Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Συναυλία ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις


ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ



Στις 7/10 ο δήμος Αγ. Δημητρίου, διοργάνωσε ροκ συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στην πλ. Παναγούλη. Η πλατεία γέμισε κόσμο, επί το πλείστον νεαρές ηλικίες με περισσότερο ή λιγότερο ¨ροκ¨ αμφίεση. Γύρω στις δέκα και ενώ ξεκίναγε το τελευταίο συγκρότημα, μια ομάδα 6-7 ατόμων πάρκαρε οχήματα στα στενά απʼ την πλευρά του γηπέδου. Ανέβηκε από εκείνη την πλευρά της πλατείας προς το περίπτερο και επιτέθηκε με μαχαίρια, κατσαβίδια και πτυσόμενα γκλοπ σε τρεις νεαρούς, που από ώρα καθόντουσαν σε πεζούλι πίσω από αυτό. Ένας απʼ τους νεαρούς δέχθηκε τρεις πισώπλατες μαχαιριές, ενώ άλλος ένας δέχθηκε δύο στην πλάτη και μια στον πνεύμονα. Η επίθεση έγινε τόσο γρήγορα και απροειδοποίητα που αρκετοί από τους αυτόπτες νόμισαν πως ήταν αστείο μεταξύ φίλων. Αφού οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί καταλάβανε τι είχε συμβεί και έσπευσαν να βοηθήσουν. Το περιστατικό διαδόθηκε αμέσως σε όλη την πλατεία και πολύς κόσμος άρχισε να μαζεύεται στο σημείο.

Όσοι έχουν επαφή με την πραγματικότητα, κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται γιʼ αυτό που και οι τραυματίες φώναξαν σε μια παρέα μεταναστών που καθόταν παραπέρα, «είναι φασίστες φύγετε θα σας σκοτώσουν!». Οι αστυνομικοί (που εκείνη την στιγμή περιφέρονταν κάπου στην καντίνα) και οι δημοτικοί σύμβουλοι (που καμάρωναν τα λογύδρια των συναδέλφων τους) έκαναν πως έπεφταν απʼ τα σύννεφα και δυσπιστούσαν επίμονα, ακούγοντας για νεοναζί που μαχαιρώνουν όσους θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους, με κριτήριο μάλιστα την αμφίεση τους. Άρχισαν να αναρωτιούνται – ¨ανακρίνουν¨ προσβλητικά, αν είχανε προηγούμενα, αν πρόκειται για οπαδούς ομάδων κλπ, προσπαθώντας να κουκουλώσουν την αλήθεια. Την αλήθεια που τους φωνάχτηκε κατάμουτρα, όταν οι παρακρατικοί νεοναζί είχαν από ώρα διαφύγει και τα λαγωνικά της ελ.ας άρχισαν να βλέπουν ¨βολικότερους¨ υπόπτους ανάμεσα στους αντιφασίστες φίλους των τραυματιών και να ζητάνε ταυτότητες. «Τα στοιχεία που καταγράφεις τώρα, κάποιοι συνάδελφοι σου τα πέρνουνε και τα δίνουνε σε αυτούς που επιτέθηκαν στα παιδιά» και «όταν βρίσκουνε μαχαίρι στην κατοχή κάποιου και τους δηλώνει χρυσαυγίτης, τον χτυπάνε στην πλάτη συντροφικά και τον αφήνουν». Τότε οι αστυνομικοί μαζεύτηκαν, παραδέχτηκαν πως γίνονται και αυτά και βγάλανε την ουρά τους απʼ έξω λέγοντας πως ταʼ χουν διαβάσει στις εφημερίδες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αφού αγχονόντουσαν για το πότε θα ξανανέβουν στην σκηνή για να φανούν, αρκέστηκαν στην πιο συμφέρουσα(και γιʼ αυτούς) αρχική εκδοχή των αστυνομικών, για «νυχοκόπτες» και προσωπικές διαφορές. Ένας από αυτούς τους ¨πολιτικούς¨ μάλιστα, μας έδειξε πόσο επιτηδευμένα άσχετος είναι από πολιτική ρωτώντας, «οι φασίστες είναι αναρχικοί;». Οι τραυματίες νοσηλέυτηκαν στο νοσοκομείο για δύο και τρεις μέρες αντίστοιχα, ο ένας με πολύ σοβαρό τραυματισμό στον πνεύμονα.

Βασικά στοιχεία της φασιστικής ιδεολογίας, είναι η ομοιομορφία και ο ολοκληρωτισμός. Όποιος είναι διαφορετικός ή όποιος επιλέγει να διαφοροποιηθεί και χαλάει την σύγχρονη ομοιομορφία της μισθωτής αδιαμαρτύρητης σκλαβιάς, της τηλεόρασης, του γηπέδου, του καταναλωτισμού, του φιλοτομαρισμού κλπ, συχνά εκ των πραγμάτων διαφοροποιείται και στην αμφίεση του και γίνεται εντοπίσιμος στόχος για τους φασίστες. Είναι εύκολα κατανοητό, πως όσοι αντιστέκονται είναι ανεπιθύμητοι και εχθροί και για το ¨δημοκρατικό¨ κράτος. Έτσι κράτος και παρακράτος βαδίζουν «χέρι-χέρι» απέναντι στον κοινό εχθρό.

Δυστυχώς δεκάδες τέτοιες επιθέσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο, με στόχο μετανάστες, αναρχικούς, αριστερούς, αντιφασίστες, πανκς, ντυμένους ¨περίεργα¨, ομοφυλόφιλους. Πολλές από αυτές γίνονται και μέσα στα αστυνομικά τμήματα και συχνά προκύπτουν ντοκουμέντα συνεργασίας ή και ταύτισης νεοναζί – αστυνομίας. Παρʼ όλα αυτά και παρʼ όλη την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και το ξενοφοβικό κλίμα που οι φασίστες προσπαθούν να εκμεταλευτούν, δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν κεφάλι ούτε με τη βία(αντιθέτως συχνά βρίσκονται με σπασμένο).

Όσον αφορά την περιοχή μας, η χρόνια αυτοοργανωμένη πολιτική δραστηριοποίηση έχει κάνει δουλειά και την έχει κρατήσει καθαρή. Ωστόσο επίθεση (πιθανότατα όπως και τώρα, από άτομα άλλων περιοχών) έχουν ξαναδεχτεί νεαροί στην συγκεκριμένη πλατεία, καθώς και το στέκι, αλλά και μεμονομένα άτομα.

Λίγη ώρα μετά από το πρόσφατο συμβάν, ένα άτομο του στεκιού πέρασε από αυτό. Μια μηχανή που είναι πλέον γνώριμη ως υπηρεσιακή(αλλά θα μπορούσε να είναι και ¨παραυπηρεσιακή¨), άρχισε να κάνει βόλτες έξω απʼ το σπίτι του. Παλαιότερα άγνωστοι είχαν ζητήσει τις ταυτότητες παιδιών για εξακρίβωση και αφού αυτά τους ζήτησαν να δουν πρώτα τις υπηρησιακές τους, αυτοί αρνήθηκαν, άρχισαν να τους ρωτάνε αν είναι αλβανοί ή αναρχικοί και έφυγαν όταν είδαν ένα αληθινό περιπολικό να περνάει. Οι ασφαλίτες που τόσα χρόνια παρακολουθούν το στέκι και αλωνίζουν στην περιοχή, έχουν πολύ ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο για την γειτονιά μας. Εκτός απʼ το γεγονός ότι τα προσωπικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έχουν αποδεδειγμένα διαρεύσει σε νεοναζιστικούς κύκλους(«Ιος» κυριακατικής ελευθεροτυπίας 23/3/08), αποτελούν και τον δούρειο ίππο για την εύκολη κινητικότητα κάθε επιτήδιου. Το να αποδεχόμαστε μέσα σε αυτό το κλίμα, άγνωστους να σουλατσάρουν κάτω απʼ την πόρτα μας καταγράφοντας την καθημερινότητα μας και να εφησυχαζόμαστε με την ιδέα ότι ¨λογικά¨(;) είναι αστυνομικοί, είναι εγκληματικό και πρέπει να σταματήσει.

Όταν οι καιροί δυσκολεύουν και οι αντιστάσεις του κόσμου αυξάνονται το (παρα)κράτος αναλαμβάνει να τρομοκρατήσει και να συνεισφέρει στην επιβολή της (άρχουσας) τάξης. Είναι ζήτημα όλων μας να απαντήσουμε δυναμικά σε αυτά τα ανθρωποειδή.



Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ





ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΣΠΕΙΡΑ

PROPAGANDA



ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10 ώρα 19:30 πλ.Παναγούλη

(σε περίπτωση βροχής θα γίνει Κυριακή)



Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

Ελευθεριακό στέκι «Πικροδάφνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: