Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Πορεία για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη


Χθες το απόγευμα έγινε πορεία στο κέντρο της Αθήνας (από την Κοτζιά μέχρι το Σύνταγμα) από 1000 περίπου άτομα (περίπου οι μισοί ήταν πακιστανοί ενώ υπήρχαν αριστεροί και 150 αναρχικοί).




Κατά της λήψη της προσυγκέντρωσης την ώρα που έφερναν οι πακιστανοί το φέρετρο του νεκρού για να προσευχηθούν για αυτόν, ομάδα συντρόφων είδε ότι οι προσευχές δεν έπιαναν και οι μπάτσοι παρέμεναν στην γωνία σε ένα περιπολικό και κόζαραν όσους κατέφθαναν στην συγκέντρωση και την πορεία, και έτσι καταδίωξε και κοπάνησε μπάτσους και περιπολικό με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα ανδρείκελα που όντας μέρος του κατασταλτικού αυτού μηχανισμού είναι συνυπεύθυνοι όχι μόνο για αυτόν τον θάνατο αλλά και για κάθε βασανισμό και εξευτελισμό μεταναστών.




Η πορεία ήταν αρχικά οργανωμένη να γίνει μέχρι την ομόνοια (200μ μετά την πλατεία) αλλά τελικά συνεχίστηκε προς το Σύνταγμα. Παρά την εκνευριστική επιβολή συνθημάτων από τις ντουντούκες ακούστηκαν πολλές φορές συνθήματα ενάντια στην αστυνομία, των ρατσισμό καθώς και το ιδεολόγημα της ασφάλειας που όπως και άλλη μια φορά αποδείχτηκε χτίζεται κυριολεκτικά πάνω σε βάσεις από αίμα καταπιεζόμενων.




Την πορεία ακολουθούσαν οι μπάτσοι από τους παράλληλους δρόμους όπως και διάφοροι ζητάδες και ασφαλιτορουφιάνοι. Ένας Ζητάς που κυνηγήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος παράτησε την μηχανή κάτω και τράβηξε πιστόλι εναντίων συντρόφων για να γλυτώσει κάτι που τελικά πέτυχε βάζοντας τα πόδια στην πλάτη.




Η πορεία έληξε μέσα σε ένα ηττοπαθές κλίμα στο Σύνταγμα καθώς οι διαθέσεις (ακόμη και τον ίδιων των Πακιστανών) ήταν δυσανάλογες όχι μόνο του θανάτου του νεαρού ανθρώπου αλλά ακόμη και τους εξευτελισμού που δέχονται καθημερινά, ανάμεσα στους χώρους εργασίας , τα γραφεία που στοιβάζονται για να αποκτήσουν χαρτιά αλλά και τα τμήματα όπου συλλαμβάνονται και βασανίζονται από τους σαδιστές διατηρητές της έννομης τάξης.




Στο κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι..

Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει..

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=919235

Δεν υπάρχουν σχόλια: