Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ούτε κουβέντα δε βρήκαν να πουν για την «ταμπακέρα» όσοι έχουν το δικό τους μερτικό για το θάνατο του Πακιστανού εργάτη, την περασμένη Κυριακή

Ξεχείλισαν η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου, όσων υπηρετούν πιστά την πολιτική που την περασμένη Κυριακή κόστισε τη ζωή ενός 31χρονου Πακιστανού, πατέρα τριών παιδιών. Αλλά και όσων μέχρι πριν λίγες μέρες απέτρεπαν ακόμα και την παρουσία συνδικαλιστών στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών για τα αίτια του «ατυχήματος».

Η δημοτική αρχή θεώρησε «συζήτηση» τα ...συλλυπητήρια και τις προσπάθειες να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες που έχει, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί κατά πλειοψηφία η αναβολή επ' αόριστον της συζήτησης που προκάλεσαν με αίτημά τους εκτός ημερήσιας διάταξης οι δυνάμεις της ΔΑΣ. Κι αυτό, την ώρα που το έργο συνεχίζεται με τον ίδιο εργολάβο που ανεξέλεγκτος θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και άλλων εργαζομένων.

«Τι να συζητήσω; Θα μας πει η Δικαιοσύνη...», είπε ο δήμαρχος Νίκος Λαζαρόπουλος. «Το να μπούμε σε λεπτομέρειες είναι παρακινδυνευμένο», ακούστηκε από άλλους. Η εργοδοτική ασυδοσία που έστελνε τον εργάτη να δουλεύει Κυριακή, χωρίς άδεια από το ΣΕΠΕ, το ότι κανείς δεν επέβλεπε τις εργασίες με ευθύνη και της δημοτικής αρχής και του εργολάβου, το ότι το ίδιο το ΣΕΠΕ έχει ήδη επισημάνει ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, φάνηκαν λεπτομέρειες...

Η σιωπή ήταν η απάντηση και στο ερώτημα που έθεσαν όσοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μαζικών φορέων του Μπραχαμίου και της ΔΑΣ Αγ. Δημητρίου, για το αν θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Το «παρών» έδωσαν και Πακιστανοί εργαζόμενοι της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε καν συγκεκριμένη απόφαση για προτάσεις που έγιναν για την οικονομική στήριξη στην οικογένεια του άτυχου εργάτη.

πηγ:http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/8/2008&pageNo=12&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: