Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ!

Πριν τέσσερα χρόνια, η δρομέας Χαλκιά εξηγούσε ως εξής την κατάκτηση του χρυσού της ολυμπιακού μεταλλίου: “Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Όταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στο Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου”.



Η κοινή γνώμη παλλόταν από συγκίνηση, η δημοσιογραφική οικογένεια καμάρωνε τη δρομέα ως επίλεκτο μέλος της (άλλοτε συνεργάτιδα του επιτελείου Τριανταφυλλόπουλου) και το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμετέδιδε τα ιστορικά αυτά λόγια με την πρωτοποριακή υπόδειξη ότι “θα πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία”.



Το περιστατικό εκείνο δεν θα άξιζε καν μια ξεχωριστή θέση μέσα στην πινακοθήκη του ελληνικού εθνικιστικού παροξυσμού. Εκ των υστέρων όμως, αποκτά νέες διαστάσεις μετά τη διάγνωση ότι στα κύτταρα της συγκεκριμένης κυρίας, ήδη εκλεγμένης προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, δεν έρρεε μόνο το μαγικό μυστικό της πρωτιάς, αλλά και η μεθυλτριενολόνη (εκτός αν σ' αυτήν ακριβώς την ουσία οφείλεται η φυλετική μας ανωτερότητα).



Η διαπίστωση της γενετικής διαπλοκής μεταξύ εθνικισμού και πρωταθλητισμού θα αποτελούσε κοινοτοπία: αυτό καθεαυτό το περιώνυμο "ολυμπιακό κίνημα" ποτέ δεν έκρυψε τη ρατσιστική του προέλευση. Διατηρεί όμως εξαιρετική συμβολική σημασία η αποκάλυψη ότι, για μιαν ακόμη φορά, η ρητορεία του έθνους ταυτίζεται με την ηθική του αθέμιτου: αυτοί είναι οι πατριώτες μας!


http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik

Δεν υπάρχουν σχόλια: