Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Καμία ανοχή στις φασιστικές συμμορίες

Την Παρασκευή 18/9/2008 μετά από συναυλία στον κατειλημμένο χώρο της Φάμπρικα Υφανέτ στην Κ.Τούμπα, 4 άτομα δέχονται τη δολοφονική επίθεση ομάδας 20 φασιστών, μελών της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το χέρι.

Αντιλαμβανόμαστε τη συγκεκριμένη επίθεσή ως μια επίθεση εκφοβισμού σε όσους έρχονται, συμμετέχουν και δραστηροπιούνται στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, συνεπώς και σε ότι εκφράζει αυτή πολιτικά. Εδώ και 4,5 χρόνια, για όσους/ες ακόμα δε γνωρίζουν, το παλιό εργοστάσιο της Υφανέτ τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές. Καταλάβαμε το παλιό εργοστάσιο με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα χώρο αντίστασης και δημιουργίας, όπου με εργαλεία τη φαντασία και την αυτοοργάνωση, επιδιώκουμε να επιτεθούμε στην εμπορευματοποίηση της ζωής, τον εκφασισμό αυτής της κοινωνίας και στις κυρίαρχες σχέσεις που μας κρατούν δεμένους και αλλοτριωμένους.

Σε αυτή την πόλη του ελληνορθόδοξου λαϊκισμού, του Ψωμιάδη και του Άνθιμου, η δράση των ακροδεξιών φασιστικών συμμοριών είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Άουσβιτς επιτίθονται σε άτομα που κινούνται στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο και τα στέκια τους. Είναι οι ίδιοι δολοφόνοι που εξαπολύουν πογκρόμ σε μετανάστες, είναι αυτοί που φαντασιώνονται ένα νέο ολοκαύτωμα που θα ξεπλύνει με αίμα καθετί το ξένο και το διαφορετικό. Μπορεί η συμμορία της χρυσής αυγής να είναι πολιτικά ανύπαρκτη και γραφική, αφού την ιδεολογική εκπροσώπηση της ακροδεξιάς φάρας την έχει αναλάβει το ΛΑΟΣ, δεν παύει όμως να είναι επικίνδυνη. Τον τελευταίο χρόνο έχουν ενταθεί οι δολοφονικές τους επιθέσεις. Από την ολοφάνερη συνεργασία ΜΑΤ και χρυσής αυγής στις 2 Φλεβάρη ενάντια σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα, στα μαχαιρώματα σε συντρόφους του στεκιού «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα εν ώρα λειτουργίας, σε εμπρησμούς σε καταλήψεις-στέκια στην Αθήνα και σε διάσπαρτες επιθέσεις με μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.





Το ξανά λέμε. Το ότι οι φασίστες σηκώνουν κεφάλι είναι αποτέλεσμα της σημερινής κοινωνικής συνθήκης: Τα «αγνά» πατριωτικά αισθήματα ενός σημαντικού κομματιού της ελληνική κοινωνίας εδώ και 18 χρόνια δεν συναινούν απλά, αλλά εκφράζονται και επιθετικά. Από την στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών/στριών στα σύγχρονα φέουδα της Μανωλάδας, την καταναγκαστική πορνεία στα σεξοπάζαρα της επαρχίας, το θάνατο στα σύνορα και τις απελάσεις, στην λεηλάτηση των Βαλκανίων από τα ελληνικά αφεντικά και τις «ειρηνευτικές» εκστρατείες του ελληνικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν… Το να λες σήμερα ότι είσαι πατριώτης δεν είναι ουδέτερο. Παίρνεις θέση στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο που μαίνεται και μετράει νεκρούς.

Εκτός από την αντι-πατριωτική θέση που παίρνουμε σαν αντιεξουσιαστική κατάληψη, επιχειρούμε να ανοίξουμε σε αυτή την πόλη πλήθος άλλων ζητημάτων. Πρωτοβουλίες από την ίδια την κατάληψη και από ομάδες που κινούνται σε αυτή έχουν ως αντικείμενο, την αλληλεγγύη στους μετανάστες, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, την στήριξη διωκόμενων συντρόφων, την εναντίωση στον τρομονόμο, την δράση ενάντια στην υποθαλάσσια και τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, την αντίσταση στη βιοτεχνολογία, την διάνοιξη προοπτικών οργάνωσης και αγώνα ενάντια στις συνθήκες ζωής που επιβάλλει η επισφαλής εργασία…

Για όλα αυτά και για όλους τους λόγους του κόσμου, οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας φοβίζουν.

Μας εξοργίζουν!




Απαντάμε στο φόβο με δημόσια κινηματική δράση στο δρόμο.

Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!




καταληψη Φαμπρικα ΥΦΑΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: