Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ΧΑΝΙΑ:για να σπάσουμε τα σύνορα που μας διασχίζουνΕπειδή αγανακτούμε όταν βλέπουμε…


Επειδή αγανακτούμε όταν βλέπουμε…

ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας

ανθρώπους που ζουν στα παγκάκια

μετανάστες που φυλακίζονται και απελαύνονται

παιδιά χωρίς πιστοποιητικό γέννησης

πολιτικούς πρόσφυγες που δεν παίρνουν ποτέ πολιτικό άσυλο

εργαζόμενους ανασφάλιστους με μισθούς πείνας

Επειδή πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, άσχετα από το πού έτυχε να βρεθούν ή σε ποιον τόπο αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλο, τη γλώσσα ή την εθνικότητά τους, έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την εργασία, την αξιοπρέπεια

γι αυτό επιλέγουμε να μη μένουμε θεατές αλλά να δρούμε συλλογικά



Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Ένας ανοιχτός, αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος, μια στέγη για τις ανάγκες έκφρασης, δημιουργίας και συλλογικής δράσης Ελλήνων και μεταναστών που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης και χώρο συνεύρεσης των κοινωνικών κινημάτων της πόλης. Ένας χώρος αλληλεγγύης και έμπρακτης συντροφικότητας ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η λειτουργία του βασίζεται μόνο στην ελεύθερη και ισότιμη συμμετοχή όσων εμπνέονται από αυτό. Την ευθύνη έχει η εβδομαδιαία συνέλευση που με διαδικασίες ανοιχτές και αντιιεραρχικές και με όρους αμεσοδημοκρατίας παίρνει τις αποφάσεις. Όλες οι δραστηριότητες του στεκιού βασίζονται στην εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που συμμετέχουν, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί. Εδώ η οικονομική ανεξαρτησία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και δεν έχει θέση το κέρδος και οι εμπορευματικές σχέσεις.



Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μια ευκαιρία να συνευρεθούμε, να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να συζητήσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί.

Ας βρεθούμε όλοι στο 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων στις 27 & 28 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας των Λαών για ένα διήμερο εκδηλώσεων, συζητήσεων, μουσικής και ψυχαγωγίας.



Για να συνεχίσουμε όσα εδώ και καιρό έχουμε αρχίσει…

... για να αρχίσουμε όσα θα χρειαστεί να συνεχιστούν.


πηγη:http://www.stekichania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: