Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

600 μετανάστες συλληφθέντες σε εργοστάσιο στον Μισσισσιπή



Ομοσπονδιακοί πράκτορες από την διεύθυνση αλλοδαπών πραγματοποίησαν εισβολή σε εργοστάσιο ηλεκτρονικών της εταιρείας Howard το πρωί της Δευτέρας 2 Αυγούστου την πόλη Lauren στο Μισσισσιππή των ΗΠΑ.



Αμέσως διαχώρισαν τους Λατίνους εργαζόμενους από τους λευκούς και τους μαύρους συναδέλφους τους και προχώρησαν στην σύλληψη 600 από αυτούς σε αυτό που ονομάστηκε η μεγαλύτερη επίθεση σύλληψης μεταναστών σε εργατικούς χώρους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Από τους 9 συλληφθέντες οι 47 οδηγήθηκαν με λεωφορεία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 200 χιλιόμετρα μακριά στην πόλη Jena στην γειτονική πολιτεία της Λουϊζιάνας. Στους περισσότερους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ μία μικρή ομάδα απελευθερώθηκε αφού πρώτα υποχρεώθηκαν να φορέσουν ειδικά βραχιόλια ηλεκτρονικού εντοπισμού. Μετά από αυτό η εταιρία μελετά την πιθανότητα να διακόψει την λειτουργεί του εργοστασίου, αφού οι συλληφθέντες εργαζόμενοι αποτελούσαν τα ¾ του εργατικού δυναμικού.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες με κύριο αποδέκτη την ισπανόφωνη κοινότητα, και με σαφή χαρακτηριστικά του ρατσιστικού νότου του παρελθόντος, πρακτική που προωθείτε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και την τοπική ακροδεξιά, με σκοπό να σπείρει την ξενοφοβία μεταξύ των Αμερικάνων, και τον πανικό ανάμεσα στους εξαθλιωμένους μετανάστες. Εκτός των εργοστασίων το αλλοδαπών εισβάλει αδιάκριτα σε σπίτια και ξενοδοχεία σε ένα χωρίς προηγούμενο κυνήγι μαγισσών.

Ομάδες στήριξης των μεταναστών κινητοποιούνται με όλα τα μέσα για να αναστρέψουν την κατάσταση με προπαγάνδα πόρτα –πόρτα, με σεμινάρια πληροφόρησης των μεταναστών για τα δικαιώματά τους, και με νομική στήριξη όπου αυτή είναι αναγκαία.

«Όταν οι δυνάμεις ενάντια στους μετανάστες κινητοποιούνται, στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα «τοίχος του Βερολίνου» μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα τοίχο να κράτησε αυτόν που ήθελε να δραπετεύσει, ή να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή»..

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=902855

Δεν υπάρχουν σχόλια: