Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ανήμερα της μεγάλης απεργίας της 21ης Οκτώβρη (με μηχανισμό απεργοσπαστικό άραγε;) έφτασε κλητήριο θέσπισμα στον Πέτρο Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που τον καλεί να εμφανιστεί στο Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 3 Δεκέμβρη για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση μαζί με τον Αλί Βίρκ Ζιαράτ, μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος. Κατήγοροι είναι τρείς αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας.

Η επίδοση του κλητήριου θεσπίσματος συμπίπτει με το πιο πρόσφατο σκάνδαλο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος μεταναστών με το δημόσιο ξεγύμνωμα στην οδό Αναξαγόρα.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να φιμώσει την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο με το να βάζει μπροστά αστυνομικά όργανα να μηνύουν τον εκπρόσωπο τύπου της κίνησης. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα εγκλήματα της ελληνικής κυβέρνησης που είναι συνένοχη στους βρόμικούς πολέμους του Μπους. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε δικαίωση των απαχθέντων Πακιστανών. Θα υπερασπίζουμε κάθε φτωχό και κυνηγημένο Πακιστανό και Αφγανό μετανάστη και πρόσφυγα από τη αστυνομική βαρβαρότητα κάθε είδους.

Πρόκειται για δίκη πολιτικής σκοπιμότητας που ξεκίνησε την περίοδο της άγριας δίωξης σε βάρος του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, παραμονές της δίκης του που έστησε η πρεσβεία του Πακιστάν ζητώντας την απέλαση του. Ήταν μια περίοδος όπου η κυβέρνηση επιχειρούσε να συγκαλύψει το σκάνδαλο των απαγωγών των Πακιστανών και γι αυτό έσπρωχνε σε ενέργειες συκοφάντησης και φίμωσης τόσο της Πακιστανικής Κοινότητας όσο και των συμπαραστατών, κυρίως της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Εξ ού και η στοχοποίηση του Π.Κωνσταντίνου, εκπροσώπου τύπου της κίνησης.

Βεβαίως, το συγκεκριμένο Τμήμα είναι γνωστό ότι έχει δώσει το χειρότερο παράδειγμα αντιμετώπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων με το βασανισμό των μεταναστών και πιο πρόσφατα το ξεγύμνωμα της δικηγόρου Καίτης Ματθαίου.

Είναι ακόμα σαφές ότι η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα της την ρατσιστική επίθεση σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Αυτό φαίνεται από την έξαρση κρουσμάτων αστυνομικής βίας πχ στην Πάτρα η στο ΑΤ ΑΓ.Παντελεήμονα. Η κυβέρνηση μέσα στην κρίση που βαθαίνει αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους αλλά και γιατί συμμετέχοντας στους πολέμους του Μπούς θεωρεί τρομοκράτες τους πρόσφυγες και μετανάστες από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μ.Ανατολή και τους αντιμετωπίζει όπως οι κατοχικές δυνάμεις στην χώρα τους.



Στις 19 Δεκέμβρη 2006 σε μπλόκο των συγκεκριμένων αστυνομικών ο Αλί Ζιαράτ έχασε τα λεφτά του δώρου του, 420 ευρώ, τα οποία κατά την σωματική έρευνα του τα κράτησε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών και δεν του τα επέστρεψε σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Επίσης στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο Π. Κωνσταντίνου, ο οποίος προφανώς στήριξε την Πακιστανική Κοινότητα και όχι τους αστυνομικούς.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: