αυτούς που δέχονται τις υποδείξεις του; Δηλαδή για τους σιωνιστές μιλάει ή για τους γραικύλους όπως τους ονομάζει;
Α.Ρ: για τους γραικύλους όπως τους ονομάζει…
Συνήγ: Έεετσι!!
Πρόεδρος: Έτσι το βλέπει ο μάρτυρας…
Συνήγ: Μα και έτσι είναι! Έτσι είναι!
Α.Ρ: Κι από κάτω – στο κατηγορητήριο – κύριε Πρόεδρε λέει: «Μέχρι τότε οι Εβραίοι θα παραμείνουν θανάσιμοι εχθροί μας». Και ο καθένας ας καταλάβει τι σημαίνει το «θανάσιμοι εχθροί».
Πρόεδρος: Υπάρχει άλλη ερώτηση παρακαλώ;
Συνήγ: Αυτή είναι λοιπόν η μοναδική ΠΡΑΞΙΣ που δεν απευθύνεται μάλιστα στους…αλλά στους…
Πρόεδρος: Απευθύνεται μόνο στους…γραικύλους…
Συνήγ: Στους γραικύλους που δέχονται την προτροπήν του πονηρού γένους..
Πρόεδρος (ειρωνικά): Για το οποίον απαλλάσσεται και ….έχει μόνο τους γραικύλους…
……………………
(Πλεύρης προς τον μάρτυρα Α. Ρεϊτάν)
Πλεύρης : Κύριε μάρτυς είπατε ότι είπα ότι ο Εβραίος δεν μπορεί να γίνει Έλλην. Το εξήγησα ότι εγώ αν πάω στην Κίνα και πάρω την κινεζική υπηκοότητα, δεν έγινα Κινέζος. Εσείς αν πάτε στην Κίνα και πάρετε κινεζική υπηκοότητα γίνατε Κινέζος;
Α.Ρ: Εσείς να πάτε στην Κίνα. Εγώ είμαι Έλλην και γεννήθηκα εδώ.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε στο βιβλίο μου υπήρξα σαφής. Ότι το αποκτήσεις την ελληνική υπηκοότητα είναι νομικό γεγονός. Το να είσαι φυλετικά Έλλην ή Γερμανός ή οτιδήποτε άλλον είναι γεγονός βιολογικόν.
Πρόεδρος: Μάλιστα. Κατάλαβα…
Α.Ρ: Δηλαδή στην Ελλάδα μη Χριστιανός δεν μπορεί να είναι Έλληνας;
Πλεύρης: Βεβαίως μπορεί να είναι Έλληνας.
Α.Ρ: Ενώ ο Εβραίος δεν μπορεί να είναι Έλληνας.
Πλεύρης: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΒΙ-Ο-ΛΟ-ΓΙ-ΚΑ!
(Ο Πρόεδρος επεμβαίνει και διαμαρτύρεται εναντίον του Πλεύρη)
……………………..
Πλεύρης: Λοιπόν. Εδώ σε 200 σελίδες περιγράφω λεπτομερώς τα εγκλήματα
(εδώ ο Πλεύρης αρχίζει να μιλάει για τα «εγκλήματα» που διέπραξαν οι Εβραίοι εναντίον των …Ελλήνων….κάνοντας κήρυγμα)
………….
Πρόεδρος: Τον μάρτυρα τι τον θέλετε κύριε Πλεύρη;
Πλεύρης: Τον θέλω κύριε Πρόεδρε γιατί έχω μέσα 15 σημεία που λέω τι πρέπει να κάνουμε και δεν αναφέρω πουθενά βία. Αυτό τον θέλω.
Α.Ρ: Όλο το βιβλίο είναι βία.
Πρόεδρος: Πές τε μας τη σελίδα να το δούμε. Θα το δούμε. …
Πλεύρης: Είπατε ότι είστε Εβραίος στο θρήσκευμα. Πές τε μας με δύο λόγια τι διδάσκει η εβραική θρησκεία.
Πρόεδρος: Όχι να μη μας πει. Όχι να μη μας πει.
Α.Ρ: Στην Παλιά Διαθήκη….την οποία διδάσκονται και τα χριστιανόπουλα στο σχολείο.
Πλεύρης: Για το Χριστό τι πιστεύετε ξέρετε;
Α.Ρ : Ότι ήταν Εβραίος.
Πρόεδρος: (επεμβαίνει): Εμείς μιλάμε για ένα βιβλίο που γράφτηκε το 2006 ..
Πλεύρης: Τώρα εγώ προσπαθώ να πείσω το δικαστήριο ότι δεν ξύπνησα ένα πρωί και είδα ένα όραμα από τον Ιεχωβά να πολεμήσω τους Εβραίους. Μελέτησα την Ιστορία, κατέληξα σε συμπεράσματα και τα καταγράφω…και αυτό προσπαθώ να δικαιολογήσω με τους μάρτυρες και δεν με αφήνετε (προς τον πρόεδρο)
Πρόεδρος: Μα σας είπε.
Πλεύρης: Και δεν αφήνετε κανένα μάρτυρα…
Πρόεδρος: Να κάνετε τι;
Πλεύρης: …να πει τι πιστεύουνε. Οι Εβραίοι! Οι Εβραίοι! Ο Εβραίος αυτός!
……………
Πλεύρης: Το Ταλμούδ το πιστεύετε;
Α.Ρ: Δεν το ξέρω, ούτε είμαι θρησκειολόγος
Πλεύρης: Δεν είναι επίσημο βιβλίο;
Α.Ρ: Όχι.
Πρόεδρος: (προς τον Πλεύρη) Μα..εσείς το θέλετε οπωσδήποτε επίσημο βιβλίο κανενός;
(γέλια στην αίθουσα)
Α.Ρ: Το Ταλμούδ είναι ραββινικές συγγραφές οι οποίες βγήκαν κάποιους αιώνες πριν και ο καθένας τα έχει γράψει όπως θέλει. Όπως είναι τα 30 ευαγγέλια και 4 είναι αυτά που χρησιμοποιεί η χριστιανική θρησκεία.
Πλεύρης: Όλες οι εγκυκλοπαίδειες λένε ότι είναι ο πολιτικοθρησκευτικός κώδιξ του εβραισμού…
Πρόεδρος: Μάλιστα. Και αυτό που οδηγεί;
Πλεύρης: Αυτό οδηγεί στο ότι αυτά που γράφουνε μέσα στο Ταλμούδ εξεγείρουνε κάθε άνθρωπο.
Πρόεδρος: Με αποτέλεσμα;
Πλεύρης: Με αποτέλεσμα να γράφονται βιβλία και να λένε: Διαβάστε. Τι λένε οι Εβραίοι; Τι λένε για το Χριστό…………….Αυτά τα λέει το Ταλμούδ; Κι έρχεστε εδώ να μου πείτε δεν ξέρετε τι λέει το Ταλμούδ;


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΛΙΝΚΙ

Πρόεδρος: Ελάτε. Ο κύριος Δημητράς.
Δημ: Κύριε πρόεδρε να μου επιτρέψετε να κάνω δύο παρατηρήσεις πριν στο θέμα της ελευθερίας της έκφρασης…..στο θέμα του αν η άρνηση του Ολοκαυτώματος η οποία παρουσιάζεται, αποτελεί αντισημιτισμό και άρα διώκεται βάσει του νόμου. Και θα την κάνω ….
Πρόεδρος: Ακούστε με. Ακούστε με. Το αντικείμενό μας είναι το εξής: αν διαβάσατε το βιβλίο και αυτά που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο…σας ακούμε.
Δημ: Εντάξει. Στο τέλος επειδή…θα καταλήξει στο ευρωπαϊκό (δικαστήριο εννοεί) η υπόθεση καλό είναι να…
Συνηγ: Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε. Τι είναι αυτό το… «θα καταλήξει στο ευρωπαικό..»
Δημ: Είπα ότι ενδεχομένως θα καταλήξει..
(από τους ναζιστές ακούγεται: «Μας απειλεί κύριε Πρόεδρε, μας απειλεί ευθέως.. Και από άλλον ακούγεται: «Αυτό σημαίνει ότι θα αθωωθούμε! )
………………………………….
Δημ: Το παίρνω με τη σειρά το κατηγορητήριο, υπάρχει και ένα κείμενο στον «Ελ. Κόσμο» μια επιστολή του κυρίου Πλεύρη προς τον «Ιό» και το οποίο παραπέμπεται με την κατηγορία της παράβασης του νόμου….ένα κείμενο το οποίο αναφέρει για τους Εβραίους γενικά και προφανώς σήμερα ..που διδάσκουν ένα ιδιότυπο ρατσισμό, ότι τα παιδιά και οι απόγονοι ξένων είναι παιδιά και απόγονοι ζώων…αμφισβητεί και αρνείται το Ολοκαύτωμα, θαλάμους αερίων, φούρνους κ.λπ μιλάει για την «εβραική συνομωσία» δήθεν στην παιδεία μας ………..όταν κάνεις χαρακτηρισμούς που προσβάλουν την προσωπικότητα κάποιου λόγω της εθνοτικής του ταυτότητας σε έντονο βαθμό, ουσιαστικά είναι και μια απόπειρα πρόκλησης μίσους γιατί όταν σε κάποιον το προβάλεις συνέχεια είναι σαν να τον καλείς να τον μισήσει για τα χαρακτηριστικά του αυτά. …………..
Μετά ακολουθεί ένα δεύτερο κείμενο πάλι στον «Ελ. Κόσμο» που όταν λες για κάποιον – οποιασδήποτε θρησκείας – ότι ο μεγάλος θεός του είναι το χρήμα…
(Από τον «Ε.Κ» Χατζηγώγος ή Ζαφειρόπουλος: «Ο Μάρξ το λέει αυτό. Δεν το λέμε εμείς» )
Πρόεδρος: Αφήστε το μάρτυρα. Θα γίνουν διευκρινήσεις και….
Δημ. (έντονα): Κύριε Πρόεδρε! Δεν θα ανεχτώ να με προσβάλει κανείς και παρακαλώ να το γράψετε στα πρακτικά ….Με κοροϊδεύει….
Πλεύρης: Όχι εγώ λέω ότι λέει ψέμματα. Να γραφτεί στα πρακτικά. Λέει ψέμματα.
Δημ: Κύριε Πρόεδρε. Θα καταθέσω μόνο αν με σεβαστούν οι κατηγορούμενοι.
Πλεύρης: Τι να σεβαστούμε, τι να σεβαστούμε;
Πρόεδρος: Δεν σέβεστε τους μάρτυρες δηλαδή;
Πλεύρης: Τι να σεβαστώ; Αυτός διώκεται δια προδοσίαν…
Δημ: Παρακαλώ να γραφτεί αυτό…
Πλεύρης: Λέει « είμαστε μακεδόνες»….Έχει μηνύσει εισαγγελείς του Αρείου Πάγου…
Πρόεδρος: Αυτά τι σχέση έχουν τώρα;
Πλεύρης: Μα απαιτεί σεβασμό.. Ποιόν να σεβαστούμε; ΠΟΙΟΝ;; Να σεβαστούμε εσάς μάλιστα.
Δημ: Κύριε Πρόεδρε. Δεν θα καταθέσω σε ένα δικαστήριο στο οποίο δεν με προστατεύετε από το σεβασμό του κυρίου Πλεύρη. Εγώ σέβομαι τους κατηγορούμενους….
Πλεύρη: Δεν σας σέβομαι κύριε. Έστειλε την Ελλάδα και καταδικάστηκε η Ελλάς έξω..
Δ. Ζαφειρόπουλος: Καταδικάστηκε η Ελλάδα κύριε Πρόεδρε…
Πρόεδρος: Σας είχα προειδοποιήσει και άλλοτε. Αν συνεχίσετε κι άλλο θα σας απομακρύνω από την αίθουσα!
Πλεύρης: Ναι αλλά μην απαιτεί να τον σέβομαι.
Πρόεδρος (έντονα εκνευρισμένος και δυνατά): Να μην το λέτε! Δεν σας υποχρεώνει κανείς να σέβεστε ή να μη σέβεστε!
Πλεύρης: Μα σε σας το λέω κύριε Πρόεδρε.
Πρόεδρος: …Τα προσχήματα τηρούνται πάντοτε! Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε και τα προσχήματα τα τηρούμε!
Δημ: Έλεγα λοιπόν ότι η αναφορά στο ότι ο θεός λόγω θρησκεύματος είναι το χρήμα, αποτελεί προσβολή της εθνικής ταυτότητας και της πίστης τους της θρησκευτικής
(αναφέρει για τα άρθρα του Ε.Κ και λέει ότι πρόκειται για προσβολή )
αναφέρομαι τώρα στα αποσπάσματα του βιβλίου του κυρίου Πλεύρη…
Πρόεδρος: Πές τε μου. Το διαβάσατε ολόκληρο το βιβλίο;
Δημ: Ολόκληρο το βιβλίο όχι. Έχω διαβάσει μόνο αποσπάσματα …και κάποια άλλα. Αλλά ολόκληρο το βιβλίο, όχι. Ουσιαστικά υπάρχει μια σειρά από επαναλαμβανόμενες αναφορές που είναι προσβλητικές και τελικώς δύνανται να προκαλέσουν μίσος και βία. Να ξεκινήσουμε από την πρώτη φράση η οποία και από μόνη της θα έφτανε όταν λέμε γενικά ότι «¨Ετσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι έτσι μόνον καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
Πρόεδρος: Αυτό είναι δική του θέση ή υιοθετεί….ή την δανείζεται από κάπου; …ή απλώς την αναφέρει; …
Δημ: Βεβαίως. Όχι, όχι. δεν την δανείζεται. Διότι προηγείται ολόκληρη αναφορά σε ένα επεισόδιο, πραγματικό ή όχι…δεν έχει σημασία εγώ λέω ότι είναι πραγματικό, όπου ο Κλεμανσώ ανέφερε για έναν Γάλλο τραπεζίτη ο οποίος έκανε κατά την εποχή του πολέμου – κατά το δημοσίευμα – ενέργειες που έθιγαν τα συμφέροντα της Γαλλίας και είπε ότι αν δεν σταματήσει «εντός 24 ωρών….» αυτόν τον τραπεζίτη που συνέβαινε να είναι εβραίος, «θα τον εκτελέσω». Κλασσική μορφή ενός ρατσιστικού λόγου είναι η γενίκευση. Υπάρχει ΕΝΑΣ εβραίος, ένας εγκληματίας εβραίος, ένας κακός εβραίος, δέκα, πενήντα, εκατό, όλοι οι Εβραίοι λοιπόν πρέπει να εκτελεστούν.
Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχουν 50 έλληνες τρομοκράτες και όλοι οι Έλληνες είναι τρομοκράτες. Υπάρχουν δέκα, δικαστές που δικάζονται για το παραδικαστικό κύκλωμα, όλοι οι δικαστές είναι το ίδιο. Η γενίκευση είναι μια μορφή την οποία κάνει και σ’ αυτό το σημείο. Είναι δικός του ο χαρακτηρισμός ότι «εντός 24 ωρών θέλουν εκτελεστικό απόσπασμα όλοι οι Εβραίοι». Ο Κλεμανσώ είπε ότι θα τον εκτελέσω σε 24 ώρες αν δεν πάρει πίσω……Λοιπόν. Το να αποκαλείς γενικά τους Εβραίους υπανθρώπους. Τους Εβραίους, τους Έλληνες τον οποιοδήποτε. Είναι κάτι εντελώς προσβλητικό και τελικώς όταν το επαναλαμβάνεις και το διαβάζει ο άλλος, υπάρχει μια τάση να δημιουργείται μίσος προς τον υπάνθρωπο, από εμάς τους ανθρώπους. Ή όταν τους λές ζώα.. Λέει κάποια στιγμή μέσα ότι αν δεν παύσουν να ονειρεύονται – αυτό που θεωρεί ο ίδιος ότι ονειρεύονται – «ο αφανισμός τους θα συμβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός». Δηλαδή είναι ένα από τα πρώτα κείμενα τα οποία ουσιαστικά ο ίδιος υποστηρίζει ότι επειδή έχουν τις απόψεις τις οποίες έχουν οι Εβραίοι θα πρέπει να φύγουν από την Ευρώπη και σε κάποια άλλα σημεία λέει να αφανιστούν…
Πρόεδρος: Το έχουμε μπροστά μας το κείμενο, έχουν επαναληφθεί άπειρες φορές…
Δημ: Τότε λοιπόν από μένα τι άλλο ζητάτε;
Πρόεδρος: Προτρέπει σε πράξεις..;
Δημ: Βεβαίως. Όχι προτρέπει. Δύνανται να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος…διαβάζω την κατηγορία: «Σε πράξεις ή ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν…»
Πρόεδρος: Σωστά. Σωστά. Έτσι είναι αυτό. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα;
Δημ. Ένα λεπτό να σας πω ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο έξω από την αίθουσα του δικαστηρίο χτες…
Πρόεδρος: Όχι αφήστε το αυτό.
Δημ: Είπανε κάποιοι ότι «σε μισώ επειδή είσαι Εβραίος». Στον καθηγητή τον κύριο…(δεν ακούγεται το όνομα )
Πρόεδρος: Τι να τους κάνουμε;
Δημ: Συγγνώμη. Λέμε πως προκαλεί το μίσος. Κι όταν τέτοια κείμενα τα διαβάζεις, τα ενστερνίζεσαι …
Πρόεδρος: Υπάρχουν αποσπάσματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις;
Δημ: Μα όλα αυτά τα οποία αναφέρονται στο βιβλίο, οδηγούν τον καθένα να μισεί τους Εβραίους, να τους θεωρεί υπανθρώπους και να θεωρεί ότι πρέπει …όταν αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, όταν αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων – το Ολοκαύτωμα – προσβάλει όλους τους ανθρώπους που χάσανε πέντε, δέκα, πενήντα, εκατό που είναι συγγενείς νεκρών, και τελικώς ο τρόπος που το κάνει, όπως έχει πει και το δικαστήριο του ΟΗΕ στην υπόθεση Φορισόν, οδηγεί στο να προκαλεί αντισημιτισμό. Γιατί υπάρχουνε «τρόποι» που γίνεται αυτό. Κι αυτό υπάρχει στις καταδίκες που έχουνε βγει Γκαροντύ, Φορισόν κ.λπστα διεθνή δικαστήρια, Ευρωπαικό και Διεθνές. Βεβαίως εξυμνεί ένα καθεστώς το οποίο έκανε γενοκτονίες και όχι μόνο μια και γενικώς έσπειρε τον όλεθρο στα κατεχόμενα εδάφη όποια κι είχε εκείνη την εποχή. Και η εξύμνηση (…..) και οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί γι αυτά κατά του ρατσισμού είναι σε αντίδραση γιατί το 1922 δεν υπήρχαν τέτοιοι νόμοι και τέτοιες ιδέες που ξεκίνησαν, κάποια ώρα οδήγησαν κάποιους ανθρώπους σε πρώτες πράξεις βίας, σε δεύτερες πράξεις βίας και οδήγησε ένα ολόκληρο καθεστώς στα εγκλήματα εκ των οποίων ένα – το σημαντικότερο όλων – ήταν κατά των Εβραίων. Και επειδή υπήρξε αναφορά μέσα – και υπάρχει και έγκληση την οποία είχαμε καταθέσει της κυρίας Γκίλμπερτ – στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» ακριβώς το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη μεταφέρει την αντίληψη ότι οι Εβραίοι έχουν μια διεθνή συνομωσία, όπως υπάρχει στα «Πρωτόκολλα» τα οποία είναι αποδεδειγμένως πλαστά και φτιάχνονται ακριβώς για να δημιουργήσουνε τον αντισημιτισμό και το μίσος απέναντι στους Εβραίους….Και το τελευταίο που θα ήθελα να πω (….), θα ήθελα να πω κάτι αυτονόητο ότι τα κείμενα του Ταλμούδ γράφτηκαν αν δεν κάνω λάθος μέχρι τον 4ο, 5ο αιώνα τα περισσότερα όχι όλα, σε μια εποχή που όλες οι θρησκείες είχανε αντίστοιχα αρνητικά κείμενα απέναντι στις άλλες θρησκείες. Ο Μέγας Βασίλειος είχε γράψει εκείνη την εποχή ότι οι Έλληνες είναι οι εχθροί. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος είχε γράψει ότι η ελληνική σκέψη είναι τέφρα….Θέλω να πω ότι….
Πρόεδρος: Συγνώμη γιατί πρέπει να …
(μικρή διακοπή για να κανονισθεί η επόμενη ημερομηνία της δίκης γιατί τελειώνει το ωράριο. Ο Πρόεδρος ορίζει την Πέμπτη 13-12-07)

Πρόεδρος: Λοιπόν. Ο εβραιοσιωνισμός (…) διακρίνεται κάτι τέτοιο εσείς στα κείμενα;
Δημ: Κατ’ αρχήν τα κείμενα που διάβασα μιλάει για Εβραίους και ελάχιστα μιλάει για εβραιοσιωνισμό. Στα πιο πολλά μιλάει για Εβραίους. Δεύτερον. Το κατασκεύασμα του εβραιοσιωνισμού ως έννοια, όπως αναφέρει κι ο Ταγκιέφ αμερικανοσιωνισμός, εβραιομασονισμός κ.λπ αποτελούν συσταστικά του αντισημιτισμού. Και καμιά φορά μερικοί λένε ότι δεν είμαστε αντισημίτες, είμαστε αντισιωνιστές. Και ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα. Όπως εξηγεί μέσα και ο κύριος Ταγκιέφ για να μη σας κουράζω είναι. Διότι εκτός αν μιλάει κανείς σκέτα για το σιωνισμό ως μία εθνική ιδεολογία, ο οποίος έφτιαξε κάποτε ένα κράτος ….ουσιαστικά αναφέρεται στους Εβραίους και πάλι και είναι χαρακτηριστικό του αντισημιτισμού ότι όταν αποδίδεις τα όποια εγκλήματα κάνει η κυβέρνηση μιας χώρας σε κάθε άνθρωπο που έχει την εθνική ταυτότητα του κυρίαρχου πληθυσμού της χώρας, ακόμη κι αν ζει στο εξωτερικό, ακόμη κι αν είναι εβραίος της Αμερικής ….αυτό είναι χαρακτηριστικό του ρατσισμού. Και κατά συνέπεια η δικαιολογία ότι κάνουνε κριτική στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ που είναι εγκληματική, δεν στέκει για να πεις ότι οι Εβραίοι τους αξίζει όχι μόνο να τους στείλουμε στη Μαδαγασκάρη αλλά να τους στείλουμε στον Ιεχωβά τους και δεν «απάλλαξαν την Ευρώπη μας από τον εβραιοσιωνισμό ενώ ηδύνατο να το πράξουν οι Γερμανοί, μιλάει για κάθε Εβραίο και γι αυτούς που ζούν στην Ελλάδα. Οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση παρά μόνο με την ελληνική (…), είναι συνυπεύθυνοι όπως είμαστε όλοι των κυβερνήσεων της Ελλάδας και όχι των κυβερνήσεων του Ισραήλ.

Πρόεδρος: Μάλιστα. Γιατί γράφτηκε το βιβλίο; Τα βιβλία γράφονται για κάποιο λόγο. Για κάποιο σκοπό. Το βιβλίο αυτό εσείς τι πιστεύετε; Γιατί γράφτηκε;
Δημ: Κατ’ αρχήν νομίζω ότι κάθε βιβλίο γράφεται γιατί κάθε ένας θέλει να πει τις δικές του απόψεις και να τις δημοσιοποιήσει στη δε προκείμενη περίπτωση οι απόψεις του κυρίου Πλεύρη γράφονται γιατί ο στόχος του συγγραφέα είναι ακριβώς να δημιουργήσει και να ενισχύσει – διότι υπάρχει – το μίσος κατά των Εβραίων γιατί αυτή είναι η ιδεολογική του τοποθέτηση. Άλλωστε αυτοπροσδιορίζεται σαν αντισημίτης, ναζί κ.λπ δηλαδή θέλει να μοιραστεί αυτές τις «απόψεις» με άλλους και φαίνεται κι απ τον τρόπο που τις προβάλλει αυτές τις απόψεις ….
Πρόεδρος: Πως το εξηγείτε; Καλά υπάρχει σαν φαινόμενο αλλά πως το εξηγείτε;
Δημ: Κοιτάξτε. Ρατσισμός υπάρχει πάσης φύσεως. …Ειδικά ο αντισημιτισμός ξεκινάει από μια μορφή θρησκευτική, την εποχή που οι θρησκείες μισούσε η μία την άλλη σας είπα πριν πως ο Μέγας Βασίλειος ή ο Χρυσόστομος τα είχανε κατά των Ελλήνων εθνικών και θα έπρεπε για τον ίδιο λόγο να απαγορέψουμε και την χριστιανική θρησκεία και ιστορικά κάθε θρησκεία για να επικρατήσει, δημιουργεί μια αρνητική εικόνα και γενικώς εκείνη την εποχή που ήταν άλλα τα κριτήρια, βίαια, αρνητική εικόνα για όλες τις άλλες θρησκείες. Κάθε έθνος όταν ξεκίνησαν οι εθνικές επαναστάσεις σφάζανε. Σήμερα ευτυχώς είμαστε σε πολιτισμένη εποχή. Και μπορείς να κάνεις κριτική στον άλλον και να συνυπάρχεις με τον άλλον. Λοιπόν. Ξεκίνησε από κει ο αντισημιτισμός και έγινε …διότι διευκόλυνε πάρα πολύ διάφορες ολοκληρωτικές ιδεολογίες να βρούνε «τον εχθρό» παντού, εύκολα επειδή οι Εβραίοι υπήρχαν παντού, ήταν πολύ πιο εύκολο να υπάρχει μια «παγκόσμια εβραική συνομωσία» από το υπάρχει μια «παγκόσμια ελληνική» ή μια…οτιδήποτε άλλη. Και ήταν παντού. Και ήταν και ορατοί. Διότι υπήρχαν παντού τσιγγάνοι αλλά κανείς δεν μίλησε για «παγκόσμια τσιγγάνικη συνωμοσία» διότι δεν ήταν ορατοί δεν ήταν κυρίαρχοι…….

Πρόεδρος: Στην εποχή μας… στο 2007 μεταφέρονται όλα αυτά;
Δημ: Συνεχίζει να υπάρχει διότι υπάρχουν δύο πλευρές..
Πρόεδρος: Επιβιώνει δηλαδή;
Δημ: Επιβιώνει διότι υπάρχουνε αντισημίτες, όπως υπάρχουνε και ρατσιστές διαφόρων ειδών και δεύτερον επιβιώνει αρκετά περισσότερο επειδή χρησιμοποιείται η έννοια του «αμερικανοσιωνισμού» ή … «αμερικανοεβραικής συνομωσίας» δηλαδή η Αμερική «καθοδηγείται» από τους Εβραίους για να κάνει πράγματα εναντίον των εθνών…και κατά συνέπεια τρέφεται όπως και η ξενοφοβία τρέφεται από ανθρώπους που έχουν ανασφαλή ταυτότητα ή από ανθρώπους που αισθάνονται απειλούμενοι, και όπως έχει πει κι ένας θαυμάσιος άνθρωπος(…) ρατσιστής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει λάθος οργή. Στρέφεται κατά λάθος ανθρώπου. Του «φταίει» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τα προβλήματα τα οποία έχει.
Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελεύς
Εισαγγ: Καμία ερώτηση
Πρόεδρος: Η υπεράσπιση
Συνήγορος (Στανέλος): Να σας πω κάτι. Έχει δικαίωμα ο κύριος Πλεύρης ή οποιοσδήποτε να είναι..εθνικιστής;
Δημ: Έχει δικαίωμα να έχει όποια ιδεολογία θέλει
Συνήγ: Έχει δικαίωμα να προασπίζεται των ιδεών του δια των νομίμων μέσων που του δίνει ο νόμος;
Δημ: Με έμφαση στη λέξη «νομίμως» ναι.
Συνήγ: Έτσι. (…) Υπάρχουν ενδεχομένως νόμιμα μέσα προστασίας αυτής της (…) τα οποία οφείλουμε να εξετάσουμε και να ακολουθήσουμε. Και άλλα νόμιμα μέσα. «Τα πα-ρά-νο-μα μέ-σα τα αφήνομε στον εβραιοσιωνισμό». Όποια άποψη έχει ο κύριος Πλεύρης έχει δικαίωμα να θέλει να την διαδώσει και να προτρέψει κάθε άνθρωπο που συμφωνεί μαζί του με όλα τα νόμιμα μέσα να ακολουθήσει αυτήν την δικήν του πεποίθησιν;
Δημ: Δεν αποτελεί νόμιμο μέσο η έκφραση απόψεων…
Πρόεδρος: Απάντησε προηγουμένως.
Συνήγ: …Εγώ σας ερωτώ …δεν θέλω να μου πείτε εσείς αν κάτι είναι ρητορική μίσους ή όχι. Εγώ σας ερωτώ. Αυτό το οποίον λέγει : «τα παράνομα μέσα τα αφήνομεν για άλλους» αυτό το εισπράττετε εσείς ως προτροπή για πράξη μη νόμιμο;
Δημ: Δεν είπα εγώ ότι όλες οι πράξεις του βιβλίου είναι προτροπή σε πράξεις μη νόμιμες.
Συνήγ: Αυτό που σας λέγω εγώ! Διότι αυτό εδώ είναι εις την αρχήν του βιβλίου. Είναι εις τον πρόλογον και δίδει την κεντρικήν αρχήν δυνάμει της οποίας ….
Δημ: Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε. Παρακαλώ να ρωτήσω κάτι. Είναι ο πρόλογος της δεύτερης έκδοσης;
Συνήγ: Μάλιστα.
Δημ: Νομίζω ότι δικάζεται η πρώτη έκδοση που δεν είχε αυτό τον πρόλογο.
Συνήγ: Να σας πω εγώ τι λέγει εις τον πρώτον (πρόλογο). «Αρχικώς επιδιώκω και σας το λέγω …σελίς 14 …
Δημ: Να πάρω κι εγώ το βιβλίο.
Συνηγ: Σελίς 14. … «…να εξετάσετε το ζήτημα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Ως φυσική συνέπεια. Δεν απαιτώ κάτι. Απλώς παρακαλώ να εξετάσετε όσα σας είπα. Τα ιδικά μου να τα εξετάσετε με αυστηρότητα. Τα αντίθετα με επιείκιαν. Αλλά εξετάσετέ τα. Μόνον αυτό επιδιώκει το βιβλίον μου. Την εξέτασιν κάθε γνώμης»
Δημ: Δεν αποτελεί γνώμη….
Συνήγ: Μα δεν σας ρώτησα τι αποτελεί γνώμη. Πείτε μου λοιπόν σε αυτό εδώ πέρα που σας διάβασα εγώ. Όταν λέει ο συγγραφέας ότι αυτό που θέλω την εξέταση κάθε γνώμης είναι κάτι που …επιτρέπεται; Σας ενοχλεί; Είναι επιλήψιμο; Τι;
Δημ: Η εξέταση κάθε γνώμης είναι ελεύθερη. Δεν αποτελεί γνώμη αυτή την οποία έχει το κατηγορητήριο. Με ρωτήσατε σας απάντησα.
Συνήγ: Δεν σας ρώτησα τι λέει το κατηγορητήριο. Για πείτε μου κάτι. Έχει δικαίωμα κάποιος να μάχεται εις την Ελλάδα δια τα δικαιώματα της «μακεδονικής εθνότητος» και δεν έχει δικαίωμα να γράψει ο κύριος Πλεύρης τις πηγές τις οποίες έχει;
Δημ: Κύριε Πρόεδρε να απαντήσω..
Πρόεδρος: Απαντήστε για τις πηγές. Μην ανακατέψουμε τώρα….
Συνηγ: Κι όμως έχει σημασία κύριε Πρόεδρε..
….
Συνηγ: Να σας πω γιατί το ρωτώ. Διότι θέλω να είναι καθαρό στο δικαστήριο ποία είναι η οπτική από την θέσιν της οποίας ο συγκεκριμένος μάρτυς καταθέτει. Δηλαδή να δείτε ποίο είναι το σύστημα των αξιολογικών του κλιμάκων μέσα από τις οποίες σας έδωσε τις προηγούμενες σκέψεις. Διότι ισχυρίζομαι ότι ο συγκεκριμένος κύριος μάρτυς είναι από εκείνους τους πώς να το πω – ενεργούς πολίτες – οι οποίοι μαζί με το κόμμα του Ουρανίου Τόξου της λεγομένης μακεδονικής εθνότητος εκδίδουνε βιβλία, εδώ είναι ο «τουφεκισμός μακεδόνων από τους έλληνες στρατιώτες». Νάτο, νάτο, νάτο! Οι οποίοι έχουνε δικαίωμα να δημοσιεύουνε τέτοια κατάπτυστα κείμενα! Να δημοσιεύουνε τέτοιες κατάπτυστες φωτογραφίες!
Πρ (έντονα): Δεν είπε κανείς ότι όποιος δημοσιεύει ένα κατάπτυστο κείμενο δίνει και στον άλλον το δικαίωμα να δημοσιεύει τα ίδια!
Συνήγ: Μισό λεπτό, αλλά να ξέρουμε λιγάκι. (….) απαντήστε μου λοιπόν εσείς!
Δημ: Κύριε πρόεδρε θα μου επιτρέψετε να απαντήσω συνολικά. Δεν μπορεί να δίνονται εντυπώσεις εδώ μέσα! Θα απαντήσω συνολικά σε ότι είπε. ….
Συνηγ: Η ερώτησις είναι: έχει δικαίωμα κατά την άποψίν σας ο κύριος Νεκρατζάς που δημοσιεύει αυτό το κείμενο και δεν έχει δικαίωμα ο κύριος Πλεύρης ;
Πρόεδρος: Γιατί ζητάτε από τον μάρτυρα αυτό το πράγμα; Το ξέρει κανένας αυτό;
(Οι ναζιστές στην αίθουσα φωνάζουν: « Κολλητοί, κολλητοί είναι!» )

Δημ: Λοιπόν. Η οπτική γωνία της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την οποία εκπροσωπώ είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ….
Συνήγ: (κάνει διάφορα σχόλια προσπαθώντας να διακόψει τον μάρτυρα )
Δημ: Κύριε Πρόεδρε θα παρακαλέσω να μην κάνει σχόλια ο κύριος συνήγορος όταν ομιλώ. Λοιπόν η οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε εμείς όλα τα θέματα και αυτά που καταθέτουμε εδώ. Η οπτική γωνία των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει καταγραφεί στις εκθέσεις των Διεθνών Οργανώσεων και στην Ελλάδα τις οποίες έχουμε πάρει και οι οποίες μας εκφράζουνε πλήρως και τις οποίες δέχεται το ελληνικό κράτος. Τρίτον. Ανέφερε διάφορα κείμενα – άσχετα με την υπόθεση- τα οποία δεν είναι δικά μου. Απ’ ότι κατάλαβα πρέπει να έχει ένα βιβλίο του κυρίου Νακρατζά εκεί …τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Το τι άποψη έχουμε για τη μακεδονική μειονότητα άμα θέλετε να σας την αναπτύξω…
Πρόεδρος: Όχι δεν θα μας την αναπτύξετε…
Δημ: Εντάξει.
Συνηγ: Ποια είναι η μειονότητα;;;; Για ποια μειονότητα κύριε Πρόεδρε;;;;;
(φασαρία από τους ναζί)
Πρόεδρος: Άλλη ερώτηση παρακαλώ!....
(Οι ναζιστές : «μακεδονική! Το είπε, το είπε!» )
(στο σημείο αυτό ο συνήγορος Στανέλος δημιουργεί επεισόδιο φωνάζοντας και χτυπώντας δυνατά τα χέρια του)

Συνήγ: Ο κύριος Πλεύρης εκνευρίζεται με τους Εβραίους κι εγώ εκνευρίζομαι με εκείνον που λέει «μακεδονική μειονότητα»!! (φωνάζοντας και χτυπώντας το χέρι του): «Μακεδονική μειονότητα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών;; …
Να πάει σπίτι του!!
(ο συνήγορος Στανέλος φωνάζει υστερικά στην αίθουσα)
Δημ: Τώρα θα του κάνω μήνυση!! Τώρα.
Συνήγ: Τώρα! Να κάνετε μήνυση!
Πρόεδρος (δυνατά): Κύριε συνήγορε σας ανακαλώ στην τάξη!!
Δημ: Κύριε Πρόεδρε να αποσυρθώ να του κάνω μήνυση! Δεν μπορώ να προχωρήσω έτσι!!
Πρόεδρος: Μπορείτε να επανέλθετε στο θέμα;
Δημ: Αν δεν ανακαλέσει θα του κάνω μήνυση τώρα!!
Συνήγ: Είπα «μακεδονική μειονότητα» να λέτε στο σπίτι σας! Όχι στο 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων!
Δημ: Είστε Πρόεδρος του Εφετείου;
Συνήγ: Είμαι Έλλην κύριε!!
(διακόπτει ο Πρόεδρος τη δίκη για πέντε λεπτά)

Συνήγ: (Στανέλος): Είπατε πριν λίγο ότι είστε άθρησκος. Πως ξέρετε πως λειτουργεί μέσα σε έναν θρησκευόμενο η προσβολή λόγω θρησκεύματος;
Δημ: Δεν είπα ότι είμαι άθρησκος. Είπα ότι είμαι άθεος. Το οποίο αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα εφάμιλλο κάθε θρησκείας.
Συνήγ: Ποια είναι η διαφορά;
Πρόεδρος: Μην απαντήσετε κύριε μάρτυς……..Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων η οποία λέτε ότι…

Συνήγορος υπεράσπισης «Ε.Κ»: Έχουμε πολλές φορές βρεθεί «απέναντι». Μια ερώτηση: Το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι – διευκρινιστικά – τι ακριβώς είναι; Έχει σχέση μ’ αυτό που θα σας ρωτήσω ..
Δημ: Ανέφερα πριν ότι είναι μια οργάνωση που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Περιλαμβάνει και την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας.
Συνήγ: Το θέμα που μας αφορά στο δημοσίευμα. Το να δημοσιευτεί από μια εφημερίδα μια απάντηση του κυρίου Πλεύρη εν προκειμένω στον «Ιό» στην Ελευθεροτυπία. Απάντηση σ’ ένα θέμα το οποίο έχει ανοίξει ένα βιβλίο, για τους Εβραίους κ.λπ. Είναι μεμπτό κατά τη γνώμη σας; Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κυνηγήσει κάποιος;
Δημ: Βεβαίως διότι ….όταν κομμάτια ή ολόκληρη η συγκεκριμένη απάντηση περιέχει στοιχεία τα οποία παραβιάζουν άλλους νόμους. Υπάρχει το δικαίωμα να δημοσιεύσεις ένα κείμενο αλλά η ελευθερία του λόγου δεν προστατεύει και δεν περιλαμβάνει τον ρατσιστικό λόγο. Άρθρο (…) της Ευρωπαικής Σύμβασης και άρθρα 19 και 20 της Σύμβασης του ΟΗΕ, η ελευθερία της έκφρασης δεν περιλαμβάνει το ρατσιστικό λόγο. Και πρέπει να τιμωρείται κιόλας.
Συνήγ: Το άρθρο του κυρίου Χατζηγώγου, αυτά τα οποία έχει πάρει μέσα από το Ταλμούδ, και αυτά είναι επιλήψιμα και πρέπει να τιμωρείται; Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να γράψει κάτι το οποίο να παίρνει από κάποιες πηγές; ….Εντάξει μπορεί να το γράφει με κάποιο πιο καυστικό ή πιο διεισδυτικό ύφος, είναι και αυτό επιλήψιμο;

Δημ: Το κομμάτι του κυρίου Χατζηγώγου, μάλλον όλο, δεν αναφέρει πουθενά ότι «όπως λέει το Ταλμούδ» κ.λ.π, κ.λπ για να ασχοληθούμε με το αν το Ταλμούδ λέει αυτό ή το άλλο και από ποια γλώσσα το πήρε κ.λπ. Οι φράσεις του κυρίου Χατζηγώγου δεν αναφέρουν πουθενά «ταλμούδ». Αναφέρουν δικές του απόψεις, «ο μεγάλος θεός του Εβραίου είναι το χρήμα», «μπας και παίζει ρόλο η θρησκεία τους που τους διδάσκει από μωρά ότι όλοι εμείς οι αλλόφυλοι είμαστε γουρούνια και πρέπει να μας εκμεταλλεύονται….» Δηλαδή η Παλαιά Διαθήκη και οι 10 εντολές που είναι τα βασικά στοιχεία της θρησκείας των Εβραίων και ένα από τα βασικά στοιχεία της θρησκείας των Χριστιανών.
Συνήγ: Εκτός από τον «Ε.Κ» κύριε μάρτυς έχετε στραφεί και σε άλλες εφημερίδες ή περιοδικά τα οποία μ’ αυτά που γράφουν έχουν θίξει τους Εβραίους; Για τους Εβραίους. Συγκεκριμένα.
Δημ: Βεβαίως.
Συνήγ: Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες;
Δημ: Βεβαίως. Βεβαίως. Μηνύσεις.
Συνήγ: Σε ποιους;
Δημ: «Ελευθεροτυπία» , «Νέα», σήμερα στην «Α1»….μπορώ να θυμηθώ και μερικά άλλα..
Συνήγ: Έχετε με τις ενέργειές σας σύρει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Δεν το ξέρω, μου το είπανε πραγματικά σας λέω…
Πρόεδρος: Η ερώτηση δεν είναι σχετική.
Συνήγ: Σχετική είναι κύριε Πρόεδρε.
Δημ: Ο όρος «σύρει» τη χώρα, είναι σα να λέτε ότι έχω σύρει εσάς στο δικαστήριο, η δικαιοσύνη είναι το βασικό σημείο της δημοκρατίας και το να προσφεύγει κάποιος στη δικαιοσύνη είναι ένα βασικό του δικαίωμα και η δικαιοσύνη έχει ως τέταρτο βαθμό….
Συνήγ: Δεν είστε Έλλην πολίτης; Δεν ζείτε σ’ αυτή τη χώρα; Χαίρεστε εσείς η χώρα σας να σέρνεται στα ευρωπαικά δικαστήρια και να καταδικάζεται και να τιμωρείται;
Δημ: Μου φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε ότι το ευρωπαικό δικαστήριο αποτελεί τμήμα του ελληνικού δικαίου, είναι το τρίτο περίπου (…) πάνω από τον Άρειο Πάγο, έχει υπερνομοθετική αξία, το λέει το Σύνταγμά μας. Τηρούμε το Σύνταγμα. Είμαστε πατριώτες ως προς το Σύνταγμα.
Συνήγ: Χαίρομαι για τον πατριωτισμό σας αν και τον αμφισβητούμε…τέλος πάντων μια άλλη ερώτηση. Είπατε ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι ασχολείται με ανθρώπινα δικαιώματα και είναι μια οργάνωση η οποία…..Εκτός από τους Εβραίους με ποιους άλλους έχετε ασχοληθεί; π.χ για την Κύπρο ας πούμε, ή….για τη Βόρειο Ήπειρο….
Πρόεδρος: Μην απαντήσετε. Αυτά είναι εκτός θέματος. Μην απαντήσετε κύριε μάρτυρα. Άλλη ερώτηση παρακαλώ.
Συνήγ: Δεν έχω άλλη ερώτηση.
Πλεύρης: …Συμπληρωματικά… ο κύριος μάρτυς είχε βγάλει ανακοίνωση στο παρελθόν στην οποία με κατηγορούσε ότι εξέφραζα την απογοήτευσή μου που οι Εβραίοι δεν εξοντώθηκαν από το Χίτλερ. Του έστειλα ένα εξώδικο και είχε την εντιμότητα εν συνεχεία να απαντήσει με άλλη ανακοίνωση ότι δεν εξέφρασα την απογοήτευσή μου που δεν εξοντώθησαν οι Εβραίοι από το Χίτλερ. …..
Δημ: Δεν είναι ακριβές. Λοιπόν. Το αρχικό δελτίο έλεγε – για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις δηλαδή – ότι το βιβλίο όχι μόνο αποτελεί μνημείο αντισημιτισμού αλλά εξυμνεί το Χίτλερ και το ναζισμό ενώ εκφράζει την απογοήτευσή του – το βιβλίο – που δεν εξολοθρεύτηκε με το Ολοκαύτωμα όλος ο εβραικός λαός. Μου έστειλε λοιπόν μια επιστολή που έλεγε να του πω, πού δεν εξολοθρεύτηκε με το ολοκαύτωμα όλος ο εβραικός λαός και η απάντηση που δώσαμε εμείς είναι ότι ο κύριος Πλεύρης μας έστειλε αυτή την επιστολή, τη δημοσιεύσαμε…
Πλεύρης : Όχι τη δημοσιεύσατε. Ανακοίνωση βγάλατε.
Δημ: ….και είπαμε: «Σωστά δε επισημαίνει ο κύριος Πλεύρης ότι δεν εκφράζει την απογοήτευσή του ότι δεν εξολοθρεύτηκε με το Ολοκαύτωμα όλος ο εβραικός λαός, διότι κανένας συνεπής αρνητής του Ολοκαυτώματος δεν θα το έκανε…..και για την ακρίβεια προσέθεσα ότι έλεγε ότι οι Ναζί έπρεπε να απαλλάξουν την Ευρώπη από τους Εβραίους κ.ο.κ.
Πλεύρης: Τώρα σας ερωτώ. Μέσα στο βιβλίο μου, που εκφράζω την απογοήτευσή μου, που δεν εξολόθρευσε ο Χίτλερ όλους τους Εβραίους;
Δημ: Εκφράζετε την απογοήτευσή σας ότι ο Χίτλερ δεν «απάλλαξε ενώ ηδύνατο» την Ευρώπη από τους Εβραίους και απλώς τους μετέφερε στη Μαδαγασκάρη…..
Πλεύρης: Όχι για να τους σκοτώσει. Για να τους μεταφέρει στη Μαδαγασκάρη….
Δημ: .. και προσθέτετε ότι «είχαμε μεταφορά και όχι θανάτωση. Κατά τη γνώμη μου η μεταφορά δεν αρκεί», και λίγο παραπάνω λέτε να τους έστελνε στον Ιεχωβά. Δηλαδή εσείς θα θέλατε ο Χίτλερ να τους είχε εξοντώσει.
Πλεύρης: Α! αυτά είναι συμπεράσματα! Συμπεράσματα! Δεν το γράφω στο βιβλίο μου. Λοιπόν. Είπατε ότι λέω τους Εβραίους υπανθρώπους. Στη σελίδα 241 εδώ λέω οι υπάνθρωποι κ.λπ. (δείχνει το βιβλίο) Έχουν σκοτώσει έναν άνθρωπο, κάθονται από πάνω και φωτογραφίζονται. Τους θεωρώ υπανθρώπους. Εσείς πως θα τους θεωρούσατε; Το λιγότερο υπανθρώπους!

(διαμαρτυρίες από την αίθουσα)
Δημ: Εδώ στη φωτογραφία ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν Εβραίοι οι οποίοι κάθονται πάνω από ένα πτώμα…Θα βρούμε φωτογραφίες Σέρβων που κάθονται πάνω από ένα πτώμα. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι Σέρβοι, όλοι οι Βόσνιοι, όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Εβραίοι είναι υπάνθρωποι!
Δημ: Κύριε Πρόεδρε στο βιβλίο του λέει ότι οι Εβραίοι γενικώς είναι υπάνθρωποι. Όχι ετούτοι οι Εβραίοι!
Πλεύρης: Όχι. Αυτοί που βιάζουν, αυτοί που σκοτώνουν αυτοί που ….
Δημ: Όχι! «οι Εβραίοι».
Πλεύρης: Έστειλα αυτή την επιστολή στον «Ιό». Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ ποιο σημείο είναι εναντίον των Εβραίων;
Δημ: Το ανέφερα και πριν. Όταν μιλάμε για την χριστιανική μισελληνική….
Πλεύρης: Αυτά δεν τα λέει η επιστολή μου..Πές τε μου!
( Ο Πλεύρης αρχίζει να διαβάζει την επιστολή στον «Ιό» )
…………………………………….
Δημ: ….Το γενικό κλίμα είναι ένα αρνητικό κλίμα ενάντια στους Εβραίους
Πλεύρης: Όταν εγώ γράφω τι λέει ο Σέξπηρ για τους Εβραίους, ή ο Σουρής, ή ο Κάντ είναι αρνητικό κλίμα για τους Εβραίους; Για όνομα του θεού! Λέω μια ιστορική αλήθεια. …
(Συνεχίζει ο Πλεύρης χωρίς να ρωτάει τον μάρτυρα κάτι συγκεκριμένο αλλά να «αγορεύει» )
Δημ: (διαμαρτυρόμενος προς τον Πρόεδρο): Κύριε Πρόεδρε αν κάνει αγόρευση…Δεν μ αφήνει να απαντήσω!
Πρόεδρος (προς Πλεύρη) : Τι ζητάτε από τον μάρτυρα;
Πλεύρης: Ανέφερα τας απόψεις επιφανών προσωπικοτήτων εναντίον των Εβραίων.
Δημ: Γιατί τα κείμενα τα οποία αναφέρατε είναι αντισημιτικά.
Πλεύρης: Είναι ψέματα; Τα λέει ο Βολταίρος;
Δημ: Ο Άγ. Βασίλειος δεν λέει αντισημιτικά κείμενα;
Πλεύρης: …Γιατί μην ξύσετε πληγές και πω τι έχει πει ο Αγιος Βασίλειος για τους Εβραίους. Εγώ πρέπει να δικαστώ γιατί μετέφερα στο βιβλίο μου τι είπε ο Σέξπηρ στον «’εμπορο της Βενετίας» που έπαιρνε τόκους….
Δημ: Να απαντήσω. Το κομμάτι αυτό και το έργο αυτό είναι ένα κλασσικό – ως προς το κομμάτι των Εβραίων – αντισημιτικό έργο γι αυτό και πολλές φορές έχει δυσκολία να ανέβει, γράφτηκε σε μια εποχή άλλη και σήμερα η άκριτη επανάληψη αντισημιτικών αναφορών στο έργο του Σέξπηρ, του Κικέρωνα, του ευαγγελίου, του ταλμούδ, σήμερα τον 21ο αιώνα έχει ένα και μόνο στόχο: την αναπαραγωγή ρατσισμού. Γι αυτό και σήμερα όλες οι θρησκείες αφαιρούνε τα επιθετικά κείμενα..
Πλεύρης: Με συγχωρείτε! Ο Γκαίτε λέει: Δεν σας ανεχόμεθα στην Ευρώπη και πρέπει να φύγετε. Όταν εγώ γράφω αυτό που λέει ο Γκαίτε….πρέπει να το αποκρύψω επειδή το λέει ο Γκαίτε; Μα τι λέτε κύριε;
Πρόεδρος: Ερώτηση παρακαλώ..
Πλεύρης: Ο Κικέρων είπε…
Πρόεδρος: Ο Κικέρων είπε…ο….εντάξει τα είπατε!
Πλεύρης: Γιατί βρίσκομαι στο δικαστήριο; Επειδή ο Κικέρων είπε…
Πρόεδρος: (γελώντας): Έ, σίγουρα όχι!
Πλεύρης: Συνεχίζω. Δια την συνεργασίαν – προσέχτε με – εβραιοσιωνιστών και ναζί που με στοιχεία αποκαλύπτω, ξέρετε ότι οι εβραιοσιωνισταί…
Πρόεδρος: Όχι, ρωτήστε το μάρτυρα.
Πλεύρης: …συνεργάστηκαν με τους ναζί για να πάνε στην Παλαιστίνη; Αναφέρω όλα τα στοιχεία μέσα;
Πρόεδρος: (τον διακόπτει): Αυτά τώρα γιατί τα αναφέρετε;
Πλεύρης: Γιατί θέλω να μου επισημάνουν ….

Πλεύρης: . .Το βιβλίο το διαβάσατε όλο, σας ρώτησε ο κύριος Πρόεδρος;
Δημ. : Επαναλαμβάνω το ίδιο όχι.
Πλεύρης: Όχι. Άρα δεν έχει πλήρη γνώση. Υπάρχουνε μέσα στο βιβλίο κείμενα στα οποία κατηγορώ τους γερμανούς ότι σκότωσαν Εβραίους;
Δημ: Υπάρχουνε κείμενα στα οποία λέτε για τους Γερμανούς διάφορα πράγματα και αποδίδετε το θάνατο των Εβραίων στις κακουχίες.
Πλεύρης: Όχι λέω ότι σκοτωθήκανε κιόλας, εβασανίσθησαν κ.λπ…
Δημ: Όχι από θαλάμους και Ολοκαύτωμα…..
Πλεύρης: Α! Ακούστε. Ακούστε. ……μιλάω για φοβερές βιαιότητες που έγιναν στα στρατόπεδα και λέω …αλλά ο αριθμός αμφισβητείται. ……Λοιπόν η θέσις μου εμένα είναι η εξής για το Ολοκαύτωμα. «Μα δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Βεβαίως υπήρξαν. Εκεί υπέφεραν οι κρατούμενοι; Βεβαίως υπέφεραν. Από τας κακουχίας απέθαναν χιλιάδες, εκατομμύρια; Βεβαίως απέθαναν. Καταδικάζετε τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Βεβαίως ναι». Και αυτό το αποσιωπούν..
Δημ: Να απαντήσω σ’ αυτό..
Πλεύρης: Να τελειώσω. «Τότε τι μας λέγετε; Σας λέγω ότι εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως δεν εκρατούντο μόνο Εβραίοι αλλά άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και οι Εβραίοι δεν έχουν το δικαίωμα να μονοπωλούν τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα» Που θίγονται οι Εβραίοι;
Δημ: Από όλα αυτά τα οποία ακούσατε είπε μέσα την κρίσιμη φράση: « οι Εβραίοι που πέθαναν – μεταξύ άλλων- πέθαναν από κακουχίες, από βασανιστήρια». Αυτό αποτελεί άρνηση του Ολοκαυτώματος, προσβολή στη μνήμη νεκρών, κάποιους άλλους τους πήρανε με τρένα να τους σκοτώσουνε και δεν ήταν απλώς αιχμάλωτοι πολέμου…
Πλεύρης (ειρωνικά): … δεν πολεμήσανε ποτέ οι Εβραίοι. Οι Εβραίοι δεν πολεμήσανε.
Δημ: …Συνεπώς αυτό το κομμάτι είναι άρνηση του Ολοκαυτώματος …και επαναλαμβάνω ….
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε εγώ αρνούμαι το Ολοκαύτωμα, είναι μια επιχείρηση, στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος, όπως υπάρχει στην Αυστρία και στην Γερμανία γιατί ήσαν υπόδουλες στους εβραιοαμερικανούς, εδώ δεν υπάρχει. Λοιπόν. Τώρα. Με κατηγορήσατε επειδή είπα ότι οι Εβραίοι διείσδυσαν στην Παιδεία. Εδώ έχω κύριε πρόεδρε τας εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας να δείτε τι γίνεται στο Υπουργείο Παιδείας!!
Πρόεδρος : Μπορείτε να μας τις δώσετε να τις διαβάσουμε κι εμείς,…..

(στο σημείο αυτό ο Δ. Ζαφειρόπουλος κατηγορούμενος από τον Ε.Κ ρωτάει τον μάρτυρα κ. Δημητρά)

Δ. Ζαφ: Κύριε Δημητρά φαντάζομαι είστε κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων… σαν δημοκράτης άνθρωπος που είσαστε, των διακρίσεων για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς….βοηθήστε με….
Δημ: Για όλους του λόγους που αναφέρονται στην ελληνική νομοθεσία. ……πάσης φύσεως διακρίσεις.
Δ.Ζαφ: Για πολιτικούς λόγους; Για πολιτικά «πιστεύω»;
Δημ: Δεν υπάρχει διάκριση για πολιτικά «πιστεύω». …
Δ. Ζαφ: Θυμάστε μήπως πόσες μηνύσεις έχετε κάνει εναντίον της εφημερίδας μου;
Δημ: Μηνυτήριες αναφορές. Πρέπει να υπάρχουν 3-4…
……………………………………………………
( Η δίκη διακόπτεται για να συνεχισθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2007 ημέρα Πέμπτη)


13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 (3Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)

Πλεύρης : Ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες θέλω να κάνω μετά την εξέταση του μάρτυρος (αναφέρεται στον κ. Κωνσταντίνη που είχε καταθέσει στις 4-12-07), εναντίον της καταθέσεώς του και για την αξιοπιστία του.
Πρόεδρος: Αν μπορείτε στο τέλος…
Πλεύρης: Όχι έχουν σημασία τώρα κύριε Πρόεδρε. Προηγουμένως όμως θέλω να σας πω το εξής: ότι έχω πολύ σοβαρούς λόγους ή για την ακρίβεια να ανησυχώ για την διεξαγωγή μια δικαίας δίκης, πράγμα το οποίο λέγω χωρίς να έχω ούτε κατά διάνοια μίαν αιχμήν εναντίον του δικαστηρίου. Οφείλω όμως να σας θέσω υπόψιν κάποια γεγονότα. Το πρώτον είναι: η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Σύνοδος, European Jewish Congress, έστειλε μιαν επιστολή στον κύριο Καραμανλή και στην οποίαν αναφέρεται εις την παρούσαν δίκην ….
Πρόεδρος: Αυτό είναι εκτός δικαστηρίου. Δεν μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της δίκης μια επιστολή κάποιων…
Πλεύρης: Κοιτάξτε. Δεν είναι μια επιστολή τρίτου. Είναι μια επιστολή του Ευρωπαικού Εβραικού Συμβουλίου προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, στην οποία του λέγει ότι «παρακολουθούμε εξ του σύνεγγυς αυτό το δικαστήριο», κάνει κρίσεις για την υπόθεση και ζητάει την επέμβαση του κυρίου Καραμανλή. Πράγμα το οποίο ούτε συνέβη, το αποκλείω να συνέβη, δείχνει όμως την διάθεσή των. Η οποία διάθεσίς των εντείνεται και από το γεγονός ότι …
Πρόεδρος: Είναι αμετάφραστο το κείμενο;
Πλεύρης: Θα σας το μεταφράσω και θα σας το καταθέσω μεταφρασμένο. Λοιπόν. Δημιουργείται μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα εναντίον του δικαστηρίου σας, το είχα καταγγείλει και την πρώτη φορά. Αυτές είναι οι αφίσες …
(αναφέρεται στις αφίσες της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

Πρόεδρος: Εγώ δεν τις έχω δει. Μέχρι στιγμής δεν τις έχω δει…
Πλεύρης: Τις έχω καταθέσει. Σας το είπα και στην αρχή της δίκης. Στρέφονται εναντίον του δικαστηρίου, του εισαγγελέως τον οποίον κατονομάζουν,
(σημ: εδώ αναφέρεται στον Λ. Λαζαράκο εισαγγελέα στη δίκη της 11ης Σεπτέμβρη τον οποίο κατάγγειλε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία στην αφίσα της) της Προέδρου και στρέφονται εναντίον της Δικαιοσύνης και των κομμάτων τα οποία «ανέχονται ο φασισμός να σηκώνει κεφάλι». Πέραν αυτής της αφίσας την οποίαν τοιχοκόλλησαν – και βέβαια όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν – εκυκλοφόρησαν και άλλη αφίσα διότι υπάρχει πακτωλός χρημάτων, στην οποία λένε «Να καταδικαστεί ο ναζιστής Πλεύρης και ο κανιβαλικός αντισημιτισμός».
Πρόεδρος: Από πού προέρχεται αυτή;
Πλεύρης: Απ΄ την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.
Πρόεδρος: Έτσι λέει ε;
Πλεύρης: Το παραδέχονται! Ήρθαν εδώ και σας κατέθεσαν και αναγνωρίζουν ότι είναι δικές τους αφίσες και ότι τις κυκλοφόρησαν. Πέραν δε αυτού σας λέγω και το εξής σημαντικότατον για το οποίον έχω κάνει αναφορά εις τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Σανιδά – είναι εδώ η αναφορά μου- διότι εγώ ως άνθρωπος του νόμου δεν μπορώ να δεχθώ ανακοινώσεις της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που λέει: «Για να μη συνεχιστεί το φιλοναζιστικό δικαστικό όργιο της 11 Σεπτέμβρη. Για να μην αθωωθεί ο κήρυκας της γενοκτονίας Πλεύρης».
Πρόεδρος: Κοιτάχτε….αυτά…..δεν θα φτάνανε στη γνώση μας καν…
Πλεύρης: Εσάς δεν ξέρω αν φτάνανε στη γνώση σας, αυτό δεν το ξέρω και δεν μπορείτε να προεξοφλείτε και για τους υπολοίπους της έδρας. Λοιπόν. Προσέχτε ποιο είναι το πνεύμα αυτών που ήρθαν και κατέθεσαν (αναφέρεται και πάλι στους μάρτυρες κατηγορίας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας) τη θέση τους απέναντι του δικαστηρίου. λένε: «στην επαίσχυντη μισή δίκη (εννοεί την αφίσα της Α.Π για τη δίκη της 11-9-07), το δικαστήριο δίκαζε τους αντιναζιστές και υπερασπιζόταν τους ναζήδες» και λένε ότι ήταν μια παρωδία δίκης του δικαστηρίου σας με την προηγουμένη σύνθεση και βρίζουνε. Τρομοκρατούν τους δικαστάς!! Είναι σαφέστατο. Τρομοκρατούν τους δικαστάς.
Πρόεδρος: Δεν τρομοκρατούνται οι δικαστές. Το ξέρετε. Εσείς το ξέρετε.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε οι δικασταί είναι άνθρωποι και αν δεν τρομοκρατούνται χαίρω πολύ που το ακούω. Αυτά όμως εδώ, να καταγγέλλουνε εισαγγελέα για μεροληπτική στάση στη δίκη του Πλεύρη δείχνουν δύο πράγματα: Πρώτον. Την στάση των απέναντι του δικαστηρίου και τον σεβασμόν τον οποίον δεν έχουν απέναντι σας, αποδεδειγμένα. Δεν μπορούν να μιλάνε για επαίσχυντη δίκη και για μεροληπτικό εισαγγελέα και δεύτερον ότι τουλάχιστον καταβάλλεται μια απόπειρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να επηρεαστεί το δικαστήριό σας. Πιστεύω -όχι απλώς εύχομαι- πιστεύω, ότι το δικαστήριό σας δεν θα επηρεαστεί όπως θα θέλανε..Τώρα. Για τον τελευταίο μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε…
Πρόεδρος: Ποιος είναι ο τελευταίος μάρτυρας;
Πλεύρης: Ο κύριος Κωνσταντίνης. Τόσον ο κύριος Κωνσταντίνης για τον οποίον έχω δικαίωμα να σχολιάσω …και όλοι οι μάρτυρες σας είπαν ότι έχουν άγνοια του Ταλμούδ. Αν επιμένουμε στο Ταλμούδ εμείς, επιμένουμε γιατί το βιβλίο αυτό δεν θα εγράφετο εάν δεν υπήρχε το Ταλμούδ. Εάν το Ταλμούδ δεν εστρέφετο εναντίον των Ελλήνων και εναντίον των χριστιανών…..
Πρόεδρος: Αυτό βρίσκετε ότι είναι αντικείμενο της δίκης;
Πλεύρηςς: Βεβαίως. Λοιπόν ακούστε. Ο κύριος Κωνσταντίνης σας κατέθεσε ότι δεν ξέρουν το ταλμούδ, ότι δεν έχουν διαβάσει το Ταλμούδ και λοιπά. Σας αποδεικνύουμε δι εγγράφων ότι ψεύδονται. Και συγκεκριμένως: Έχουμε ένα βιβλίο το οποίον εξεδόθη από την ισραηλιτική κοινότητα του Βόλου το 1999, ομιλεί δια τα σχολάς του Ταλμούδ τας οποίας έχουνε, διδάσκονται το Ταλμούδ, δίνουνε και τίτλους ταλμουδικούς, αυτό το βιβλίο εδώ έχει εκδοθεί με τη χρηματοδότηση του ΚΙΣ. Και επανειλημμένως εδώ προτρέπουνε να διαβάζουνε το Ταλμούδ. Πέραν αυτού επραγματοποιήθει εκδήλωσις στην οποίαν έγινε μια ομιλία του κυρίου Σαμπετάι Μάτσα με θέμα « αναγνώσεις του Ταλμούδ». Δηλαδή κάνουν συγκεντρώσεις στο πνευματικό κέντρο της ισραηλιτικής κοινότητος Αθηνών και κάνουν αναγνώσεις του Ταλμούδ.

Πρόεδρος: Δεν νομίζετε ότι μετατοπίζουμε το αντικείμενο αυτής της δίκης;
Πλεύρης: Όχι! Διότι αυτός ο οποίος αναφέρεται και επαινεί τις αναγνώσεις του ταλμούδ, είναι ο κύριος Κωνσταντίνης, ο μάρτυς κύριος Αλμπάλας και ο μάρτυς κύριος Ρεϊτάν. Και αυτοί οι οποίοι συνεχάρησαν θερμότατα τον ομιλητή…. ήρθανε αδιαντρόπως σε σας και σας είπανε ότι «για το ταλμούδ δεν έχουμε ιδέα» …
Πρόεδρος: Μάλιστα. Είναι αντικείμενο όμως μεταξύ των αποδεικτέων; Δηλαδή αν έχουν αναγνώσει το Ταλμούδ;
Πλεύρης: Βεβαίως! Διότι σας εδήλωσαν ότι δεν έχουν διαβάσει το Ταλμούδ και αυτό θα σας το καταθέσω και όπως σας εδήλωσαν ψευδώς ότι δεν έχουνε σχέση με τις σιωνιστικές οργανώσεις. Εδώ έχω τους οργανισμούς που ελέγχονται από το Κεντρικό Συμβούλιο το Ισραηλιτικό και οι οργανώσεις ….και λέει: «Ένωσις Σιωνιστών Ελλάδος». Και αυτοί είπανε ότι δεν έχουνε σχέση με την Ένωση σιωνιστών. Εάν αυτά που λέω δεν έχουν σχέση με την υπόθεση – αντικρούω την μαρτυρική κατάθεση- αν αυτά που λέω δεν έχουν σχέση με την υπόθεση τότε ούτε η μαρτυρική κατάθεση έχει σχέση, την οποία όμως ακούσατε. Τρία πράγματα: για το Ταλμούδ δεν έχουν ιδέα, σας αποδεικνύω με πολλά έγγραφα που θα καταθέσω, ότι έχουν σχέση και διαβάζουν το Ταλμούδ, είπανε ότι δεν έχουν σχέση με τους σιωνιστάς, σας αποδεικνύω ότι έχουνε την Ένωση Σιωνιστών Ελλάδος η οποία υπάγεται στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και σας είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ, είναι Έλληνες πολίται που διαφέρουν από εμάς στο θρήσκευμα και εδώ έχω δημοσίευση του ΚΙΣ και του Ευρωπαικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που λέει πως από το ΚΙΣ, ο γραμματεύς…..πήγανε στον υπουργό άμυνας για εκδήλωση αλληλεγγύης. Και «δεν έχουν σχέση». Όλα αυτά εδώ είναι παρμένα από τα βιβλία τα δικά τους και αποδεικνύουν ότι σας έχουν πει ψέματα. Η δε μεταξύ των συνεργασία αποδεικνύεται και από το ενημερωτικό τους δελτίο τεύχος 162 που λένε οι ίδιοι οι Εβραίοι. Το ΚΙΣ. «Ο σιωνισμός είναι η έκφραση του μακρού και στοργικού δεσμού μεταξύ ….
Πρόεδρος: Λοιπόν. Ας αναφερθείτε σ αυτά αργότερα αφού δούμε πρώτα…
Πλεύρης: Κοιτάχτε. Αυτά σας επηρεάζουνε διότι πρέπει να τα ακούσει η κυρία εισαγγελεύς που θα κάνει την πρότασή της. Τελειώνω διότι μετά θέλω να σας εκφράσω και κάποια παράπονά μου. « Ο σιωνισμός είναι έκφραση του μακρού και στοργικού δεσμού μεταξύ της εβραικής πατρίδας και κράτους και των εβραίων της διασποράς». Δηλαδή …
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Δεν είμαστε ακριβώς στο αντικείμενο της δίκης. Δεν είναι το θέμα μας αυτό…
Πλεύρης: Δεν σας μιλήσανε για το σιωνισμό;
Πρόεδρος: Μιλήσανε. Το θέμα μας είναι άλλο.
Πλεύρης: Μάλιστα.
Πρόεδρος: Δεν θα απομακρυνθούμε από το θέμα μας. Πλεύρης: Τότε γιατί τους αφήνατε και μιλάγανε για το σιωνισμό;
Πρόεδρος: Εσείς ρωτούσατε.
Πλεύρης: Εγώ ρωτούσα για το σιωνισμό;;
Πρόεδρος: Μάλιστα. Λοιπόν..
Πλεύρης: …Αλλά βλέπετε το δεσμό τους. Η εβραική εγκυκλοπαίδεια – η επίσημη εβραική εγκυκλοπαίδεια του Ισραήλ – την οποία την έχουμε εδώ, λέει ότι το ταλμούδ είναι θρησκευτικό μας βιβλίο το οποίο εξακολουθεί και είναι. Αυτά τα παραμύθια ότι είναι προ αιώνων δεν είναι αληθή. Τώρα. Ήθελα να σας εκφράσω μερικά παράπονα τα οποία δεν θέλω να τα καταθέσω αλλά θέλω να σας τα πω. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι: Αυτή τη στιγμή ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αυτό το δικαστήριο δεν είναι ένα ποινικό με την έννοια ότι εγώ έχω διαπράξει ένα ατιμωτικό αδίκημα. Δικάζομαι για κάποιες ιδέες, δικάζομαι για την έκφραση της γνώμης μου, δικάζομαι για την ελευθερία επιστημονικής έρευνας. Αλλά ….
Πρόεδρος: Δεν είναι ακριβές αυτό. Τον νόμο τον ξέρετε τι ακριβώς είναι το αντικείμενο της έρευνάς μας…
Πλεύρης: Τον ξέρω. Και ο μάρτυς όταν ερωτήθηκε με ποιες πράξεις εγώ υπέδειξα στους άλλους να διαπράξουν δεν είπε τίποτε. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να πω – και αναφέρομαι ειδικά στο πρόσωπό σας – μου έκανε εντύπωση ότι ο μάρτυς κύριος Δημητράς …αναφέρθηκε στη μακεδονική μειονότητα…
Πρόεδρος: Όχι, όχι!! δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε ακούστε. Σας είπε «μακεδονική μειονότητα» και το ανεχθήκατε. Διεμαρτυρήθη ο κύριος Στανέλος, διδάκτωρ της Νομικής, και τον ανεκάλεσε στην τάξη..
Πρόεδρος: Μήπως δεν τα θυμάστε καλά;
Πλεύρης: Να σας πω και κάποια άλλα που ανεχθήκατε και μας έχουν ενοχλήσει. Ανεχθήκατε να σας λέει ο κύριος Κωνσταντίνης ότι όλοι μας εμείς καταγόμεθα από τον Αβραάμ. Εγώ δεν κατάγομαι από τον Αβραάμ ούτε από τον Αυνάν ούτε από τον Κάιν.
(γέλια από τους ναζιστές)

Πλεύρης: Εσείς όμως δεχθήκατε να σας λένε ότι καταγόμεθα από τον Αβραάμ και να σας λένε ότι ο Χριστός ήτο Εβραίος. Ενώ ο Χριστός, ο πατέρας του δεν ήτο Εβραίος έχουμε γράψει γι αυτά τα θέματα…..
Πρόεδρος: Το αίτημά σας ποιο είναι;
Πλεύρης: Λοιπόν. Το αίτημά μου ποιο είναι. Επειδή επίκεντρο είναι το Ταλμούδ και σας επαναλαμβάνω ότι πέντε φορές το κατηγορητήριο αναφέρεται στο Ταλμούδ και επανειλημμένως στο βιβλίο μου τονίζω ότι εάν οι Εβραίοι πιστεύουν αυτά που λέει το ταλμούδ τότε πρέπει να αντιδράσουμε, νόμιμα και με όχι παράνομα μέσα, το τονίζω κι αυτό, να διευκρινιστεί από τον Πρόεδρο του ΚΙΣ ο οποίος παρίσταται εδώ να σας διευκρινίσει: Πιστεύουν στο Ταλμούδ ή όχι; Διότι. Αν πει ότι δεν πιστεύουνε στο Ταλμούδ δεν θα ξαναμιλήσω και καταδικάστε με. Εάν πει όμως πιστεύουμε στο Ταλμούδ, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τι λέει το Ταλμούδ. Έτσι; Λοιπόν.
Επίσης με ρωτήσατε για το θέμα του Ολοκαυτώματος το οποίο δεν είναι της….το κατηγορητήριο λέει ότι αρνούμαι το Ολοκαύτωμα, είναι δικαίωμά μου, δεν υπάρχει νομοθεσία ποινική στην Ελλάδα που να προβλέπει τιμωρία για το Ολοκαύτωμα. Όμως επειδή με ρωτήσατε για τις πηγές, αφήνω τις πηγές μου…
Πρόεδρος: Δε νομίζω. Μας είχατε δώσει κάτι; Είναι κάτι πρόσφατο;
Πλεύρης: Αφήνω τις πηγές μου..
Πρόεδρος: Είναι ο αριθμός.. κατά τις εκτιμήσεις διάφορες…
Πλεύρης: Επίσης θέλω να σας δώσω και ένα άλλο έγγραφο. Θέλω κύριε Πρόεδρε να σας δώσω ότι αυτές τις απόψεις δεν τις λέω πρώτη φορά. Τις έχω διατυπώσει από το 1968. Σας καταθέτω λοιπόν – απλώς να ενημερωθεί το δικαστήριό σας – από το 1968 έχω υποστηρίξει και δεν με διέψευσαν ποτέ ότι αυτά περί Ολοκαυτώματος είναι παραμύθια….
Πρόεδρος: Σε τι αναφέρεστε;
Πλεύρης: Για τους Εβραίους. Και με την ευκαιρία αυτή να σας δώσω και δύο άλλα έγγραφα, είναι μελέτες Αμερικανών, σας το καταθέτω, οι οποίες μελέτες των Αμερικανών αποδεικνύουν ότι τα περί φούρνων και θαλάμων αερίων είναι απάτη και παραμύθια!! Αυτά τα αποδεικνύουν οι αμερικανοί και όχι εγώ. Και τελειώνοντας σας διαβάζω από τις 6 Δεκεμβρίου ότι το Συμβούλιο Υπουργών της Ενωμένης Ευρώπης, θα σας το καταθέσω, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλουν την καθιέρωση ενιαίας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ποινική τιμωρία των ρατσιστικών εκδηλώσεων. Και. ‘’Να παύσουν να χαρακτηρίζονται ποινικώς κολάσιμα αδικήματα τόσο ο ρατσισμός που οδηγεί στα εγκλήματα γενοκτονίας όσο και η πολιτική και άλλη καθοδήγηση ρατσιστικών ομάδων’’. Υπάρχει οδηγία της Ενωμένης Ευρώπης από την οποία προκύπτει ότι δεν χαρακτηρίζονται αδικήματα οι κατευθυνόμενες προσβολές και η καθοδήγηση νεοναζιστικών ομάδων. Και τέλος σχολιάζουν εδώ ότι ‘’υποτιμάται και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι τα εγκλήματα γενοκτονίας συνιστούν και αυτά ακραίες μορφές ρατσισμού’’ και τα λοιπά. Βγαίνει λοιπόν ένα νομοσχέδιο….θα σας το αφήσω είναι από το «Ποντίκι». Βγαίνει λοιπόν τώρα μια εγκύκλιος, ένα πρωτόκολλο στο θέμα του ρατσισμού και ανακαλούνται όλα! Επειδή εδώ σας είπανε να εναρμονιστούμε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό το νομοσχέδιο το οποίον κατετέθη και το ψήφισαν δύο θεσμικά όργανα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο των υπουργών, ξέρετε πως το χαρακτήρισαν εδώ;; Με εισήγηση γαλλίδας σοσιαλιστρίας; Εδώ! Το χαρακτήρισαν με ένα λόγο που αποδεικνύει το ήθος των ανθρώπων και πως σέβονται τη νομοθεσία. Ορίστε τι γράφει: «Στόχος του απεριγράπτου αυτού», προς τα δικαστήρια τα λέμε όλα « κωλοβαρέματος». Ορίστε ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας. Να σας το καταθέσω; Ορίστε.
Πρόεδρος: Το βιβλίο είναι αναγνωστέο έτσι δεν είναι; Περιλαμβάνεται στα αναγνωστέα μας. Θέλετε να μας υποδείξετε ποια σημεία…
Πλεύρης: Βεβαίως. Βεβαίως τα έχω σημειωμένα.
(στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος διαβάζει γρήγορα ένα απόσπασμα μάλλον από τον πρόλογο του βιβλίου)……

Πλεύρης: …Όμως επειδή κατετέθη ότι δεν μπορούμε να λέμε τι είπε ο Σέξπηρ, τι είπε ο Γκέτε, τι είπε ο Κάντ….Αυτό είναι το 16ο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών το οποίον λέει ότι «θα αφαιρέσουμε από την μνήμη των λαών ότι είναι δυσάρεστο για μας». Ήθελα να σας παρακαλέσω αυτό το ποίημα του Σουρή να το διαβάσετε. Απευθύνεται στον διάδοχο.
Πρόεδρος: «Να λαχταρούν……(διαβάζει το ποίημα) …..κι όχι Εβραίους βρωμερούς στο γένος και το είδος»
Πλεύρης: Βλέπετε;; Ο Σουρής ήτανε φασίστας; Ήτανε ναζί ο Σουρής; Και σας παρακαλώ και για το Βολταίρο.
Πρόεδρος: Είναι μέσα στο βιβλίο…
Πλεύρης: Είναι μέσα στο βιβλίο αλλά είναι αναγνωστέο…Αν θέλετε να το διαβάσετε
Πρόεδρος: Ας το διαβάσουμε (απευθύνεται στην εκ δεξιών του Εφέτη και εκείνη διαβάζει):
Εφέτης: «Δεν θα βρείτε στους Εβραίους παρά ένα λαό αμαθή και βάρβαρο ….την πλέον …φιλαργυρία την ….και το μίσος για όλους τους λαούς οι οποίοι τον ανέχονται και τον πλουτίζουν» Βολταίρος Φιλοσοφικό Λεξικό.
Πλεύρης: Βέβαια αναγνωστέο είναι όλο το βιβλίο αλλά προς θεού δεν έχουμε τέτοια απαίτηση. (Δείχνει στον Πρόεδρο το βιβλίο του και του υποδεικνύει να διαβάσει). Αυτή τη φράση – δεν είναι από το ταλμούδ – είναι του 1980…
Πρόεδρος (διαβάζει): « Ραβίνος Κοέν. ….Οι κάτοικοι λοιπόν του κόσμου διαιρούνται μεταξύ του Ισραήλ και των άλλων εθνών του κόσμου»
Πλεύρης: Λοιπόν. Γυρίζουμε τώρα επί τροχάδην… (ψάχνει άλλη σελίδα για να διαβαστεί από τον Πρόεδρο) Ορίστε. Αυτό εδώ κύριε Πρόεδρε. Σας τόχω σημειωμένο. Να πάρετε μια ιδέα…
Πρόεδρος (διαβάζει): «Το Ταλμούδ …..(….)
Πλεύρης: Ναι είναι το Ταλμούδ. Είναι 63 βιβλία και το καθένα έχει τις απόψεις του. Και εδώ προσέξτε τι λένε. Αυτά είναι φανατικά πράγματα.
Πρόεδρος: Όλα αυτά κατατείνουν πού;;;
Πλεύρης: Κατατείνουν στο να δείξω ότι όταν διαβάζω ότι οι Εβραίοι θα κυριαρχήσουν και θάχουν τόσους σκλάβους και τα λοιπά εγώ αυτά θα τα ακούω και ως επιστήμων, ως Έλλην, ως Χριστιανός δεν θα διαμαρτύρομαι; Δεν θα λέω τίποτε; Εκεί κατατείνουνε. ….Δηλαδή όταν εσείς λέτε αυτά τα πράγματα δεν μπορείτε να λέτε για μας που διαμαρτυρόμεθα.
Πρόεδρος (διαβάζει πάλι κάτι από το βιβλίο)
Πλεύρης: ……..Έρχονται οι Εβραίοι εδώ σας λένε για το ταλμούδ: «Α! δεν ξέρουμε δεν τόχουμε διαβάσει». Και θα δείτε γιατί δεν τόχουνε διαβάσει. Διότι το Ταλμούδ τους λέει «να μη λέτε τι λέει το Ταλμούδ». Λοιπόν συνεχίζουμε. Δεν σας διαβάζω όλα αυτά εδώ τα οποία είναι γνωστά. Ορίστε. Αυτοί οι οποίοι μιλάνε για το ρατσισμό, όποιος πάει στο Ισραήλ εξετάζεται στο DNA. Κάνουνε DNA. Αυτό είναι το ρατσιστικό. Πηγαίνεις στο Ισραήλ και σου κάνουνε DNA να δούνε είσαι Εβραίος; Με το DNA δεν βγαίνει το θρήσκευμα. Βγαίνει η φυλή. Να εξηγούμεθα. Ορίστε.

(Ο Πλεύρης του δείχνει και άλλο απόσπασμα και ο Πρόεδρος το διαβάζει)
Πλεύρης: Ήρθανε και σας είπανε δεν τα ξέρουνε. Προσέχτε με. Για να δείτε την.....
συνεχεια στο 2ο μερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: