Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Φασιστικές ταραχές στη Βολιβία. Το φίδι σηκώνει κεφάλι



Σήμερα 10 Σεπτέμβρη συνεχίζονται οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στις ανατολικές επαρχίες της Βολιβίας μετά από τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η ακροδεξιά οργάνωση νεολαίας που πρόσκετε στον κυβερνήτη της Santa Cruz. Οι φασίστες που αντιδρούν στις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, επιτέθηκαν και κατέλαβαν το κτίριο αγροτικής μεταρρύθμισης, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δύο εγκαταστάσεις εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, ενώ έχουν αποκλείσει τις συνοριακές διόδους προς την Βραζιλία.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με την κυβέρνηση Morales προς το παρόν να αρνήτε να αναλάβει το κόστος μιας αιματηρής καταστολής της ακροδεξιάς εξέγερσης ενώ τα συνδικάτα , οι αγροτικές ομοσπονδίες και οι ινδιάνικες οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις για να αποφασιστεί ο τρόπο αντιμετώπισηςτου προβλήματος.
Η χώρα έχει χωριστεί στα δύο με τους ακροδεξιούς να προετοιμάζουν στην ουσία την απόσχιση των περιοχών που ελέγχουν από την μία, ενώ από την άλλη οι οργανώσεις λαϊκής βάσης ζητούν την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που συμπεριλαμβάνουν την εθνικοποίηση και αναδιανομή της Γής στους φτωχούς και ακτήμονες Βολιβιανούς.


Τα αγροτικά συνδικάτα της Βολιβίας αποφάσισαν πριν από λίγο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των δρόμων

Που οδηγούν στην πόλη της Santa Cruz και να αποκλείσουν την πόλη από κάθε πρόσβαση σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ο ηγέτης των παραγωγών κόκας, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου πριν λίγο,

«τα κοινωνικά κινήματα δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή».

Τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν τις ταραχές σαν προσπάθεια πραξικοπήματος που υποκινείται από τους βιομήχανους και τους μεγαλογεοκτήμονες. Μες την αναταραχή και την οργάνωση της αντίστασης, πολλοί αναρωτούνται γιατί η κυβέρνηση Μοράλες άφησε τους φασίστες να οπλιστούν σαν αστακοί και να μπορούν να αντιδρούν έτσι.

«Αν ο Μοράλες δεν είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα εμείς είμαστε έτοιμοι. Για την επανάσταση και τον Σοσιαλισμό».



πηγες:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=906621
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=906634

Δεν υπάρχουν σχόλια: