Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Για τη φωτιά στον καταυλισμό των τσιγγάνων στον Ασπρόπυργο


Περίπου 40 παράγκες κάηκαν ολοσχερώς στον καταυλισμό των τσιγγάνων εξαιτίας της πρωτοφανούς απόφασης της διοίκησης της Πυροσβεστικής να προστατεύσει τοπικές επιχειρήσεις αντί να προστατεύσει τις περίπου 500 ανθρώπινες ζωές που ζουν εκεί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για άμεση βοήθεια. Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα συμπεριλαμβανομένων σε πολλές περιπτώσεις χαρτιών παραμονής και χρημάτων.
Η πυροσβεστική έφτασε μόνο όταν ήταν πλέον πολύ αργά με ελάχιστο δυναμικό που προς τιμήν του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσει τις μικροεστίες που είχαν απομείνει. Τραγικές εικόνες των πληγέντων απ΄ τη φωτιά να ψάχνουν ανάμεσα στα αποκαΐδια προκείμενου να ανασύρουν μισοκαμένες κουβέρτες και ρουχισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έστω και σε αυτή την κατάσταση.

Πρωταγωνιστής της ρατσιστικής κατασυκοφάντησης τους ο δήμαρχος που διέδιδε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον καταυλισμό τη στιγμή που η φωτιά δείχνει να ξεκίνησε από τα σκουπίδια βιοτεχνίας, μίας από τις πολλές που έχουν καταντήσει τον Ασπρόπυργο σκουπιδότοπο στοιβάζοντας τα σε σωρούς λες κι εκείνα θα εξαφανιστούν από μόνα τους.
Συχνές είναι και οι ρατσιστικές έφοδοι των μπάτσων στον καταυλισμό με αποκορύφωμα πρόσφατο περιστατικό όπου είχαν βάλει το κεφάλι τσιγγάνου στη ρόδα του περιπολικού και απειλούσαν ότι θα τον λιώσουν.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ρουχισμό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: