Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Η ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΝΑΖΙΣΤΗ ΠΛΕΥΡΗ(μερος2ο)

Πλεύρης: Ήρθανε και σας είπανε δεν τα ξέρουνε. Προσέχτε με. Για να δείτε την καλοπιστία μου: «κύριοι πέστε ότι δεν τα πιστεύουμε και Ε-ΦΥ-ΓΑ….Επειδή είπατε για τον πρόλογο κοιτάχτε. Σας κατέθεσαν ότι όταν λέω εδώ ότι δεν έχω τίποτε εναντίον του εβραικού λαού το λέω επίτηδες για να συσκοτίσω. Εγώ όμως στον πρόλογο για μια ακόμη φορά καλώ τους Εβραίους σε ένα ελεύθερο διάλογο….
Πρόεδρος: Τα είπαμε αυτά. Τα είπαμε.
Πλεύρης: Τους έχω καλέσει και στην τηλεόραση. Και δεν έχουν έρθει. Θέλετε να ακούσετε και άλλα; Ορίστε. Διαβάστε αυτό εδώ. Από το Ταλμούδ.
Πρόεδρος: « Αν ο ραββίνος λέει το δεξί χέρι αριστερό και το αριστερό δεξί το …….
Πλεύρης: Ορίστε. Εδώ. (δείχνει πάλι στον Πρόεδρο και τον βάζει να διαβάζει)
Πρ: (……)
Πλεύρης: Κι εδώ παρακάτω.
(στο σημείο αυτό εμφανώς ενοχλημένος ο Πρόεδρος λέει):
Πρόεδρος: Δεν τα διαβάζετε εσείς παρακαλώ;
Πλεύρης: Μάλιστα. «Οι Εβραίοι έχουν αξιοπρέπεια την οποίαν ούτε ο άγγελος(;) δύναται να έχει». 78 σελίς. Στη σελίδα 78 λέω τι πρέπει να κάνωμεν. Εμείς οι Έλληνες τι πρέπει να κάνωμεν. «Να μάθωμεν την αλήθειαν δια την εβραικήν θρησκείαν και τας ….Πρέπει να γνωρίζετε τι λέγουν οι Εβραίοι δι εσάς και ποίος ο σκοπός των που από μικρά παιδιά διδάσκονται.». Και προχωρώ. Πηγαίνω στη σελίδα 85 που είναι παρμένη από την «Ελευθεροτυπία» στις 19-4 -2001……Λοιπόν ακούστε τι λέει ο ραββίνος Οββαδία Γιόσε: «Ας ρίξει ο θεός την εκδίκησή του στα κεφάλια των Αράβων. Ας κάνει ο σπόρος τους να χαθεί κι ας τους εξολοθρεύσει. Απαγορεύεται να τους λυπούμεθα. Πρέπει να τους ρίχνουμε πυραύλους και να το απολαμβάνουμε. Να τους εξοντώσουμε. Είναι κακοί. Είναι καταραμένοι». Αλλά αυτά δεν είναι τίποτε.
Ο Ψαρουδάκης βουλευτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας στο βιβλίο του για το χριστιανισμό λέει: «Από τα βάθη των αιώνων το μίσος και η αντιζηλία των Εβραίων έναντίον μας παραμένει άσβεστο. Στο πρόσωπο του Χριστού μίσησαν την Ελλάδα και στο πρόσωπο της Ελλάδας πολέμησαν το Χριστό». Κι έρχεται μετά τον Έλληνα στη σελίδα 78, ο μεγάλος Ουίλιαμ (…) να γράψει το βιβλίο η Ιστορία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ότι « οι Εβραίοι είναι χρόνιος εχθρός του Ελληνισμού».
Πρόεδρος: …Αυτά περίπου λέει το βιβλίο…..
Πλεύρης: Στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» 13-7-97 σελίς 88 (αναφέρεται στον Χένρι Κίσινγκερ) ότι είπε: « ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος. Γι αυτό πρέπει να τον (..) βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Εννοώ δηλαδή να πνίξουμε κάθε……..δια να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια». Λοιπόν. Προχωράμε.. Εδώ έχουμε σκοτωμούς ιερωμένων στη σελίδα 155, έχουμε σκοτωμούς ιερωμένων από Εβραίους, και ζητεί το Πατριαρχείο και η ελληνική κυβέρνηση να γίνουν ανακρίσεις οι οποίες βέβαια ποτέ δεν έγιναν. Και φτάνουμε τώρα στον επαίσχυντο αυτό πίνακα σελίδα 157 που ένας Εβραίος ζωγράφος πούλησε έναντι 175 εκατομμυρίων δραχμών στο Υπουργείο Πολιτισμού ένα πίνακα που παριστάνει ένα εβραικό πέος – διότι έχει περιτομή – να εκσπερματίζει πάνω στο Σταυρό. Και έρχονται και λένε ότι εγώ τους προσβάλω τη θρησκεία! …Έκανε διαμαρτυρίες ο Χριστόδουλος…..
Πρόεδρος: Στην Εθνική Πινακοθήκη λέτε…
Πλεύρης: Στην Εθνική Πινακοθήκη. Μα για όνομα του θεού θα τρελαθούμε δηλαδή; Και ξέρετε κάτι; Σηκώθηκαν όλοι οι κουλτουριάρηδες και είπανε: «Ελευθερία της εκφράσεως!» Βεβαίως! Λοιπόν. Εγώ ως χριστιανός όταν βλέπω ένα πέος εβραικό να εκσπερματίζει πάνω στο Χριστό διαμαρτύρομαι. Διαμαρτύρομαι κύριε Πρόεδρε! Και ότι πω είναι λίγο. Που δεν έχω πει και τίποτε..
(από τους ναζί της αίθουσας: «Έτσι είναι, έτσι είναι!..»)

Πλεύρης: Έρχονται λοιπόν οι Εβραίοι στη σελίδα 160 και λένε: «Οι υιοί των αλλογενών ….και οι βασιλείς αυτών….»
Πρόεδρος: Ησαίας.
Πλεύρης: Ησαίας. (διαβάζει από Ησαία) Μα είναι πράγματα αυτά;
Πρόεδρος: Ο Ησαίας τα λέει.
Πλεύρης: Μα τα δέχονται. Άμα τα αρνηθούν θα σας πω κύριε Πρόεδρε καταδικάστε με. Δεν τα αρνούνται. (…) Δεν ανεκάλυψαν τον αντισημιτισμόν οι Γερμανοί. Προηγήθηκαν πολλοί λαοί. Από την εποχή του Φαραώ μέχρι την εποχή του Χίτλερ διαφορετικοί λαοί σε διαφορετικά καθεστώτα καταδιώκουν τους Εβραίους. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι λαοί να είχαν άδικο!! Λοιπόν. Τώρα. Βλέπετε στη σελίδα 164 που δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία» μιαν φωτογραφία. Έχουνε σκοτώσει ένα φουκαρά Παλαιστίνιο και κάθονται πάνω από το πτώμα του και φωτογραφίζονται. Αυτούς εγώ τους χαρακτηρίζω ΥΠΑΝΘΡΏΠΟΥΣ! ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ! ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ! Εντάξει; Λοιπόν. Όταν πιάνανε ένα χριστιανό ιερωμένο τον σκοτώνανε. Πως τον σκοτώνανε. Αναστάσιος Αντιοχείας. Δεν τα λέω εγώ. Εγκυκλοπαίδεια Ήλιος τόμος δεύτερος : «Οι εβραίοι απέκοψαν πρώτα τα απόκρυφα μέρη του και αφού τα έβαλαν μέσα στο στόμα του, τον κατέκαψαν ζώντα». Γρηγόριος ο (…) παραπομπή στο Λεξικό του Στασινόπουλου. Μη κάνουμε τώρα και το Στασινόπουλο φασίστα…
«Οι Εβραίοι, αφού πρώτα τον εβασάνισαν, κομμάτιασαν τον Γρηγόριο και πέταξαν κάτω από το κάστρο τα κομμάτια του φωνάζοντας στους έλληνες: ελάτε βρε ρωμιοί να πάρετε κρέας απ’ το δεσπότη σας». Και πάει λέγοντας. Και για τον Γρηγόριο τον Ε’ σελίδα 186 αναφέρει ο Τρικούπης στην Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως – ο οποίος δεν είναι ναζί – «τρεις Εβραίοι….πήραν τον νεκρό Πατριάρχη και τον έσυραν στους δρόμους. Οι Εβραίοι …τον έσυραν από το Πατριαρχείο μέχρι….χλευάζοντες και βλασφημούντες και τον έριξαν στη θάλασσα». Και ο Δραγούμης στον «Ελληνισμό» χαρακτηρίζει γι αυτές τις πράξεις τους Εβραίους, βαρβάρους. Ο υπασπιστής του Κολοκοτρώνη, ο Φωτάκος στα απομνημονεύματά του γράφει: «Κατηγορεί τους Εβραίους που έκαναν μυρίας κακώσεις κατά του αρχιερέως και του διακόνου του». …Και σας παρακαλώ προσέχτε στην γενική ιστορία του (..) – διότι εγώ γράφω με στοιχεία – ακούστε τι διαβάζουμε: « Οι δε θρασύδειλοι εχθροί του χριστιανισμού, οι ιουδαίοι της Θεσσαλονίκης, τρέχοντες αυθορμήτως, εγένοντο δήμιοι, σφάζοντες ως ζώα τους ανθρώπους. Φρίκη καταλαμβάνει πάσα ψυχή ζώσα δια τας τρομεροτάτας …………..» Αυτά όλα με ενέπνευσαν στο να τα συγκεντρώσω και να γράψω αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δεν έχει μία σελίδα χωρίς στοιχεία. Στη σελίδα 170 μιλάω για τον υπάνθρωπο Τούρκο. Ας έρθει κάποιος εισαγγελέας να μου ασκήσει ποινική δίωξη και για τους Τούρκους. Και λέω: « Ο υπάνθρωπος Τούρκος εστάθη απέναντί μας και μας επολέμησε. Μας ενίκησε, εντάξει. Λοιπόν….να συνεχίσω και τελειώνω. Δεν έχω πολλά ακόμη να σας δείξω…
Στη σελίδα 185 καθορίζω σαφέστατα τη θέση μου στις δύο τελευταίες παραγράφους: «Όσον οι Εβραίοι συμμαχούν με τους εχθρούς μας – τους τούρκους – εγώ ο Έλλην τι θέλετε να κάνω; Να συγχαρώ τους εβραίους ή να τους καταγγείλω; «Απεναντίας στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αντισημιτισμός είναι εθνικόν καθήκον. Είμαι πεπεισμένος ότι οι παραποιηταί των λόγων μου θα γράψουν ότι είπα ότι ο αντισημιτισμός είναι εθνικόν μας καθήκον, γενικεύοντες την θέσιν μου η οποία δια μίαν ακόμην φορά διευκρινίζω ότι είναι η εξής». Και λέω τη θέση μου: «Είμαι αντισημίτης ενόσω οι Εβραίοι υποστηρίζουν τους Τούρκους. Γίνομαι φίλος των Εβραίων ενόσω αυτοί υποστηρίζουν την Ελλάδα». Το να μας πολεμούν οι Εβραίοι και να τους ευχαριστούμε δεν γίνεται. Συνεπώς ο ναζί τον οποίον παρουσιάσανε μπροστά σας λέει: «γίνομαι φίλος των εβραίων αρκεί οι Εβραίοι να υποστηρίζουν την Ελλάδα». Συνεχίζω. Και όλα αυτά βέβαια είναι εκφράσεις γνώμης. Έτσι; Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κατά Χριστοδούλου: σελίδα 191 κύριε Πρόεδρε. «Άλλα είπα στις δηλώσεις μου». Τον κάνανε ναζί και τον Χριστόδουλο γιατί διεμαρτυρήθη γιατί ρίξανε ρουκέτες στα χριστιανικά παρεκλήσσια…
Πρόεδρος: Τα διαβάσαμε κι εμείς…
Πλεύρης: Τα διαβάσατε. Και στη σελίδα 193 που λέει το νομοθέτημα 301 του 1969 – διότι επί 21ης Απριλίου γίνανε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου – και μετά βέβαια βρίζανε τη χούντα, τη μπήξε τη δείξε. Εδώ κοιτάχτε γελοιογραφίες που κάνουνε του Χριστού. Εγώ δεν το ανέχομαι!

Εφέτης (η εκ δεξιών του Προέδρου) : Τι σελίδα είναι αυτό;
Πρόεδρος: Σελίδα;
Πλεύρης: Είναι στη σελίδα 194. Γελοιογραφία του Χριστού. Και στη σελίδα 195 ψηφίστηκε ο νόμος ότι η κατοχή της Καινής Διαθήκης είναι ποινικό αδίκημα στο Ισραήλ. Έχεις την Καινή Διαθήκη; Τιμωρείσαι! ………..και από εδώ από τη σελίδα 195 κύριε Πρόεδρε αρχίζουν τα φοβερά εγκλήματα των Εβραίων…. Ναι κοιτάχτε. Εδώ είναι τα παιδιά – που με ειρωνεύονται ότι τα είπα τετράπαχα! Είναι στη σελίδα 206. Τα παιδιά αυτά δεν ξέρουμε αν είναι εβραιόπουλα. Οι Εβραίοι τα λένε. Γιατί οι Εβραίοι πλαστογραφούν. ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΠΑΧΑ! Τα βλέπετε σκελετωμένα; Γιατί βάζουνε τα ελληνικά σκελετωμένα; Γιατί οι Γερμανοί κάνανε εγκλήματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώσανε κόσμο. Αλλά άλλο τόνα άλλο τ’ άλλο. Έτσι; Και τι κάνανε οι Γερμανοί στους Εβραίους να τα βρούνε μεταξύ τους. Έχουν εισπράξει….(εννοεί λεφτά)
Λοιπόν. Κι από τη σελίδα παρακαλώ 228 και οι επόμενες σελίδες θα δείτε τα παιδάκια τα οποία σφάζουνε! Παιδάκια! Παιδάκια! Δεν δείτε έναν πολεμιστή, έναν άντρα. Όχι. Παιδάκια! Κοιτάχτε. Διότι οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές. Κι αυτά τα κάνουνε εν ονόματι του Ιεχωβά των. Διότι ο Ιεχωβά τους διδάσκει αυτές τις γενοκτονίες. Δεν είναι υπάνθρωποι; Ορίστε τον σκοτώσανε και φωτογραφίζονται σαν ναναι ζώο. Σελίδα 241. Αυτές οι φωτογραφίες τους πόνεσαν. Γι αυτό μηνύουν το βιβλίο μου. Διότι…κάνω μια μικρή παρένθεση για να δείτε πόσο ψεύτες είναι. Αυτό είναι το βιβλίο του Χίτλερ. Το Μάιν Κάμπφ ( το δείχνει)
Αυτό είναι το βιβλίο του Χίτλερ. Το Μάιν Κάμπφ (το δείχνει στην έδρα). Λοιπόν. Προσέχτε με. Είναι έκδοσις εδώ στην Ελλάδα το 2006. Εντάξει; Το βιβλίο του Χίτλερ το αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερα, το οποίο βρίζει τους Εβραίους. Και εγώ κατηγορούμαι ως φιλοχιτλερικός. Εγώ όμως καταθέτω στοιχεία. Και δεν θα μας εξηγήσει κανείς πως δεν στρέφονται εναντίον του εκδοτικού οίκου που βγάζει το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» και στρέφονται εναντίον του δικού μου βιβλίου στο οποίο δεν γράφω τίποτε άλλο. «Τα παιδιά ρε καθάρματα!» όπως το λέει στην «Ελευθεροτυπία» και ο Μιχαηλίδης…
Πρόεδρος: Εντάξει νομίζω ότι πήραμε μια….
Πλεύρης: . Και ποιους λέει καθάρματα;
Πρόεδρος : Λοιπόν θα προχωρήσουμε;
Πλεύρης: Ναι. Θα προχωρήσουμε. Αφού το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην εβραική θρησκεία, πάμε στη σελίδα 269 στην οποία λέω «τι πρέπει να κάνουμε». Λέω τις απόψεις μου. Αυτά πρέπει να κάνουμε. Λέω πουθενά βία; Λέω να χτυπήσετε τους Εβραίους; Λέω πουθενά να βάλετε σταυρούς (εννοεί αγκυλωτούς) στα εβραϊκά νεκροταφεία;
(στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος διαβάζει ολόκληρο απόσπασμα από τη σελίδα αυτή )

Πλεύρης: Αυτό είναι! Αυτό είναι το μυστικό κύριε Πρόεδρε! Εάν οι Εβραίοι πουν «όχι δεν τα πιστεύουμε αυτά» τελείωσε για μένα. Λοιπόν. Εδώ είναι η νομοθεσία περί «Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου». ΟΛΟ δικαιώματα!! Ξέρετε. Έχουν απομυζήσει τον κρατικό προϋπολογισμό. Για μουσεία, για ιδρύματα για, για, για. Μέχρι και σιντι έχουνε βγάλει. Που στέλνουνε στα σχολεία. Δεν ντρέπονται; Έχω προσφύγει βέβαια στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι εγκύκλιοι στα σχολεία που λένε: θα διαβάζετε το Ολοκαύτωμα στη διάρκεια της πρωινής προσευχής. Το φαντάζεστε; Ορίστε (δείχνει στην έδρα). Εδώ λέει: Ημέρα για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος. Και λέει: «…στα πλαίσια αυτά και επειδή η ημέρα είναι Σάββατο παρακαλούμε την Παρασκευή 21(…) κατά την πρωινή προσευχή να διαβαστεί το κείμενο που επισυνάπτουμε». Το Υπουργείο! Το Υπουργείο Παιδείας! Δεν ντρέπονται;;; Δεν ντρέπονται;;; Στην πρωινή προσευχή να διαβάζουνε για τους Εβραίους;
Προσέχτε κύριε Πρόεδρε….Να το δει η κυρία Εφέτης και θα σας πω (της το δίνει να το δει). Προσέχτε. Πανελλήνιος διαγωνισμός για τους Εβραίους. Με βραβείο ένα ταξίδι στο Ισραήλ. Έκανα αίτηση στο Υπουργείο δίνοντας 10.000 Ευρώ για να κάνουνε πανελλήνιο διαγωνισμό για τη «μάχη των Οχυρών» και η αίτησίς μου απερρίφθη, αλλά για τους Εβραίους το παίρνουνε. Πανελλήνιο διαγωνισμό;; Δεν έχουμε ιστορία εμείς; Δεν έχουμε πολιτισμό; Τα δικαστήρια, με την καθημερινότητα, η οποία δαπανά όλο το χρόνο δεν τα ξέρουνε αυτά! Ορίστε! «Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος»! « Επείγον!! Να ενημερωθούν οι μαθητικές κοινότητες για τους Εβραίους» Προσέχτε! «Το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό».Για όνομα του θεού δηλαδή!! Το κυλικείο δηλαδή και ο θυρωρός να ενημερωθεί;;; «Επείγον»! Μη ξεχάσουμε τους Εβραίους;;; Για όνομα του θεού! Αυτές είναι μέρος των εγκυκλίων και εν συνεχεία εδώ κάνουνε σεμινάρια, παίρνουνε τους καθηγητάς και τους πηγαίνουνε στα σεμινάρια στο Εβραϊκό Μουσείο. Με εγκύκλιο να πάνε οι καθηγηταί! Οι καθηγηταί βέβαια δεν πηγαίνουνε. Φεύγουνε. Ψωνίζουνε κάνουν την βόλτα τους, αλλά βγαίνει βέβαια η εγκύκλιος. Ορίστε. Εκδηλώσεις του Εβραικού Μουσείου! Αυτά δεν γίνονται για τους Έλληνες. Σας δείχνω και το τελευταίο το οποίον είναι βέβαια ΤΟ εξωφρενικό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Βγάζουνε σιντί και το πηγαίνουν στα σχολεία. Υπάρχει λοιπόν μια διείσδυσις στην παιδεία την οποία εμείς την αρνούμεθα. Όταν απετάθην στην Ιερά Σύνοδο, η Ιερά Σύνοδος μου απήντησε για το ταλμούδ με τα χειρότερα λόγια. «Απαξιωτικαί, δυσφημιστικαί αναφοραί του ταλμούδ… είναι υβριστικά, απαράδεκτα, απορριπτέα …». Τι έγινε; Την περασμένη Κυριακή στην Ελευθεροτυπία, ένας κύριος ο οποίος είναι εδώ τώρα και μας παρακολουθεί (σημ. εννοεί τον δημοσιογράφο κ. Ψαρρά που είναι στην αίθουσα και αναφέρεται στο άρθρο της «Ε» του «Ιού» ) έγραψε άρθρο εναντίον της Ιεράς Συνόδου. Ότι εγώ εξεβίασα την Ιερά Σύνοδο. Δηλαδή εγώ σε 85 ιεράρχες, επεβλήθην και τους είπα γράφτε μου για το ταλμούδ. Τέλος πάντων. Προχωρώ με 3-4 -όχι παραπάνω- επισημάνσεις.

Σελίς 385. Είναι το κεφάλαιο «Εβραιοσιωνισμός σκοπός….». Όποιος το διαβάσει αυτό κύριε Πρόεδρε, βλέπει τις πλαστογραφίες που έχουνε κάνει οι Εβραίοι. Δηλαδή στη σελίδα 389 αυτοί είναι τρεις Γερμανοί που τους σκοτώσανε….και είπανε ότι είναι Εβραίοι που τους σκοτώσανε οι Γερμανοί. Αυτή (δείχνει φωτογραφία μιας γυναίκας) είναι μια με μία σβάστικα στο στήθος της, διεμαρτυρήθησαν οι Εβραίοι τελικά (…) ¨Εχουνε γίνει τέτοια ψέματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ. Πηγαίνετε παρακαλώ στη σελίδα 484(;) Το βάλανε στα σχολεία. Όλο αυτό είναι στο σχολείο. Αυτός (δείχνει τη φωτογραφία) είναι ο καθηγητής Φορισόν ο οποίος απέδειξε ότι είναι απάτη το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ γιατί γράφτηκε με μπικ! Που το 1942 δεν υπήρχε το μπικ. Και τελικά του επετέθησαν να τον σκοτώσουνε. Κι εγώ λέω γιατί βάζετε την Άννα Φράνκ; Δεν έχουμε ελληνόπουλα που θυσιαστήκανε; Την Άννα Φράνκ ;; Τη δουλειά έχουμε με την Άννα Φράνκ;;; Και το κοριτσάκι πέθανε από τύφο. Για να δείτε όμως τι ψεύτες είναι πηγαίνετε στη σελίδα 419…

Πρόεδρος: Μην κάνετε χαρακτηρισμούς.
Πλεύρης: Δεν κάνω χαρακτηρισμούς. Έχουμε εδώ στη σελίδα 419 αυτό το παιδί (το δείχνει) που λένε είναι νεκρό. Το σκοτώσανε, το ξαναβάζουνε φωτογραφία, το βλέπουμε. Εάν γυρίσετε τη σελίδα το βλέπετε το παιδάκι πάλι νεκρό, πάλι νεκρό και ώ! του θαύματος το παιδάκι αυτό ζει! Ζει και δίνει συνέντευξη και στα «Νέα». Κι αφού δίνει συνέντευξη στα «Νέα» κύριε Πρόεδρε, έρχονται μετά τη συνέντευξη και λένε πάλι ότι είναι νεκρό! Δηλαδή πάνε να μας τρελάνουνε. Λοιπόν. Αυτή η φωτογραφία στη σελίδα 424 δείχνει ένα Γερμανό να σημαδεύει ένα εβραιόπουλο. Κακώς. Εδώ όμως δείχνουμε Εβραίους να σημαδεύουν αραβόπουλα. Να. Βλέπετε πόσους έχουνε σκοτώσει; Να! Και τα παιδάκια. Και είπα ότι είναι τετράπαχα. Επειδή είπα ότι είναι τετράπαχα τα παιδάκια – έχω φωτογραφικό υλικό έχω και κείμενα – λοιπόν …Να μη σας πω τι λέει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Καισαρείας …επειδή είναι χαρακτηρισμοί, αποφεύγω να τους κάνω. Και πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ο Εβραίος διανοούμενος Μπεν Χαιμ ο οποίος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο – είμαστε στη σελίδα 515 – και είπε αυτός ο φωτισμένος Εβραίος. Ο Ντοστογιέφσκι είναι ναζί; Διαβάστε τι λέει για τους Εβραίους. Τι έχουν τραβήξει διακόσια εκατομμύρια Ρώσοι από δύο εκατομμύρια Εβραίους! Λοιπόν. Αυτός ο διαπρεπής, ο διανοούμενος Εβραίος είπε: «Αφήστε τα ταλμούδ, αφήστε την παγκόσμια κυριαρχία, προκαλούμε τα έθνη και να τους ζητήσουμε συγγνώμη». Σελίδα 515. Άλλωστε και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών κύριε Πρόεδρε, ξέρετε πως τα ανακαλύψαμε; Ένας Εβραίος ραββίνος ο Φρήντμαν τα απεκάλυψε. Και στη συνέχεια τα πρωτοδημοσίευσε ο Προναίτης. Τον οποίον Προναίτη, ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας την περασμένη Κυριακή τον βρίζει και δεν λέει ότι τον δολοφόνησαν. Τον βρίζει…….Στη σελίδα 618 κι άλλο ένα θα σας δείξω και τίποτε άλλο, τι διδάσκει η εβραική θρησκεία. Είναι στη σελίδα 618 από τη δεύτερη σειρά. Εδώ.
(δίνει το βιβλίο στον Πρόεδρο και εκείνος διαβάζει το απόσπασμα πολύ γρήγορα).

Πλεύρης: Και τώρα έρχονται αυτοί και λένε ότι εγώ διεγείρω φυλετικά μίση. Η θρησκεία τους τα λέει εγώ τα λέω; Μπορείτε να δείτε στην 631 πως ένας στρατιώτης διαβάζει το Ταλμούδ και την Παλιά Διαθήκη και αυτός είναι έτοιμος να σφάξει. Λοιπόν. Και τώρα δεν θα σας πω ότι είναι ψεύτες. Υπάρχει ένας Εβραίος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σελίς 664. Έχει μια φωτογραφία τριών ανθρώπων κρεμασμένων ανάποδα. Αυτή η φωτογραφία εδημοσιεύθη – και στη σελίδα 662 μπορείτε να το δείτε – στην εφημερίδα «Το Βήμα» 26-10- 2003, και ο καθηγητής Φλάισερ, ο οποίος θα ερχόταν και μάρτυρας εδώ αλλά δεν ήρθε, είπε ότι αυτοί οι τρεις είναι αντιφασίστες τους οποίους οι φασίστες κατακρεούργησαν. Και του γράφω μια επιστολή με τα στοιχεία ότι αυτοί οι τρείς δεν είναι αντιφασίστες που οι φασίστες τους κατακρεούργησαν. Είναι ο Μουσολίνι, είναι ο Σταράτσεφ και η (…) δηλαδή λένε τέτοια ψέματα !! Και σας παρακαλώ στη σελίδα 667 τι λέει ο Γκέτε; «Δεν ανεχόμεθα τους Εβραίους ανάμεσά μας» …Τι λέει ο Κάντ; « ¨Εθνος απατεώνων». Τι λέει ο Λούθηρος; «Δεν είστε Γερμανοί αλλά απατεώνες». Τι λέει ο Σοπενάουερ; «Οι Εβραίοι είναι βδέλλες της ανθρωπότητος …». Τι λέει ο Σενέκας; «Είναι απαίσιο έθνος». Τι λέει ο Χριστός; « Υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ».
Λοιπόν. Εγώ αυτά δεν μπορούσα να τα περάσω απαρατήρητα. Διότι όταν εγώ βλέπω Γκέτε, Σέξπηρ, Τολστόι, Βολταίρος….Μ. Ναπολέων…ο Ουάσιγκτων, ο Ουάσιγκτων ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ να δείτε τι λέει για τους Εβραίους. Αυτά εγώ θα τα κρύψω;;;;; Επειδή στα πρωτόκολλα των σοφών της σιών λένε να τα κρύβουμε; Έγινε λοιπόν μια εργασία και το αποτέλεσμα ήταν αυτό; Μου κάψανε το γραφείο μου….Και ήρθανε εδώ να σας πούνε ότι το βιβλίο μου κύριε Πρόεδρε προκάλεσε πράξεις βίας, ότι ανεγράφη μια σβάστικα κάπου σε μια συναγωγή. Λοιπόν. Έχω εδώ το βιβλίο του αρχιμανδρίτου Κασιδοπούλου (;) έκδοσις 2003 στο οποίον αναφέρεται μέσα και θα το θεωρήσω αναγνωστέον διότι είναι καταπληκτικόν …και εδώ μέσα αναφέρεται: «από της λήξεως του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου αι δυνάμεις του σκότους εφρόντισαν ώστε εις τας περισσοτέρας χώρας του κόσμου να ψηφιστούν ειδικοί νόμοι κατά οιασδήποτε εκδηλώσεως αντισημιτισμού. Και οι νόμοι απειλούσαν και τον πιο μικρό παραβάτη αυτών… παραλλήλως αναγνωρίζονται ως κράτος εν κράτει και χαίρουν προνομίων αι εβραικαί κοινότητες. Δια να αντιληφθεί κανείς με πόσον ζήλον επεδίδοντο για την τήρηση των νόμων κατά του αντισημιτισμού αναφέρομεν ότι: πολλάκις συνελήφθησαν οι ίδιοι οι Εβραίοι να αναγράφουν κρυφίως αντιεβραικά συνθήματα και σβάστικες εις τους τοίχους. Εις την Ελλάδα θα ενθυμούνται ασφαλώς την σύλληψιν του υιού του ραβίνου των Πατρών δια την ως άνω αιτίαν». Και συνεχίζει παρακάτω «….επιστρατεύεται κάθε είδους δόλος, κάθε ψέμα και κάθε απάτη, ώστε να παρουσιαστούν οι Εβραίοι σαν μοναδικά θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Ομιλούν περί 6.000.000 ενώ αυτό αποτελεί το μεγαλύτερον ψέμα!!». Και τα λέει ένας αρχιμανδρίτης. Θα τον πούμε φασίστα τον αρχιμανδρίτη; Αφήστε τι λέει ο Παντελεήμων….
Ορίστε. Ο «Αδέσμευτος Τύπος» στις 4-12 σελίδα 883 παρουσίασε για τον Χίτλερ και λέει: «Ο Χίτλερ θεωρείται η σημαντικότερη προσωπικότητα του αιώνα μας. Αυτό απέδειξε η σφυγμομέτρηση του αμερικανικού …μέσω του ίντερνετ». Τι θα πούμε λοιπόν τώρα; Θα καταδικάσουμε τον Αδέσμευτο Τύπο; Το Ϊντερνετ; Τον Τάιμ; Τον θεωρούνε προσωπικότητα! Εγώ τι να πω; Ότι είναι βλάκας ο Χίτλερ;;;
Εδώ έχω τα εγκλήματα στο Ιράκ τα οποία είναι φοβερά. ….Στη σελίδα 997 τουφεκίζουν το Χριστό! Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό; Είναι κάτι πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι. Εάν βέβαια αυτά τα οποία λένε οι Εβραίοι για το Χριστό τα λέγανε για το Μωάμεθ κι εγώ δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί.
Κι έρχεται εδώ η Ισραηλιτική Κοινότητα, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σελίδα 1003. Και ξέρετε πως γίνεται μια εβραική κοινότης; Κάθε 5 οικογένειες! Και ξέρετε γιατί θέλουνε να είναι Ν.Π.Δ.Δ;; Διότι έχουνε επιχορηγήσεις από το κράτος, διότι έχουν ειδικό κληρονομικό δίκαιο…διότι. Διότι. Διότι. Έκτη τάξη διαδοχής δεν είναι το δημόσιο εάν ο θανών είναι Εβραίος. Είναι η εβραική κοινότητα. Που να τα ξέρουν οι δικασταί οι οποίοι βρίσκονται κάθε μέρα στην απονομή της δικαιοσύνης;
……………………………
Κύριε Πρόεδρε εδώ, στο Ολοκαύτωμα, να σας δείξω το απλούστατο, δεν το λέω εγώ η «Καθημερινή». Ορίστε . Αυτός είναι ο φούρνος του Άουσβιτς (του δείχνει τη φωτογραφία από το βιβλίο). Χτίστηκε το 1948!! Για όνομα του θεού! Μέσα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως υπήρχε μόνιμη αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού. Η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού – τα έχω εδώ τα στοιχεία – ουδέποτε είπε ότι σκοτώνανε Εβραίους! Πεθάνανε Εβραίοι; Χιλιάδες. Καμία αντίρρησις. Κακουχίες, βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, αλλά σχέδιο εξοντώσεως;;;;
Είπανε λοιπόν ότι εξαφανίστηκαν από τους φούρνους 6.000.000, έχουνε πάρει τρακόσια τρισεκατομμύρια μάρκα από τη Γερμανία την έχουν απομυζήσει, εδώ όλους τους λαούς της Ευρώπης τους έχουνε κατακλέψει. Η Γερμανία επέστρεψε το χρυσό που μας είχε πάρει στην Ελλάδα και ποιος ξέρει ότι το χρυσό αυτό εμείς το στείλαμε στο Ισραήλ; Κανείς…… …Λοιπόν αυτά τα σαπούνια που αποδειχτήκανε όλα ψέματα – το παραδέχτηκε και το Ισραήλ – το Ινστιντούτο Γιανβάσεμ έβγαλε απόφαση είπε «ναι, ψέματα, δεν υπήρξαν δεν έγιναν». Ορίστε. Σαπούνια από τους Εβραίους απεδείχθησαν ψέματα. Λοιπόν. Φτάνουμε στο τέλος. Αυτά είναι τα εβραιόπουλα (δείχνει) και αυτά είναι τα ελληνόπουλα. Σελίς 1139. Γιατί εδώ να λυπούμαι γι αυτά και να μη λυπούμαι γι αυτά; Για όλα να λυπούμεθα, αλλά εδώ αυτά πεθάνανε! (τα ελληνόπουλα). Εδώ κοιτάχτε πως είναι. Έδειχνε προχθές στην τηλεόραση της «Βουλής» ότι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως μέχρι πορνείο τους είχανε!!
(από την αίθουσα αγανακτισμένοι δημοκράτες διαμαρτύρονται )

Πλεύρης: Έτσι είναι! Αυτά δε τα πτώματα που δείχνουνε εδώ είναι όλοι Έλληνες! Γι αυτούς τους έλληνες δε λένε τίποτε! Σελ. 1147. Και φτάνω στο τέλος που με ενδιαφέρει το περισσότερο και παραθέτω έγγραφα και τα λοιπά για όσα υποστηρίζω, και αυτά για τα οποία μπορείτε να με κατηγορήσετε είναι στη σελίδα 1226, και ζητάω ένα ελεύθερο διάλογο….για να ακουστεί όλη η αλήθεια. Πρέπει να ακουστούν όλαι αι γνώμαι…..κι αν αποδειχτεί ότι οι Εβραίοι έχουν δίκιο να τους το αναγνωρίσω και με το παραπάνω…αλλιώς να επικρατήσει η αλήθεια και μόνον αυτή. …….».

Και τώρα φτάνω στο τέλος σελ. 1245.Ξέρετε αυτά που σας λέω μειώνουν και το χρόνο της απολογίας μου. Στη σελίδα 1245 η τελευταία παράγραφος λέει: «Επανειλημμένως θα τονίσω ότι δεν επιτίθεμαι εναντίον των Εβραίων, ως ατόμων, ως λαού ….αλλά εναντίον της θρησκείας των, επειδή αυτή διδάσκει ότι οι Εβραίοι συνεφώνησαν με τον θεό τους, αυτοί να το λατρεύουν κι εκείνος θα τους εξασφαλίσει την παγκόσμιο κυριαρχία και όλα τα έθνη του κόσμου να είναι υπόδουλα… Μα σοβαρά; Σοβαρά ξεσοβαρά έτσι γράφουν στα ιερά των βιβλία … ….Εάν οι Εβραίοι δεν ήσαν έτσι φυσικά δεν θα με απησχόλουν…..έ τότε ασφαλώς κάτι πρέπει να κάνουμε». Μπορώ εγώ κύριε Πρόεδρε να εκφράσω αντιαμερικανικάς απόψεις, αντιαγγλικάς απόψεις; Μπορώ. Μόνο να μην πω εναντίον των Εβραίων. Πρέπει λοιπόν όλοι να συγχωρούμε τους εβραίους. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη από αυτούς πρέπει να του απαγορεύσει να μιλάει. Να μην ακούει…..
Ήρθε λοιπόν ο Ίρβινγκ – αυτός εδώ – (τον δείχνει από το βιβλίο )σελίς 1335, να παρουσιάσει το βιβλίο του. Και ο Πρόεδρος του ΚΙΣ απαίτησε: «μη δίνετε βήμα σε έναν αρνητή του Ολοκαυτώματος!». Τι κύριε μη δίνετε βήμα; ………………………..
Δε σας κάνει εντύπωση (προς την έδρα) ότι στο εξώδικο που τους έστειλα και τους ζήτησα να έρθουν στην τηλεόραση δεν δεχτήκανε; ………………..
Έχετε βέβαια ακουστά κύριε Πρόεδρε τον κύριο Καμπανέλη. Εδώ τι λέει ο Ουγκώ σελίς 1337 «Την πίστη, τον όρκο, να τι πούλησε ο άνανδρος Εβραίος. ………………..”
…………………………………………………………………………’
Και τώρα σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε φτάσαμε στο τέλος του βιβλίου, έχω τα συμπεράσματα στο τέλος και συγκεκριμένως τι πρέπει να κάνουμε. Τονίζω το εξής. Σελίδα 1386: «Οι εβραιοσιωνισταί δεν αρνούνται τον απάνθρωπον σκοπόν τους αλλά τον επιδιώκουν τώρα και πάντοτε. Και δεν αποκηρύσσουν τας ταλμουδικά των θεωρίας περί μετατροπής των εθνών εις δούλους του ιουδαϊσμού. Γι αυτό πρέπει…οι ελεύθεροι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τον ραδιούργο εβραιοσιωνισμόν όσον το δυνατόν συντομότερον». Είναι στη σελίδα 1386. Αυτή είναι η θέσις μου!
Μου λένε για ναζισμό. Μέσα γράφω: «ο ναζισμός είναι υπόθεσις των Γερμανών, ο φασισμός είναι υπόθεσις των Ιταλών. Εάν εγώ είμαι ναζιστής, αναιρώ τον ελληνικόν εθνικισμόν μου. Είναι υπόθεσις των Γερμανών. Εδώ. «Οι εβραιοσιωνισταί δεν αρνούνται τον απάνθρωπον σκοπόν των». Έρχεται ένας Εβραίος να σας καταθέσει ότι δεν πιστεύουμε αυτά που λέει το ταλμούδ; Και σας δηλώ ότι το βιβλίο το αποσύρω αύριο το πρωί. Διότι και να με καταδικάσετε το βιβλίο θα κυκλοφορεί. Και η δικαιοσύνη έχει αποδείξει μια ελαστικότητα. Διότι το άρθρο 14 του Συντάγματος επιτρέπει την κατάσχεσιν μετά την κυκλοφορίαν εντύπων σε τρεις περιπτώσεις: η μία είναι όταν προσβάλλεται η χριστιανική θρησκεία. Και δεν το κατάσχουν. Το αφήνουν και κυκλοφορεί. Και τώρα το τελευταίο. Απευθύνομαι και στο δικαστήριο και στους επιστήμονες που είναι στην έδρα, κυρία εισαγγελεύς και κύριοι εφέται, να διαβάσω αυτά τα στοιχεία που έχω εδώ. Διότι αυτά μας λύνουνε το θέμα: Πόσοι Εβραίοι εθανατώθησαν. Οι πηγές είναι όλες εβραικές….
Πρόεδρος: Το βρίσκετε ότι είναι χρήσιμο;
Πλεύρης:… .Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να σας το διαβάσω διότι θέτω στο τέλος ένα ερώτημα στο οποίον το δικαστήριό σας εάν απαντήσει θετικά, αθωώθηκα, εάν απαντήσει αρνητικά καταδικάστηκα. Ακούστε εδώ τι λένε. Πόσοι εβραίοι εθανατώθησαν. Κατά τον Καμύ, παραπομπή: εφτά εκατομμύρια Εβραίοι. Όλοι αυτοί εβραίοι έτσι; Κατά τον Ράιβδινγκ «ο αριθμός των εβραίων που θανατώθηκε είναι τέσσερα εκατομμύρια». Από τα εφτά πήγαμε στα τέσσερα. Κατά το παγκόσμιο εβραικό συνέδριο. Παραπομπή: πέντε εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες. Κατά τον Μπον, έκδοσις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου «Ολοκαύτωμα» σελίς 42: Δώδεκα εκατομμύρια Εβραίοι!! Κατά την εγκυκλοπαίδεια Υδρία, έκδοσις ’84 στη λέξη Εβραίοι, «υπολογίζεται ο αριθμός των Εβραίων που εξοντώθηκε από τον Χίτλερ σε εξήμιση εκατομμύρια». Κατά τον λόρδο Ράσελ σε πέντε. Κατά τον δόκτορα Χέρμαν(;) σε τρακόσιες χιλιάδες. Κατά τον Ερυθρό Σταυρό σε τρακόσες πενήντα χιλιάδες. Κατά τον Σκάρδα(;) « οι μεγάλες δίκες των αιώνων», τόμος Β’ σελίδα 71 «αι απώλειες των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως είναι εξήντα εκατομμύρια»!! Εξήντα εκατομμύρια!!! …
Πρόεδρος: …Αναφέρεται προφανώς σε όλες τις εποχές…
Πλεύρης: Όχι σε όλες τις εποχές! «οι απώλειες των εβραίων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως»!! …Κατά την «Ελευθεροτυπία» είπαμε είναι πέντε. Συνοπτικώς έχουμε τους αριθμούς: δώδεκα, εφτά, έξι…..
Λοιπόν. Εγώ ως ιστορικός να μην το εξετάσω;;;; Και το τελευταίο. Πόσοι Εβραίοι ήσαν στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελλάς- Ισραήλ» Σεβελπίδης- δεν υπάρχει πιο αρμόδιος έτσι; - «εξήντα δύο χιλιάδες εφτακόσιοι». Είμαι στη σελίδα 1381. Ο κύριος Ενεπεκίδης «οι Εβραίοι στην Ελλάδα ήσαν εξήντα εφτά». Από εξήντα δύο πήγαμε εξήντα εφτά. H «Θυσία της Ελλάδας» του Ασπιώτη, εβδομήντα δύο. Στα Νέα το 2005, «εβδομήντα πέντε». Η εγκυκλοπαίδεια Γιουντάικα, «εβδομήντα εφτά». Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, πρόεδρος Σαλτιέλ, «ογδόντα». …Στο Ιντερνάσιοναλ Πρες , εκατό χιλιάδες. Ο Εβραίος Γιόσεφ Ελιγιά, μεγάλη προσωπικότης, ποιητής από την Ήπειρο – τον οποίον οι Εβραίοι έχουν αποκηρύξει βέβαια – … « εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες». Έχουμε λοιπόν. Ξεκινάμε από τα εξήντα δύο και φτάνουμε στα εκατόν είκοσπέντε. Όταν εγώ ρωτώ ποια είναι η αλήθεια, είμαι αντισημίτης;; Για όνομα του θεού! Ο κύριος Καμπανέλλης που τον ξέρετε όλοι, για να δείτε τι σύγχυσις υπάρχει, που έγραψε και το «Μαουτχάουζεν»…..
Με παρακολουθείτε κύριε Πρόεδρε;;;
Πρόεδρος: Προφανώς!!
(γέλια)
Πλεύρης: …Αυτός που έγραψε το «Μαουτχάουζεν» και τον κάνανε και ακαδημαϊκό, κρατήθηκε στο Μαουτχάουζεν στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Και εδώ μέσα αποκαλύπτεται με επιστολές του ιδίου, τι ήταν στο Μαουτχάουζεν; Δεν ήταν κρατούμενος!! Ήτανε φύλακας!! Και έδερνε τους Εβραίους! Και προχθές έγραψε και ένα άρθρο ο κύριος Λοβέρδος και λέει: «Δεν συμφωνούμε καθόλου μ’ αυτά που λέει ο Πλεύρης. Αλλά θα τον δικάσουμε; Αν θέλετε να τον αντιμετωπίσετε στην τηλεόραση, με άλλο βιβλίο, με άλλο τρόπο, με διάλογο. Όχι με ποινική καταδίκη». Διότι το βιβλίο μ’ αυτά που μου κάνουνε κάνει τώρα την τρίτη έκδοση. Και θα κάνει και τέταρτη και πέμπτη κι ο κόσμος ξυπνάει! Να μου πούνε που λέω ψέματα!! Όχι αν παρακινώ και τρίχες!
Πόεδρος: Τα συμπληρωματικά στην απολογία σας.
Πλεύρης: Επίσης κύριε Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, θα είμαι ο πρώτος που θα καταδικαστεί, δεν θεωρώ την καταδίκη μου ούτε τίποτε σοβαρό ούτε τίποτε επιλήψιμο, αλλά θέλω να σας πω ότι το 1975 ο Δήμος Αθηναίων απέσυρε από τη βιβλιοθήκη το βιβλίο μου «Έλληνες φιλόσοφοι» και το έκαψε. Αυτή είναι η δημοκρατία.
Πρόεδρος: Οι μάρτυρες…Μας τους είχατε δώσει νομίζω….

KATAΘΕΣΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ

Πρόεδρος: Πείτε μας..
Ζουρνατζής: Θα σας πω ότι είμαι ένα από τα θύματα του σιωνισμού.
Πρ: Είστε κι εσείς θύμα;
Ζουρ: Θύμα με την έννοια ότι ανετράπη η κυβέρνησις στην οποία συμμετείχα εγώ, ο Μαρκεζίνης ο….
Πρ: Πές τε μας για το βιβλίο καλλίτερα.
Ζουρ: Για το βιβλίο να σας πω ότι δεν έτυχε να το διαβάσω αλλά έχω διαβάσει άλλα βιβλία του κυρίου Πλεύρη και έχει εξονυχιστική υποστήριξη γραμματολογική υποστήριξη από όλο το (…) Είναι επιστημονικό το βιβλίο.
Πρ: Και με τι σκοπό γράφτηκε;
Ζουρ: Γράφτηκε για να ενημερωθεί ο αναγνώστης.
Πρ: Να ενημερωθεί για ποιο πράγμα;
Ζουρ: Να ενημερωθεί γι αυτή την παρεξήγηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη…
(γέλια)
Πρ: Ποια είναι η παρεξήγηση;
Ζουρ: Η παρεξήγηση είναι να! (προχωρά και δίνει κάτι στον Πρόεδρο). Να σας το αφήσω. Αν βρείτε χρόνο να …
Πρ: Όχι δεν θα …
Ζουρ: Ναι αλλά αυτό είναι παγκόσμιο θέμα. Βγήκανε 120 Εβραίοι διανοούμενοι…
Πρ: Αφού ήσασταν εδώ πές μας γι αυτά που περιλαμβάνονται εκεί. Τι έχετε υπόψη σας δηλαδή.
Ζουρ: Έχω υπόψη μου δημοσιεύματα του «Βήματος», του «Παρόντος» και της «Καθημερινής» που αφορούν το σκάνδαλο του λόμπυ, του εβραιοαμερικανικού λόμπυ, είναι σκάνδαλο που ξεκίνησε το ’66 ….
Πρ: Δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Ζουρ (δυνατά): Αυτό είναι το θέμα μας! Αυτό έφερε τούτον εδώ κατηγορούμενο. Το λόμπυ έριξε την κυβέρνηση τη δικιά μου!! Το λόμπυ είναι….
Πρ: Θέλετε να μας πείτε για το βιβλίο;…
Ζουρ: Εκπλήσσομαι να ακούω ένα δικαστήριο…αντί να κάτσει και να…
Πρ: Εμείς θα σας ρωτήσουμε για το βιβλίο. Γιατί γράφτηκε;
Ζουρ: Σας απαντώ λοιπόν. Εγράφη – γιατί ο Πλεύρης έχει γράψει είκοσι βιβλία- εγράφη για να ενημερώσει τους αναγνώστας. Έχει καλύψει τους ΄Έλληνας φιλοσόφους, έχει καλύψει άλλα θέματα πολιτικά του …εικοστού αιώνος και θέλει να καλύψει και για τους Εβραίους.
Πρ: Τι θέλει να επισημάνει;
Ζουρ: Θέλει να επισημάνει ότι υπάρχει διάχυτη στην κοινή γνώμη, όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τη διεθνή, τα τελευταία 20, 30, 40, 50 χρόνια εξ αφορμής του Ολοκαυτώματος, παρεξήγηση.
Πρ: Τι ακριβώς;
Ζουρ: Και γε-γο-νό-των και αριθμών! , αυτά διευκρινίζει ο Πλεύρης στο βιβλίο του.
Πρ: Δηλαδή αν δεχθούμε την «επιεικέστερη» άποψη των τριακοσίων χιλιάδων παύει να είναι….παραλάσσει πολύ το πράγμα; Τι θα πει δηλαδή και τρακόσιες χιλιάδες είναι αμελητέος αριθμός;
Ζουρ: Όχι βέβαια. Και τριάντα χιλιάδες δεν είναι αμελητέος. Άλλο είναι όμως να λέει ένας λαός ότι είναι 6 εκατομμύρια κι άλλο…
Πρ: Εμείς εξετάζουμε αν αυτό το βιβλίο μπορεί να προκαλέσει πράξεις βίας και αν αναφέρεται με μειωτικούς χαρακτηρισμούς λόγω εθνικής καταγωγής στους Εβραίους.
Ζουρ: Όχι. Αυτά που απασχολούν εσάς, απασχόλησαν και το Εφετείο των Παρισίων τον περασμένο Φεβρουάριο εδώ την έχω την απόφαση την πήρα σήμερα από το ιντερνέτ, να σας το μεταφράσω. Αφορά μήνυση με νόμο που είναι προγενέστερος του αντιρατσιστικού στο Παρίσι καμιά εκατοστή χρόνια ισχύει αυτός ο νόμος, που πάλι τα στοιχεία της κατηγορίας είναι αν προτρέπει εις φυλετικόν μίσος. Ποιος ήταν κατηγορούμενος; Ένα μεγάλο περιοδικό το (..) και βγήκε η απόφαση την έχω εδώ…
Πρ: Και λέει ότι;
Ζουρ: Ήτανε τρία σκίτσα κύριε Πρόεδρε του Μωάμεθ. Το ένα σε βόμβα, δείχνει ένα κεφάλι του Μωάμεθ να είναι από …εδώ είναι η θρυαλλίς της βόμβας, ένα άλλο που έρχεται εις την είσοδον του παραδείσου με βάση το γνωστό «όποιος έρχεται θα τον περιμένουν παρθένα ουρί» και έρχεται μπροστά ο Μωάμεθ και λέει: «Αμάν! Όχι δεν υπάρχουν άλλες παρθένες» Αυτά εθεωρήθησαν βλάσφημα δια τον ισραηλιτισμόν. Έρχεται λοιπόν το μέγα τέμενος της Γαλλίας και οι γαλλικές ισραηλιτικές οργανώσεις που κάνουν τη μήνυση. Δικάζεται και απαλάσσεται. Όλα αυτά βέβαια έχουν λοιδωριτικήν….και …αλλά δεν αποτελούν αυτά πρόκλησιν…να μισήσουμε τους ισλαμιστάς. Τι λέει λοιπόν ετούτος εδώ; Ο Πλεύρης; Δεν μπορεί να ανεχτεί τους σιωνιστές!
Πρ: Βρίσκετε ότι είναι αντίστοιχη περίπτωση;
Ζουρ: Αντι-στοι- χό- τα- τη!! Έχουμε την ίδια κατηγορία, μόνο που εδώ ο στόχος ήταν το Ισλάμ, εδώ ο στόχος είναι ο εβραισμός. Εκεί είπανε λοιπόν ότι δεν μπορούμε όποιος γράφει για το Ισλάμ – κατ’επέκτασιν εδώ για τον σιωνισμό – να πάει κατηγορούμενος. Είναι Α-ΝΕ-ΚΤΟ οι μεν αρχές της ελευθερίας της εκφράσεως να επιτρέπουν, να βάλλουν με τα γραπτά τους και μόνον εάν το μίσος κατευθύνεται εφ’ όλου του Ισλάμ ή εφ’ όλου του εβραισμού μόνον τότε καταδικάζεται……………..
………………………………………………………………………..
Πρ: Είναι στα ελληνικά δεν είναι;
Ζουρ: Όχι είναι στα γαλλικά κύριε Πρόεδρε.
Πρ: Η εφημερίδα που τη δημοσίευσε..
Ζουρ: Η εφημερίδα που τη δημοσίευσε είχε απλώς την αθώωση. Ένα διστηλάκι δηλαδή. Υπήρχε αθώωση κριθέντος από το δικαστήριο ότι δεν αποτελεί βλασφημία όταν προσβάλεις μόνο τους φονταμενταλιστές. Είναι νομίζω ότι έχει κάνει ο κύριος Πλεύρης και η εφημερίδα που το δημοσίευσε. Ξαναλέω μέχρι αύριο θα είναι στη διάθεση του δικαστηρίου όλη η μετάφραση της απόφασης. Είναι απόφαση πρόσφατη και είναι Παρίσι εν πάσει περιπτώσει! Δεν βγήκε στα Τίρανα!
Πρ: Μάλιστα. Καλώς.
Ζουρ: Αν ανοίξουμε όμως τη συζήτηση να δούμε τι δημοσιεύεται κάθε Κυριακή….. ………και για το περίφημο λόμπυ για το οποίο έχει γίνει τεράστιος θόρυβος εις την Αμερικήν και δύο καθηγηταί που έβγαλαν το βιβλίο «το Λόμπυ» λέγεται ..ήρθαν λοιπόν αυτοί εδώ και έδωσαν συνέντευξη στην «Καθημερινή» και λέει τι τράβηξε ο άνθρωπος επειδή απεκάλυψε ότι: υπάρχει στενός δεσμός μεταξύ του λόμπυ του εβραικού στην Ουάσιγκτων και υπάρχει και η διαρκής επιτροπή που συνεδριάζει στο Κογκρέσο το Αμερικάνικο, που εάν αντιληφθεί αυτό το λόμπυ ότι κάποιος γερουσιαστής είναι αντίθετος με τους σκοπούς του Ισραήλ , φροντίζουν να μη ξαναεκλεγεί. Όλα αυτά τα εξωφρενικά που είναι 450 σελίδες, κοντεύει να φτάσει τον Πλεύρη, ο Γουώλτ έγινε αντικείμενο τεράστιων (….) στην Αμερική. Και τάβγαλε ο Ιντεπέντεντ, ο(…). Και υπογράφουν προς τιμήν τους 120 διάσημοι διανούμενοι Εβραίοι …και λένε ότι είναι απαράδεκτο να συνδέεται το συμφέρον της Εβραικής εθνότητος, να συνδέεται το συμφέρον της εξωτερικής πολιτικής της αμερικάνικης ΩΣΤΕ: να καθίσταται πλέον η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στόχος του αραβικού κόσμου σαν στοιχείο χειρότερο από το εβραικό. Πρέπει να αποσυνδεθεί. Εφιαλτικά. Εκατόν σαράντα τρία δισεκατομμύρια δολάρια παίρνει ο ειδικός σύμμαχος - έξω από το ΝΑΤΟ. Το Ισραήλ είναι ο ειδικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Τρία δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Ετησίως! Tέτοιες ειδικές βοήθειες κύριε Πρόεδρε ουδέποτε έχουν δοθεί στην ιστορία της Αμερικής. Για κανένα κράτος! Όλα αυτά λοιπόν αποδίδονται στο λόμπυ! Έ, τι πιο απλό λοιπόν το ΛΟ-ΜΠΥ το οποίο είναι κι εδώ – στο δημοσίευμα του παρόντος – έχει ξεκινήσει βιομηχανία ΜΗ-ΝΥ-ΣΕ-ΩΝ και Α-ΓΩ-ΓΩΝ!! εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι βάλουν εναντίον του λόμπυ. Μια από αυτές είναι και αυτή την οποίαν δικάζετε.
Πρ: Μάλιστα.
Ζουρ: Ξεκινάει δηλαδή κι εδώ η βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.
Πρ: Κυρία Εισαγγελεύς
Εισαγγ: Να τον ρωτήσω από ένα κομμάτι που γράφει εδώ στη σελίδα 223 όπου αναφέρονται τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων και λέει: « Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει». ….Αυτή είναι μια εγκληματική συμπεριφορά. Αυτό…δηλαδή εμείς έχουμε το δικαίωμα να φερθούμε όπως οι ναζί;
Ζουρ: ¨Όχι βέβαια.
Εισαγγ: Αυτό είναι το…Γιατί έγραψε αυτό το κομμάτι; Ας πούμε μπορούσε να …Εμείς δηλαδή είμαστε τα υπέρτατα όντα που θα καθορίσουμε τι θα γίνει με μια εθνότητα;
Ζουρ: Γιατί το λέτε αυτό;
Εισαγγ: Όχι λέω επειδή είναι εγκληματική η συμπεριφορά τους έναντι άλλων λαών κατά την άποψη του συγγραφέως και πολλών άλλων εμείς μπορούμε να τους σκοτώνουμε όπως έκαναν οι ναζί;

Ζουρ: Δεν το ξέρω αν το γράφει αυτό το πράγμα…
Εισαγγ: Σελίδα 223. είναι μέσα στο κατηγορητήριο. Όπου…αναφέρει όλα τα εγκλήματα των Εβραίων εναντίον των Παλαιστινίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει φρικαλεότητες. Αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η συμπεριφορά δικαιώνει τις πράξεις των ναζί.
Ζουρ: Δεν ξέρω αν η φράση είναι ακριβής. Εγώ έχω γράψει χειρότερα από αυτό.
(διαμαρτυρίες στην αίθουσα)
Ζουρ: Και απορώ που δεν μήνυσαν κι εμένα που έχω γράψει στον «Ελεύθερο Κόσμο»…
Εισαγγ: ..Δεν σημαίνει ότι….εμείς έχουμε το δικαίωμα να εξολοθρεύουμε…Μπορούμε να τον πολεμήσουμε με άλλον τρόπο. Όχι με τις ακρότητες
Ζουρ: Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή με το όπλο ή η γραφίς. Ο Πλεύρης έχει γραφίδα..
Εισαγγ: Δηλαδή τώρα.. αυτή όλη τους η συμπεριφορά ..πρέπει όλοι οι αντίθετοι προς τους σιωνιστές να τους πάρουμε και να τους πάμε στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Έτσι …βγαίνει το συμπέρασμα. …….
Ζουρ: Έχουν γραφτεί και χειρότερα….
Εισαγγ: ……Εδώ έχουμε ένα νόμο εναντίον του ρατσισμού με …ορισμένα στοιχεία.. την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση αυτό ψάχνουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει γράψει ο ένας κι ο άλλος….μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Ζουρ: Το συγκεκριμένο λοιπόν βιβλίο παρωθεί;;
Εισαγγ: Από τη στιγμή που δικαιώνει τη συμπεριφορά των ναζί, σημαίνει ότι μπορούμε να προβούμε σε….
Πλεύρης (επεμβαίνει για να σώσει την κατάσταση): Διαβάστε τις πιο κάτω σειρές. Τις δυό πιο κάτω..
Εισαγγ: Ναι να τις διαβάσουμε όλες. « Οι ναζί ήθελαν να διώξουν τους Εβραίους από χώρες που δεν ήσαν εβραικαί. Οι Εβραίοι εκδιώκουν τους Παλαιστινίους από την παλαιστινιακή γη» ..
Πλεύρης: Αυτό λέω! Δικαιώνει δηλαδή τους ναζί που θέλαν να διώξουν τους Εβραίους από την Ευρώπη…όχι να τους σκοτώσουν…
Εισαγγ: Ναι. Αυτό….
Πλεύρης: Λέω ότι οι ναζί ήθελαν να διώξουν τους Εβραίους από την Ευρώπη. Οι Εβραίοι θέλουν να διώξουν τους παλαιστίνιους…Δικαιώνει αυτή τη συμπεριφορά…
Εισαγγ: Γιατί; Και οι δύο συμπεριφορές ίδιες είναι. Από θύματα γίναν θύτες και οι θύτες γίνανε θύματα….
Πλεύρης: …Τους διώχνουν λέω, όχι να τους σκοτώσουνε. Εξηγώ στις δυο σειρές αμέσως.
Εισαγγ: Ναι αλλά εσείς θεωρείτε κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό ότι δηλαδή δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα..
Πλεύρης: Όχι υπήρξε..Τον αριθμό αμφισβητώ…
Εισαγ: Και ένας άνθρωπος να σκοτώθηκε και αυτό είναι φρικτό.
Πλεύρης: Αλλά τα έξι εκατομμύρια το βάζουνε γιατί παίρνουνε αποζημιώσεις!......Αλλά εδώ λέω………το διώξιμο λέω όχι στο σφάξιμο!
Εισαγγ: Και να σας πω κι ένα άλλο κομμάτι που είναι στο κατηγορητήριο.. που μιλάει προσβλητικά για τους Εβραίους. Στη σελίδα 626: « Για να είμαι ειλικρινής οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ενότητα των Εβραίων και την οργάνωσιν… Αντίθετα εμείς οι ¨Ελληνες διακρινόμεθα από την διχόνοιαν μεταξύ μας και την έλλειψιν οργανώσεως που πάντοτε αντιμετωπίζομεν ατομικώς και όχι συλλογικώς. Παρ’ όλα αυτά ημείς προχωρούμε. Διότι ημείς είμεθα Έλληνες δηλαδή ανωτέρα φυλή και όχι άθλιοι σημίται». Δεν αναφέρεται προσβλητικά προς τη φυλή αυτή;
Ζουρ: Στον σημιτισμό;
Εισαγγ: ¨Όταν λέει «άθλιοι σημίται»;
Ζουρ: Έτσι τους κατηγορεί η παγκόσμια κοινή γνώμη κυρία μου…
Εισαγγ: Σημίτες δεν είναι μόνο οι Εβραίοι…
Ζουρ: ¨Όχι βέβαια, είναι κι ο δικός μας εδώ! Ο …Σημίτης
( γέλια από τους ναζί στην αίθουσα).

Ζουρ: Εγώ εθεώρην ότι θα απασχολούσε το δικαστήριόν σας κάτι που εδώ και πολύ καιρό όλη την (…) αυτό που υπάρχει το α-με-ρι-κα-νο-σι-ω-νι-στι-κό λόμπυ αυτό των δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατορθώνει (….) να συνδέει τις δύο πολιτικές του Ισραήλ και της Αμερικής εις βάρος όλων των άλλων συμμαχιών……………Αυτή η σύνδεση με φύση «ειδικού συμμάχου» με τρομακτική χρηματοδότηση….
Εισαγγ: Δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε.. αλλά γιατί να γράφει εδώ στο βιβλίο «άθλιοι σημίται»; Που σημαίνει ότι εμείς είμαστε η καθαρή φυλή και οι άλλοι δεν είναι. Κι αφού λοιπόν είμαστε «ανώτερη φυλή» και αυτοί…..πως τα καταφέρνουν και …
Ζουρ: Σας ενδιαφέρει λοιπόν η διατύπωση…
Εισαγ: Ναι γιατί να γράφει «άθλιοι σημίται»;
Ζουρ: Ας πούμε ότι είναι μια ατυχής έκφραση. Αλλά τις εκφράσεις δεν τις δικάζουμε.
………………………………………….
Εισαγγ: …Είδα εδώ κάπου την «εβραίλα». Η «εβραίλα». Θα μπορούσε δηλαδή να το πει…Δηλαδή μπορεί να κάνει μια έρευνα όπως υποστηρίζει ότι κάνει και να καταφέρεται εναντίον των σιωνιστών αλλά δεν έχει γραφτεί με το σωστό τίτλο! ‘Επρεπε να λέει «Οι Εβραιοσιωνιστές- όλη η αλήθεια». Όπως έχει γράψει και ο Ροζέ Γκαροντύ «Ο ισραηλινός σιωνισμός στο εδώλιο». Διότι όταν λέει….Οι Εβραίοι….
Ζουρ: Κατάλαβα. Δίνει την εντύπωση ότι καλύπτει όλους..
Εισαγγ: Καταλάβατε; Συλλήβδην όλοι οι Εβραίοι έχουν αυτά τα στοιχεία.
Πλεύρης (επεμβαίνει ): Να διευκρινήσω κάτι κυρία Εισαγγελεύς;
Εισαγγ: Ναι.
Πλεύρης: Το «άθλιοι σημίται» το λέω, αφού έχουν προηγηθεί πέντε σελίδες στις οποίες εξηγώ γιατί είναι άθλιοι.
Εισαγγ: Τόχω διαβάσει το βιβλίο και με ενοχλεί η φράση «άθλιοι σημίται»
Μπαλέρμπας (συνήγορος του Πλεύρη) …έπρεπε να διαβάσετε τις πέντε σελίδες πριν και μετά να του πείτε του αλλουνού… συγγνώμη αλλά αυτή τη στιγμή διαβάζετε ένα απόσπασμα δεν διαβάζετε όλη την ενότητα…
Εισαγγ: Ναι αλλά δεν μπορεί να λέει «άθλιοι» δηλαδή εμείς είμαστε καθαροί και οι άλλοι άθλιοι. …Εδώ στη σελίδα 73 ( τη δείχνει) έχει μια φωτογραφία ενός Εβραίου και λέει: «χαρακτηριστικός τύπος φυλετικώς γνησίου Εβραίου»….. « του οποίου την διατήρησιν επιδιώκει το Ισραήλ διότι είναι σπέρμα ευλογημένον υπό του θεού». Τώρα…. Δεν καταφέρεται εναντίον των εβραιοσιωνιστών, καταφέρεται εναντίον των Εβραίων.
(φασαρία)
Ζουρ: Είναι εύστοχη η παρατήρησή σας. Εγώ πιστεύω όμως ότι….
Πλεύρης : Που καταφέρομαι όμως;
Εισαγ: Όχι αυτό το λέτε, « είναι χαρακτηριστικός τύπος» για να τον γελοιοποιήσετε.
Πλεύρης: Που καταφέρομαι εναντίον τους;
Εισαγγ: Εδώ, εδώ δεν είναι ωραίο πράγμα αυτή η φωτογραφία….
Στανέλος(συνήγορος του Πλεύρη): Δηλαδή πρέπει να βάζουμε όμορφους;
Εισαγγ: Δηλαδή δεν υπάρχουνε Έλληνες του ίδιου του…
Συνήγορος « Ελεύθερου Κόσμου» : Κύριε Πρόεδρε αν μου επιτρέπετε….ο κύριος υπουργός (εννοεί τον Ζουρνατζή) είναι μάρτυρας και για τον «Ε. Κόσμο». Μην τον αναλώνετε…
……………………..
Συνήγ. «Ε.Κ» προς τον Ζουρνατζή: Το άρθρο του κυρίου Χατζηγώγου θεωρείται ότι ήταν ένα άρθρο το οποίο προέτρεπε τους αναγνώστες σε κακές ενέργειες σε βάρος των Εβραίων;
Ζουρ: Σε καμία περίπτωση. Προέτρεπε τους αναγνώστες να μοιάσουν στους Εβραίους που είναι μάγκες.
Συν «Ε.Κ»: Η δημοσίευση της επιστολής του κυρίου Πλεύρη προς την Ελευθεροτυπία…
Ζουρ: Ήταν υποχρέωση της εφημερίδας. … Όπως ξέρετε οι εφημερίδες λαμβάνουν πολλές επιστολές. Άλλοι τις βάζουνε, άλλοι δεν τις βάζουνε. ….αποτελεί έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας η παράλειψη δημοσίευσης από την Ελευθεροτυπία.
Συν: Δεν έχω άλλη ερώτηση.


ΚΑΤΑΘΕΣΗ της Μ.ΔΟΥΡΑΚΗ

Πρόεδρος: Ναρθεί η κυρία Δουράκη.
Δουράκη: Ένιωσα οργή και αγανάκτηση σ’ αυτή τη χώρα που ζω διότι …..δεν δικάζεται ο κύριος Πλεύρης σήμερα. Δικάζεται η διακίνησις των ελευθέρων ιδεών, δικάζεται η σκέψις, η ελευθεροτυπία, δικάζεται σήμερα αυτός ο ίδιος ο αρχηγός της ειρήνης και της δικαιοσύνης που έχετε πάνω από τα κεφάλια σας. Διότι…
Πρόεδρος: Πες τε μας για το βιβλίο. Πες τε μας για το βιβλίο.
Δουράκη: Για το βιβλίο ακριβώς.
Πρόεδρος: Γιατί γράφτηκε; Που αποβλέπει; Τι προσπαθεί να πει στους αναγνώστες και τι.. γιατί αυτό μας ενδιαφέρει.
Δουράκη: Ναι βεβαίως . Διότι το βιβλίο αυτό το διάβασα..
Πρόεδρος: Έχετε διαβάσει και άλλα παρόμοια βιβλία;
Δουρ: Έχω διαβάσει αρκετά. Και μπορούμε να πούμε σήμερα ότι παγκοσμίως οι Εβραίοι όπου εγκατεστάθησαν προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στα έθνη..
Πρόεδρος: Διότι;;
Δουρ: ..Υπονόμευση στα έθνη…
Πρ: Διότι; Αυτό γιατί το κάνουνε;
Δουρ: Αυτό το κάνουνε διότι θέλουνε να μπούνε επικεφαλής, να άρχουν επί των εθνών, το λέει η θρησκεία τους. …
Πρ: Είναι οι μόνοι που έχουν τέτοια επιδίωξη;
Δουρ: Έχουν ένα μανιφέστο θρησκευτικό, είναι η μόνη θρησκεία που έχει αυτό το εγκληματικό σχέδιο, είναι το Ταλμούδ…
Πρ: Άρα λοιπόν πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε λέτε. Έτσι δεν είναι; Αυτό είναι το συμπέρασμα;
Δουρ: ..ότι το Ταλμούδ είναι ένα βιβλίο αρχιρατσιστικό, φασιστικό, και το ναζισμό πρέπει να τον ψάξουμε στο Ταλμούδ και ουχί στον κύριο Πλεύρη..
Πρ: Μισό λεπτό, μισό λεπτό…
Δουρ: Διότι ο κύριος Πλεύρης κάνει διακίνηση ελευθέρων ιδεών σήμερα. Λοιπόν. Δεν μπορείτε εμένα να μου απαγορεύσουν σήμερα στην ίδια μου τη χώρα να συγγράφω, να διατυπώνω, σ’ εμένα την ορθόδοξη Ελληνίδα, απόψεις, σκέψεις για τη φυλή των Εβραίων. Γιατί οι Εβραίοι σήμερα άρχουν επί της Ελλάδος μέχρι που σκέφτομαι αν εδώ είναι Ισραήλ ή Ελλάς!!! Και στις σκέψεις τους για το διωγμό κατά των Ελλήνων που έχουνε ξεκινήσει ήδη στα χριστιανικά Βαλκάνια είναι θρησκευτικός ο διωγμός. Δεν είναι πολιτικός.
Πρ: Άρα λοιπόν διαβλέπετε κίνδυνο..
Δουρ: Μεγάλο! Μέγιστο!
Πρ: Και ανάλογα πρέπει να είναι και τα μέτρα λέτε;;
Δουρ: Και αυτό που κάνει ο κύριος Πλεύρης, κύριε Πρόεδρε και σεβαστό δικαστήριο, να καταγγείλει και να αποκαλύψει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος που έχουν μέχρι σήμερα συντελεστεί από την εβραιοσιωνιστική ηγεσία τους, άριστα έπραξε. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να γράψουν ένα τέτοιο βιβλίο….
Πρ: Για να γίνει τι δηλαδή;
Δουρ: Για να εκδιωχθούν οι Εβραίοι από τη χώρα μας αυτό θέλουμε!
Πρ: Διότι;;;
Δουρ: Διότι μας πίνουν το αίμα αιώνες τώρα!! Διότι κανείς Έλληνας δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στη χώρα, διότι κανείς Έλληνας δεν μπορεί να εργαστεί ελεύθερα στη χώρα του, διότι οι Έλληνες τελούν υπό διωγμό σήμερα. Οι πραγματικοί Έλληνες, οι εθνικόφρονες. Αυτοί που αγαπούν την πατρίδα τους! Και αναρωτιέμαι: Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται στους Εβραίους να έχουνε εθνικιστική συνείδηση και το λαό τους να τον γαλουχούν και να προπαγανδίζουνε υπέρ του έθνους τους, κι εμείς όταν τολμήσουμε να πούμε μία κουβέντα υπέρ του έθνους των Ελλήνων και υπέρ της θρησκείας μας είμαστε φανατικοί, φασίστες, ναζιστές, ρατσιστές…Πως γίνεται αυτό; Αυτό μπορείτε να μου το πείτε; …Εμένα αυτό το βιβλίο το εθαύμασα διότι καταθέτει αλήθειες. …..
Πρ: Μπορεί αυτό το βιβλίο να εμπνεύσει μερικούς να κάνουν…
Δουρ: Όχι εμένα δεν μπορεί να με εμπνεύσει να πάρω ένα καλάσνικοφ και να αρχίσω να καθαρίζω τους Εβραίους.. Αυτό είναι εβραικό γνώρισμα να καθαρίζουν τα άλλα έθνη. Εβραικό γνώρισμα…
Πρ: Λέτε ότι αντιμετωπίζουμε ένα κίνδυνο. Πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό; Λέει τίποτα εδώ πέρα;
Δουρ: Με καταγγελίες.
Πρ: Μισό λεπτό. Υπάρχει απλή καταγραφή ή υποδεικνύεται αμέσως ή εμμέσως…
Δουρ: Όχι. απλή καταγραφή των γεγονότων υπάρχει..
Πρ: Απλή καταγραφή λέτε εσείς.
Δουρ: Λοιπόν. Το έχω διαβάσει και έχω διαβάσει και χειρότερα. Δηλαδή όλοι οι μεγάλοι διανοητές παγκοσμίως – τα είπε ο κύριος Πλεύρης προηγουμένως να μην τα επαναλάβω. Λοιπόν το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε εμείς οι ¨Ελληνες, οι χριστιανοί ορθόδοξοι να καταθέσουμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, να έχουμε ελευθέρα κίνηση και διακίνηση ιδεών. Σήμερα στο πρόσωπο του Πλεύρη δικάζεται όλος ο ελληνισμός. Διότι αν εσείς δικάσετε τον Κωνσταντίνο Πλεύρη σήμερα γι αυτό που έγραψε για την ελευθεροτυπία του λόγου, μετέπειτα θα υπάρξει δικαστικό προηγούμενο – αυτό θέλουν οι κύριοι – να γίνει η ποινικοποίησις των ιδεών για να μπορούμε εμείς να το βουλώσουμε, για να σφραγίσουμε το στόμα μας και να μην καταθέτουμε τίποτα κατά παντός Ιουδαίου. Δηλαδή να μένουνε οι Εβραίοι στο απυρόβλητο και οι Έλληνες στο στόχαστρο. Πως γίνεται δηλαδή αυτό στην ίδια μας τη χώρα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Εμένα με έχουνε αποκλείσει από όλα τα κανάλια κατ’ αρχήν. Διότι είναι γνωστές οι θέσεις μου για τον εβραισμό. Διότι σαν έθνος μου είναι παντελώς αδιάφοροι οι κύριοι αυτοί, αλλά σαν θρησκεία. Είναι εγκληματική η θρησκεία τους. Το πιο ναζιστικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε όλη την υδρόγειο είναι το ταλμούδ! Εκεί πρέπει να ανακαλύψετε το ναζισμό και όχι στο βιβλίο του Πλεύρη.
Πρ: Αναφέρεται το βιβλίο με χλευαστικούς ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς, λόγω φυλετικής καταγωγής ….;
Δουρ: Όχι ο κύριος Πλεύρης μεταφέρει θέσεις και απόψεις από τον παγκόσμιο τύπο αιώνες πριν… Λοιπόν. Από κει και μετά......γιατί οι κύριοι δεν γράφουν ένα αντίστοιχο βιβλίο να αντικρούσουν τον κύριο Πλεύρη γιατί δεν γράφουν;
Πρ: Δεν βλέπετε τέτοιο πράγμα δηλαδή εσείς.
Δουρ: Εγώ δεν αναγνωρίζω και ούτε θα προέτρεπε εμένα να κάνω τη γενοκτονία, το Ολοκαύτωμα στο εβραικό γένος…
Πρ: Άλλος ενδεχομένως;
Δουρ: Εδώ αναδεικνύονται τα εγκλήματα του εβραιοσιωνισμού κατά της ανθρωπότητος! Έχω γράψει κι εγώ κύριε Πρόεδρε…
Πρ: Μονοπωλήσανε τα εγκλήματα οι Εβραίοι;

Δουρ: Μονοπωλήσανε τις γενοκτονίες κύριε Πρόεδρε! Ναι. μονοπωλούν τις γενοκτονίες κατά λαών.
Πρ: Η κυρία εισαγγελεύς.
Εισαγγ: Να σας ρωτήσω εδώ κάτι. Ένα κομμάτι. Στη σελίδα 1221: «Στο ερώτημα λοιπόν αν ήταν σωστό που οι Γερμανοί συγκέντρωσαν τους Εβραίους για να τους μεταφέρουν στη Μαδαγασκάρη, η απάντηση έρχεται μόνη της. Μετά από όσα διδάσκουν και επιδιώκουν οι Εβραίοι δεν ήτο σωστό αυτό που έκαναν οι Γερμανοί. Έπρεπε να τους έστελναν όχι στη Μαδαγασκάρη, αλλά στον Ιεχωβά τους να διαβάζουν μαζί όρθιοι το Ταλμούδ». Τι σημαίνει αυτό;
Δουρ: Ακούστε. Αυτό είναι μια….δική του κριτική …έτσι μια καυστική κριτική του κυρίου Πλεύρη ….πρέπει να διαβάσουμε όλες τις σελίδες να μη φτάσουμε στην τελευταία παράγραφο διότι έτσι χάνεται το νόημα ενός βιβλίου. Εάν διαβάσουμε μόνο την παράγραφο αυτή χάνεται το νόημα…
Εισαγγ: …..δηλαδή εμένα με ενοχλεί προσωπικά το «έπρεπε να τους έστελναν όχι στη Μαδαγασκάρη αλλά στον Ιεχωβά τους να διαβάζουν μαζί όρθιοι το Ταλμούδ». Τη δικιά μου την άποψη να σας πω, όταν λέει « έπρεπε να τους στείλουν στον Ιεχωβά τους να διαβάζουν μαζί όρθιοι το Ταλμούδ» σημαίνει να τους σκοτώσουνε.
Δουρ: Προς το παρόν εμάς στέλνουνε στο Ιεχωβά τους και εμάς στέλνουνε ….
Εισαγγ: όταν σας διάβασα εγώ αυτό….
Δουρ: Όχι εγώ δεν συμφωνώ με γενοκτονίες κανενός λαού …
Εισαγγ: Όχι δε λέω… Τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτό;
Δουρ: Ναι κοιτάξτε. Αυτό είναι μια καυστική κριτική όπως κάνουνε πολλοί σε άρθρα τους και σε εφημερίδες και στον τύπο…Πάντοτε γίνεται αυτό και από τον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας γίνεται αυτό …και πρόσφατα το διαβάσαμε…το οποίο (άρθρο της «Ε» εννοεί) ήτανε…μη συζητάτε…υπέρ-φιλοσημιτικό και καταδικάζουμε σήμερα τον κύριο Πλεύρη, τον Έλληνα…..
Εισαγγ: Ναι αλλά όταν γράφουμε κάτι τέτοιο χάνουμε και το δίκιο μας.
Δουρ: Όχι δεν χάνουμε το δίκιο μας όταν γράφουμε ένα βιβλίο 1400 σελίδων με μια παράγραφο 4 γραμμών……..
Εισαγγ: Ναι αλλά γιατί το κάνει αυτό; Όταν διαβάζει ένας «να τους στείλουν στον Ιεχωβά τους να διαβάζουν όρθιοι το Ταλμούδ» τι καταλαβαίνει ο άλλος; (ότι) έπρεπε να τους σκοτώσουν.
Δουρ: Κοιτάξτε. Δε μου λέτε; Εγώ δεν έφερα μαζί μου το βιβλίο μου σήμερα να σας το καταθέσω στην έδρα… Λοιπόν. Το δικό μου βιβλίο για να δείτε πως τα παιδάκια, τα βρέφη …να δείτε ακόμα και αυτή η «Ελευθεροτυπία» που είναι για μένα ΣΙΩΝΟΤΥΠΙΑ στην ουσία, αυτή η Ελευθεροτυπία έχει γράψει κατά τους. Συγκεκριμένα ο κύριος Τριάντης. Λοιπόν. Πως είναι δυνατόν δηλαδή όλοι οι λαοί να καταφέρονται…δηλαδή οι Εβραίοι πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο για τις πράξεις των; Οι Εβραίοι πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο που αποκαλούν τον υπουργό δικαιοσύνης «μπάσταρδο» και τον Ιούδα ….ότι είναι (…) και ότι η Θεοτόκος είναι πόρνη…και όλα αυτά…Οργή και αγανάκτησις πνίγει τον ελληνικόν κόσμον….
Εισαγγ: Όταν λέει ότι…για τους σιωνιστές λέει γι αυτά που έκαναν. Για τους Γερμανούς δεν λέει όμως τα αντίστοιχα. Λέει ότι ο Χίτλερ έκανε πολύ καλώς.
Δουρ: Ο κύριος Πλεύρης λέει μέσα και για τα εγκλήματα των Γερμανών που κάνανε …Τώρα αν αναφέρεται σε 20 σελίδες και δεν αναφέρεται σε 200 σελίδες, έτερον εκάτερον. Έτσι θεώρησε. Συγγραφέας είναι.
Εισαγγ: Ναι αλλά για να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να στιγματίζουμε όχι τη μία συμπεριφορά αλλά και την άλλη. Δεν σημαίνει ότι η άλλη ήτανε καλή με τις θηριωδίες..
Δουρ: …δεν είμαστε γερμανόφιλοι κυρία εισαγγελεύ. Ο ελληνισμός τα περισσότερα ολοκαυτώματα τα έχει υποστεί από τους κυρίους. Από το γένος των Ιουδαίων τα έχει υποστεί τα ολοκαυτώματα. Και οι Έλληνες έπρεπε να κλαίγονται για τα ολοκαυτώματά τους και ουχί οι Εβραίοι. Που είναι κατασκευασμένο το ψευδο-Ολοκαύτωμα..
Εισαγγ: Ή ένα κομμάτι που λέει για τα SS.. Καλά. Λέει ότι πολεμούσαν. Αλλά για ποιο σκοπό;
Συνήγορος Πλεύρη: Γιατί λέει για το σκοπό μέσα; Εσείς που το βγάλατε αυτό; Δηλαδή εσείς παραφράζετε αυτή τη στιγμή το βιβλίο. Που το βρήκατε το σκοπό εσείς;
Δουρ: Επειδή εγώ δεν ενθυμούμαι – και λόγω ηλικίας- λεπτομέρειες και παραγράφους του κυρίου Πλεύρη γι αυτό και ο κύριος Πλεύρης μου έδωσε ένα αντίγραφο το οποίο το έχω διαβάσει..Μου λέτε για τα εγκλήματα των Γερμανών. Αναφέρει μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του και λέει. Λέτε εσείς ότι εξυμνεί τους Γερμανούς. Και λέει ο κύριος Πλεύρης: « Όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κατηγορία, επισημαίνω και καταδικάζω τα εγκλήματα των Γερμανών εις βάρος των Εβραίων». Και ποιος δεν τα καταδικάζει βέβαια..
Εισαγγ: Σε μερικά σημεία τα καταδικάζει….αλλά …
Συνήγορος Πλεύρη: Γιατί παραπλανάτε τότε; Γιατί επαναλαμβάνετε…
Εισαγγ: Γιατί κύριε συνήγορε….Μιλάμε ήρεμα εδώ…Δεν έχουμε προκατάληψη..
Συνήγορος Πλεύρη: Όχι να πείτε ότι ο κύριος Πλεύρης λέει αυτά, λέει και τα άλλα..
Εισαγγ: Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια…
Πρόεδρος (διαμαρτυρόμενος προς τον συνήγορο για τις επεμβάσεις του προς την εισαγγελέα): Προσπαθώ να μη σας το υποδείξω καν..Κυρία Εισαγγελεύ ποια είναι η ερώτηση παρακαλώ;
Δουράκη: Λοιπόν. Εγώ θα σας απαντήσω για τα εγκλήματα τα γερμανικά. Δεν εξυμνεί τα γερμανικά εγκλήματα ο κύριος Πλεύρης αλλά λέει στη σελίδα 1016 και 1018 γράφει ότι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως παρετηρήθησαν σκληρότητες, ότι έγιναν βασανισμοί και βιαιοπραγίες κατά κρατουμένων για την θνησιμότητα των οποίων την πείναν και τα κακουχίας παραθέτει στοιχεία μέσα στο βιβλίο του.
Εισαγγ: Σε άλλα κομμάτια όμως …
Δουράκη: Και έρχομαι λοιπόν στη σελίδα 1041….
Εισαγγελέας (διακόπτει): Να σας διαβάσω λοιπόν. «Αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν καλοί Γερμανοί ναζί να μαζεύουν τους Εβραίους να τους στείλουν στη Μαδαγασκάρη αλλά Ιππόται της Λευκής Αποκαλύψεως. Τους φαντάζομαι να καλπάζουν με γυμνά ξίφη πάνω στα σταχτιά άτια του θανάτου». Τι είναι αυτό;
Δουράκη: Κοιτάξτε. Αυτό που διαβάζετε τώρα…πρέπει να έχει συνοχή με το υπόλοιπο κείμενο... και καταλήγει έτσι…
Εισαγγ: Ναι αλλά…
Δουράκη: …Ακούστε κυρία εισαγγελεύ. Όταν σ’ εμένα έρχεται μια φυλή, ή ένας αριθμός από την εβραική φυλή, και από την τούρκικη ή οποιαδήποτε άλλη φυλή και εξαθλιώνει τη χώρα μου, παρεμβαίνει στο εκπαιδευτικό μου σύστημα, παραχαράσσει την ιστορία μου, καταστρέφει την οικονομία του τόπου μου, μας εξαγριώνει ΠΑ-ΝΤΕ-ΛΩΣ ως γένος και ως λαόν, διότι είναι στα σχέδια της Νέας τάξης αυτό να γίνει, κι όταν εννοούμε νέα τάξη εννοούμε ΝΕΑ Ε-ΒΡΑ-ΙΚΗ ΤΑ-ΞΗ. Για να μην παρεξηγούμεθα τα λέμε αυτά.
Πρόεδρος: Απαντήστε παρακαλώ.
Δουράκη:. Λοιπόν. Αυτοί έχουνε το δικαίωμα να επιβάλλουνε παγκόσμια εβραική κυριαρχία, να αλλάξουν τις πεποιθήσεις…
Πρόεδρος: Δεν απαντάτε! Κυρία μάρτυς απαντήστε παρακαλώ.
Δουράκη: Λοιπόν. Αυτή την ώρα λοιπόν τι μας κάνουν; Εμείς θα δεχθούμε όλη αυτή την παραμορφωτική αλλοίωση και παραχάραξη; Μας κατάντησαν δηλαδή μια αγέλη κτηνών, όπως λένε στο Ταλμούδ, τους Έλληνες, που θα περιφέρονται αστοιχείωτοι, χωρίς χρήματα, χωρίς παιδεία, χωρίς χώρα, χωρίς τίποτα… Το «θα περιφέρονται» το γράφουν και στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.
Εισαγγ: Δηλαδή λέτε ότι επειδή κάνουν αυτοί αυτά πρέπει κι εμείς να αντισταθούμε, αυτό λέτε..
Δουράκη: Όχι με συγχωρείτε. Η αντίστασις δηλώνει πόλεμο! Και ο πόλεμος….Πως θα γίνει; Θα καθόμαστε σα μαθητριούλες εμείς στα σχέδια των Ιουδαίων; Ένας λαός όταν αποφασίσει να δώσει μάχη θα δώσει μάχη! Πρέπει να δοθεί μάχη! Και πως θα γίνει; Θα αφήσουμε τους κυρίους αυτούς να αναρριχηθούν; Έχουν αναρριχηθεί σε όλο τον κρατικό μηχανισμό! Και κατευθύνουν τα ΜΜΕ, κατευθύνουν τα πάντα. Δεν μπορεί Έλληνας να σηκώσει κεφάλι μέσα στην ίδια του τη χώρα.
Πρόεδρος (τη διακόπτει έντονα): Κυρία μάρτυρα δεν απαντάτε στις ερωτήσεις!
Δουράκη: Απαντώ κύριε Πρόεδρε.
Πρόεδρος : Παρακαλώ να απαντάτε απλώς στις ερωτήσεις!
Εισαγγ: Σε ένα σημείο λέει ότι…αυτοί οι φούρνοι…αυτά τα ….κρεματόρια πρέπει να διατηρηθούν διότι δεν ….Να σας διαβάσω πως το λέει…
Δουράκη: Όχι, ακούστε. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα χαριτολόγημα ..

(διαμαρτυρίες και φωνές από την αίθουσα)
Δουράκη: Δεν υπήρξαν κρεματόρια, δεν υπήρξαν φούρνοι… Γι αυτό λέει ας διατηρηθούν οι φούρνοι. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο κάνει ένα λογοπαίγνιο ο Πλεύρης…Δεν νομίζω ότι είναι αυτή η έννοια της φράσεως. ….Η άποψή μου είναι.

Πρόεδρος (προς τη μεριά Πλεύρη): Από την πλευρά του κατηγορούμενου….
Κ.Πλεύρης (προς Δουράκη): Σας ρώτησε η κυρία εισαγγελεύς εάν καταδικάζω τα εγκλήματα των Γερμανών. Λοιπόν. Να τα διαβάσουμε να δούμε αν τα καταδικάζω. Σελίδα 1018….στη σελίδα 1041 γράφω « στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως απέθαναν χιλιάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Σελίδα 1044 γράφω: « στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως έγιναν βιαιότητες. Πράγματι συνέβησαν. Σελίδα 1056 « ..Υπέφεραν κρατούμενοι; Βεβαίως υπέφεραν. Από κακουχίας απέθαναν χιλιάδες εκατομμύρια. Καταδικάζετε τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Ναι τα καταδικάζω.»
Τι άλλο θέλετε να πω; Να πάω σε συμβολαιογράφο να φέρω βεβαίωση;
Δουράκη: Όλοι οι λαοί τα καταδικάζουν.
Πλεύρης: Λοιπόν. Σελίδα …γράφω « Απεβίωσαν πολλοί Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως». Σελίδα 1164 «χιλιάδες εβραίοι απεβίωσαν στα στρατόπεδα.. άγνωστο πόσοι…»
Πρόεδρος: Η ερώτηση στη μάρτυρα.
Πλεύρης: Τα καταδικάζω λοιπόν τα εγκλήματα των Γερμανών;
Δουράκη: Βεβαίως.
Πλεύρης: Τώρα. Το «να διαβάζουν όρθιοι μαζί με τον Ιεχωβά», είναι το εξής: ένα χαριτολόγημα. Ερώτησις. Όταν οι Εβραίοι λένε: «εξόντωσον δια χειρός σου πάντα χριστιανόν» , αυτό σας ενοχλεί εσάς ως χριστιανή;
Δουράκη: Αν ενοχλεί; Μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Κι όχι μόνο μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι…αλλά κύριε Πρόεδρε αυτά που κάνει ο κύριος Πλεύρης μέσω του βιβλίου του, έπρεπε να τα έχει κάνει η Ιεραρχία της Ελλάδος για να αφυπνισθεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Για να διδάσκονται τα ελληνόπουλα από γεννησιμιού τους τι έχουν υποστεί οι Έλληνες, ο ελληνισμός από το γένος των Ιουδαίων.
Πλεύρης: Ερώτησις άλλη. «Οι χριστιανοί και τα ζώα συναθροίζονται εις ομάδας…»
Δουράκη: Αυτό δεν είναι γνώρισμα ελληνικό. Είναι γνώρισμα των άλλων.
Πλεύρης: Μάλιστα. « Η σεξουαλική συνουσία του χριστιανού είναι ως του κτήνους». Αυτά είναι ρατσιστικά;
Δουράκη: Ρατσιστικά, ναζιστικά, φασιστικά, άκρως ρατσιστικά κατά Ελλήνων! Κατά Ελλήνων! Ότι εγώ είμαι κτήνος! Όλες οι Εβραίες είναι παρθένες και εμείς οι ορθόδοξες ελληνίδες χριστιανές είμαστε πόρνες. Όπως η κυρία εισαγγελεύς που κάθεται στην έδρα, λέει το βιβλίο τους! Με συγχωρείτε. Το βιβλίο τους τι λέει. Εγώ μεταφέρω ακριβώς τι λέει. Δεν εξοργίζεστε εσείς κύριε Πρόεδρε; Δεν εξοργίζεστε; Εγώ εξοργίζομαι –μάλιστα – και διατυπώνω τη θέση μου.
Πλεύρης: Συνεχίζω τας ερωτήσεις. Λένε για το Χριστό: ότι είναι νόθος συλληφθείς κατά τη διάρκεια εμμήνου ροής. Με συγχωρείτε. Αυτά είναι υβριστικά για το χριστιανισμό;
Δουράκη: Έπρεπε να είχε παρέμβει ο εισαγγελέας και η ιερά σύνοδος..
Πλεύρης: Αφήστε. Είναι υβριστικά ναι ή όχι;
Δουράκη: Άκρως….
Πλεύρης: .. πρέπει να ακουστούν κύριε Πρόεδρε. Λέει το Ταλμούδ: «παιδιά και απόγονοι ξένων είναι το ίδιο με απογόνους ζώων».
Δουράκη: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ότι έχω απόγονο ζώον.
Πλεύρης: Μάλιστα. Όταν λένε αυτά τα πράγματα οι Εβραίοι – οι σημίται- εγώ δικαιολογούμαι να τους πω άθλιους;
Δουράκη: Βεβαίως! Πανάθλιους!
Πλεύρης: Συνεχίζω. Ζαχαρίας Θ’13 στη Π. Διαθήκη. « και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων». Έτσι; « και (………..) δηλαδή αυτό σημαίνει: Θα εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών εναντίον των Ελλήνων, να μας βοηθήσει ο Θεός να τους χώσουμε μέσα , θα τους πιούμε το αίμα όπως πίνουμε το κρασί στις σκάλες του θυσιαστηρίου. Αυτά είναι εξοργιστικά ναι ή όχι;
Δουράκη: Άκρως εξοργιστικά. Μόνο εξοργιστικά;
Πλεύρης: Άλλες δύο ερωτήσεις. Επειδή ο κύριος Πρόεδρος μπορεί να κατάγεται από την Κρήτη και να τον ενδιαφέρει. « ουαί οι κατοικούντες πάροικοι Κρητών λόγος Κυρίου…..» δηλαδή θέλουνε την Κρήτη να την εξαφανίσουνε…
Πλεύρης: Πέστε μου τώρα κάτι. Όταν το Ταλμούδ λέει « εσείς Εβραίοι είστε οι εκλεκτοί» ενώ τα έθνη του κόσμου δεν είναι σωστό να αποκαλούνται άνθρωποι αλλά ζώα, αυτό είναι ρατσισμός;
Δουράκη: Καμία θρησκεία δεν έχει αυτά που περιέχει το ταλμούδ, δεν επιτίθεται κατά λαών…μ αυτές τις βλάσφημες περιγραφές….εδώ υβρίζεται ο αρχηγός της πίστεώς μας κύριε Πρόεδρε… αυτό είναι το κυρίως θέμα, δεν είναι ο ναζισμός του κυρίου Πλεύρη.
Πλεύρης: Λοιπόν. Οι Εβραίοι είναι ανθρώπινα όντα. Αλλά τα έθνη του κόσμου δεν είναι ανθρώπινα όντα. Αυτό είναι ρατσισμός;
Πρόεδρος: Ναι κύριε Πλεύρη είναι. Αλλά γιατί ρωτάτε τη μάρτυρα γι αυτά;
Πλεύρης: Την ερωτώ για να καταλήξω στην ερώτηση την κυρία.
Πρόεδρος: Πως απαντάμε λοιπόν σε εκείνα που αποδοκιμάζουμε;
Δουράκη: Τι εννοείτε; Μα με συγχωρείτε. Θα σκοτώσουμε; Φραστικά θα επιτεθούμε θα καταγράψουμε τις θέσεις τις δικές μας και οι κύριοι να καταγράψουνε τις θέσεις τις δικές τους…
Πλεύρης: Εγώ σας τα ρώτησα αυτά για να απαντήσω στην κυρία εισαγγελέα. Όταν διαβάζω όλα αυτά μπορώ να τους ΠΩ ΑΘΛΙΟΥΣ;;; (φωνάζει) Ή δεν μπορώ; Δικαιολογ ούμαι να τους πω άθλιους; Είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός «άθλιος»;
Δουράκη: Επιεικέστατος.
Πλεύρης: Μάλιστα. Συνεχίζω. «Μια κόρη αλλοθρήσκων…»
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Αρκετά. Τα είπαμε αυτά.
Πλεύρης: Πάλι υποβάλω κύριε Πρόεδρε το αίτημα στο δικαστήριό σας. Καλέστε τον κύριο Κωνσταντίνη που με ακούει εκεί πέρα και αν ο κύριος Κωνσταντίνης πει «τα αποκηρύσσω» …Ρωτήστε τον! Το δικαστήριο όμως κρίνει. Εάν ….
Πλεύρης: Μια τελευταία ερώτηση: Εσείς είστε χριστιανή ορθόδοξη.
Δουράκη: Μάλιστα.
Πλεύρης: Και έχετε γράψει και καμιά δεκαριά βιβλία και τα λοιπά.
Δουράκη: Κι έχω κάνει και μια βιντεοταινία ……για τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Πλεύρης: Πές τε μου. Εγώ έχω αυτή τη στιγμή να σας δείξω δύο βιβλία. Το ένα το καταθέτω….αυτό έχει εκδοθεί από έναν όμιλο δικηγόρων στην Ελλάδα ….αλλά πρέπει να το δείτε τι εγκλήματα έχουν κάνει. Γιατί; Γιατί αυτοί που κάνουνε αυτά τα εγκλήματα έρχονται και λένε σε μας ότι μ’ αυτά που γράφετε ΜΠΟΡΕΙ να διεγείρετε μίσος. Δηλαδή εγώ ……
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Απολογείστε τώρα;
Πλεύρης: Λοιπόν εδώ λέτε και έχετε γράψει ένα βιβλίο για τα εγκλήματα που έχουνε κάνει οι Εβραίοι. Αυτό το βιβλίο εξεδόθη το 2006. Σας έχουνε μηνύσει;
Δουράκη: Όχι γιατί νομίζω ότι θα μηνύσουνε την ελευθέρα ιδέα….Το γενόμενο είστε εσείς. Εσείς είστε πιο φιρμάτος από μένα. Γι αυτό και επιλέγουν εσάς για να ξεκινήσουνε από τους λόγιους και τους επιφανείς και τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ!
Πλεύρης: Από την εποχή του Αντιόχου του Δ’ του επιφανούς είχε διαπιστωθεί ότι οι Εβραίοι σφάζανε παιδάκια χριστιανόπουλα μικρά;
Δουράκη: Βεβαίως!
Πρόεδρος: Μακάρι να ήταν οι μόνοι που….
Πλεύρης : Όχι! Μιλάμε για θρησκευτική τελετουργία!
Δουράκη: Έχετε δει εσείς οι Έλληνες να διαπράττουνε ….σε παιδάκια;
Πλεύρης: Τελείωσα με τη μάρτυρα.

Μπαλέρμπας , συνήγορος Πλεύρη : Κυρία μάρτυς. Εγώ έχω να κάνω δύο ερωτήσεις μόνο. Κατηγορείται ο κύριος Πλεύρης ότι με αυτό το βιβλίο προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες που δύναται να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία εναντίον ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής και εθνικής καταγωγής. Εξέφρασε και ιδέες προσβλητικές κατά ομάδος ανθρώπων. Πιστεύετε ότι όποιος διαβάσει το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη θα μισήσει τους Εβραίους και θα τους κατατάξει σε ξεχωριστή κατηγορία μόνο γιατί είναι Εβραίοι, ή επειδή έχει γράψει όλα τα εγκλήματα τα οποία αναφέρει σε συγκεκριμένες πηγές πληροφοριών με σελίδα, αριθμό και συγγραφέα; Δηλαδή τους λέει «επειδή είναι Εβραίοι εγώ τους βάζω στην άκρη»; Ή επειδή κάνανε αυτά…
Δουράκη: Ο κύριος Πλεύρης το μόνο που έκανε είναι να φανερώσει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των άλλων συγγραφέων..
Συνήγορος: Δηλαδή έκανε μια σύνθεση;
Δουράκη: Έτσι.
Συνηγ: Λέγεται επιστημονική εργασία αυτή;
Δουράκη: Επιστημονική, ιστορική έρευνα
Συνηγ :Είναι ιστορικός;
Δουράκη: Βεβαίως είναι ιστορικός. Και χρόνια μιλούσε με επιστημονικές αναδρομές από την τηλεόραση
Συνήγ: Έστω και σε ένα σημείο του βιβλίου, εσείς μπορέσατε να διακρίνετε ότι προκαλεί μίσος και φυλετικές διακρίσεις και ύβρεις εναντίον των Εβραίων; Ή αναφέρεται μόνο σε πράξεις – εγκλήματα όπως τα χαρακτηρίζει - ; Λέει πουθενά ότι επειδή είναι Εβραίοι είναι κακοί, είναι έτσι, είναι αλλιώς;
Δουράκη: Είπα και προηγουμένως ότι σήμερα διώκεται η ελευθέρα διακίνησις ιδεών. Όπως διώκεται και ο κύριος Ζαφειρόπουλος ….
Πρόεδρος: Δεν διώκεται ακριβώς αυτό. Προχωρούμε παρακάτω. Προχωρούμε παρακάτω…
Δουράκη: Όχι διότι και ο κύριος Ζαφειρόπουλος και ο κύριος Χατζηγώγος που κάθονται εδώ διότι φιλοξένησαν το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη γι αυτό και θέλουνε την καταδίκη, οπότε τη φίμωση θέλουν του δημοσιογραφικού κόσμου για να μην ακούγεται κιχ και καμία αναφορά κατά Εβραίων. Καμία αναφορά!
Συνήγ: Μάλιστα. Η δεύτερη ερώτηση που θα σας κάνω είναι: Αυτό το βιβλίο «Εβραίοι όλη η αλήθεια» - 25 Μαίου 2006 – προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες, διακρίσεις μίσος και βία κατά προσώπων και ομάδων, εκ μόνου του λόγου ότι είναι Εβραίοι; Ένας που το διάβασε αυτό, άρχισε να αποκτά μίσος κατά των Εβραίων και να καταλάβει ότι τους προτρέπει να κάνουνε τι; Και επειδή δεν θέλω να κουράσω το δικαστήριο θα σας κάνω συγχρόνως και άλλη μια ερώτηση. Γράφει μέσα το βιβλίο τι πρέπει να κάνουμε;
Δουράκη: Δεν δίνει οδηγίες το βιβλίο προς ναυτιλομένους. Όχι, όχι δεν δίνει.
Συνηγ: Στο τέλος έχει μια αναφορά που λέει μόνο τι πρέπει να προσέχουμε. Να διαβάζουμε κ.λπ.
Δουράκη: Καμία οδηγία δεν δίνει. Ο κύριος Πλεύρης εδώ, και μακάρι να είχαν συγγραφεί πολλά βιβλία, αποκαλυπτικά βιβλία που να καταθέτουν σκέψεις και απόψεις ….
Συνήγ: Προτρέπει;
Δουράκη: Σας είπα. Ότι εγώ δεν βλέπω καμία οδηγία προς ναυτιλομένους.
Συνηγ: Εσείς είδατε ποτέ – έχει ενάμιση χρόνο που εξεδόθη – να έγινε κάτι σε βάρος των Εβραίων με το ότι διάβασε κάποιος …
Δουράκη: Όχι. Αντίθετα οι Εβραίοι προτρέπουν και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Εγώ οργίστηκα τα μέγιστα όταν είδα ….
Πρόεδρος: Απαντήστε.
Δουράκη: Θα απαντήσω. Θα μου απαγορέψετε την απάντηση;
Πρόεδρος: Στην ερώτηση απαντήστε.
Δουράκη: Ναι στην ερώτηση. Είναι δυνατόν να γεμίζει αφίσες όλη η Αττική και να λέει εδώ. Ορίστε «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες». Η αγχόνη έτοιμη. Εδώ! Εδώ κοιτάξτε. Τόχουνε κάνει αυτό Έλληνες; Ή η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία;
Πρόεδρος: Ποια είναι η απάντηση στην ερώτηση;
Δουράκη: Ότι έρχονται κρεμάλες
Συνήγ: Προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες ;
Δουράκη: Όχι δεν τα κάνει αυτά. Εδώ πέρα είναι αστείες οι κατηγορίες. Να σας πω γιατί. Και η κυρία Στάη είπε τις απόψεις της και ο κύριος τάδε είπε τις απόψεις του θα πω και γω τη δική μου.
Πρόεδρος: Δεν ήρθατε για να πείτε τις απόψεις σας. Απαντήστε στις ερωτήσεις.
Δουράκη: Κατευθυνόμενος μάρτυς δεν γίνεται…
Συνήγ: Προέτρεψε ;
Δουράκη: Όποιοι τολμήσουν να μιλήσουν κατά Εβραίων χαρακτηρίζονται ρατσιστές, φασίστες…

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΤΣΙΩΡΗ:

Πρόεδρος: Ο κύριος Κοτσιώρης…. Τι θέλετε να μας πείτε; Για το βιβλίο να μας πείτε και τα δημοσιεύματα …
Κοτσιώρης: Όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα. Και βασίζονται σε κάποια στοιχεία τα οποία συλλέγει με πολύ υπομονή και προσπάθεια..
Πρόεδρος: Για να κάνει τι τελικά;
Κοτσιώρης: Για να μπορεί να δώσει μια σωστή ενημέρωση πάνω σε αυτά τα οποία γράφει. Προσπαθεί να αποδείξει ότι όσα γράφει μέσα στο βιβλίο είναι αλήθεια. Και εγώ διαβάζοντάς το – όχι μια φορά – επείστηκα ότι γράφει αλήθεια. (….) και πείθομαι ότι όλα αυτά τα οποία γράφει είναι αλήθεια. Στηρίζεται πάνω σε ντοκουμέντα, αυτά τα οποία έχουν προγενέστεροι αναφέρει… Για την ενημέρωση όπως σας είπα.
Πρόεδρος: Να επισημάνει τι;
Κοτσιώρης: Να επισημάνει την αλήθεια….
Πρόεδρος: Έχει κάποιο ειδικό λόγο να ασχοληθεί με τους Εβραίους και όχι με τους Τούρκους για παράδειγμα;
Κοτσιώρης: Ιδιαίτερο όχι. (…) Το πρώτο είναι το Ταλμούδ
Πρόεδρος: Το Ταλμούδ πότε γράφτηκε;
Κοτσιώρης: Συγκεκριμένα δεν ξέρω πότε αλλά υπάρχει και ισχύει.
Πρόεδρος: Ισχύει ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από δυό χιλιάδες χρόνια, ισχύει και σήμερα; (…) Ένα βιβλίο της κλασσικής Ελλάδας ισχύει και σήμερα στη δημοκρατία τη δική μας; Ισχύει δηλαδή εκείνο που γράφεται σε άλλο χρόνο με άλλες ιδέες σε άλλες συνθήκες κ.λπ;
Κοτσιώρης: Μερικά ισχύουνε.
Πρόεδρος: Εντάξει μερικές αλήθειες πανανθρώπινες ισχύουν. Μπορούμε να τα μεταφέρουμε αυτούσια και να ισχύσουν στη σημερινή εποχή;
Κοτσιώρης: Πολλά από αυτά. Το εν οίδα ότι ουδέν οίδα ισχύει ακόμα
Πρόεδρος: Και θα ισχύει. Επισημαίνει κάποιο κίνδυνο αυτό το βιβλίο;
Κοτσιώρης: Απλά ενημερώνει. Και ενημερώνει σωστά και τεκμηριωμένα. Έγινε αυτό, έγινε εκείνο, τόλεγε ο τάδε ..
Πρόεδρος: Δηλαδή μέχρι εδώ δεν βλέπετε τίποτε; Η κατηγορία είναι ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να προκαλέσει κάποιους να προβούν σε πράξεις βίας εναντίον των προσώπων στα οποία αναφέρεται το βιβλίο εναντίον των Εβραίων. Κι ακόμα ότι αναφέρεται σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε κάποια ομάδα ανθρώπων λόγω της φυλετικής καταγωγής τους. Εσείς είδατε τέτοια πράγματα στο βιβλίο;

Επεμβαίνει ο συνήγορος Στανέλος προς τον Πρόεδρο: Με την άδειά σας. Έγινε μια παράλειψις. Η κατηγορία είναι ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ότι το βιβλίο αυτό ΠΡΟ-ΤΡΕ-ΠΕΙ ….
Πρόεδρος: ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ…
Στανέλος ( δυνατά): Όχι μπορεί να προτρέψει….
Πρόεδρος: Δεν σας έδωσα το λόγο.
Στανέλος: Μα ζήτησα άδεια.
Πρόεδρος: Δεν σας έδωσα το λόγο! (προς τον μάρτυρα): Απαντήστε παρακαλώ στην ερώτηση όπως θέλετε.
Κοτσιώρης: Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω ως εξής: Ο κύριος συνήγορος, ο κύριος Μπαλέρμπας έγραψε κάποιο σημείωμα και είπε ότι ο Πλεύρης είπε ότι ο Κοτσιώρης είναι (…) πρόσωπο. Τι να πω; Ότι είναι ύβρις; Πέρα απ’ αυτό. Δεν μπορώ να σταθώ ούτε κατά του κυρίου Μπαλέρμπα, ούτε κατά του κυρίου Πλεύρη διότι …
Πρόεδρος: Μην τα υπεραπλουστεύουμε
Κοτσιώρης: Δεν τα απλουστεύουμε. Απλά είναι ένα παράδειγμα για να απαντήσω σ΄ αυτό που είπατε. Ότι δεν προτρέπει. Διότι γράφει αληθείας. Εάν η αλήθεια υπάρχει και μπορεί να την κατηγορήσουνε για κάτι που προκαλεί αυτό είναι άλλο θέμα.
Πρόεδρος: Παίρνει θέση για συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης; Διαβλέπει το στοιχείο του εβραιοσιωνισμού;
Κοτσιώρης: Ο κύριος Πλεύρης κάλεσε τους Εβραίους να δώσουν τη δική τους άποψη –ενώπιος ενωπίω- να αντιπαρατεθούν σ’ αυτά τα οποία γράφει και δεν έγινε αποδεκτό. Τι άλλο να κάνει;
Πρόεδρος: Σελίδα 583: «Το βιβλίον μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απλή απόδειξις ότι εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια τας πράξεις των, την ηθικήν των δια την θρησκείαν των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι» … « Ο Χίτλερ εκατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε» …. «Αγαπητοί μου Εβραίοι εγώ δεν σας ζητώ να υποστείτε όσα τα ιερά σας βιβλία διδάσκουν(…) Διότι αυτό διδάσκει η θρησκεία σας. Είστε δολοφόνοι. Είστε εγκληματίαι. Επομένως εμείς οι άλλοι είμεθα υποχρεωμένοι να σας αντιμετωπίσωμεν» ..
Κοτσιώρης: Μα γι αυτό το έφερα το παράδειγμα προηγουμένως. Όταν αυτό που γράφει είναι αληθές δεν χρειάζεται να …προτρέψει σε κάτι άλλο.
Πρόεδρος: Αυτό είναι ανώδυνο. Δεν προτρέπει κανέναν σε τίποτα.
Κοτσιώρης: Όχι . Ασφαλώς όχι.
Πρόεδρος: Θα σας αντιμετωπίσωμεν «αναλόγως»….

(από την αίθουσα ο ναζί ): Δε λέει «αναλόγως»

Κοτσιώρης: Δε λέει «αναλόγως». Με την ενημέρωση. Με την αλήθεια.
Πρόεδρος: Ούτε μιλάει για τους Εβραίους λόγω της καταγωγής τους..
Κοτσιώρης: Εάν κάπου υπάρχει κάτι είναι συμπερασματικό. Δηλαδή κάτι που έχει λεχθεί προηγουμένως αλλά δεν είναι λόγω καταγωγής.
Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελεύς.
Εισαγγελέας: Τώρα συνέχεια σ αυτό που είπαμε. Σελίδα (..) που λέει τι πρέπει να κάνετε κατά του εβραιοσιωνισμού. Και λέει «να καταγγέλλει στο κράτος στα Ιδρύματα παντού με αναφορές με τηλεφωνήματα τας ενεργείας των πρακτόρων των Εβραίων, του κράτους του Ισραήλ ….Δηλαδή ο καθείς οφείλει να εμποδίζει την εβραικήν διείσδυσιν στην πατρίδα μας. Όπου διαπιστώνετε εβραικήν επέμβασιν να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της και μετά με όποιαν ενέργεια απαιτείται»
Κοτσιώρης: Με νόμιμη ενέργεια.
Εισαγγ: Όποιος το διαβάζει αυτό μπορεί να λέει με όποια ενέργεια νόμιμη ή παράνομη.
Κοτσιώρης: Όχι δεν προτρέπει το βιβλίο. Λέει να αντιμετωπιστεί.
Εισαγγ: Δηλαδή τι άλλο να κάνει μετά από την καταγγελία; Αφού η καταγγελία είναι μήνυση.
Κοτσιώρης: Δεν είναι ακριβώς έτσι. Λέει να…να… το βγάλεις στην επιφάνεια.
Εισαγγ: Όταν μιλάει για την περίπτωση του Χίτλερ. Είναι στο κατηγορητήριο κι αυτό. Όπου μιλεί ότι «ο τραγικός ηγέτης του Γ’ Ράιχ είναι ασφαλώς η εντυπωσιακωτέρα αρχηγική μορφή της νεοτέρας εποχής»
Πλεύρης: Ποια σελίδα;
Εισαγγ: Σελίδα 881. Καλά δικαίωμά του είναι να κρίνει αν ήταν καλός άνθρωπος ή προσέφερε θετικά στην ανθρωπότητα ή όχι.

(Επεμβαίνει ο Στανέλος φωνάζοντας και ο Πρόεδρος προσπαθεί να τον σταματήσει)

Εισαγγ: Σας είπα. Μπορώ να κρίνω κάποιον εγώ προσωπικά. Και να τον θεωρήσω ότι είναι καλή προσωπικότητα. Ενώ για τον άλλον είναι κακή. Δεν είπα….εγώ εκφράζω μια άποψη.. « Εάν επεκράτη ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός για την Ευρώπη, τη Λευκή, για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα». Άποψή του κι αυτή. Και λέει τώρα: «Η ιστορία της ανθρωπότητας θα καταλογίσει στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε την Ευρώπην από τους Εβραίους ενώ ηδύνατο». Όταν λέει αυτό τι εννοεί;
Κοτσιώρης: Σχόλιο είναι
Εισαγγ: «Δεν εχρησιμοποίησε τα ειδικά χημικά όπλα που μόνον οι Γερμανοί διέθεταν» ….. « Θα έρθει η μέρα κατά την οποίαν η Ευρώπη (….) Οι Ευρωπαίοι θα αναγνωρίσουν ότι ο Χίτλερ είχε δίκιο». Θεωρεί ότι ο Χίτλερ ήταν μια θετική προσωπικότητα για την Ευρώπη και ο κόσμος θα ήταν καλλίτερος. Έτσι είναι αυτό;
Κοτσιώρης: Όχι βέβαια.
Εισαγγ: Κι αυτές τις θηριωδίες που κάνανε στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο στο…
Κοτσιώρης: Ακριβώς αυτό λέω. Ήτανε εχθροί της Ελλάδος και ….
Εισαγγ: Προέβησαν σε θηριωδίες και..
Κοτσιώρης: Βεβαίως. Προέβησαν σε θηριωδίες. Βεβαίως…
Εισαγγ: Έ τότε τι θετική προσωπικότητα ήτανε;
Κοτσιώρης: Θετική; Δεν είπα εγώ θετική….
Εισαγγ: Όχι λέω το βιβλίο το λέει.
Συνήγοροι Πλεύρη: Αρχηγική μορφή λέει.
Εισαγγ: «Τραγικός ηγέτης». Όταν το λέμε έναν «τραγικό» τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτός …
Πλεύρης: Δεν ήταν τραγικός ηγέτης;
Εισαγγ: Γιατί ήταν τραγικός ηγέτης; Έχετε δει το έργο « η Πτώση» που βασίζεται στη μαρτυρία της γραμματέως του Χίτλερ;
Κοτσιώρης: Όχι.
Εισαγγ: … όπου στρέφεται τελικά και κατά του ιδίου του λαού και κατέστρεψε και τη νεολαία διότι από τη στιγμή που δεν υπήρξε ….
Κοτσιώρης: Κι αυτό είναι καταδικαστέο…

(Η εκ δεξιών του Προέδρου Εφέτης): Στη σελίδα 95 του βιβλίου λέει « …συνελήφθησαν και πολλοί στρατιώτες τους οποίους οι Τούρκοι θέλησαν να σκοτώσουν. (…..). « Δυστυχώς αυτάς τας ιστορικάς αληθείας τας έχουν απαγορεύσει να διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία ως αντισημιτικαί. Οι γραικύλοι. Οι εθνοπροδόται. Διότι έτσι τους διατάσσει το πονηρόν γένος. Οι υπεύθυνοι της παραποιήσεως της ελληνικής ιστορίας και συνεπώς της πνευματικής τυφλώσεως του ελληνικού λαού πρέπει να κρεμαστούν. Και αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το κράτος θα ευρεθούν έλληνες να εκτελέσουν τους προδότας». Τι λέτε γι αυτό;

(φασαρία από τους συνήγορους του Πλεύρη) : Δε λέει για τους Εβραίους!

Εφέτης: Δηλαδή είναι θεμιτό να κρεμαστούν οι προδότες και όχι οι Εβραίοι;
(φασαρία και φωνές από τους συνήγορους του Πλεύρη)
Εφέτης: Τι εννοεί μ αυτό;
Κοτσιώρης: Αυτοί που δέχονται αυτά τα πράγματα. Γι αυτούς μιλάει.
Εφέτης: Εννοεί για τους Έλληνες. Και το εννοεί δηλαδή ότι πρέπει να κρεμαστούν με νόμιμο τρόπο. Δηλαδή θα πρέπει να οδηγηθούν στην αγχόνη ως προδότες. Μα η θανατική ποινή δεν υπάρχει πλέον. Τώρα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Ο χριστιανισμός κατηγορήθηκε στα χρόνια της Ιεράς Εξέτασης για φοβερά εγκλήματα. Αυτό χαρακτηρίζει όλους τους χριστιανούς ανά τις εποχές;
Κοτσιώρης: Μιλάμε για την Ιερά Εξέταση.
Εφέτης: Ναι. Χριστιανοί ήταν. Εν ονόματι του Χριστού έγιναν όλα αυτά. Θα μας δικαίωνε να πούμε ότι όλοι οι χριστιανοί ήτανε όπως ήτανε όλοι οι ιεροεξεταστές;
Κοτσιώρης: Οι χριστιανοί αποκηρύσσουν όλες τις αιρέσεις της Ιεράς Εξετάσεως.
Εφέτης: Εγώ το πήρα ( το διάβασα) όσο μπόρεσα.. δεν μπόρεσα να βρω κάτι θετικό για κάποιον επιφανή Εβραίο που μπορεί να πρόσφερε στην ανθρωπότητα, ας πούμε τον Αινστάιν. Έτσι. Γιατί όταν ένας ιστορικός γράφει αντικειμενικά και θέλει να αποδείξει κάποια γεγονότα που θεωρεί ότι ο κόσμος πρέπει να τα μάθει για να αφυπνιστεί – και σωστά κάνει – εγώ να σας πω ότι όλα αυτά που τα έχει με ντοκουμέντα να πιστέψω ότι είναι αληθή, ή ότι τουλάχιστον ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αληθή. Αλλά ο αντικειμενικός δεν βλέπει μόνο τα αρνητικά ενός έθνους, ενός ατόμου ενός λαού.
Πλεύρης: Έχω κεφάλαια γι αυτό. Επαινώ τους Εβραίους.
Εφέτης: Ναι. Θα τα πείτε στην απολογία σας. Αν ο μάρτυρας ξέρει να μου πει κάτι θετικό για κάποιον επιφανή Εβραίο. Που να διαχωρίζεται από την ηγεσία την εβραιοσιωνιστική.
Κοτσιώρης: Σε πολλά σημεία αναφέρεται και συγκεκριμένα να σας αναφέρω για τον συνταγματάρχη Φριζή. Τον επαινεί, τον εκθειάζει γιατί ήταν συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού.
Εφέτης: Υπάρχει στο βιβλίο ο έπαινος γι αυτόν τον συνταγματάρχη;
Εφέτης: Συνεπώς από αυτό θέλετε να πείτε ότι ο στόχος αυτού του βιβλίου δεν είναι ο Εβραίος αυτός καθευατός, ο πολίτης εβραίος, αλλά η ηγεσία των Εβραίων που ήταν σιωνιστική. Δηλαδή δέχεται ο κύριος Πλεύρης – αν το ξέρετε εσείς – ότι σήμερα υπάρχουν Εβραίοι που δεν υιοθετούν το Ταλμούδ;
Κοτσιώρης: Ασφαλώς πολλοί. Ασφαλώς πολλοί.
Εφέτης: Απλά μέσα στο βιβλίο του δεν το έχει δώσει αυτό να το καταλάβει ο κόσμος.
Πλεύρης: Κεφάλαιο ολόκληρο!
Εφέτης: Ναι. Μπορεί να μην το είδα εγώ. Γιατί αγόρασα το βιβλίο αυτή την εβδομάδα και προσπάθησα να ….
Εφέτης: Εντάξει.

Μπαλέρμπας Συνήγορος Πλεύρη: Εγώ δύο ερωτήσεις κύριε μάρτυρα θα σας κάνω… Έδώ το κατηγορητήριο λέει ότι «προέτρεψε σε πράξεις» - όχι δύναται να προτρέψει – γιατί εγώ ακούω το νόμο που ο νόμος λέει «όστις δια του τύπου ή προφορικώς ή γραπτώς»….
Στανέλος συνήγορος Πλεύρη: « Προτρέπει σε πράξεις δυναμένας να προκαλέσουν» . Εκ προθέσεως προτρέπει. Ούτε καν ενδεχόμενος δόλος…
Πρόεδρος: Δυνάμενας να προκαλέσουν…
Μπαλέρμπας: Όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο – γιατί έχετε γνώσεις- είστε άνθρωπος των γραμμάτων, στρατηγός εν αποστρατία, δεν είσαστε δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται ή έχει ελάχιστες γνώσεις. Θα μας πείτε λοιπόν την άποψή σας η οποία βαρύνει. Και διαβάζετε συνέχεια βιβλία. Όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο, προτρέπεται – όχι αν μπορεί – προτρέπεται σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος εναντίον των Εβραίων;
Κοτσιώρης: Μονολεκτικά όχι. Αλλά θα μου επιτρέψετε το εξής. Σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορήσεως. Της ενημερώσεως. Λέγονται πάρα πολλά. Μέχρι τώρα δεν προέτρεψε το βιβλίο. Ποιος ξέρει αν κάποιος ενστερνιστεί κάποια από αυτά που λέει ο Πλεύρης στο βιβλίο που να του αλλάξει την πεποίθηση και να γίνει εχθρός των Εβραίων. Αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά η ενημέρωση είναι ενημέρωση.
Μπαλέρμπας: Ναι αλλά ο νόμος λέει να του πείτε αν προτρέπει.
Στανέλος: Εντάξει. Εντάξει.
Μπαλέρμπας συνήγορος Πλεύρη: Εσείς που διαβάσατε το βιβλίο, είδατε να κατηγορεί ο κύριος Πλεύρης τους Εβραίους, για μόνο το λόγο ότι είναι Εβραίοι ή αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα, κατονομάζοντας την πηγή των πληροφοριών του και βγάζει ένα συμπέρασμα; Ότι είσαστε Εβραίοι και δεν σας αγαπώ και θέλω να φύγετε από τη χώρα μου, ή αναφέρεται πάντα σε γεγονότα σε σελίδα, εκδότη, δημοσιογράφο …
Κοτσιώρης: ¨Όχι. κατ’ αρχήν παγερά αδιάφορα. Στον πρόλογο. Στη συνέχεια αναφέρει περιστατικά, αναφέρει γεγονότα….και λέει την άποψή του.
Μπαλέρμπας συνήγορος Πλεύρη: Αυτά που λέει κύριε μάρτυς που έχουν λεχθεί και έχουν γραφτεί σε βιβλία αυτό δεν εννοείτε;
Κοτσιώρης: Πάντοτε. Όλα του τα βιβλία είναι γραμμένα πάνω σε απόψεις, εργασίες..
(…)
Συνηγορος: Δηλαδή είναι συγγραφέας, ιστορικό αναλυτής;
Κοτσιώρης: Πάντοτε.
Συνηγ: Και λόγω των γνώσεών σας των γενικών, εσείς ξέρετε εάν έχει υποχρέωση ο κάθε συγγραφέας όπως ο κατηγορούμενος, ο κύριος Πλεύρης, όταν αναφέρεται σε κάποια γεγονότα ιστορικά όπως σ’ αυτό το βιβλίο, αν έχει υποχρέωση να αναφέρει και εξυμνεί και κάποιους από το λαό εκείνων ή από τους εβραιοσιωνιστές που έκαναν κάποιες καλές πράξεις ή που έκαναν έργο θεάρεστο ή έργο επιδοκιμαζόμενο από την έννομο τάξη;
Κοτσιώρης: Όχι δεν είναι υποχρεωμένος.
Συνηγ: Αν θέλει το κάνει.
Κοτσιώρης: Αλλά παρ’ όλα αυτά έχει στοιχεία μέσα τέτοια.
Συνήγ: Εγώ σας ερωτώ αν ένας συγγραφέας θέλει να ασχοληθεί μόνο με τα εγκλήματα που έκαναν, όχι με το αν έκαναν κάτι καλό. Απαγορεύεται αυτό; Είναι επιστημονική εργασία αυτή;
Κοτσιώρης: Ασφαλώς είναι. Κοιτάξτε να δείτε. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο το 2005 είχε βγάλει μια εγκύκλιο, κάπου πρέπει να υπάρχει μέσα στη δικογραφία, που προέτρεπε τους ανθρώπους και τους λαούς να ασχοληθούν με την εξέταση και την ανάλυση του Ολοκαυτώματος. Αυτό αποτελεί αφορμή να κάνουν έρευνα. Εκεί ο κύριος Πλεύρης πράγματι στηρίχτηκε πάνω σ’ αυτό και λέει: θα κάνω την έρευνα για το Ολοκαύτωμα. Και κάνοντας αυτή την έρευνα βρήκε όσα στοιχεία βρήκε για το Ολοκαύτωμα. Και τα παρέθεσε στο βιβλίο του. Και υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις όσον αφορά την αλήθεια του Ολοκαυτώματος.
Μπαλέρμπας συνήγορος Πλεύρη: Η τελευταία ερώτηση κύριε μάρτυς είναι. Εάν αποκόψουμε το Ταλμούδ από αυτό το έργο, μπορεί να υπάρξει το έργο αυτό ή είναι συνδεδεμένο άμεσα με αυτά τα απαράδεκτα – κατά τον συγγραφέα – γράφει το Ταλμούδ; Δηλαδή σχετίζεται άμεσα το περιεχόμενο του βιβλίου με το περιεχόμενο του Ταλμούδ;
Κοτσιώρης: Όταν κάποιος εξετάζει ένα θέμα έχει υποχρέωση να εξετάζει όλες τις πλευρές του. Όλες τις δραστηριότητες. Όλες τις εκδηλώσεις του.
Συνήγορος Μπαλέρμπας: Δεν έχω τίποτε άλλο κύριε Πρόεδρε

Συνήγορος Στανέλος: Εγώ μια ερώτηση θα κάνω κύριε Πρόεδρε. Επειδή υπήρξε μια ερώτηση από την κυρία Εφέτη πολύ εύστοχη. Στο πρώτο στοιχείο του κατηγορητηρίου, το οποίο είχα επισημάνει και εγώ, εκεί που μιλά ο κύριος Πλεύρης για τους εθνοπροδότες και για τους Εβραίους. Όπου τους αξίζει κρεμάλα -λέει - στους προδότες. Και ερωτηθήκατε: Καλά. Κρεμάλα σ’ αυτούς. Κι αυτούς που τους βάζουν; Ερώτημα: Επειδή είστε στρατηγός εν αποστρατεία. Σας ερωτώ. Εις τον πόλεμο, γενικώς εις την μάχη ποιοι έχουν πιο σκληρή αντιμετώπιση; Οι δικοί μας που μας προδίδουνε ή οι αιχμάλωτοι εχθροί ;
Πρόεδρος: Αυτό είναι αυτονόητο.
Εφέτης: Αυτό έγινε κατανοητό.
Συνήγ. Στανέλος: Αυτό ήθελα να πω! Αυτό ήθελα να διευκρινήσω. Ξέρετε ο ΕΛΑΣ άφηνε τους Γερμανούς, και σκότωνε τους δοσιλόγους. Έτσι. Για να δικαιολογήσω τη διαφοροποίηση.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε όπως είπε και ο κύριος συνάδελφος είναι ερώτησις ευστοχοτάτη. Διότι από δω κρίνονται τα πάντα. Αν δηλαδή εγώ μιλάω για τους Εβραίους γενικώς ή αν μιλάω για ορισμένους. Λοιπόν. Λέω το εξής στη δεύτερη παράγραφο: «Από προσωπική εμπειρία και με τη λογική κατέληξα στη διαπίστωση ότι υπάρχει πλήθος Εβραίων – ιδίως της διασποράς– που δεν μετέχουν ενεργώς στα συνωμοτικά σχέδια των σιωνιστών. Πολλοί τους όπως πιστεύω δεν έχουν διαβάσει το Ταλμούδ. Λοιπόν. Οπωσδήποτε υπάρχουν Εβραίοι που δεν έχουν ευθύνη για τα σχέδια του εβραιοσιωνισμού. Είμαι σαφής διότι το κατηγορητήριο ανακριβώς λέει: αδιακρίτως». Και συνεχίζω: «Με αυτούς τι πρέπει να γίνει; Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι. Οι εβραιοσιωνιστές τους πολεμούν μέχρι δολοφονίας». Και προσθέτω: « αναφερόμενοι εις σιωνιστικάς συνομωσίας (…..) Δεν θα είναι όμως πλήρες το θέμα αν δεν απαντήσω στο ερώτημα: ευθύνονται δι όλα εκείνα όλοι οι Εβραίοι ή κάποιο μέρος αυτών» ; Σελίς 627. Γνωρίζω προσωπικώς πολλούς Εβραίους και τα λοιπά και τα λοιπά. Στο ερώτημα επίσης: Υπάρχουν Εβραίοι που δεν εμίσησαν την Ελλάδα; Απαντώ ναι!! και καταλήγω …..
Πρόεδρος: Από το μάρτυρα τι θέλετε; Πρέπει να προχωρήσουμε
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε να σας δείξω αυτό. Κοιτάχτε να το δείτε. Εβραίοι ραββίνοι εναντίον του σιωνισμού. Το βλέπετε. Είναι αντίθετοι… Δηλαδή το κατηγορητήριο πάσχει σε τούτο. Μια ερώτηση στο μάρτυρα. Μόνο μια ερώτηση. Γνωριζόμεθα πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι είμαι ιστορικός. Άλλο αν μου έχουν αφαιρεθεί τα πτυχία από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία (γέλια στην αίθουσα) Διαβάζω στην εφημερίδα «Τα Νέα» 29-1-2004 ότι οι Εβραίοι που εθανατώθησαν στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Άουσβιτς ήσαν 70.000. Το λέει η εφημερίς «Νέα». Την ίδια ημέρα 29-1-2004 για το ίδιο θέμα μας πληροφορεί η εφημερίς «Χώρα» ότι οι Εβραίοι που εθανατώθησαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς ήσαν 60.000.
Πρόεδρος: Το μάρτυρα ρωτήστε…
Πλεύρης: Την ίδια ημέρα η μία εφημερίδα λέει 70.000 και την ίδια μέρα η άλλη εφημερίδα λέει 60.000.
Πρόεδρος: Και τι θέλετε τώρα;
Πλεύρης: Όχι κύριε Πρόεδρε. Τη μια ημέρα η μία λέει 70.000 και η άλλη λέει 60.000 και το «Βήμα» στις 23-1-2005 δημοσιεύεται ο αριθμός των Εβραίων θυμάτων σε 50.000. Έχουμε λοιπόν. Εβδομήντα, εξήντα, πενήντα. Ερώτηση στο μάρτυρα: Εγώ ως ιστορικός δεν πρέπει να το εξετάσω αυτό; Αυτό είναι η ερώτησις.
Πρόεδρος: Δε χρειάζεται να απαντήσει ο μάρτυρας.
Πλεύρης: Θεωρείτε ότι δεν πρέπει να το εξετάσουμε…
Πρόεδρος: Αν είναι αυτό το αντικείμενο της έρευνάς σας βεβαίως να το εξετάσετε.
Πλεύρης: Α, μπράβο. Αυτό λέω κι εγώ.
Πρόεδρος: Δεν έχουμε άλλους μάρτυρες….

Από τους συνήγορους του «Ελ. Κόσμου»: Κύριε Πρόεδρε έχουμε εμείς.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε έχουμε. Την καθηγήτρια Πανεπιστημίου κυρία Τζάνη.
(Πλησιάζει η καθηγήτρια Τζάνη και ορκίζεται ως εξής): Στο Σύνταγμα και τη σημαία της χώρας μου.
Πρόεδρος: Διεύθυνση;
Τζάνη: ( ….λέει τη διεύθυνσή της)
Πρόεδρος: Διαβάσατε το βιβλίο;
Τζάνη: Βεβαίως το έχω διαβάσει.
Πρόεδρος: Ποια γνώμη αποκομίζει αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο;
Τζάνη: Έχω να πω μερικά πράγματα….

Πρόεδρος: Όχι, όχι πες τε μας αυτό. Ασφαλώς και θα έχετε να πείτε. Τι αποκομίσατε από αυτό το βιβλίο; Ποιο είναι το συμπέρασμα;
Τζάνη: Το πρώτο πράγμα που ένας μέσος αναγνώστης κάνει με αυτό το βιβλίο είναι ότι μερικές φορές – ιδίως από την αρχή – θυμώνει πάρα πολύ αν δεν έχει διαβάσει ποιητές Έλληνες, και αναρωτιέται τι ξέραν αυτοί οι πρόγονοι και γράφαν τέτοια πράγματα;
Πρόεδρος:Ποιοιπρόγονοι;;Τζάνη: Των Ελλήνων! Και γράφαν «Οδηγίες προς νέον ηγεμόνα» ….
Πρόεδρος: Ο μέσος αναγνώστης αυτή τη σκέψη θα κάνει;
Τζάνη: Μα…εγώ που ξέρω από ιστορία δεν θα την κάνω την ερώτηση αυτή αλλά μου είπατε ο μέσος αναγνώστης….
Πρόεδρος: Τι θα αποκομίσει από αυτό το βιβλίο;
Τζάνη: Αν με αφήσετε θα σας πω. Διαβάζοντας λοιπόν «Οδηγίες προς νέον ηγεμόνα» που του λέει να έχεις την καρδιά όταν απευθύνεσαι σ’ αυτόν το λαό στα χείλη κι ο πόνος του …..και καταλήγει: «Και τους προμάχους γύρω σου να έχεις της πατρίδος, όχι Εβραίους βρωμερούς στο γένος και το είδος».Εγώ παραδείγματος χάριν που έχω την τιμή να έχω φίλους Εβραίους, και λέω έχω την τιμή διότι είναι εξαίρετοι άνθρωποι, και συνάδελφοί μου σε άλλα Πανεπιστήμια, και τα συζητάω τα ζητήματα αυτά, γι αυτό θα τον χαρακτηρίσω Ε-ΠΑ-ΡΑ-ΤΟ ΣΙ-Ω-ΝΙ-ΣΜΟ, που τον έχω χαρακτηρίσει την διανοητική σύφιλη στους κόλπους του πλανήτη, που υποφέρει ολόκληρη η ανθρωπότητα εξ αιτίας του σιωνισμού, και τα πρώτα θύματα του σιωνισμού είναι και παραμένουν εβραικά φύλα, εγώ λοιπόν δεν θα αναρωτηθώ. Ο μέσος πολίτης όμως θα πει: «Μα γιατί;» – αν έχει διαβάσει και τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη – πάλι θα θέσει το ίδιο ερώτημα. Αν πάει πάλι λίγο πιο πίσω και είναι και μαρξιστής και έχει διαβάσει το βιβλίο του Μάρξ «Το Εβραικό ζήτημα» που καταλήγει «κι αν νομίζουν ότι απειλούνται από την κοινωνία των ανθρώπων πρέπει να καταλάβουν ότι η κοινωνία των ανθρώπων απειλείται θανάσιμα απ’ αυτούς». Και ο Μάρξ το 1844 θα τον αποκλείσουν από οποιαδήποτε δουλειά, θα μεταφερθεί στο Παρίσι, θα χάσει παιδιά και εκεί θα υποστεί μια άλωση και δεν θα ξαναδημοσιεύσει τίποτα μόνος του, παρά μόνο με τον πάτρονά του, τον μεγαλοεβραίο βιομήχανο στην Αγγλία τον Ένγκελς, το βιβλίο το «Κεφάλαιο» εκείνος το έχει διατυπώσει…θέλω λοιπόν να πω ότι ο μέσος πολίτης θα αναρωτηθεί. Μετά θα διαβάσει. Θα πει : «μα είναι δυνατόν αυτοί οι φανατικοί Εβραίοι να νομίζουν ότι φεύγουν οι (….) με αίμα, όπως γελάει και με υπερβολές και του δικού μας θρησκεύματος. Μετά θα πάει και θα θυμηθεί. Και θα θυμηθεί ίσως πράγματα που τα έζησε. Αν είναι νέος θα ρωτήσει το δάσκαλό του, τον καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο. Κι εγώ βέβαια κύριε Πρόεδρε θα του πω να πάει να ψάξει να μου υποδείξει ΠΟΙΟΣ μεγαλομπουρζουάς Εβραίος εθίγη από το καθεστώς του Χίτλερ! Ποιοι στήριξαν την πολεμική βιομηχανία του Χίτλερ….θα του δώσω πηγές – εβραικές πηγές – να πάει να δει εάν για πρώτη φορά οι Εβραίοι, και όταν μιλώ εγώ για Εβραίους μιλώ για σιωνιστές, και οι Εβραίοι είναι υποχρεωμένοι και θέλω να μου πουν προκαταβολικά ένα πράγμα: ή αποκηρύσσουν το Ταλμούδ και την ΒΙ-ΒΛΟ ΤΟΥΣ ως μη σύννομη με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τα επεξεργάστηκε η ελληνική φιλοσοφία, η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός, οπότε όπως κάνουνε οι φίλοι μου οι Εβραίοι και συνάδελφοί μου, θεωρώ τιμή μου που είναι φίλοι μου, ή θα τους ταυτίσω με το σιωνισμό και εκεί θα έχω πρόβλημα. Λέω λοιπόν ότι. Θα πάνε λοιπόν και θα πούνε ότι: Η Τράπεζα Διεθνών Διευθετήσεων, που μετεξέλιξή της είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που χρωστάει όλη η ανθρωπότητα. Γιατί όπως γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε, η Αμερική είναι κι αυτή έξι φορές χρεωμένη. Και αναρωτιέται ο φοιτητής μου: «Καλά κυρία Τζάνη που τα χρωστάμε; Αφού όλοι χρωστάμε. Τα χρωστάμε στο ΔΝΤ. Αυτό λοιπόν είναι μετεξέλιξη της Τράπεζας Διεθνών Διευθετήσεων…..
Πρόεδρος: Ναι αλλά μην ξεφύγουμε πολύ τώρα…
Τζάνη: … Το συγκρότημα Ρότσιλντ…μισό λεπτό κύριε Πρόεδρε, να καταλάβουμε ότι…ξέρετε τι θέλω να σας αποδείξω κύριε Πρόεδρε;; Ότι εγώ συμφωνώ, παρόλο που είμαι αταλάντευτα πατριωτική δημοκρατική συνείδηση, και δεν έχω καμία σχέση, μα καμία σχέση με κανένα ολοκληρωτισμό, πολλώ δε μάλλον με τον ναζισμό τον οποίο θεωρώ επίσης όνειδος της ανθρωπότητας, όπως θεωρώ όνειδος και το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο (….) για μένα αυτός που πλήττει τον άνθρωπο είναι όνειδος! Είτε είναι μεγάλος, είτε είναι μέσος είτε είναι μικρός. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι έχει σημασία να ξέρουμε ότι πράγματι ήταν αυτός ο άνθρωπος διότι ο ναζισμός αποδεικνύεται καθημερινά από τις πηγές πλέον, τις εβραικές πηγές, ότι ήταν δημιούργημα του διεθνούς σιωνισμού, Δημιούργημα! Ένα άλλο ζήτημα που θέλω τώρα να πω είναι ότι ο πρώην έγκλειστος στο Νταχάου, καγκελάριος της Αυστρίας, το 1981…
Πρόεδρος ( τη διακόπτει): Κάποτε πρέπει να γυρίσουμε στο αντικείμενό μας.
Τζάνη : Μισό λεπτό! Μισό λεπτό πρέπει να σας πω κάτι. Θέλω να σας πω. Αυτό το άρθρο μου εδώ δημοσιεύεται σε δέκα μέρες θα είναι στο περιοδικό. Λέω: Ως παιδαγωγός εκτιμώ ότι η παρέμβαση αυτή είναι εγκληματική. Και ενδεχομένως να έχουμε και άλλα τέτοια ολισθήματα στο μέλλον. Έτσι; Εκτιμώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε καθοιονδήποτε τρόπο, έγκαιρα!
Πρόεδρος: Σε τι αναφέρεστε;
Τζάνη: Αναφέρεται σε μια παιδαγωγική πράξη. Πα να πει λοιπόν ότι εγώ ξεσηκώνω τον κόσμο; Εννοώ να αντιδράσουμε έγκαιρα καθοιονδήποτε τρόπο. Με ποιόν; Με τον τρόπο που μας δίνει ο νόμος. Και ξέρετε κύριε Πρόεδρε; Οι φοιτητές μου υπέγραψαν ένα κείμενο το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ.λπ γι αυτά τα γεγονότα που έγιναν στο σχολείο του Παγκρατίου και ότι έχει γίνει στο Μνημείο του Αγνώστου. Και οι φοιτητές μου είναι εδώ και αν θέλετε να σας το φέρουν να το δείτε. Και τους είπα να στηριχτείτε στο αυτοτελές στο άρθρο του Συντάγματος. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπος θέλει να αντιδράσει πα να πει ότι λέει «στα όπλα». (….)
Πρόεδρος: Για ελάτε στο δια ταύτα. Τι θα αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντά το; Ξεφεύγουμε. Ξεφεύγουμε..
Τζάνη: Θα σκεφτεί.
Πρόεδρος: Ότι;
Τζάνη: θα σκεφτεί και θα ανατρέξει μέσα σε ιστορικά γεγονότα και θα ρωτήσει, μερικές φορές θα αγανακτήσει κι άλλες φορές θα ξεκαρδιστεί στα γέλια.
Πρόεδρος: Σε ποιο σημείο θα ξεκαρδιστεί στα γέλια;
Τζάνη: Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια με τα θρησκευτικά καμώματα των φανατικών Εβραίων …
Πρόεδρος: Δεν είναι σοβαρά πράγματα λέτε…
Τζάνη: Ορίστε; Μα βεβαίως δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και γελάς κιόλας. Θα γελάσει όταν πλαστογραφούνται γεγονότα για να ευφρανθεί η σιωνιστική πολιτική στο διεθνή χώρο και να επιβάλει πράγματα στους λαούς..
Πρόεδρος: Τι θα αποκομίσει;
Τζάνη: Κοιτάξτε. Εγώ δεν μπορώ παρά να πω ότι ο καθημερινός Εβραίος εάν αποκηρύσσει το Ταλμούδ και συγκεκριμένα – για μένα όλο έπρεπε να το αποκηρύξουν – αλλά μερικά κεφάλαια της Βίβλου είναι απαράδεκτα, αν δεν το κάνει αυτό, για μένα, οφείλει ο κάθε άνθρωπος ο νοήμων να λέει: Κρίμα αυτοί οι άνθρωποι είναι αλωμένοι από μια αντίληψη η οποία….
Πρόεδρος: Ασπάζονται δηλαδή εκείνες τις αντιλήψεις και τα κελεύσματα εκείνα….
Τζάνη: Στο βαθμό που δεν τα αποκηρύσσουν, τα ασπάζονται. Εγώ, σας είπα έχω εξαίρετους συναδέλφους …
Πρόεδρος: Δεν τα συζητάμε αυτά.
Τζάνη: Και να σας πω και κάτι; Μην ξεχνάτε ένα πράγμα: Εβραίοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατήγγειλαν τα αίτια. Γιατί οι Εβραίοι, οι σιωνιστές δεν υπέφεραν στη χιτλερική Γερμανία. Όπου βρέθηκαν στη διασπορά – μα ΟΠΟΥ βρέθηκαν – δημιουργούσαν προβλήματα και είχαν τη μήνη και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, διότι δεν εδιώκοντο μόνο από (…) αν θέλετε να τα πούμε τώρα τακα τακα τάκα από την ιστορία…΄
Πρόεδρος: Όχι, όχι όχι…..Τι τους χαρακτηρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς της ανθρωπότητας; Τι έχουν δηλαδή που τους ξεχωρίζει και τους κάνει έτσι σαν μαύρο πρόβατο δηλαδή;
Τζάνη: Ο Σπινόζα, τον οποίο ξέρετε τι τον έκανε η Συναγωγή όταν τα δημοσίευσε αυτά, Εβραίος ων, επίσης ένας ιστορικός ο (..) το 1894 εβραίος ιστορικός….
Πρόεδρος: Όχι. Εσείς τι λέτε.
Τζάνη: .. ο οποίος με την υπόθεση Ντρέιφους που ήταν τότε έκατσε και σκέφτηκε, δεν λειτούργησε όπως λειτουργούν οι σιωνιστές. Έκατσε και σκέφτηκε και είπε: Μα γιατί βρε παιδί μου –γιατί δεν υπήρχε Χίτλερ τότε- και έγραψε ένα υπέροχο βιβλίο, εγώ το διάβασα στα γαλλικά, για τα αίτια του αντισημιτισμού, μάλλον λέει « ο αντισημιτισμός, τα αίτιά του» . Είναι πολύ τεκμηριωμένο. Εκτιμώ ότι επικεντρώνεται σε τρία πράγματα. Αν…αν έχω τη δυνατότητα μπορώ να σας τα πω. Μπορώ κύριε Πρόεδρε;
Τζάνη: Το πρώτο λοιπόν είναι κάτι το οποίο το τεκμηριώνει ότι οι Εβραίοι…
Πρόεδρος: Αυτά αναφέρονται στο βιβλίο;
Τζάνη: Μα με ρωτήσατε τι αποκομίζει από ….
Πρόεδρος: Από το βιβλίο αυτό.
Τζάνη: Ά, από το βιβλίο αυτό; Από το βιβλίο αυτό αποκομίζει ότι οι Εβραίοι όπου βρίσκονται προσπαθούν να υπονομεύσουν…..
Πρόεδρος: Έτσι οι Εβραίοι γενικώς; Έτσι αδιακρίτως;;;
Τζάνη: Μα το λέει με παραδείγματα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μια ιδεολογία! Από πότε σ΄αυτή τη χώρα, από πότε κύριε Πρόεδρε η ιδεολογία είναι παράνομη; ;;;
Πρόεδρος: Τίνος ιδεολογία; Σε τίνος την ιδεολογία αναφέρεστε;
Τζάνη: Οποιαδήποτε ιδεολογία.
Πρόεδρος: Μάλιστα.
Τζάνη: Εγώ είμαι αντίθετη σ’ αυτή την ιδεολογία. Όμως επειδή είμαι Ελληνίδα και ακολουθώ το συναμφότερον είμαι υποχρεωμένη να ακούσω και να συζητήσω….Είναι απαράδεκτη και καταχρηστική αυτή η δίκη κύριε Πρόεδρε! Διότι. Σας παρακαλώ πάρα πολύ!! Θέλω να μου επιτρέψετε να σας πω κάτι.
Πρόεδρος: Μη μας πείτε όμως τη γνώμη σας για τη δίκη, η δίκη εξελίσσεται και δεν …
Τζάνη: Μα θέλω να πω ότι εδώ δικάζεται ένας άνθρωπος γιατί παίρνει – κύριε Πρόεδρε προσέξτε – πρωτογενείς πηγές! Είναι πολύ σημαντικό να πάρω πρωτογενείς πηγές. Εμένα κάποτε που με εισήγαγον σε δίκη, η εκκλησία η δικιά μας, για κάτι που είπα, έφερα πρωτογενείς πηγές και τη νομοθεσία την Ιουστιανιάνειο και είπα αυτό τι λέει εδώ; Μάλιστα. Και αθωώθηκα! Θέλω λοιπόν να σας πω ότι ένας άνθρωπος που παίρνει πρωτογενείς πηγές και αυτές είναι νόμοι, έγγραφα, διατάξεις, η αυθεντική κουβέντα που λέει κάποιος, αυτό δεν το διώκουμε κύριε Πρόεδρε. Αν θέλουμε, γράφουμε ένα άλλο βιβλίο παίρνουμε τα ίδια δεδομένα και ανάλογα με τη δική μας ερμηνεία λέμε αυτός κάνει λάθος, εμείς δίνουμε αυτή την ερμηνεία. Αλοίμονο! Αυτό μας πάει όχι σε Μεσαίωνα…Και προσέξτε κύριε Πρόεδρε θέλω να σας πω κάτι. Επειδή αυτή η χώρα ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ, να είναι καλά και οι δύο πεθαμένοι – μάλλον τρεις- πρωθυπουργοί της…
Πρόεδρος: Λοιπόν ας επανέλθουμε..
Τζάνη: Μισό λεπτό μου επιτρέπετε; Με μια νομολογία εδώ μπαίνει από το παράθυρο αυτό, όταν εγκαταλείπεται από άλλες χώρες που υποχρεώθηκαν γιατί γι αυτό δημιουργήθηκε, ο βασικός τρόπος ήταν να ξεμπερδεύουμε μια και καλή σε ότι θα κάνανε.. Έτσι; Και στην Παλαιστίνη και τα γνωρίζουμε και σε μας και παντού. Γιατί; Δεν ξέρει ο Έλλην πολίτης τι έχει υποστεί; Εγώ δηλαδή δεν θα είμαι το επόμενο θύμα εδώ πέρα να κάθομαι, που έχω σε σύγγραμμά μου, ότι δεν υπάρχει ένα λιθαράκι ή ογκόλιθος που νάχει ριχτεί σε τούτο τον τόπο που να μη φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα της Σιών; Εγώ θα είμαι η υπόδική σας εάν δημιουργήσετε νομολογία τέτοια!!
Πρόεδρος: Μάλιστα. Αυτή είναι η θέση σας για το βιβλίο γενικά.
Τζάνη: Όσον αφορά για το Ταλμούδ κύριε Πρόεδρε, μου λέχθηκε γιατί ήμουν έξω…
Πρόεδρος: Εσείς είπατε ότι είναι και καταγέλαστο διαβάζοντάς το…
Τζάνη: Μα τι να κάνω κύριε Πρόεδρε όταν λέει ότι οι μόνοι άνθρωποι είναι οι Εβραίοι και οι υπόλοιποι είναι κτήνη…
Πρόεδρος: Δεν βρίσκουμε ανάλογες συμπεριφορές σε άλλους λαούς ή άλλες…
Τζάνη: Ναι αλλά δεν δικάζεται κανένας γι αυτό.
Πρόεδρος: Το ότι λένε ότι είμαστε περιούσιος λαός δεν το έχετε ξανακούσει από άλλο λαό με άλλες συνθήκες σε άλλη εποχή;
Τζάνη: Πιθανόν να το άκουσα σε ένα παρεφθαρμένο (…) « η Γερμανία υπεράνω όλων» (διαβάζει ένα απόσπασμα από Βίβλο) αυτό κύριε Πρόεδρε δεν το άκουσα πουθενά! Μα πουθενά! ….Ωστόσο ένα βιβλίο σαν αυτό προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. Βεβαίως! Γιατί; Γιατί δίνει στο μέσο Έλληνα πολίτη που έχει υποστεί μια πλύση εγκεφάλου, ανίερη, που εγώ πιστέψτε με είχα ακριβώς την ίδια γνώμη που έχει ο μέσος πολίτης, μέχρι τις 17 Απριλίου – αν δε με απατά η μνήμη μου- του 1981, όταν ήμουν έξω και έκανα την υποστήριξη της διδακτορικής μου διατριβής στο Παρίσι, είδα στις ειδήσεις ότι έγινε μια ανακοίνωση του πρώην καγκελαρίου της Αυστρίας ο οποίος ήτανε στο Νταχάου και αυτός είπε ότι 600.000 ήταν (…) δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς σας λέω το είδα στις ειδήσεις. Μετά από δύο μέρες έγινε απόπειρα δολοφονίας του. Και είπε στο τάδε δωμάτιο της Νυρεμβέργης έβαλαν ένα μηδενικό! Και επειδή γνώριζαν ότι όταν θα αποχαρακτηριστούν τα έγγραφα βάλανε αυτό το νόμο για να μην μπορούμε να μιλήσουμε και να μην ερευνούμε!! Και δίκασαν τον Γκαρωντύ ο οποίος είναι δικός τους άνθρωπος. Αλλά είναι σαν τους Εβραίους που εγώ ξέρω και τους σέβομαι!
Πρόεδρος: Ο νόμος για τον οποίο μιλάμε δεν αφορά τους Εβραίους. Αφορά αδιακρίτως…
Τζάνη: Τι λέτε; Τι λέτε κύριε Πρόεδρε. Αφορά το Ολοκαύτωμα κύριε Πρόεδρε!
Πρόεδρος: Για το δικό μας νόμο μιλάμε τώρα.
Τζάνη: Εγώ σας είπα. Δεν υπάρχει ο νόμος αυτός. Αλλά αν εσείς καταδικάσετε δημιουργείτε νομολογία κύριε Πρόεδρε.
Πρόεδρος: Θέλετε κάτι να ρωτήσετε κυρία εισαγγελεύς;

Εισαγγ: Να ολοκληρώσετε εκείνο που είπατε ότι…συνεργάστηκαν οι πλούσιοι σιωνιστές με το ναζισμό.
Τζάνη: Ναι. Προκαλώ.
Εισαγγ: Για ποιο σκοπό;
Τζάνη: Μα..ποιός έφτιαξε την πολεμική βιομηχανία; Ναι. Για ποιο σκοπό. Δύο είναι οι σκοποί. Αυτό δεν είναι η άποψή μου. Καταθέτω επιστημονική άποψη εδώ. Έτσι; (….) Πρώτον. Επειδή υπήρχε ένας αντισημιτισμός – για μένα κακώς – σημίτες είναι και οι Παλαιστίνιοι και οι Λιβανέζοι… Αντι-σι-ω-νι-σμός είναι!! Λοιπόν. Για μένα λοιπόν τους συμφέρει να το λένε αντισημιτισμό. Έπρεπε να τον λένε αντισιωνισμό. Και ξαναλέω: τα θύματά του είναι και φύλα εβραικά. Το πρώτο λοιπόν είναι ότι έπρεπε να κάνουν ένα ….ψυχολογικό πλαισίωμα των πολιτών για να μην μπορούν, να προβάλουν τέτοια ενοχή για να μη στρέφονται εναντίον, να κάνουν απόσβεση αυτών των πράξεων, γιατί κακά τα ψέματα, οι Εβραίοι έχουνε θαυμάσιους ανθρώπους σήμερα οι οποίοι τα σκέφτονται, και λένε μα τι κατάσταση είναι αυτή; Και είναι υπέροχοι! Αυτό το πράγμα λοιπόν…γιατί οι λαοί έχουν αναπαραστάσεις. Και οι αναπαραστάσεις δημιουργούνται από τα πεπραγμένα. Έτσι; Και ότι έχουν υποστεί. Ο δεύτερος λόγος ήταν: να πείσουν τους μικρούς αδελφούς όπως τους αποκαλούν αυτοί, που είναι ας πούμε όχι οι εύρωστοι οικονομικά Εβραίοι, να πάνε να στελεχώσουν το κράτος του Ισραήλ το οποίο κράτος του Ισραήλ (…) θα δει ότι πρώτα ζητήθηκε η Κύπρος από τη Βικτωρία, γίνανε διάααααφορες διαβουλεύσεις και τελικά από το 13 μέχρι το 19 αγοραζόταν η γη της Παλαιστίνης από τους Άραβες και με το πρώτο πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1920 δωρήθηκε στο μελλοντικό κράτος του Ισραήλ…Έπρεπε λοιπόν αυτοί να φοβηθούν, να νιώσουν κατατρεγμένοι και να πάνε να κατοικήσουν στο Ισραήλ.
Εισαγγ: Και να κατοικήσουν στο κράτος του Ισραήλ.
Τζάνη: Μιλάμε για το σιωνισμό!! Και ότι γράφεται εκεί μέσα για το σιωνισμό είναι λίγο. Αν δηλαδή ερχόντουσαν αυτοί στο αμφιθέατρο να ακούσουν τι λέω εγώ για το σιωνισμό, δεν ξέρω που θα με είχαν βάλει.
Εισαγγ: Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ο σιωνισμός σχεδίαζε αυτή την…την…
Τζάνη: Γιατί πρώτη φορά σχεδίαζε;
Εισαγγ: …αυτή την βίαιη απομάκρυνση από την Ευρώπη για να κατοικήσουν στο Ισραήλ
Τζάνη: Όχι βίαιη απομάκρυνση. Δίωξη. Γιατί ξέρετε κάτι;
Πρόεδρος: Λοιπόν κυρία εισαγγελέα….
Τζάνη: (…) όταν λέω για το παιδομάζωμα στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο που λέω: η κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Παπάγου ζήτησε και έστειλε αντιπροσώπους για να πάρει τους Εβραίους (…) Αλλά όταν μιλάμε για το σιωνισμό αυτό το βιβλίο είναι πάρα πολύ, πάρα πολύ πενιχρό!
Εισαγγ: Να μου πείτε τώρα εδώ για ένα κομμάτι που λέει το κατηγορητήριο και που λέει ο κύριος Πλεύρης ….
Τζάνη: Ακούστε κάτι που λέω εγώ εδώ. Μισανθρωπιά το όνομά σου είναι ΣΙΩΝ! Τέρμα!
Εισαγγ: ..όπου λέει ότι «προειδοποιούμε τους Εβραίους που κυκλοφορούν με ελληνικά ονόματα σελίδα 1228, για να κρύβουν την πραγματική καταγωγή τους. Όλοι οι παραπάνω προειδοποιούνται δια πρώτην και τελευταίαν φοράν με μίαν φράσιν: Εξηντλήθη η υπομονή μας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως πρέπει. Κι όταν κάνεις ότι πρέπει ας γίνει οτιδήποτε, καθώς έλεγε ο Ιωάννης Μεταξάς»
Τζάνη: Ο Μεταξάς είναι μια προσωπικότητα…
Εισαγγ: Μα δε λέω για το Μεταξά…
Τζάνη: Α! το «ότι πρέπει». Και ποιος μου λέει ότι αυτό είναι παράνομο; «ότι πρέπει» λέω κι εγώ στους φοιτητές μου. Όταν βλέπω να εξαντλείται η υπομονή μου… Εγώ κυρία Εισαγγελεύ έχω πει κάτι. Σε Διεθνές Συνέδριο στην Κύπρο. Ακούστε με. Ακούστε με. Λέω στους συνέδρους ότι αν η χώρα αυτή ήξερε τι κατεργάζεται αυτή τη στιγμή, όταν έγινε η μεταρρύθμιση του ’82 και κάναμε πράξεις πάνω στα βιβλία και στον τρόπο της μάθησης είπα. Τα κατήγγειλα – είναι γραμμένο ότι τα κατήγγειλα – και είπα: όταν θα δούμε τι θα συμβεί γιατί πρόκειται για διανοητική γενοκτονία των παιδιών μας, πρέπει – μάλιστα είπα γελώντας – πόσους κρεμάσαμε στο Γουδί; Θα πρέπει να κρεμάσουμε αν έχουμε φιλότιμο τέσσερις τουλάχιστον παιδαγωγούς στο Σύνταγμα! Αυτό τι σημαίνει; Ότι έπρεπε να δικαστώ γιατί; Γιατί η κατάθεση σε ένα συνέδριο διεθνές, είναι γραμμένο. Πρέπει λοιπόν να μου πουν ότι εγώ ξεσηκώνω τον κόσμο …Το «έπρεπε να γίνει» τι ήταν; Αλλεπάλληλα έγγραφα, αναλύσεις, τεκμηριώσεις ….
Εισαγγ: Δεν έχω άλλη ερώτηση.

Πλεύρης: Μία ερώτηση. Στο βιβλίο μου μέσα υπάρχει κεφάλαιο των συμβάσεων που υπέγραψαν οι σιωνισταί με τους ναζί. Διότι είχανε συμφέρον. Οι ναζί να διώξουν τους Εβραίους και οι σιωνισταί να κάνουν το Ισραήλ. Και η ερώτησίς μου είναι η εξής…
Τζάνη: Έχω και το Ταλμούδ. Άκουσα ότι δεν κυκλοφορεί. Εγώ το έχω στα αγγλικά σε δισκέτα στο γραφείο μου. Μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο, δίπλα είναι το γραφείο μου να μου το φέρουν.
Πλεύρης: Εγώ λέω μέσα ότι «εξηντλήθη η υπομονή μας και να γίνει ότι πρέπει». Αυτό το «ότι πρέπει» δεν είναι…
Τζάνη: Γιατί δηλαδή αναγκαστικά αυτό είναι «να πάρουμε τα όπλα»;;; Ότι πρέπει. Και μέσα στα πλαίσια της….Το δέον από τη φύση του είναι το σύννομο!
Πρόεδρος: Δεν έχουμε άλλους μάρτυρες.

(Παρεμβαίνει ο συνήγορος του «Ελ. Κόσμου» και ζητά να εξετασθούν και οι δικοί τους μάρτυρες. Λεονταρίτης κ.λπ)

Τζάνη: Κύριε Πρόεδρε! Μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Ακούστηκε σ’ αυτό το δικαστήριο «μειοψηφία μακεδονική».
Πρόεδρος: Τελειώσατε κυρία μάρτυς.
Τζάνη: Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα….
Πρόεδρος: Πηγαίνετε παρακαλώ. Να έρθει ο κύριος Λεονταρίτης.

(ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ)

(Ολιγόλεπτες μαρτυρίες των μαρτύρων υπεράσπισης του «Ελ. Κόσμου», Λεονταρίτης, Ναξάκης και ο νυν αρχισυντάκτης τους Παπαγεωργίου. )

(ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ)

Πρόεδρος (προς τον Κ. Πλεύρη): Η απολογία σας.
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε, κυρία Εισαγγελεύ το κατηγορητήριο με το οποίο εισάγεται το κλητήριο θέσπισμα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά (…) και το δεύτερο αφορά το βιβλίο μου. Η επιστολή μου δεν λέει κάτι εναντίον των Εβραίων. Να μην την ξαναδιαβάσω. Διαμαρτύρομαι ότι η «Ελευθεροτυπία» δεν δημοσίευσε την επιστολή μου και τους καλώ (……..) Δεν είναι επιλήψιμο. (Αναφέρεται στην επιστολή στην Ελευθεροτυπία)
Επίσης κύριε Πρόεδρε άκουσα το εξής καταπληκτικό: ότι δεν πρέπει να αναφέρουμε στα βιβλία μας τι λέει ο Κάντ, τι λέει ο Γκέτε, τι λέει ο Σέξπηρ τι λέει ο Ντοστογιέφσκι, τι λέει ο Βολταίρος. Από πού κι ως πού; Ήρθε ο μάρτυς εδώ και λέει όχι δεν πρέπει να τα αναφέρουμε. Γιατί είναι αντισημιτικά. Ε! και λοιπόν; Τι με νοιάζει εμένα αν είναι αντισημιτικό; Είναι αλήθεια ή δεν είναι αλήθεια; Το εξοργιστικόν αυτού του κατηγορητηρίου είναι ότι με παραπέμπει να δικαστώ ενώπιόν σας διότι ανέφερα τας στρατιωτικάς συνθήκας Ισραήλ – Τουρκίας που παρουσιάζω. Μέσα στο βιβλίο μου βάζω 7 στρατιωτικές – 42 είναι – βάζω 7 στρατιωτικές τις οποίες έχει υπογράψει το Ισραήλ με την Τουρκία. Και τι θίγει εδώ τους Εβραίους και διαμαρτύρονται; Σε τι τους θίγει; Έρχομαι λοιπόν εγώ εδώ στο δικαστήριο να σας απολογηθώ γιατί έγραψα για τις στρατιωτικές συνθήκες Ισραήλ – Τουρκίας; Δι όνομα του θεού! Ένα ανώτατο δικαστήριο είστε. Είναι πράγματα αυτά; Από κει και πέρα ακούμε άλλα χειρότερα. Δια τας διδασκαλίας της εβραικής θρησκείας εναντίον των ανθρώπων γενικώς και των Ελλήνων ειδικώς που σημειώνω με παραπομπάς. Ναι. αυτό γράφω στο βιβλίο μου. Αναγκάζομαι να σας τα διαβάσω αυτά διότι είναι τα στοιχεία του κατηγορητηρίου. Δεν αναφέρω τας διδασκαλίας τας εβραικάς στο βιβλίο μου; Τας αναφέρω. Και μάλιστα εμένα μου προκάλεσαν κατάπληξιν κύριε Πρόεδρε, διότι επερίμενα ειδικώς από σας κι έχω λόγο που λέω ειδικώς, όταν σας διάβασα ότι οι Εβραίοι λένε ότι οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι και ότι οι άλλοι είναι κτήνη, να λέγατε σ΄ έναν Εβραίο: Έλα δω ρε κύριε. Πιστεύετε αυτά τα πράγματα; Ότι όποια γυναίκα δεν είναι Εβραία είναι πόρνη; Ότι οι χριστιανοί είναι αγέλη κτηνών εκ του χοίρου καταγομένη; Τα πιστεύετε ναι ή όχι; Δεν τα έχουν αρνηθεί. Λέω. Δια τον εβραικόν ανισόρροπον ρατσισμόν. Παραπέμπω στο Ταλμούδ που γράφει: « οι απόγονοι ξένων είναι το ίδιο με απογόνους ζώων». Αυτό λέει το Ταλμούδ. Αυτό το πιστεύουν. Αυτό το διδάσκουν. Σας είπαν και ψέματα. «Δεν ξέρω το Ταλμούδ». Ενώ έχουν σχολάς ταλμουδιστών ο Ζουμπουλάκης και άλλοι, κάνουνε διαλέξεις, έχουνε αναγνώσεις αποσπασμάτων από το Ταλμούδ και σας είπαν «δεν το ξέρω». Παρακάτω. Για τη συνεργασία εβραιοσιωνιστών και ναζί. Αυτό ποιόν θίγει; Εγώ μιλάω ότι οι ναζί συνεργάστηκαν με τους Εβραίους. Ο Άιχμαν και οι άλλοι συνεργαστήκανε με τους Εβραίους. Παραθέτω τα στοιχεία στο βιβλίο μου. Τα αντικρούσατε; Όχι.
Που θίγονται οι Εβραίοι μ’ αυτό; Που προτρέπω σε πράξεις βίας; Συνεχίζω. Δια τα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού των Εβραίων και τας αποδείξεις του ψεύδους…Μιλιά τους γράφω. Μιλιά!
Πρόεδρος: Είστε στην εφημερίδα;
Πλεύρης: Είμαι στο πρώτο μέρος του κατηγορητηρίου. Είναι δυό σελίδες θα διαβάσω δύο. Αν είναι εκατό θα διαβάσω εκατό. Αντιμετωπίζω το κατηγορητήριο. Ότι λέει το κατηγορητήριο το κονιορτοποιώ! Συνεχίζω. Δια την συνεργασίαν Εβραίων – Τούρκων εις ΗΠΑ. Με παραπέμπει το κλητήριο θέσπισμα γιατί γράφω εγώ για τη συνεργασία Εβραίων και Τούρκων και Αμερικανών. Αυτά…που ζούμε κύριε Πρόεδρε; Που βρίσκονται αυτά; Αυτό όχι είναι άσχετο με το θέμα, είναι πανάσχετο. Παραπέμπω στα εβραικά μισελληνικά βιβλία με κατηγορούνε δια τας δηλώσεις των ραββίνων περί αυτών των οποίων λένε, δια την διείσδυσιν στην παιδεία μας, δια την προδοσίαν του 1821, που από ιστορικούς και συμβάντα υποστηρίζω. Πόσοι ξέρουν ότι το ’12- ’13 ….
Πρόεδρος (….)
Πλεύρης: Κύριε Πρόεδρε το κατηγορητήριο που έχετε μπροστά σας και είναι αυτό εδώ …αυτό λοιπόν το διαβάζω. Ο κύριος Μουζακίτης …
Πρόεδρος: Η ιδιότητά σας.
Πλεύρης: Μάλιστα. Αλλά και η ιδιότης του Εισαγγελέα Εφετών; Τόβαλε θα το ακούσει. Εγώ αντικρούω το κατηγορητήριο. Εάν βάζει 50 σημεία θα αντικρούσω 50 σημεία. Εν τούτοις όμως επειδή σέβομαι την έδρα θα διαβάσω μόνο ένα ακόμη. Λέμε για την προδοσία ’12- ’13. Πόσοι Έλληνες ξέρουν ότι οι Εβραίοι το ’12 συνεκρότησαν ένα σώμα στρατού να πολεμήσει εναντίον των Ελλήνων; Πόσοι Έλληνες ξέρουν τι έγινε το 1821; Να περιγράψω το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μου. Και θα ήτο βέβαια ορθότατο, εάν το δικαστήριό σας είχε πάρει το βιβλίο, το είχε διαβάσει και μετά συζητάγαμε. Λοιπόν. Αφού τα γράφω όλα αυτά δεν συζητούν τίποτε για τους Εβραίους. Τίποτε! Συνεπώς πρόκειται περί αστειότητος. (….)
Εγώ κύριε Πρόεδρε επειδή είμαι νομικός και απευθύνομαι σε ένα σεβαστό δικαστήριο πρέπει να σας πω ότι το κατηγορητήριο πάσχει στα εξής σημεία: δεν έχω δόλο. Γιατί δεν έχω δόλο; Διότι στον πρόλογο του βιβλίου λέω: Εγώ γράφω αυτά. Εάν έχετε αντίρρηση πείτε μου τις απαντήσεις σας και θα τις βάλω. Στον δεύτερο πρόλογο τα λέω. Εγώ σας τα εζήτησα. Δεν μου στείλατε απαντήσεις και συνεπώς συνεχίζω. Εκδίδω το βιβλίο, χωρίς απαντήσεις. Και πέραν αυτού τους στέλνω εξώδικο και τους λέω: Ελάτε στην τηλεόραση –που έχω εκπομπή – να μιλήσουμε γι αυτά τα θέματα. Δεν έρχονται. Και πέραν αυτού. Τους στέλνω εξώδικο και τους λέω: Εάν πιστεύετε ότι είστε ο εκλεκτός λαός που θα κυριαρχήσετε σε όλο τον κόσμο και αν πιστεύετε ότι όλα τα έθνη θα γίνουνε δούλα σας, παρακαλώ πείτε το. Διότι εάν δεν τα πιστεύετε αυτά τα πράγματα, το σταματώ το βιβλίο μου. Και μου λένε δεν είναι αρμοδιότης μας, να σας απαντήσουμε για τη θρησκεία μας, αλλά είναι αρμοδιότης τους να με μηνύσουν. Το πρώτο λοιπόν για την έλλειψη δόλου. Το δεύτερο γι αυτά που έγραψα έχω το δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Έχω επανειλημμένες αποφάσεις του Άρειου Πάγου, όταν εγώ στα θέματα της ιστορία και του ελληνισμού έχω γράψει μια σειρά πολλών βιβλίων πάνω στα θέματα της Αρχαίας Ελλάδος και του ελληνισμού, είχα κάθε λόγο να ασχοληθώ με τους Εβραίους, εφ όσον αυτοί επιτίθενται εναντίον της πατρίδος μας και μας συκοφαντούν, μας υβρίζουν, μας υπονομεύουν και μας κατηγορούν. Το δεύτερο μέρος του κατηγορητηρίου. Εδώ έχουνε γίνει εξωφρενικά πράγματα. Δεν θα σχολιάσω λεπτομέρειες, αλλά θα σας διαβάσω αυτό το οποίο γράφεται ότι εγώ πρέπει να κατηγορηθώ και να παραπεμφθώ διότι στο βιβλίο μου κάνω λόγο. Ακούστε για τι κάνω λόγο. Δια τας σφαγάς των παιδιών της Παλαιστίνης από τους Εβραίους. Σας κατέθεσα πλήθος φωτογραφιών από παιδάκια που έχουνε σφάξει οι Εβραίοι. Θα κατηγορηθώ εγώ γιατί σφάξανε τα παιδάκια των Παλαιστινίων οι Εβραίοι; Επαναλαμβάνει στην πρότασή του ο κύριος εισαγγελεύς που με παρέπεμψε ότι κάνω λόγο δια τας διδασκαλίας της Εβραικής θρησκείας εναντίον των ανθρώπων γενικώς. Και λοιπόν; Ποιο είναι το αδίκημα; Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παραβιάζουμε την κοινή λογική. Κάνω λόγο και πρέπει να κατηγορηθώ γι αυτό, δια τας απόψεις περί Εβραίων επιφανών προσώπων. Και αναφέρονται ο Δραγούμης, ο Μακρυγιάννης, ο Κολοκοτρώνης. Και λοιπόν; Ποιο είναι το αδίκημα; Ποιο είναι το αδίκημά μου; Δεν καταλαβαίνω πως θα με δικάσετε; Ένας δικηγόρος της δικής μου εμπειρίας από το πρώτο τέταρτο ξέρει τη διάθεση του δικαστηρίου. Εάν είναι καταδικαστική ή όχι. Ή εάν είναι αμφιλέγουσα. Και θα βγει στην πορεία. Έχω σχηματίσει και γνώμη. Αλλά πιστεύω ότι θα επικρατεί η αντίληψις πως δεν μπορεί να δικαστώ εγώ δια τας στρατιωτικάς συνθήκας Ισραήλ – Τουρκίας, ή να καταδικαστώ επειδή κατηγορώ τους Εβραίους για το ρόλο τους στη Μικρασιατική εκστρατεία. Όλα αυτά είναι στοιχεία ειλημμένα από ιστορικά βιβλία. Τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Έχω λοιπόν την έλλειψη δόλου, έχω το δεδικαιολογημένο ενδιαφέρον και το σπουδαιότερο όλων: Είμαι Έλληνας και χριστιανός. Μου έχει κάνει εντύπωση, πως οι εισαγγελείς που ησχολήθησαν με την υπόθεση και διαβάσαν τα αποσπάσματα από το Ταλμούδ που αναφέρω δεν παρέπεμψαν τους Εβραίους να δικαστούν γι αυτό το θέμα. Περίμενα ένα μήνα, δύο μήνες, τρεις μήνες. Δεν έκαναν τίποτε! Και στο τέλος κάνω μια αναφορά στον εισαγγελέα και ήδη διεξάγεται προκαταρκτική εξέτασις από την 12η Πταισματοδίκη, διότι αυτά που γράφουν οι Εβραίοι προσβάλουν τους Έλληνας και τους Χριστιανούς. Και διεξάγεται ανάκρισις. Προκαταρκτική εξέτασις για την ακρίβεια.
Το πρώτο λοιπόν μέρος είναι μια ανοησία, που απορώ πως ευρέθη εισαγγελεύς να βάλει την υπογραφή του…
Πρόεδρος: Ας λείπουν οι αιχμηροί χαρακτηρισμοί.
Πλεύρης: Ποιοι αιχμηροί; Κύριε Πρόεδρε, έρχονται οι Εβραίοι και μας λένε ότι είμαστε ζώα και σεις λέτε ότι είναι αι-χμη-ρό, αιχμηρό….
Πρόεδρος: Δεν είναι ανάγκη…
Πλεύρης: Πες τε το και στους Εβραίους.
Πρόεδρος : Ρώτησε κανείς άλλος;
Πλεύρης: Δια της σιωπής, ναι. Όταν έρχονται οι Εβραίοι εδώ μέσα και λένε…
Πρόεδρος: Μην ερμηνεύετε και πές τε μας για το βιβλίο.
Πλεύρης: Όταν έρχονται εδώ οι Εβραίοι, ανεβαίνουν στο βήμα αυτό. Εδώ. Και τους λέμε: συμφωνείτε με το Ταλμούδ; Και σας λένε ψευδώς ότι δεν το ξέρουμε το Ταλμούδ, κι όταν τους διαβάζουμε αποσπάσματα, ποιος είπε ότι τα καταδικάζουνε;
Τα αφήνω αυτά. Και πιάνω λοιπόν το βιβλίο. Το βιβλίο βέβαια είδατε πως κακώς δια της συγκολλήσεως και της συρραφής έγινε το κλητήριο θέσπισμα, κι όταν θέλουμε να κρίνουμε ένα βιβλίο, όταν ένα βιβλίο έχει 1400 σελίδες, δεν αποκόπτουμε 15-20 αποσπάσματα και λέμε: «Να! Αυτά λέει». Διότι εν τοιαύτη περιπτώσει, είναι κλασσικό το παράδειγμα, παίρνουμε την Παλαιά Διαθήκη, την Αγία Γραφή, λέει: «Ουκ έστιν θεός». Παίρνουμε το ουκ εστιν θεός και λέμε: Δεν υπάρχει θεός. Μα δεν είναι έτσι!
Λοιπόν. Το πρώτο που αναφέρουμε είναι: «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα». Και μέσα στο βιβλίο μου σας δείχνω ότι αυτό το λέει ο Κλεμανσώ για τους Εβραίους τοκογλύφους. Το λέει ο Κλεμανσώ. Και εγώ σημειώνω την παραπομπή στον Πεϋρεφίτ από όπου το πήρα, και όχι μόνο αυτό. Προσθέτω. «Αυτά τα λέει ένας δημοκράτης». Εάν τα επικροτώ;;; Σας απαντώ: Γι αυτά που λέει ο Κλεμανσώ;;; Για τους Εβραίους τους τοκογλύφους;;; Που εκμεταλλεύτηκαν τη Γαλλία; και τους είπε ο Κλεμανσώ, μόλις τέλειωσε ο πόλεμος «φέρτε τα λεφτά που μας πήρατε πίσω, αλλιώς θα σας κρεμάσουμε»;;; Εάν τα επικροτώ;;; Χίλιες φορές τα επικροτώ! Βεβαίως!!! Ε-κεί-νοι οι τοκογλύφοι, ε-εκεί-νοι θέλανε κρέμασμα. Γιατί; Διότι εκμεταλλεύθησαν μια Γαλλία την εποχή του πολέμου. Και εκείνα που είπαν ο Ουγκώ και Βολαταίρος και οι άλλοι δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο κύριε Πρόεδρε, ότι δεν υπάρχει μια προσωπικότης, Γάλλος, Άγγλος, Γερμανός, Ιταλός, Αμερικανός, Ρώσος, ο οποίος να έχει πει ένα καλό λόγο για τον εβραιοσιωνισμό. ΜΙΑ προσωπικότης. Συνεχίζω.
Μέσα στο κλητήριο θέσπισμα – βλέπετε – ότι υπάρχουν αυτά (δείχνει), έντονα γραμμένα. Αυτά δεν υπάρχουν στο βιβλίο μου.
Πρόεδρος: Με έντονα.
Πλεύρης: Ναι!
Πρόεδρος: Δεν υπάρχουνε έντονα.
Πλεύρης: Ναι!! Δεν υπάρχουνε έντονα. Ποιος τα έβαλε;;;
Πρόεδρος: Ο κύριος εισαγγελεύς.
Πλεύρης: Δεν έβαλε ο κύριος εισαγγελεύς. ΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΕ! Από το Υπόμνημα! Το οποίο ουδέποτε μου ετέθη υπόψιν, τα φωτοτύπησε τα συγκόλλησε κι εγώ στη σταδιοδρομία μου δεν έχω δει κλητήριο θέσπισμα, που σε κάθε σελίδα να υπάρχουνε τέτοια πράματα. Σβήνω, κολάω, διαγράφω..διαγράφω…διαγράφω…Είναι κλητήριο θέσπισμα αυτό;;;;Με αρίθμηση σελίδων άρτσι βούρτσι;;; Πηγαίνετε τώρα να σας το δείξω.
Πρόεδρος: Μα το έχουμε και μπροστά μας.
Πλεύρης: Το έχετε κύριε Πρόεδρε αλλά… το δεχτήκατε και το συζητάμε. Λέμε: «Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του, ως άτομο, να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Αρχικά απαιτείται να κάνει τα ακόλουθα». Τρεις τελείες. Και δεν λέει ποια ακόλουθα. Γιατί δε λέει ποια ακόλουθα; Λοιπόν. Στη σελίδα 269, όταν το κλητήριο θέσπισμα κάνει κύριε Πρόεδρε αποκοπή, συρραφή, όσο θέλει, ακολουθεί την τακτική της μισής αλήθειας, η οποία είναι χειροτέρα από το πλέον χυδαίο ψέμα! Λέει : «Κάθε άνθρωπος κάθε Έλλην που γνωρίζει την υπονομευτικήν δράσιν του εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του, ως άτομο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων». Ναι! «Αρχικώς απαιτείται να κάνει τα ακόλουθα». Ναι! Ποια ακόλουθα; « Να διαδίδει τα αντισιωνιστικά βιβλία, ώστε να μάθει ο κόσμος τας εβραικάς επιδιώξεις. Να καταγγέλλει στο κράτος, στα ιδρύματα, στας οργανώσεις, παντού»….
Πρόεδρος: Δεν τα διαβάσαμε; Τα διαβάσαμε.
Πλεύρης: Άααα! Βεβαίως! Γιατί το κλητήριο θέσπισμα με παραπέμπει μόνο στο «να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων»; Ο εισαγγελεύς εξετάζει και τα υπέρ του κατηγορουμένου. Δεν υποστηρίζει το κατηγορητήριο έστω κι αν είναι άδικο. Γιατί εδώ υπάρχει αυτή η αποκοπή. Μπορεί το δικαστήριό σας να μου το πει;;; Δεν είναι ντροπή; Μη μου πείτε ότι λέω αυτές τις έντονες ή οξείς εκφράσεις.. Τι είναι; ….Και πως παραποιεί το κείμενό μου; Με ποιο δικαίωμα; Δια της αποκρύψεως;
Πρόεδρος: Επειδή αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες σε όλα αυτά μήπως θα ήταν καλλίτερα να μας πείτε γενικά για το βιβλίο, πως κινήθηκε, που αποβλέπει κι όλα αυτά;
Πλεύρης: Μάλιστα. Θα σας πω. Εγώ για τους Εβραίους θα συμπληρώσω το εξής: Έχω γράψει αυτό το βιβλίο «Ας μιλήσουμε για Εβραίους». Αυτό το βιβλίο εξεδόθη το 1990 και έχει πάααρα πολλάς εκδόσεις. Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου την 9η έκδοση. Αυτό το πήρανε οι Εβραίοι, μου τηλεφωνήσανε και τα λοιπά. Μέσα σ’ αυτό το βιβλίο αναφέρω διάφορα στοιχεία και αποδεικνύω το κακό το οποίο κάνει ο εβραιοσιωνισμός στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μου απήντησαν σ’ αυτό το βιβλίο. Και ούτε με εμήνυσαν. Βάζω φωγογραφίας, έχω κείμενα και τα λοιπά. Παρεκινήθην από τον αείμνηστο μητροπολίτην Παντελεήμονα Κορινθίας. Ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο τότε «Εβραίοι και Χριστιανοί». Εκδόσεις «Πνοή», Κόρινθος σελίς τάδε…Αφού αναλύει καταλήγει: «οι Εβραίοι μισούν τον ελληνισμό. Είναι οι φυσικοί εχθροί του ελληνισμού». Αυτό μου έκανε έκπληξη. Και εν συνεχεία διαβάζοντας στον ιστορικό Μύλλερ ότι οι Εβραίοι είναι οι χρόνιοι εχθροί του ελληνισμού, αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα. Κι έτσι έγραψα ένα βιβλίο το οποίο είναι αυτή τη στιγμή στο κατηγορητήριο, 1400 σελίδες όπου αναλύω ΠΛΗΡΩΣ, ότι αφορά τους Εβραίους, τη θρησκεία τους, την ιστορία τους, τας σχέσεις τους με τους Έλληνας, τον εβραιοσιωνισμό. Και αυτό το βιβλίο χαρακτηρίστηκε φιλοχιτλερικό. Από ποιούς; Από αυτούς που επιτρέπουν και κυκλοφορεί ελεύθερα ο «Αγών μου » του Χίτλερ. ..
Ψάχνουν να βρούνε μέσα αν είπα μέσα, όπως είπε και η κυρία εισαγγελεύς, ότι ο Χίτλερ είναι τραγικός φύρερ. Έ;; τραγικός φύρερ! Ή είπα μπράβο στο Χίτλερ και τα λοιπά. Εδώ έχετε τον ίδιο το Χίτλερ! Ο οποίος έχει κεφάλαια εναντίον των Εβραίων. Αυτό οι Εβραίοι γιατί δεν το πολεμούν; Κυκλοφόρησα το βιβλίο με μια κριτική ιστορικότητος της Παλαιάς Διαθήκης. Ή αναφορές στη γλώσσα και τη μορφή του Χριστού, ή στο θρήσκευμα και τις ταυτότητες, διότι κατηγγέλθη ο ρόλος των Εβραίων για το θρήσκευμα και τις ταυτότητες ο οποίος είναι άγνωστος. Τα βιβλία αυτά σας τα δείχνω για να σας αποδείξω ότι το ενδιαφέρον μου για τους Εβραίους δεν ήτο ουρανοκατέβατο. Δεν κατήλθα αλεξιπτωτιστικώς ένα πρωί και είπα: «να βρίσω τους Εβραίους». Δεν έβγαλα ένα λίβελο. Ένα φυλλάδιο που να βρίζει τους Εβραίους. Πήρα τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στον εβραιοσιωνισμό, την ιστορία τους, τη θρησκεία τους, την πολιτική τους και τα παρουσίασα. Ο δε εβραισμός θέλοντας να με πολεμήσει – αφού δεν μπόρεσε να με εξαγοράσει – δεν μπόρεσε να με πολεμήσει με ένα δημόσιο διάλογο τον οποίο επεδίωξα, δεν μπόρεσε να με πολεμήσει με ένα βιβλίο που θα αντέκρουε τα βιβλία μου, αλλά προσπάθησε να με πολεμήσει με μια δίκη. Δηλαδή θέλησε να μου κλείσει το στόμα. Σας έχω εδώ – και σας το καταθέτω – είναι από όλους τους Έλληνες επιφανείς δημοσιογράφους σήμερα. Αντιδράσεις γι αυτή τη δίκη. Τριάντης, Στάθης, Λοβέρδος, Μίχας; Μίχας! Λέει: «είμαι εναντίον του Πλεύρη και τα λοιπά. Τραγικό λάθος η μήνυση κατά του Πλεύρη!». Όλοι αποδέχονται ότι μπορεί να διαφωνούνε μ’ αυτά που λέω αλλά δεν μπορούμε να δικάζουμε ένα βιβλίο. Επισημάναμε προηγουμένως και δείξαμε πόσοι Εβραίοι είναι εναντίον των εβραιοσιωνιστών, ραββίνοι καταγγέλλουν τους εβραιοσιωνιστάς – σας το καταθέτω – κι όταν οι ραββίνοι κατηγορούν τους εβραιοσιωνιστάς, εγώ γιατί θα μείνω αδιάφορος;
Επειδή ελέχθη αυτό για το «υπάνθρωπος». Και τόχει και το κατηγορητήριο: «Και τώρα έφθασε η ώρα να δώσουμε εις τον Εβραίο τον χαρακτηρισμό που του αξίζει. Τον χαρακτηρισμό τον οποίον με τα έργα του δικαιούται. Διαβάσατε για τα εβραικά εγκλήματα. Τα παραθέτω. Αυτός που βασανίζει τι είναι; Αυτός που πυροβολεί τι είναι; Αυτός που δολοφονεί γυναίκας ή άνδρες τι είναι; Αυτός που βιάζει τι είναι; Αυτός που καυχάται ότι βασάνισε αιχμαλώτους πριν τους σκοτώσει τι είναι; Αυτός που έσφαξε 200 παιδιά στο (..) τι είναι; Αυτός που γκρεμίζει εκκλησίας τι είναι; Αυτός που ισοπεδώνει πόλεις τι είναι; Αυτός που θέλει να μας πιει το αίμα τι είναι; Αυτός που τα κάνει όλα αυτά μαζί τι είναι»;;; Είναι υπάνθρωπος! Το λέω και τώρα! Ναι!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ!! Τι είναι; Δηλαδή ένας υπάνθρωπος τι περισσότερο έχει; Τα έχει μέσα στο βιβλίο μου και το βιβλίο μου τα αποδεικνύει.
Όταν εγώ είπα ότι ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Στο βιβλίο μου έχω προσδιορίσει. Ο ναζισμός είναι υπόθεση του γερμανικού έθνους. Ο φασισμός είναι υπόθεση του ιταλικού έθνους. Ένας έλληνας πατριώτης δεν θα δεχθεί τον Γερμανό να του επιβληθεί ούτε τον Ιταλό να του επιβληθεί. Διότι ο εθνικισμός εάν δέχεται επιβολή από άλλους εθνικισμούς, αυτοαναιρείται. Συνεπώς το μπέρδεμα που κάνουνε, τη σύγχυση μεταξύ εμού και των ιδεών μου με τον ναζισμό, είναι σκόπιμο. Διότι οι Εβραίοι, όποιος δεν τους αρέσει τον χαρακτηρίζουν ναζί. Ποιο είναι που χαρακτηρίζει ναζί; Να σας τα δείξω. Θα τα διαβάσατε υποτίθεται μέσα. Τον Θεοδωράκη! Ο Θεοδωράκης – λέει- είναι χιτλερικός! Το Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος είναι χιτλερικός!
Κάποτε ο Καραμανλής – ο μεγάλος – είχε πει μες τη Βουλή: «Μη κάνετε σαν τους Εβραίους, ο οποίος Εβραίος δέρνει κάποιον και φωνάζει βοήθεια». Και αμέσως εξηγέρθη ο διεθνής εβραισμός. «Χιτλερικός λόγος του Καραμανλή!» και τα λοιπά. Και αναγκάστηκε να το ανακαλέσει. Εγώ δεν το ανακαλώ! Αυτοί όμως που με κατηγορούν δέχονται να δημοσιεύω τα άρθρα τους. Ελευθεροτυπία 22 Αυγούστου. Πρόσφατα. «Οι ιστορικοί αδίκησαν τον Χίτλερ».
Εάν εγώ πω ότι οι ιστορικοί αδίκησαν τον Χίτλερ, θα ξεσηκωθεί το σύμπαν! Εδώ το γράφουνε στην Ελευθεροτυπία και το δέχονται. Εν τω μεταξύ …
Πρόεδρος: Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος..
Πλεύρης: Τι είπατε; Επίσης θα σας πω και κάτι παράξενο. Συνελήφθη κύριε Πρόεδρε, ένας, ο οποίος ήτο Βρετανός υπήκοος με τη γυναίκα του – ξέρετε τον εισαγγελέα τον κύριο Λεκκό, μπορείτε να τον ρωτήσετε – συνελήφθη αυτός διότι με τη γυναίκα του έβαζαν φωτιά σ’ ένα δάσος. Ονομάζεται Βάρτεν Βέρσε…ότι κατοικεί στην Φραγκφούρτη και τα λοιπά. Η αστυνομία δεν τον πίστεψε έγινε η ανάκρισις και απεδείχθη ότι είναι ο εβραιοσιωνιστής, πυρπολητής των δασών της Ελλάδας, Παβέλ Ζερντινόφ. Ο οποίος έχει διαβατήριο του Ισραήλ. Αυτά βέβαια τα αποκαλύπτουμε αλλά παραμένουνε ατιμώρητα. Και τον αφήσανε και έ-φυ-γε.
Μιλάνε για το Ολοκαύτωμα. Εγώ για το Ολοκαύτωμα έγραψα 300 σελίδες. Και έχω γράψει βιβλίο από το 1964. Εδώ και 43 χρόνια. Δεν μίλησε κανείς! Ουδείς αντέκρουσε τα στοιχεία μου. Διότι εγώ πήρα τα ημερολόγια των Εβραίων, το αλμανάκ, στην Ευρώπη που κατέλαβε ο Χίτλερ ήσαν 4.200.000 Εβραίοι. Δεν μπορούσε να σκοτώσει 6.000.000. Και τελικά 3.370.000 Εβραίοι παίρνουνε συντάξεις από το γερμανικό δημόσιο. Δηλαδή εάν είχαν συλληφθεί και τα 4.200.000 τα τρία τόσα επέζησαν.
Έκαναν εγκλήματα οι Γερμανοί; Βεβαίως έκαναν. Κανείς δεν τα αμφισβητεί. Σκότωσαν Εβραίους; Βεβαίως σκότωσαν. Αλλά οι Εβραίοι κάνουν κάτι χειρότερο. Όχι που σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους; Τους άοπλους ανθρώπους. Αφήστε το αυτό. Κάνουν κάτι χειρότερο. Αυτό το Ολοκαύτωμα – του οποίου θα σεβόμουνα τη μνήμη – δεν τη σέβομαι για τον εξής λόγο: Διότι βγάλαν 6.000.000 και παίρνουν αποζημιώσεις. ΚΑΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!! ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! Η ΒΙ-Ο-ΜΗ-ΧΑ-ΝΙ-Α ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ! Τόχω εδώ. Βιβλίο του Εβραίου Φιλκενστάιν. Ο Φιλκενστάιν – ο εβραίος καθηγητής – έγραψε βιβλίο για τη βιομηχανία του Ολοκαυτώματος. Αμέσως τον απέλυσαν από όλα τα Πανεπιστήμια που ήτο καθηγητής στην Αμερική. Όμως έχει αναπτυχθεί ένας τεράστιος κύκλος αναθεωρητών, οι οποίοι με ενέργειές τους, όχι με σφαγές, όχι με τη βία, τι επέτυχαν; Ιδού τι επέτυχαν. Τέσσερα εκατομμύρια Εβραίοι – λέει η πλάκα – σκοτωθήκανε στο Άουσβιτς και εν συνεχεία η Πολωνία τα τέσσερα τα κάνει ένα! Νέα πινακίδα. Κι αφού γίναν ένα μετά μπήκε άλλη πινακίδα: 500.000. Και τώρα έρχεται ο Ερυθρός Σταυρός και λέει: 62.000! Μα έναν να σκοτώσουν είναι έγκλημα.
Εκείνο που λέω εγώ είναι. Ότι εμείς ενδιαφερόμεθα τι κάνανε οι Γερμανοί εναντίον των Εβραίων και δεν ενδιαφερόμεθα τι κάνανε οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων. Έχουμε τις δικές μας σφαγές από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα…500.000 νεκρούς και δεν μιλάει κανείς γι αυτούς. Και μιλάνε για το Ολοκαύτωμα!! Το οποίον είναι η μεγαλύτερη απάτη!! Ποιος το λέει; Όχι εγώ. Ο Εβραίος Φιλκενστάιν.
Συνεπώς όταν από το 1964 τους άφησα το βιβλίο αυτό και τα άλλα βιβλία γράφουν γι αυτά τα θέματα δεν είμαι ο υβριστής, δεν είμαι ο συκοφάντης, δεν θέλω να προσβάλω τους Εβραίους. Λέγω την αλήθεια.
Εάν με καταδικάσετε, διότι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια κύριε Πρόεδρε. Στην Ελλάδα το νόμιμον κι απ’ την ανάποδη διαβάζεται νόμιμον. Τον τελευταίο μήνα ασκήθηκε στο δικαστήριό σας μια πίεση άνευ προηγουμένου.
Πρόεδρος: Δεν το ξέρουμε εμείς, εσείς το ξέρετε….
Πλεύρης: Το ξέρω εγώ πολύ καλά! Ασκήθηκε πίεση άνευ προηγουμένου. Διότι και σε αφίσες και πλάγια και τα λοιπά, και να σας πω και τον Εβραίο που είναι εδώ μέσα και είπε «πιάσαμε και τους ανθρώπους μας που θα μας βοηθήσουν», εγώ έχω την εντύπωση- διότι κατά μίαν σύμπτωση – δεν έτυχε να έχω δικάσει μαζί σας για να σας ξέρω πως σκέφτεστε και πραγματικά είσαστε…σφίγξ! Δεν μπορούμε να καταλάβουμε προς τα πού…κλείνετε. Εκείνο όμως το οποίο μας έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι το Ταλμούδ δεν το ακουμπήσατε καθόλου! Σαν να ήταν αναμμένο κάρβουνο. Ενώ έπρεπε να είχατε εστιάσει την προσοχή σας εκεί. Και να λέγατε στους μάρτυρες Εβραίους: κύριοι τα πιστεύετε αυτά ή όχι; Διότι εγώ σας δήλωσα. Εάν τα πιστεύουν θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Εάν δεν τα πιστεύουνε – το γράφω μέσα – θα πάω στα κιμπούτς. Στο Ισραήλ. Να εργαστώ.
Πρόεδρος: Καλώς.
Πλεύρης: Είτε με καταδικάσατε είτε όχι, το βιβλίο θα κυκλοφορεί! Ο εβραισμός δεν θα επικρατήσει και αν με καταδικάσετε απλώς θα δικαιώσετε την παρασκηνιακή δύναμη των Εβραίων. Η οποίοι έχουνε μόνο μία δύναμη. Τη δύναμη χρήματος. Έφερα για μάρτυρα ένα στρατηγό. Έφερα μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Έφερα δύο επιστήμονες. Και οι Εβραίοι που είναι; Ένα πνευματικό άνθρωπο, ένα καθηγητή Πανεπιστημίου, ένα διανοούμενο, μια προσωπικότητα, ολόκληρος ο εβραισμός στηρίχτηκε στην αντιπρόεδρο των λεσβιών; Η οποία ούτε τόλμησε να έρθει; Και σε ένα άθεο; κι εγώ σας διαμαρτύρομαι διότι (…)
Πρόεδρος: Δεν το έμαθε.
Πλεύρης: Τόμαθε! Είναι θρησκειολογική αντίληψις η άρνησις του θεού. Τελειώνοντας για να μη σας κουράσω θέλω να σας πω το εξής: Εάν καταδικάσετε εμένα, καταδικάζετε ένα βιβλίο. Ο εκδοτικός οίκος θα σας είναι ευγνώμων διότι θα βγάλει…
Πρόεδρος: Ναι ξέρω. Θα προωθήσουμε τις πωλήσεις…
Πλεύρης: Θα βγάλει άλλες δέκα εκδόσεις – εγώ από τα βιβλία μου δεν έχω κανένα συμφέρον, δεν εισπράττω τίποτα – η Ελλάς είναι εκτός συναλλαγής, αλλά πρέπει όμως κύριε Πρόεδρε να σταματήσετε σε δύο πράγματα και τελείωσα. Στο κίνητρο που εγράφη αυτό το βιβλίο τι λέτε; Εγώ τώρα, ένας άνθρωπος του νόμου στην ηλικία που ευρίσκομαι, απεφάσισα να παρακινήσω τον κόσμο να πηγαίνει με καλασνίκοφ να σκοτώσει τους Εβραίους; Για όνομα του θεού. Και το δεύτερον. Εάν ξεφυλλίσετε το βιβλίο, ότι λέω στηρίζεται πάνω σε πηγές. Και επειδή στηρίζεται πάνω σε πηγές – στις πρωτότυπες πηγές – είναι ένα επιστημονικό έργο, και το άρθρο 14 επιτρέπει, επιβάλει την επιστημονική έρευνα και την ελευθερία αυτής και το άρθρο 14 την ελευθερία εκφράσεως. Όταν ο Μίμης Ανδρουλάκης κυκλοφόρησε το βιβλίο εναντίον του Χριστού ότι είχε καταστήσει έγκυο τη Μαγδαληνή, ότι έκανε παιδί με τη Μαγδαληνή κι αυτά τα παραμύθια και πήγε στο δικαστήριο από τους χριστιανούς, ξέρετε τι είπε το δικαστήριο; Ά! Ελευθερία εκφράσεως! Άμα είναι για το Χριστό βαράτε! Άμα είναι για κανένα Εβραίο; Προς θεού! Προκαλούμε. Θίγουμε. Και υπ’ αυτή την έννοια ζητώ την αθώωσή μου.
(χειροκροτήματα από τους ναζιστές της αίθουσας)

(Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος δείχνει κάποιον λούμπεν τύπο που έδειχνε σαν ναρκομανής και κρατούσε το «Στόχο» στην αίθουσα)
Πρόεδρος: Ο κύριος εκεί, ο κύριος που βρίσκεται ανάμεσά σας! Για ελάτε εδώ.
(Πλησιάζει)
Πρόεδρος: Που βρισκόσαστε;
(….): Στο δικαστήριο.
Πρόεδρος: Έχετε συναίσθηση ότι βρισκόσαστε πράγματι σε δικαστήριο; Αυτά τι είναι;
(…): Μάλιστα. Τόσοι χειροκροτούν….
Πρόεδρος: Εσάς είδα! Χειροκροτητής!
(….): Είμαι Έλληνας!
Πρόεδρος (δυνατά και φανερά εκνευρισμένος) : Τι λέτε;;;; Τι λέτε;;; Μη μου πείτε!...Βρέθηκε Έλληνας εδώ μέσα;;;; Πως κι έγινε αυτό;
(….) : Με συγχωρείτε.
Πρόεδρος: Καθήστε κάτω.


ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ «ΕΛ.ΚΟΣΜΟ»

Δ. Ζαφειρόπουλος: Σεβαστό δικαστήριο από το Μάιο του 2003 εκδίδω την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006, όπου πληροφορήθηκα ότι είμαι κατηγορούμενος, όταν πληροφορήθηκα μάλλον το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης δίκης, ποτέ ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος συνεργάτης μου δεν είχε διωχθεί για κάτι το οποίο εγράφη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος».
Πρόεδρος: Υπήρξαν ανάλογα δημοσιεύματα;
Δ. Ζαφειρόπουλος: Η ιδεολογία και οι πολιτικές απόψεις της εφημερίδας, γιατί δεν είναι αθλητική εφημερίδα ο «Ελ. Κόσμος» δεν ασχολείται με το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ασχολείται με τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας, είναι συγκεκριμένη. Από το Δεκέμβριο του 2006 που πληροφορήθηκα το κατηγορητήριο μέχρι και σήμερα, οι μάρτυρες που καταθέσανε προηγουμένως έχουνε κάνει άλλες 5 μηνυτήριες αναφορές για άρθρα της εφημερίδας μου. Είτε κατά μόνας είτε όλοι μαζί. Ο κύριος Δημητράς, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και οι εκπρόσωποι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Το λέω αυτό γιατί δεν το θεωρώ τυχαίο τέσσερα χρόνια ξαφνικά να μην υπήρχε κανένας και μέσα σε ένα χρόνο τέσσερις – πέντε δίκες, να ετοιμάζονται να γίνουν κατά της εφημερίδας μου. Πριν αναφερθώ στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τα οποία δικάζεται ο «Ελ. Κόσμος» σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ στην ουσία της υπόθεσης η οποία…
Πρόεδρος: Όχι. Αναφερθείτε στα δημοσιεύματα.
Δημ. Ζαφ: Στην ουσία του νόμου. Ο αντιρατσιστικός νόμος μιλάει για πρόκληση βίας από τα δημοσιεύματα. Αναφέρθηκαν οι μάρτυρες…
Δ. Ζαφ: Εάν μετά τα δημοσιεύματα και το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη αυξήθηκαν οι ρατσιστικές συμπεριφορές κατά της εβραικής κοινότητες και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένη αναγραφή συνθημάτων σε εβραικά νεκροταφεία, πράγμα απαράδεκτο μόνο και μόνο γιατί αυτό αποτελεί προσβολή νεκρών. Και το δηλώνω αυτό. Είμαι απόλυτος πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. Γνωρίζουμε όμως, και γνωρίζει το σεβαστό δικαστήριο ότι το Σεπτέμβριο, τρεις μήνες πριν, στην έκθεση βιβλίου που γίνεται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη που εμφανίζονται όλοι οι εκδοτικοί οίκοι και έχουνε ένα περίπτερο, 40-50 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά τριών συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων και σ’ έναν από αυτούς τραυμάτισαν ένα νεαρό 22 χρονών και πήγε στο νοσοκομείο; Ο πατέρας του βρισκόταν πριν λίγο εδώ πέρα. Ξέρετε τι πουλούσε αυτός ο εκδοτικός οίκος; Το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Εβραίοι όλη η αλήθεια».
Πρόεδρος: Ελάτε στα δημοσιεύματά σας.
Δ. Ζαφ: Με την ίδια λογική, χρησιμοποιώντας τη λογική των μαρτύρων που ακούστηκαν πριν αν αύριο δεχθώ καμία επίθεση θα πρέπει να θεωρήσω ηθικούς αυτουργούς, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ή τον κύριο Δημητρά;
Πρόεδρος: Πες τε μας για τα δημοσιεύματα.
Δ. Ζαφ: Να πιάσουμε το πρώτο το οποίο είναι το άρθρο για τον Ντέιβιντ Κόπερφίλντ, του κυρίου Χατζηγώγου. Είπε ο κύριος Κωνσταντίνης ότι τον ενόχλησε η φράση «μάγκες οι Εβραίοι, τα πάνε παντού καλά»….Με την ίδια λογική του κυρίου Κωνσταντίνη οι κάτοικοι του Βοτανικού θάπρεπε να κάνουν μήνυση σ’ εκείνον που έχει γράψει το τραγούδι «του Βοτανικού ο μάγκας, το καλλίτερο παιδί». Στο στιχουργό, τον τραγουδιστή και σ όποια κέντρα το τραγουδάνε. Η επιστολή του κυρίου Πλεύρη, είναι επιστολή προς τη συντακτική ομάδα του «Ιού» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Δεν απευθύνεται ούτε προς τον κύριο Δημητρά, ούτε στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ούτε στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Δημοσίευσα αυτή την επιστολή επειδή η συγκεκριμένη εφημερίδα Ελευθεροτυπία έγραψε ένα κείμενο εναντίον του κυρίου και δεν δέχθηκε να δημοσιεύσει την απάντησή του. Και για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσίευσα αυτή την επιστολή. Όσον αφορά αυτό που είπε ο κύριος Αλμπάλα, αν δεν κάνω λάθος, ότι η εφημερίδα «Ελ. Κόσμος» διαφήμισε έμμεσα το βιβλίο του κυρίου Πλεύρη για να το αγοράσουνε οι αναγνώστες της, το μόνο που έχω να πω είναι το εξής: Όταν τον ρώτησα γιατί στράφηκε κατά του «Ελ.Κόσμου» και όχι κατά των βιβλιοπωλείων τα οποία πουλάνε αυτό το βιβλίο και αποκομίζουνε οικονομικό κέρδος, δεν μου απάντησε. Και κάτι άλλο. Για τον «Ελ. Κόσμο». Αναφέρθηκαν μάλλον οι μάρτυρες στα διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων που καλύπτουν αυτή τη δίκη ως μια ακροδεξιά, φασιστική, ρατσιστική εφημερίδα.
Πρόεδρος: Εμείς θα σταθούμε στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα..
Δ. Ζαφ: .. Σας είπα ότι η εφημερίδα «Ε.Κόσμος» είναι πολιτική εφημερίδα. Αυτοί που τη διαβάζουνε προφανώς συμφωνούνε με τις πολιτικές της ιδέες…..
Πρόεδρος: Βρίσκετε ότι είναι μειωτικά τα σχόλια…
Δ. Ζαφ: Σε καμία περίπτωση. Το ένα είναι ένα χιουμοριστικό σχόλιο και το άλλο είναι μια απάντηση. Εκτός αν θεωρήσετε τη λέξη μάγκας, μειωτικό χαρακτηρισμό.

(Ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στην εισαγγελέα η οποία δεν είχε καμία ερώτηση.)

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΘΕΟΔ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ ΑΠΟ «ΕΛ. ΚΟΣΜΟ»

Θ. Χατζηγώγος: …Λέγομαι Θεόδωρος Χατζηγώγος είμαι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ …..
Πρόεδρος: Πόσα χρόνια δημοσιογράφος; Θ. Χατζ: Εικοσπέντε χρόνια, είκοσι. Πρώτη φορά έρχομαι σε εδώλιο κατηγορουμένου και να σας πω λίγο για την ουσία της υποθέσεως. Εγώ πιστεύω ότι έχει παρασύρει τους κυρίους Εβραίους ο κύριος Δημητράς ο οποίος έχει κάτι προσωπικό εναντίον μου. Τι είναι αυτό το προσωπικό. Συνεχώς υπενθυμίζω ότι είναι γιος του υπουργού της Χούντας. Του Ηλία του Δημητρά, υπουργός Απασχολήσεως και έχει προσωπικό μένος εναντίον μου. Έτσι εξηγούνται οι μηνύσεις εναντίον της εφημερίδας όπως ανέφερε ο κύριος Ζαφειρόπουλος. Λοιπόν θέλω να μιλήσω για την ουσία της υποθέσεως. Πριν απ’ όλα θέλω θα διαβάσω τι έχει πει για την εβραική θρησκεία….
Πρόεδρος : Όχι αφήστε.
Θ. Χατζ: Όχι σας παρακαλώ! Είναι πολύ σύντομο. Δεν μίλησα καθόλου! Είναι συγκλονιστικό!
Πρόεδρος: Έχει σχέση με το δημοσίευμα;
Θ. Χατζ: Βεβαίως! Βεβαίως. Να σας πω ότι η εβραική θρησκεία είναι ρατσιστική και το λέει ο ίδιος ο αρχιραββίνος; Με ποιο τρόπο. Ακούστε. Λοιπόν 28 Απριλίου 2006. Είχε στην εκπομπή της ΕΤ3, ακούστε σας δίνω στοιχεία. Και είπε ο κύριος αρχιραββίνος, του οποίου ο πατέρας είναι εδώ πέρα. Είναι εγγονός του Μορδοχάι Φριζή που επαινεί ο κύριος Πλεύρης, του αντισυνταγματάρχη. Λοιπόν. Λέγεται Μορδοχάι Φριζής, αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης, είναι 44 ετών και είπε επί λέξει: «Ο ιουδαισμός, δηλαδή η εβραική θρησκεία αναγνωρίζει ως πιστό μόνο όποιον έχει γεννηθεί από μητέρα Εβραία». Δηλαδή υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στον εβραικό λαό και στην εβραική θρησκεία. Πρόκειται για μια εθνοθρησκεία. Το ακούτε; Το λέει ο ίδιος ο αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης. Τώρα. Τελειώνω. Τελειώνω. Η εβραική θρησκεία λέει και το εξής: «Απαγορεύεται ο προσηλυτισμός». Όταν κάποιος θέλει να ασπαστεί την εβραική θρησκεία – όπως εγώ – για να πάω καλλίτερα στη δουλειά μου, πρέπει να έχω γεννηθεί από Εβραία. Το πρώτο πράγμα – λέει – που του λέμε είναι το εξής: «Αν είσαι καλός άνθρωπος αυτό αρκεί από τη δικιά σου τη θρησκεία». Και σας λέω: Είναι ρατσιστική θρησκεία; Εγώ θέλω να γίνω Εβραίος. Δεν είμαι από μητέρα Εβραία. Και δε μ’ αφήνουνε!
Προχωράω. Αυτό είναι ένα ένθετο που κυκλοφόρησε το «Βήμα» πριν από λίγους μήνες « Ο σύγχρονος ιουδαισμός». Προσέξτε.
Πρόεδρος: Αναφερθείτε στην ουσία της υποθέσεως..
Θ. Χατζ: Τελειώνω….Εδώ πέρα αναφέρεται τι πιστεύουν οι Εβραίοι για το Χριστό. «Ήτανε νόθος», « η Παναγία ήτανε πόρνη», το «Βήμα» …
Πρόεδρος: Μισό λεπτό. Όλα αυτά τι δικαιολογούν;
Θ. Χατζ: Τη γνώμη που έχουν οι Εβραίοι για το Χριστό. Κι εγώ δικάζομαι γιατί τους είπα «μάγκες» κυρία εισαγγελεύ, ά! Το εβραικό ζήτημα. Κατηγορούμαι γι αυτό εδώ πέρα. Ο Μάρξ 1843 «Το εβραικό ζήτημα». Θρυλικό βιβλίο. Το δίνω και στο ακροατήριο. Γράφω στο σχόλιό μου ότι ο μεγάλος θεός του Εβραίου είναι το χρήμα, όπως είχε γράψει και στη μπροσούρα του για το εβραικό ζήτημα και ο Μάρξ το 1843.
Λοιπόν. Σας διαβάζω πολύ σύντομα μερικά αποσπάσματα: «Ποιος είναι ο γήινος θεός του Εβραίου; Το χρήμα.» Ο Κάρλ Μάρξ έτσι; Σε ηλικία 25 ετών τα έχει γράψει αυτά.
«Ποια είναι η εγκόσμια λατρεία του Εβραίου; Το εμπόριο. Ποιος είναι ο γήινος θεός του; Το χρήμα». Κάρλ Μάρξ έτσι; Και τελειώνω. « Το χρήμα είναι ο φλογερός θεός του Ισραήλ. Που μπροστά του δεν μπορεί να σταθεί άλλος θεός». Κάρλ Μάρξ.
Αυτό κυκλοφορεί από κομμουνιστικό εκδοτικό οίκο έτσι; Δεν είναι….
Και τελειώνω κύριε Πρόεδρε με τον παπαγιώργη Μετταληνό – νομίζω τον σεβόμαστε όλοι ήταν κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής – θα σας πω μόνο τι λέει για το Ταλμούδ. Είναι από συνέντευξή του εδώ πέρα. Περιοδικό Πάτρια…
Πρόεδρος: Γιατί κρίνετε αναγκαίο ότι πρέπει να…
Θ. Χατζ: Όχι για να μη παίρνουνε για τρελούς ότι μόνο εμείς τα λέμε για το Ταλμούδ. Ακούστε τι λέει ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνταξιούχος πριν από ένα μήνα. Ακούστε. «Πράγματι το Ταλμούδ είναι ειδικά γραμμένο για να ευτελίζει όλους τους άλλους, οι οποίοι δεν είναι κατά το θρήσκευμα όπως αυτοί τους οποίους αναγνωρίζει το Ταλμούδ. Και αυτοί ονομάζονται γκόϊμ, δηλαδή ονομάζονται κτήνη». Γιατί ήρθε ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας και αμφισβήτησε ότι γκόιμ είναι «κτήνος». (…) Και μας το αμφισβητεί ο κύριος «Ιός»...
«Μαζί με αυτούς» - λέει – « κυρίως είναι οι Έλληνες». Μέσα στους γκόιμ είναι οι Έλληνες. Μετταληνός. « Στο Ταλμούδ υπάρχουνε οι περισσότερες ύβρεις εναντίον των Ελλήνων και εναντίον των χριστιανών». Δεν τα λέω εγώ κύριε Πρόεδρε. Κι εγώ δικάζομαι ….
Πρόεδρος: Συμπερασματικά…
Θ. Χατζ: Καταλήγω. Εγώ είμαι θαυμαστής των Εβραίων και δεν ντρέπομαι να το δηλώσω. (γέλια στην αίθουσα). Είναι μάγκες. Μπράβο τους. ….Απλώς λέω στους Έλληνες να τους μιμηθούν σε πολλά πράγματα …Και δικάζομαι γι αυτό. Είναι απίστευτο! Φχαριστώ πολύ.

Πρόεδρος: Παρακαλώ ο κύριος Γεωργιλάς.
Πρόεδρος: Εσείς είσαστε….το λάθος;
Γεωργιλάς: Το λάθος. (γέλια στην αίθουσα)


Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελεύς.

Η ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

Εισαγγελέας: …. Θα σας διαβάσω ένα κομμάτι από την …που έχει γράψει στα «Νέα» ο κύριος Κωστής Παπαϊωάννου σχετικά με αυτό που έχει ανακύψει και προκαλεί προβληματισμό σε πολλές εφημερίδες, κατά πόσον αυτό το βιβλίο πρέπει και οι απόψεις αυτές πρέπει να ποινικοποιηθεί η γνώμη, η άποψη ή όχι. Ο κύριος Κωστής Παπαιωάννου είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

(Η εισαγγελέας διαβάζει το άρθρο του Κ.Παπαιωάννου):
« Δηλώνω εξ αρχής ότι είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής, αντιδημοκράτης, αντισημίτης», «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα», «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο Άουσβιτς σε καλή κατάσταση, διότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον», «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφο των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα διότι τους αξίζει», « Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους δεν το έκανε»,
«Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώσει η μέρα που θα κυματίσουν αι σημαίαι του ναζισμού».
Ποια είναι η απάντηση στο ναζιστικό παραλήρημα; Μια ανοιχτή κοινωνία που επιβεβαιώνει την αξία του ορθού λόγου και την ελευθερία έκφρασης, ή μια κοινωνία που αμύνεται με νομοθετημένες απαγορεύσεις; Αν κάτι πετυχαίνει η δίκη Πλεύρη είναι να μας ωθήσει στην αναζήτηση της λευκής γραμμής που ορίζει τον πυρήνα της ελεύθερης έκφρασης. Η ελευθερία της έκφρασης είναι ανθρώπινη αξία, ακόμα κι όταν επιτρέπει να λέγεται το απάνθρωπο. Οι μοχθηρές σκέψεις πεθαίνουν από το ίδιο τους το δηλητήριο. Αφήστε τις να εκφραστούν και θα καταδικαστούν από μόνες τους. Ραούλ Βανεγκέν. Είναι αυτή η θέση αρκετή; Σύμφωνα με τον Ρόναλντ Γουόρκιν, όχι.
Αντιτίθεμαι σε κάθε περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, σε κάθε λογοκρισία απέναντι ακόμα και σε λόγια ρατσιστικά ή σεξιστικά. Μόνο μια εξαίρεση θα κάνω.
Αν καταφθάνετε εν μέσω ενός οργισμένου πλήθους με ένα σκοινί στο χέρι και δείχνετε με το δάχτυλο έναν μαύρο φωνάζοντας: Κρεμάστε τον, τότε αξίζει να διωχθείτε. Τότε μόνο μπορεί η έκφραση ή η άποψη να ποινικοποιηθεί όταν ευθέως αποσκοπεί στη διάπραξη εγκλήματος και οδηγεί σε αυτό. Είναι λάθος η διαστολή των όρων ώστε να τιμωρείται η διατύπωση μιας εμπρηστικής γνώμης χωρίς σκοπούμενη επακόλουθη διάπραξη αδικήματος η αποσύνδεση δηλαδή της άποψης από την πράξη. Σ’ αυτή τη λεπτή γραμμή καλείται να ακροβατήσει το δικαστήριο και να κρίνει αν το βιβλίο του Πλεύρη ισοδυναμεί με σκοινί στο χέρι κάποιων εν μέσω οργισμένου πλήθους. Οι νεοναζί θα αποπειραθούν να εκμεταλλευτούν την όποια απόφαση είτε ηρωωποιώντας τον διωκόμενο μάρτυρα, είτε σε αντίθεση περίπτωση επιχαίροντας για τη δικαίωση του αποκρουστικού τους οράματος. Ας δοκιμάσουν λοιπόν την αντοχή της δημοκρατίας, υπάρχει και το δικαίωμα στην ανιστόρητη ανοησία. Οφείλουμε να αποδείξουμε πως όντως αντέχουμε ακόμα και στην έκφραση των πιο ελεεινών ιδεών, αλλά όχι την εγκληματική υλοποίησή τους που πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα. Πέραν αυτού τους αρμόζει η χλεύη. Το βάδισμα της χήνας, το μουστακάκι του παρανοικού ειδώλου, η διακωμώδηση της επανάστασης του Χίτλερ θα άρμοζε τέλεια ως αντίδραση σε κάθε εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνος φύρερ»

(Εδώ τελειώνει το άρθρο και η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευσή της )

Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη δίκη έχουμε ορισμένο πλαίσιο και οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ορισμένη παράβαση του νόμου. Και πρέπει να εξετάσουμε με βάση το συγκεκριμένο κατηγορητήριο εάν πληρούται η υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος. Όσον αφορά το πρώτο μέρος όπου είναι δικηγόρος ο κ. Πλεύρης για την απάντηση στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας, θεωρώ ότι δεν πληρούται ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος, διότι είναι απάντηση σε ερωτήματα που ετέθησαν από τον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας, που σε μια δημοκρατική κοινωνία όφειλε να δημοσιεύσει την απάντηση αυτή και όχι να οχυρωθεί πίσω από την άρνηση ότι θεωρεί τον κύριο Πλεύρη ακραίο, και δεν πρέπει να ακουστούν και οι απαντήσεις του επί των ερωτήσεων που ετέθησαν. Θεωρώ ότι αυτό είναι άκρως αντιδημοκρατικό και οχυρωνόμαστε πίσω από αυτήν την άποψη όταν θεωρούμε κάποιον ακραίο και να μην έχουμε διάλογο. Η έλλειψη διαλόγου μεταξύ των ακραίων ιδεών μας οδήγησε σ’ αυτά τα …μας οδηγούν σε οδούς που δεν έχουν τέλος.
Όσον αφορά το δημοσίευμα του κυρίου Χατζηγώγου κι αυτό δεν στοιχειοθετεί το αδίκημα για το οποίον λέμε, διότι εδώ ούτε προτρέπει ούτε εκφράζεται με τρόπο ξεφτιλιστικό για τον εβραικό λαό.
Τώρα το θέμα μας είναι το βιβλίο αυτό για το οποίο έγινε πολύς λόγος, αν το βιβλίο αυτό προτρέπει σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία ή κατά προσώπων …
Εγώ θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό, σκοπός του συγγραφέα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το θέμα του σιωνισμού ως πολιτικοθρησκευτικό συνωμοτικό κίνημα και με βάση αυτήν την αφετηρία συνεγράφη αυτό το βιβλίο και μεταφέρει απόψεις διαφόρων άλλων προσωπικοτήτων και καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία βεβαίως πολλές φορές ούτε κι εγώ η ίδια συμφωνώ αλλά είναι δικές του απόψεις και είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής του έρευνας.
Με βάση αυτές τις απόψεις θεωρώ ότι η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος δεν στοιχειοθετείται διότι ο ίδιος ο συγγραφέας καλεί την εβραική κοινότητα να αντιπαραθέσει σ’ αυτά που λέει τις δικές του απόψεις και επιχειρήματα, ενδεχομένως να συγγράψει ένα δικό του σύγγραμμα το οποίον είναι διατεθειμένος να το κυκλοφορήσει στο βιβλίο αυτό και αν πειστεί ότι έχουν δίκιο να τους ζητήσει και συγγνώμη. Κι εκεί υπάρχει αμφιβολία ως προς το υποκειμενικό στοιχείο του αδικήματος.
Θεωρώ ότι μέσα σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχει ποινικοποίηση της άποψης και της γνώμης, πρέπει να υπάρχει ελευθερία και υιοθετώ την άποψη του Ραούλ Βενεγκέμ ότι «η ελευθερία της έκφρασης είναι ανθρώπινη αξία ακόμη κι αν επιτρέπει να λέγεται το απάνθρωπο. Οι μοχθηρές σκέψεις πεθαίνουν από το ίδιο τους το δηλητήριο. Αφήστε τες να εκφραστούν και θα καταδικαστούν από μόνες τους» .
Και επίσης φρονώ αυτό που είπε και Βολταίρος ότι (διαβάζει στα γαλλικά) τουτέστιν «δεν συμφωνώ και δεν ασπάζομαι τις απόψεις σου αλλά είμαι έτοιμος να πεθάνω ώστε να έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου».
Η δημοκρατία θεωρώ ότι αντέχει όλες τις απόψεις, ότι μπορεί να τις αντιπαλέψει και όχι με την ποινικοποίηση και με τα δικαστήρια. Το κατηγορητήριο δεν θεωρώ ότι είναι αντικείμενο ποινικής δίκης και ως εκ τούτου πρέπει να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος.

ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ

Μπελέρμπας: Κύριοι Εφέτες (…) συντάσσομαι απόλυτα με την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως. .Οπωσδήποτε από την αρχή με το τέλος της προτάσεως της κυρίας εισαγγελέως με βρίσκει σύμφωνο διότι πράγματι η υποκειμενική υπόσταση των αποδιδούμενων εγκλημάτων σε καμία περίπτωση δεν αποδείχτηκε σ’ αυτό εδώ το δικαστήριο ότι στοιχειοθετείται. Πως το δικαστήριό σας θα μπορέσει να έχει αντίθετη άποψη όταν πρώτον. Ο πρώτος κατηγορούμενος λέει: «κύριοι ελάτε να συζητήσουμε το θέμα. Αυτά λέω για σας, να κάνουμε διάλογο και να μου πείτε τις απόψεις σας να τις δημοσιεύσω». Και επενέρχεται μετά και…τίποτα. Τους καλεί σε δημόσιο διάλογο στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, στον τύπο, τίποτα. Πως λοιπόν αυτός ο άνθρωπος – ο πρώτος κατηγορούμενος – θα πούμε για μια στιγμή και μόνο ότι απέβλεπε στον να κατηγορήσει τους Εβραίους αφού ήδη τους το ζητάει επιμόνως και δεν έρχονται!
Και σήμερα όλη η στάση του απέναντί σας αυτή ήτανε. Ας έρθουν οι κύριοι αυτοί – λέει - εδώ να πουν για το Ταλμούδ: Το αποκηρύσσουν; Κι εγώ θα ζητήσω συγγνώμη και θα τα αποσύρω όλα από την κυκλοφορία. Εγώ στρέφομαι εναντίον των ιδεών αυτών που πηγάζουν μέσα από αυτό το ιερό βιβλίο με τους 60 τόμους, τους 62. Δεν έχω τίποτα – λέει – εγώ με τους Εβραίους. Γιατί να μην το δεχτούμε;
Δεύτερον. Αποδείχτηκε από τη δικογραφία και από τους μάρτυρες, ότι είναι η ιδιότητά του αυτή. Είναι συγγραφέας - ιστορικός. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε έναν ιστορικό να γράψει και επαινετικά, ούτε έχουμε την απαίτηση να είναι αντικειμενικός. Γιατί τότε αν είχαμε αντικειμενική αλήθεια στα ιστορικά βιβλία τότε θα υπήρχε μόνο μια εκδοχή σε όλες τις περιπτώσεις γραφής της ιστορίας των εθνών και της Ελλάδας. Βλέπετε μόνο για την ελληνική επανάσταση του ’21 έχουμε 200 εκδοχές. Αλλιώς το βλέπει ο Βρετανός, ο Γάλλος, Ο Ρώσος. Υπάρχουν ανθέλληνες που μας λένε ότι είμαστε Σλάβοι και απόγονοι Σλάβων. Γιατί; Αυτοί πρέπει να καταδικαστούν; Να τους καταδικάσουμε με γραφή άλλου βιβλίου. Θα τους αντιμετωπίσουμε επιστημονικά. Ακριβώς εδώ μέσα είναι το πνεύμα όλης αυτής της δίκης. Τους προεκάλεσε με αυτά που έγραφε; Αυτός μάλιστα τους το ζήτησε. «Πριν εκδώσω το βιβλίο ελάτε». Έκανε το παραπάνω από όσο έπρεπε να κάνει σαν συγγραφέας. Το ότι δεν προκαλεί αποδείχτηκε εδώ αλλά και με τη μέχρι σήμερα κυκλοφορία του βιβλίου εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν συνέβη το παραμικρό. Κι ούτε βέβαια αυτά τα ….δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις αναγραφές ή με τις καταθέσεις ότι ευρέθησαν σε τάφους, σβάστικες και λοιπά. Πρώτα πρώτα δεν αποδείχτηκε ότι ήταν κάποιος οπαδός της θεωρίας του Πλεύρη ή τις αναγνώσεις του βιβλίου. Δεύτερο.
Το βιβλίο κύριοι Εφέτες που απευθύνεται; Είναι ένα σύγγραμμα που βγαίνει όπως οι εφημερίδες εκεί κάτω στην Κίνα, του τοίχου και λέει υποχρεωτικά στον περαστικό : «Διάβασε αυτό»; Ή θέλει δεν θέλει θα το δει; Αυτός που θα πάει να το πάρει θέλει να ενημερωθεί. Δεν διαδίδει λοιπόν ο κατηγορούμενος με το βιβλίο του πράγματα που δεν θέλει να ακούσει κάποιος ή που δεν θέλει να διαβάσει, ή δεν τα ασπάζεται ή δε συμφωνεί. Απευθύνεται σε όποιους θέλουν να ενημερωθούνε με τις απόψεις οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Αφού βλέπετε ότι δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή του βιβλίου, που να μην αναφέρεται στην πηγή των πληροφοριών η οποία έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι είναι αληθής. Γιατί λοιπόν θα καταδικαστεί, γιατί έκανε ένα έργο επιστημονικό που αποτελεί τι αυτό το έργο; Μια συρραφή αποσπασμάτων άλλων ιστορικών, παλαιοτέρων οι οποίοι είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και έχουνε δεχθεί μέχρι στιγμής, η παγκόσμια κοινότητα, ότι είναι ακριβείς τουλάχιστον σε ότι αφορά τις αναφορές στα ιστορικά γεγονότα. Δηλαδή αν ασχολήθηκε και λέει ότι υπάρχει μια απάτη για τα έξι εκατομμύρια ή τα πεντακόσα ή τα τετρακόσα είναι κι αυτό μέσα στα καθήκοντά του να το κάνει. Και δεν είναι αυτό εναντίον των Εβραίων, τους οποίους – σας είπε εδώ- ότι τους σέβεται και τους υπολείπτεται και λοιπά. Δεν δέχεται τους σιωνιστές. Αυτούς οι οποίοι έχουν μια πολιτική θεωρία ότι πρέπει να κάνουνε όλα αυτά που γράφουνε μέσα στο Ταλμούδ. Να μη σας κουράσω άλλο.
Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω δεν στοιχειοθετείται και η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος που θέλει ο 927 σε καμία περίπτωση. Διότι ούτε αποδείχτηκε από το δικαστήριο, ούτε από το βιβλίο βγαίνει όταν το δει κανείς με ήρεμο πνεύμα, ούτε αποδείχτηκε περισσότερο ο δόλος του κατηγορουμένου.

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΝΕΛΟΥ

Κύριε Πρόεδρε ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του δικαστηρίου σας διότι είναι περίεργο και δύσκολο να βγάζετε κατά του κατηγορουμένου μια πράξη με ένα νόμο του ’79 που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Και την θέσιν σας αυτή την δύσκολη και τη βασανιστική την είδα αποδεδειγμένη διότι είπατε σε κάποια στιγμή ότι το έγκλημα είναι αφηρημένης διακινδυνεύσεως, άρα το ψάξατε και τι βρήκατε;
Τίποτα δε βρήκατε. Βρήκατε μόνο ένα άρθρο ενός Προέδρου Πρωτοδικών του κυρίου Αποστολάκη – τον τιμώ- εις την Ποινική Δικαιοσύνη του 2002. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Και εκεί υπάρχει αυτή η άποψις – εσφαλμένη κατά την ταπεινή μου αντίληψη – το ψάξατε! Και δεν είδατε ότι δεν έχει υπάρξει παραπομπή μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει απόφασις, δεν υπάρχει σχόλιο για ένα νόμο του ’79.
Κύριε Πρόεδρε, έχουμε συναφείς διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα; Το άρθρο 192, τη διατάραξη της κοινής ειρήνης το 189, καθώς επίσης, κυρίως, την πρόκληση και προσφορά για τέλεση κακουργήματος. Και εκεί αναφέρεται μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία θέλει να αποτρέψει ο νομοθέτης, με τη θέσπιση αυτών των διατάξεων. Αλλά γράφει: «Ενωμένες δυνάμεις, πλήθος που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων κ.λπ..» . Και γι αυτές τις ποινικές υποστάσεις, που σας αναφέρονται συγκεκριμένα πράγματα, ξέρετε τι έχει γραφτεί;;
Σύμπασα η θεωρία κατηγορεί τις συγκεκριμένες διατάξεις ότι είναι επικίνδυνα ασαφείς. Και επίσης προσβάλουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ενώ σε μια σύγχρονη και ελεύθερη κοινωνία θα πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι πράξεις και όχι ο λόγος, ακόμη κι αν αυτός είναι εμπρηστικός, ενοχλητικός και προκλητικός. Και ξέρετε ποιοι το λένε αυτό; Σας το διάβασα όχι γιατί δεν μπορώ να το πω απέξω, αλλά γιατί ήθελα να είμαι σαφής στην πηγή.
Ξέρετε ποιος λέει αυτές τις γραμμές;;;; (φωνάζει δυνατά και χτυπάει τα χαρτιά του)
Ο Νάσος Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι!!! Συνοδοιπόρος του κυρίου Δημητρά!!! (δυνατά)
Αυτά ισχύουνε γι αυτές τις υποστάσεις που αναφέρονται πολύ συγκεκριμένα. Για την υπό κρίσιν διάταξη, που είναι αφηρημένη, ο κύριος Δημητράς δεν αισθάνθηκε να του σηκώνεται λιγάκι η τρίχα! Ήρθε εδώ πέρα και μας τάπε όλα! Αυτά για την αντικειμενικότητα και τα κίνητρα που έχει ο καθένας.
Έρχομαι λίγο εις την ουσία του θέματος. Έχετε 1400 σελίδες. Και ένα κατηγορητήριο με συγκεκριμένα αποσπάσματα. Βρήκατε πουθενά να υπάρχει αναφορά σε μια συ-γκε-κρι-μέ-νη πράξη;;;; Το κατηγορητήριο αναφέρει αποσπάσματα, από τα οποία θα μπορούσε κάποιος, με ορισμένους συλλογισμούς να καταλήξει στην παρώθηση σε κάποια πράξη. Εγώ μπορώ να ακολουθήσω έναν άλφα συλλογισμό. Και ο βήτα, έναν βήτα. Το κατηγορητήριο έπρεπε να πει ότι από τα συγκεκριμένα αποσπάσματα προκύπτει ότι υπάρχει προτροπή σε αυ-τήν την πρά-ξη! Και όχι να αφήνει την κυρία εισαγγελέα, ή εσάς, ή έναν μάρτυρα, ή εμένα να εικάζω τι σημαίνει «να τους στείλει στον Ιεχωβά»;;; Ότι θέλω εγώ καταλαβαίνω κύριε Πρόεδρε! Και δεν μπορείτε εσείς να γίνετε εκείνος ο οποίος θα ερμηνεύσει τον μέσο άνθρωπο. Δεν μπορούμε να θεμελιώσουμε αξιόποινο με τέτοιους συλλογισμούς.
Ο συγγραφεύς του βιβλίου, αναφέρει τις πηγές του. Αναφέρει τα γεγονότα, όπως εκείνος εδανείστηκε - από πρωτότυπες πηγές όπως σας είπε και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου – που κατέθεσε ενώπιόν σας, και εξήγαγε τα συμπεράσματά του.
Θέλετε να είναι λανθασμένα; Να ακολουθήσω εγώ αυτήν την συλλογιστική. Θέλετε να είναι σωστά ή άλλα σωστά και άλλα λανθασμένα; Ότι θέλετε πάρτε! Πάντως ένα είναι βέβαιον. Ότι εκείνος έκανε μια συγκεκριμένη δουλειά και ελέγχεται. Ακούστηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας: Κι αν ένας θερμοκέφαλος διαβάζοντας αυτά τα οποία γράφει ο Πλεύρης, κάνει το άλφα, το βήτα – δεν ακούστηκε το άλφα, το βήτα τι είναι, αλλά εν πάσει περιπτώσει – πάει και σπάσει ένα εβραικό κατάστημα. Μα έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τέτοιες σκέψεις σε μια ποινική δίκη; Εάν κάνουμε τέτοιες σκέψεις, εντιμότατε κύριε –Πρόεδρε για πείτε μου: Εσείς δεν έχετε καταδικάσει στην πολύχρονη καριέρα σας, ως δικαστής, ειδεχθείς εγκληματίες; Δεν έχετε βγάλει απόφαση που λέτε ότι αυτός διέπραξε αυτό το κακούργημα και είναι καθ’ έξιν και είναι υπότροπος και τα λοιπά; Εάν το ακούσει κάποιος από το ακροατήριο και πάει και τον πυροβολήσει θα φταίτε εσείς, ο οποίος με βάση τους κανόνες της επιστήμης και της δικονομίας καταλήξατε στο όποιο συμπέρασμά σας;
Που θα μπορούσε να είναι και πεπλανημένο. Γι αυτό υπάρχουν και τα Εφετεία γι αυτό υπάρχει και ο Άρειος Πάγος. Τούτος εδώ, δηλαδή ο κύριος Πλεύρης καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα. Δηλαδή είναι υπεύθυνος, αν ένας θερμοκέφαλος κάνει κάτι, που δεν έχει συμβεί και τίποτα; Και είναι δυνατόν να έχουμε ποινική διάταξη η οποία να τιμωρεί τέτοιου είδους ενδεχόμενα;
Αναφέρθηκε από την κυρία εισαγγελέα ένα άρθρο. Αυτό εδώ είναι το βιβλίο το οποίο ακούστηκε. Ραούλ Βανεγκέν. Το είχα φέρει για να σας διαβάσω το απόσπασμα. Με πρόλαβε όμως η κυρία εισαγγελεύς. Ένα θέλω μόνο να σας πω κύριε Πρόεδρε. Για το περιεχόμενο του βιβλίου. Δεν είμαστε εμείς ιστορικοί, δεν είμαστε εδώ συνέδριο ιστορικών επιστημόνων. Είμαστε ποινικό δικαστήριο. Όμως, διαβάζοντας εγώ – δεν θα σας πω αν πείστηκα ή δεν πείστηκα – ερεθίστηκα για να ψάξω κάτι. Διότι λέω. Ο συγγραφεύς ο συγκεκριμένος ισχυρίζεται ότι όλα όσα έχουνε προκύψει για το Ολοκαύτωμα είναι προπαγάνδα. Προσπάθησα να βρω μια πηγή κύριε Πρόεδρε, που να είναι αντικειμενικώς αποδεκτή. Και βρήκα, τις λίγες μέρες που είχα, την αφήγηση από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Γερμανίας ξέρετε ποιου παρακαλώ; Του αντιστρατήγου Αλεξάνδρου Παπάγου. Ο οποίος είπε τα εξής: «Μόνο μετά την επάνοδό μας εις Αθήνας εσχημάτισα ακριβήν αντίληψιν περί των διαπραχθεισών βαρβαροτήτων εκ της αναγνώσεως του πορίσματος των (…) βουλευτών». Δηλαδή ο ίδιος δύο χρόνια εκεί που ήταν, λέει ότι σχημάτισε αντίληψη εκ των υστέρων. Αυτό, και τελειώνω με την ουσία του βιβλίου, εμένα απλά με ερεθίζει στο να ψάξω παραπάνω το θέμα. Και να διαφωνήσω με τον κύριο Πλεύρη, εμπεριστατωμένα και συγκροτημένα. ΑΝ διαφωνήσω. Είναι πνευματικό ενέργημα. Ο κύριος Πλεύρης – επειδή ρωτήσατε: «Τι σας παρωθούσε εις το να γράψετε αυτό το βιβλίο»;
Η διάθεσή του και η επιθυμία του να αντιδράσει στον κίν-δυ-νο, όπως εκείνος τον αντιλαμβάνεται και έχει δικαίωμα να τον αντιλαμβάνεται έτσι. Και το κρίσιμο δεν είναι πως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, αλλά το πώς το αντιλαμβάνεται εκείνος! εφόσον το θεμελιώνει! Και τελειώνω κύριε Πρόεδρε για το ζήτημα του κινδύνου. Για το κίνητρο του συγγραφέως αλλά και για οποιοδήποτε άλλο συγγραφέα αισθάνεται ότι κινδυνεύουν τα ιερά και τα όσια της φυλής του! Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο ότι οι ελληνικοί φόβοι μπορεί να είναι αβάσιμοι. Αλλά ότι τους φόβους αυτούς φαίνεται να συμμερίζονται πραγματικά και σταθερά η ελληνική κυβέρνηση και όπως φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Οσάκις μια κυβέρνηση και ένας λαός είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι ένα ξένο κράτος σφετερίζεται μέρος της πολιτιστικής του κληρονομίας και έχει μακροπρόθεσμες βλέψεις σε τμήμα του εθνικού του εδάφους θα ήταν δύσκολο να λεχθεί ότι ο πόλεμος αποτελεί τόσο απίθανη υπόθεση. Αν τέτοια ζητήματα κρίνονταν αποκλειστικά βάσει αυτών που οι εξωτερικοί παρατηρητές θεωρούν ως εύλογη συμπεριφορά ίσως να μην γίνονταν ποτέ πόλεμοι. Πάντως εκείνο που είναι συχνά αποφασιστικής σημασίας είναι η υποκειμενική εκτίμηση των αντιμαχομένων μερών. Ξέρετε ποιος τα γράφει αυτά κύριε Πρόεδρε; Ο εισαγγελεύς του Ευρωπαικού Δικαστηρίου όταν εσύρθη η χώρα μας από την Κομισιόν όταν λάβαμε μέτρα εναντίον του κρατιδίου των Σκοπίων! Είχανε αποπειραθεί να επιβάλουν σε βάρος της πατρίδος μας ασφαλιστικά μέτρα.
Αυτή είναι η θέσις του εισαγγελέως και απερρίφθησαν πανηγυρικά αυτά τα μέτρα! Δεν τα λέω εγώ! Δεν τα λέει ο κύριος Πλεύρης! Τα λέει ο εισαγγελεύς του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Από όποια άποψη και να πάρετε την σημερινή υπόθεση. Επειδή είναι διάτρητη και νομικά αλλά και ουσιαστικά τουλάχιστον εγείρονται ερωτήματα ως προς το περιεχόμενο του βιβλίου, νομίζω ότι δεν έχετε άλλη οδό από το να αθωώσετε τον κύριο Πλεύρη.

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ «ΕΛ. ΚΟΣΜΟΥ»

Συνήγ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Εφέτες,
Δεν σας κρύβω ότι από τη στιγμή που ενεπλάκην σ’ αυτή την υπόθεση αισθάνθηκα μια απορία. Απορία γιατί δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι μια εφημερίδα μόνο και μόνο γι αυτά που πρεσβεύει θα βρεθεί κατηγορούμενη και επίσης απορία γιατί βρέθηκε κατηγορούμενη δίπλα δίπλα στο ίδιο κατηγορητήριο μ’ ένα βιβλίο. Προσπαθούσα να σκεφτώ τι εξυπηρετούσε αυτή η κατάσταση και πραγματικά δεν μπορούσα να βρω άκρη καίτοι ασχολούμαι με θέματα Τύπου και σε ποινικό επίπεδο κυρίως. Βλέπουμε μια δίωξη με ένα νόμο, τον 927/79 ο οποίος εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Κι εδώ θα σταθώ στα λόγια του συναδέλφου μου και όντως δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση σας. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ένας νόμος στον οποίο κατηγορούμεθα εμείς ως εφημερίδα, επειδή δημοσιεύσαμε απ΄ τη μια, απαντητική επιστολή του κυρίου Πλεύρη προς τον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας, και απ’ την άλλη επειδή δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο για τους Εβραίους, από τον δεύτερο των κατηγορουμένων τον συντάκτη τον Θόδωρο Χατζηγώγο. Κανονικά δεν θάπρεπε καν ο 927 να εφαρμοστεί εδώ πέρα.
(…) Δεν υπήρξε κανένα απαξιωτικό σχόλιο. Ενδεχομένως η γραφίδα του συντάκτη να ήταν λίγο πιο…διεισδυτική. Ίσως να ήταν και πιο καυστική. Ίσως και πιο χιουμοριστική. Πάντως σε καμία περίπτωση προσβλητική. Δεν υπήρξε πουθενά τίποτα το προσβλητικό ή το απαξιωτικό. Ακόμα και μια θέση φορτισμένη ιδεολογικά ή πολιτικά χρωματισμένη, είναι αντικείμενο προστασίας του Συντάγματος. Το άρθρο 14, το άρθρο 16, το άρθρο 5 για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
Η δημοσίευση της επιστολής; Εκεί πια είναι που δεν υπάρχει νομικό ζήτημα. (…)
Γίνεται μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος. Έρχονται οι μάρτυρες κατηγορίας και πρέπει να κάνουμε κάποια ανάλυση. Περίμενα άλλα να ακούσω και άλλα άκουσα. Οι πρώτοι μάρτυρες είχαν μια ιδεολογική φόρτιση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας. Μέσα σ’ αυτή την ιδεολογική της φόρτιση η κυρία Κουτέλου λέει «εντάξει τώρα δεν είναι μεμπτό να δημοσιευτεί μια επιστολή». Ακόμα και οι κατήγοροι κατάλαβαν ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Έρχονται οι μάρτυρες του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, τους ρωτάμε γιατί γίνεται αυτή η δίωξη; «Ξεχείλισε» - λέει – «το ποτήρι με τον Ελ. Κόσμο». Ξεχείλισε το ποτήρι με το Χατζηγώγο! Με το Χατζηγώγο έχει ξεχειλίσει το ποτήρι, ενώ με δεκάδες εκδοτικούς οίκους, δεκάδες βιβλιοπωλεία, με τη ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, όλες σχεδόν τις εφημερίδες το ποτήρι δεν έχει ξεχειλίσει! Ξεχείλισε μόνο με τον κύριο Χατζηγώγο, ο οποίος έγραψε ένα κείμενο, το οποίο σε τελική ήταν και λίγο σκωπτικό, είχε έτσι μια…δόση ευφυολογήματος. Δεν θέλησαν να κάνουν ένα διάλογο μαζί μας. Δεν θέλησαν να δημοσιεύσουν κάτι το οποίο εμείς θα το δημοσιεύαμε. Η εφημερίδα αυτή κύριε Πρόεδρε δημοσιεύει ακόμα και θέσεις ανθρώπων προερχόμενων από την αριστερά. Ήρθε εδώ ο μάρτυρας υπερασπίσεως – ο ναύαρχος Ναξάκης – ένας άνθρωπος που προέρχεται από την αριστερά, ένας άνθρωπος που έχει βρει βήμα για να πει ακόμα και πράγματα που δυσαρεστούνε και αναγνώστες της εφημερίδας!
Τελευταίος μάρτυρας ήρθε ο κύριος Δημητράς. Γνωστός και αμείλικτος διώκτης του «Ελ. Κόσμου», άνθρωπος ο οποίος έχει σύρει την Ελλάδα κατ’ επανάληψη στα Ευρωπαικά δικαστήρια, μπαίνει μπροστά και ασκεί μια ποινική δίωξη γιατί; Για να θολώσει τα νερά για καταστάσεις τις οποίες εγώ δεν μπορώ να ξέρω. Στρέφεται εναντίον του «Ελ. Κόσμου», στρέφεται εναντίον συντακτών οι οποίοι σε τελική τι κάνανε; Κάνανε το καθήκον τους ως δημοσιογράφοι και ως εκδότες.
Γίνεται μια προσπάθεια επηρεασμού του δικαστηρίου σας, την οποία οφείλω να την επισημάνω, εγώ δεν θα σταθώ στον τρόπο που το δικαστήριό σας δίκασε την υπόθεση. Ίσα ίσα ήταν πολύ δύσκολη η θέση σας κι εγώ εν αντιθέσει με παράπονα εγώ θα πω ότι προσπαθήσατε να κρατήσετε ισορροπίες ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Δύσκολες στιγμές έρχεται ο Δημητράς και μιλάει για μακεδονική μειονότητα σταθήκατε ψύχραιμος. Θα μπορούσατε κάλλιστα να τον είχατε συλλάβει. Εγώ αυτό οφείλω να το επισημάνω.
Πρόεδρος: Ελάτε στα δημοσιεύματα..
Συνήγ: Τα δημοσιεύματα δεν έχουν τίποτα. Δεν έχουν καμία παράβαση του νόμου 927/79, θα συμφωνήσω με την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως και επειδή το δικαστήριο (…) είναι δικαστήριο ποινικό θα βγάλει μια απόφαση η οποία όπως είπα έχει να κάνει με απόφαση ουσίας. Εάν ποινικοποιήσετε απόψεις, ιδέες, εφημερίδες, βιβλία ανοίγεται κερκόπορτα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στην Ελλάδα.
Βρισκόμαστε ήδη στη μέση κάποιων εξελίξεων, σταθείτε ανεπηρέαστοι και οδηγηθείτε σε απαλλακτική απόφαση. Ευχαριστώ.

(ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2007

Αθώωση για την εφημερίδα «Ελ. Κόσμος» και στον Κ. Πλεύρη 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τα άρθρα 1 και 2 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 2-1.

www.antinazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: