Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Ποινικοποιείται ο αγώνας των ντόπιων κατοικών Λόφων Φλώρινας

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίων επτά κάτοικων του χωριού Λόφοι/Zabʼrdeni, Φλώρινας/Lerin, μετά τα επεισόδια βίαιης καταστολής της αστυνομίας, σε βάρος του πληθυσμού τις προηγούμενες ημέρες. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για το αυτονόητο, προσπάθησαν δηλαδή να αποτρέψουν ασκήσεις βολής τεθωρακισμένων και άλλων βαρέων όπλων μπροστά από τις αυλές τους. Αντέδρασαν στην κατʼ εξακολούθηση υποβάθμιση της υγείας τους και την συνεχή καταπάτηση των περιουσιών τους.

Η ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου

Οι αστυνομικοί, προπηλάκισαν γυναίκες, γέρους και παιδιά, τραυμάτισαν έναν κάτοικο (έσπασαν το χέρι του), συνέλαβαν τέσσερα άτομα και τους έσυραν αλυσοδεμένους στο αστυνομικό τμήμα Φλώρινας/Lerin, τους κράτησαν ολόκληρη τη νύχτα, ως “ομήρους”, απαιτώντας από τους κατοίκους των Λόφων/Ζabʼrdeni και γειτονικών χωριών, να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες τους. Προφανής στόχος των αρχών ήταν να “τρομοκρατήσουν” τους πολίτες και μόνο.

Οι αστυνομικές αρχές συνέχισαν το “κυνήγι”, των φιλήσυχων κατοίκων του χωριού και άσκησαν διώξεις εναντίων τριών ακόμη ατόμων, εκτός των διώξεων των τεσσάρων συλληφθέντων της “Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου”.

Γνωρίζουμε ότι είναι αυτονόητο σε μία δημοκρατική χώρα, να υπερασπίζεται κάποιος την περιουσία του. Μόνο σε απολυταρχικά κράτη διώκονται πολίτες για το αυτονόητο δίκαιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έγινε επιλεκτική εφαρμογή και ερμηνεία των νόμων του Ποινικού Δικαίου γνωστών άρθρων περί “παρακώλυσης συγκοινωνιών”, “αντίστασης κατά αρχής” κλπ. εναντίων επτά μέχρι σήμερα πολιτών.

Η ουσία του όλου θέματος είναι η εξής:

Το χωριό με θυσίες και αγώνες πριν 100 χρόνια αγόρασε τα χωράφια και λιβάδια από τους μπέηδες και πασάδες. επί “Τουρκοκρατίας” Οι κάτοικοι των Λόφων/Zabʼrdeni έχουν συμβόλαια κτήσης για τα χωράφια και λιβάδια της περιοχής, εκεί ακριβώς όπου δημιουργήθηκε το Πεδίο Βολής, όταν πριν μερικές δεκαετίες καταπατήθηκαν ετσιθελικά οι περιουσίες τους. Όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους τίτλους κτήσης των κατοίκων που αγωνίζονται να απομακρυνθεί το Πεδίο Βολής και να τους αποδοθεί εκ νέου ο χώρος.

Το γιατί δημιουργήθηκε το Πεδίο Βολής ειδικά στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λόφοι/Zabʼrdeni, Μελίτη/Ovcharani, Αχλάδα/Krashoradi, Βεύη/Banica, Κέλλη/Gornichevo, είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο. Όχι μόνο οι Μπανιτσένοι (Βεβιώτες) αλλά μέχρι και οι…πέτρες ξέρουν πολύ καλά τι υπέφερε το χωριό κατά το παρελθόν, όταν υπήρχε εκεί στρατός και στρατόπεδο.

Ξέρουμε από τους πατεράδες και παππούδες μας ότι η μέθοδος “ξύλο και βούρδουλας” εφαρμοζόταν στο παρελθόν εναντίων των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, αν τολμούσαν να μιλήσουν τη μητρική τους γλώσσα. Όλοι εδώ στον τόπο μας γνωρίζουν τη πολιτική της χώρας διαχρονικά εναντίων “ντόπιων ύποπτων” πολιτών. Το «ξύλο» και ο «βούρδουλας» των δύσκολων χρόνων ευτυχώς πέρασαν, η πολιτική ψυχολογικής βίας εναντίον των κατοίκων με διάφορες αφορμές, όμως, δυστυχώς συνεχίζεται.

Τα τελευταία χρόνια το νέο “Μακεδονικό ζήτημα” και τα προβλήματα της Ελλάδας με τη γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όξυναν την κατάσταση και πολλαπλασίασαν την πίεση εναντίον των κατοίκων, που αποτελούν άλλωστε και την πεμπτουσία του προβλήματος.

Η ανασφάλεια της χώρας σε ότι αφορά την “αφύπνιση” και τα δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων οδηγεί σε πολιτική πυγμής, επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού. Με αστυνομία, ΜΑΤ, στρατό, πεδία βολής, παρελάσεις στρατιωτών στα χωριά της περιοχής, ακόμη και προσπάθειες ματαίωσης πανηγυριών, θέλουν έμμεσα να δώσουν στους πολίτες το μήνυμα: “Καθίστε φρόνιμα και μη μιλάτε για δικαιώματα και γλώσσες…μη τολμήσετε να μιλήσετε γιʼ αυτά, γιατί ξέρετε τι σας περιμένει…”

Γιʼ αυτό ακριβώς διατηρεί η χώρα το Πεδίο Βολής.

Τα τελευταία χρόνια με ασκήσεις, βολές, τανκς, κανόνια, εφαρμόζουν πλήρως την πολιτική της ψυχολογικής βίας εναντίων των κατοίκων της περιοχής. Οι Έλληνες εθνικιστές «τρέμουν με την ιδέα» ότι θα ξυπνήσουν (όπως συνήθως τους χαρακτηρίζουν) «ντόπιοι ύποπτοι, ρευστής συνείδησης».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κάτοικοι των Λόφων/Zabʼrdeni δεν έθεσαν μειονοτικό ζήτημα, αλλά το αυτονόητο: να φύγει επιτέλους ο στρατός από τις καταπατημένες περιουσίες τους αλλά και να σταματήσουν οι ασκήσεις με βολές μπροστά από τις αυλές τους που απειλούν άμεσα την υγεία και την ίδια τη ζωή τους.

Όμως για πολιτικούς, βουλευτές, εθνικιστές, “δημοσιογράφους” και άλλους “φωστήρες” στην Ελλάδα, ισχύει στη γλώσσα μας το “Μούβατα να κάπατα”

Δηλαδή “όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται”. Λόγω της ανασφάλειάς τους, όλοι αυτοί οι “τύποι”, δημιούργησαν μόνοι τους μειονοτικό ζήτημα. Ξέρουν πολύ καλά ότι η ύπαρξη γλωσσικής και εθνικής ιδιαιτερότητας στη περιοχή και ευρύτερα, είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Έτσι, κατηγορούν πολίτες και ξεκινούν εκστρατεία λάσπης εναντίων του πληθυσμού και της Ε.Ε.Σ.–Ουράνιο Τόξο, χρησιμοποιώντας τους νεοναζιστές βουλευτές και τα ΜΜΔ (Μέσων Μαζικής Διαστρέβλωσης). Μας αποκαλούν “σκοπιανούς”, “ανθέλληνες”, “επικίνδυνους” κλπ, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η Ε.Ε.Σ-Ουράνιο Τόξο ούτε οι κάτοικοι έθεσαν μειονοτικό ζήτημα. Αυτό το δημιούργησαν μόνοι τους οι Έλληνες εθνικιστές. Έτσι, αντί να «βαράνε το γαιδούρι» (την άθλια ελληνική πολιτική) «βαράνε» στην απελπισία τους «το σαμάρι» (ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο) και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα και ένοχους εντός αλλά ακόμα και εκτός Ελλάδας.

Με την έλλειψη σεβασμού στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και την δαιμονοποίηση τόσο εκείνων, όσο και της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, οι Έλληνες εθνικιστές μας δίνουν τώρα μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσουμε σε ευρωπαικό και διεθνές πλαίσιο για το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας. Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο ήδη το κάνει-πιστεύουμε με επιτυχία- και θα συνεχίσει να το κάνει, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα αλλά και προς όφελος της χώρας γενικότερα. Ευελπιστώντας ότι κάποτε οι ελληνικές αρχές θα συνετιστούν και θα αποδεχθούν τα αυτονόητα.

Αυτή ακριβώς η υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο προς τον δίκαιο αγώνα τον κατοίκων, κατασυκοφαντείται συστηματικά από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΔ. Οι λασπολογίες όχι μόνο εναντίον μας αλλά και εναντίον των κατοίκων των Λόφων/Zabʼrdeni και οι χαρακτηρισμοί “σκοπιανοί”, “ανθέλληνες”, “επικίνδυνοι”, έχουν ως μόνο στόχο να μας φιμώσουν. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Όσο και να συνεχιστούν οι “ασκήσεις λάσπης” εναντίων του κόμματος, η Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο θα υποστηρίζει πάντα οποιαδήποτε κοινότητα ή μεμονωμένους πολίτες, όταν αποδεδειγμένα το κράτος συμπεριφέρεται άδικα. Όταν δεν θεωρεί τους πολίτες του ισότιμους, αλλά ιθαγενείς. Το κόμμα μας δείχνει και θα δείχνει αλληλεγγύη σε κάθε δήμο, κοινότητα και χωριό, προασπίζοντας τα δίκαιά τους και θα βρίσκεται απέναντι στην κρατική εξουσία, όπου εξασκεί και εφαρμόζει αποικιοκρατική πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Δεν υπάρχουν σχόλια: