Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

δυο νεες επιθεσεις νεοναζι στην αθηνα...


Η πρωτη στο στεκι παρεμβασης ''αντικρυ" στο γαλατσι

και η δευτερη στα γραφεια του συνασπισμου στα πετραλωνα


1.σχετικα με την επιθεση στο γαλατσι:



ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΚΡΥ»;;;


Το στέκι παρέμβασης «ΑΝΤΙΚΡΥ» καταγγέλλει τη φασιστική - μαφιόζικη απόπειρα εμπρησμού των γραφείων του στο Γαλάτσι.Στις 13/7 ξημερώματα, με αρκετή ποσότητα πετρελαίου και δυο σπίρτα έκαψαν την είσοδο των γραφείων μας, που βρίσκονται στην οδό Αγ. Γλυκερίας 20 .Το ότι δεν επεκτάθηκε η φωτιά με τις ανάλογες συνέπειες, είναι τυχαίο γεγονός.Η παραπάνω ενέργεια τρομοκράτησης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θρασύδειλων αλλά και εγκληματικών ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας τον τελευταίο χρόνο .Το φθινόπωρο ομάδα νεοναζί φορτωμένοι με στιλέτα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε νεολαίους - μαθητές σε καφέ της περιοχής .Το προηγούμενο καλοκαίρι μετανάστης από το Πακιστάν, μικροπωλητής, δέχθηκε επίθεση από μια τέτοια συμμορία στο Παλιό Τέρμα Βεϊκου και Γαλατσίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.Το στέκι παρέμβασης «ΑΝΤΙΚΡΥ» δραστηριοποιείται στο Γαλάτσι από τον Ιανουάριο του 2008. Τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει αφορούν την αποτροπή δημιουργίας εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), την πραγματοποίηση δυο εκδηλώσεων με θέματα «Μάης 1968» και «ΝΕΠΑΛ: η πρώτη νικηφόρα επανάσταση στον 21ο αιώνα». Επίσης στον χώρο μας έχουν φιλοξενηθεί συζητήσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γαλατσίου. Φαίνεται ότι η δράση τοπικών κινήσεων που δραστηριοποιούνται και παρεμβαίνουν για την επίλυση των τοπικών και γενικότερων προβλημάτων στην πόλη μας γίνεται ενοχλητική για ορισμένους. Δεν μας κάνει εντύπωση. Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ανεργία πλήττουν τους εργαζόμενους και τους νέους, σε μια περίοδο που η διαφθορά και ο χρηματισμός αποκαλύπτουν τα όρια λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, σε μια περίοδο που δυναμώνουν η οργή, η αγανάκτηση και τα κινήματα αντίστασης των εργαζόμενων και των νέων, κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ξενοφοβίας, ρατσισμού, φόβου και προληπτικής τρομοκρατίας.Ανεπιθύμητη η φασιστική και τραμπούκικη συμπεριφορά στην πόλη μας, δίδυμο αδελφάκι του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού.Η κυβέρνηση φέρει την κεντρική πολιτική ευθύνη, γιατί ανέχεται και συγκαλύπτει τους μηχανισμούς ύπαρξης φασιστικών και τραμπούκικων ομάδων.Η καθολική καταδίκη αυτών των ενεργειών είναι επιβεβλημένη.Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να φοβίσουν τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Αντίθετα δυναμώνουν την πάλη μας.

15/7/2008

ΣΤΕΚΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΤΙΚΡΥ



2. και για την επιθεση στα πετραλωνα:



Το Γραφείο Πόλης A' Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού καταδικάζει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών στα γραφεία του Συνασπισμού Πετραλώνων.
Η συντονισμένη προσπάθεια φασιστοειδών το τελευταίο διάστημα να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα υπάρχοντα προβλήματα, καθώς και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με θρασύδειλα χτυπήματα, όπως αυτό στα γραφεία της ΠΚ του ΣΥΝ Πετραλώνων, στο στέκι ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ στα Κάτω Πετράλωνα και στο σύλλογο Κεραμεικού ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, δεν μας πτοούν.
Είναι φανερό πως η ανάκαμψη της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ στην κοινωνία κάνει κάποια ακραία μειοψηφικά φασιστικά στοιχεία να ανησυχούν. Καταδικάζουμε το γεγονός της επίθεσης, συνεχίζουμε τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και καλούμε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν περιστατικά τέτοιου είδους.
Γραφείο Πόλης Α' Αθήνας

Νεολαίας Συνασπισμού

15/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: