Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Οι κυβερνομούτσοι με τη σβάστικα....




«Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη», «Να σπάσουμε το άβατο της ιστορίας του ΚΚΕ», «Μήπως το πάθημα της Γεωργίας είναι ένα μάθημα για τους εθνικιστές των Σκοπίων;» «Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκαλα υπάρχουν, των Ελλήνων τα ιερά».

Οι παραπάνω τίτλοι δεν προέρχονται από πρωτοσέλιδα εφημερίδων της μετεμφυλιακής περιόδου, αλλά από το πανόραμα των ακροδεξιών, «πατριωτικών» και εθνικιστικών sites που ανθούν στο Ιντερνετ το τελευταίο διάστημα.

Ο χώρος αυτός, παρά το μικρό ειδικό του βάρος στην πολιτική σκηνή, εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος: ιστοσελίδες που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση με ειδήσεις, πολιτική αρθρογραφία και ιδεολογικές αναλύσεις, ψαρεύοντας στα θολά νερά που δημιουργεί η κρίση του πολιτικού συστήματος, με κύριο στόχο τη δυσαρεστημένη και απογοητευμένη νεολαία.

*Με έντονο ιδεολογικό και καθοδηγητικό πνεύμα είναι η ιστοσελίδα των «Ελληνικών Γραμμών» (www.e-grammes.gr), της ηλεκτρονικής εφημερίδας που αποτελεί συνέχεια αντίστοιχου εντύπου που εξέδιδε τη δεκαετία του '90 το «Ελληνικό Μέτωπο» του Μ. Βορίδη (νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ).

Εκτός από τις παρεμβάσεις στην πολιτική επικαιρότητα, πάντα με «πατριωτική» ματιά, το site έχει τις δικές του προτάσεις και για τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα με τις «10 καλύτερες δεξιές ταινίες του 2007».

Ενδιαφέρον έχουν τα κριτήρια που τις κάνουν δεξιές: «Οι ζωές των άλλων» (η καλύτερη καταγραφή του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού), «Η ζωή σαν τριαντάφυλλο» (η πίστη στον Ιησού σώζει), «Γράμματα από την Ιβο Τζίμα» (τιμή στο γενναίο αντίπαλο), «300» (ωδή στον πατριωτισμό και την εθνική αγωγή των νέων), «Ελ Γκρέκο» (το δέσιμο του καλλιτέχνη με τις εθνικές του ρίζες), «Ο Ρατατούης» (η δύναμη του προσωπικού οράματος, της οικογένειας και της φυλής) και πάει λέγοντας.

Συναγερμός για «Ελληνάρες»

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Alexa (θυγατρικής της Amazon) τα οποία παρουσιάζονται στο site και αφορούν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οι «Ελληνικές Γραμμές» έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τον επίσημο ιστότοπο της Ν.Δ. και αναμετρούνται στα ίσα με εκείνον του ΠΑΣΟΚ.

*«Ελληνες γρηγορείτε!» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός άλλου site, του www.greekalert.com, το οποίο έχει τάξει τον εαυτό του στο καθήκον να υπερασπίζει τα εθνικά δίκαια στον κόσμο του Διαδικτύου. Οπως λένε οι υπερπατριώτες δημιουργοί του, επανορθώνουν τις πλαστογραφίες εις βάρος του ελληνισμού σε διάφορους επώνυμους ιστοτόπους.

Προτείνει την αποχώρηση της ελληνικής ομάδας από το Πεκίνο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή εις βάρος των Ελλήνων (βλ. ντόπινγκ). Απόδειξη και αυτή ακόμη μιας συνωμοσίας εις βάρος του ελληνισμού!

Την εκλαΐκευση των «πατριωτικών» θέσεων αναλαμβάνει το μπλογκ www.hellasethnikistes.blogspot.com. «Πατρίς, θρησκεία και στρατός» είναι το έμβλημά του, ενώ χαρακτηρίζει τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή» και την εφημερίδα «Στόχος» ως υπερασπιστές των ελληνικών συνόρων (με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στα σύνορα με την ΠΓΔΜ).

*Στο «Μακεδονικό» επικεντρώνει την αρθρογραφία του το μπλογκ www.macedonia-greece.blogspot.com, το οποίο αναδημοσίευσε ολόκληρη τη συνέντευξη Μιλόσοσκι από την «Κ.Ε.» της περασμένης Κυριακής, παρουσιάζοντας τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ως... γελωτοποιό.

*Μια άλλη, γνήσια ελληνοκεντρική φωνή, όπως αυτοδιαφημίζεται, το site της Νοητικής Αντίστασης (www.N-A.gr), κινείται στο επίπεδο της συνωμοσιολογίας περί τη Νέα Τάξη και τους κινδύνους για τον ελληνισμό.

*Με προμετωπίδα «πίστη στην Ορθοδοξία, στην πατρίδα και στους Ελληνες» το site της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» διαφημίζει στην πρώτη σελίδα τα βιβλία του γνωστού από τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη εκδότη Γ. Μιχαλόπουλου, μεταξύ των οποίων: «Γ. Παπαδόπουλος: ο μεγάλος επαναστάτης». Οσο για τα άρθρα; Χαρακτηριστικός του ύφους είναι ο τίτλος «Τους Σκοπιανούς και αν τους πλένεις...».

*Αντίστοιχης... δημοκρατικής τοποθέτησης είναι η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» (www.elkosmos.gr), με αφιέρωμα στην 4η Αυγούστου και στον Ι. Μεταξά και άρθρο που χαρακτηρίζει «Εφιάλτη» τον κύπριο πρόεδρο Δ. Χριστόφια.

«Στόχος» τα νεύρα μας

*Στο φιλόξενο Ιντερνετ κυκλοφορεί και η εφημερίδα «Στόχος» (www.stoxos.gr), η οποία στις 4 Αυγούστου (επέτειο της μεταξικής δικτατορίας) είχε τίτλο «Από τις στάχτες μου ξαναγεννιέμαι» και ένα εφιαλτικό έμβλημα που θύμιζε έντονα χούντα. Οσο για το λογότυπο; Ενας ένοπλος Σπαρτιάτης κραυγάζει «Ελληνες, ξυπνάτε».

*Τέλος, ρίγη τρόμου προκαλεί και η ιστοσελίδα των εκδόσεων «Λόγχη» (www.loghi.com), με βιβλία του Α. Χίτλερ, Κ. Πλεύρη και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων», αλλά και αφίσες ναζιστών και χουντικών, με δυνατότητα on line αγορών.



http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=40593352

Δεν υπάρχουν σχόλια: