Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Χανιά, 12η μέρα απεργία πείνας των μεταναστών

Στα Χανιά συνεχίζεται για 12η μέρα η απεργία πείνας των μεταναστών, έχοντας ως αίτημα τη νομοθετική ρύθμιση της αδικίας που έχει γίνει σε βάρος τους.
Ζητούν κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004, να συνιστά απόδειξη παραμονής τους στη Ελλάδα.
Ο νόμος αντίκειται σε κάθε έννοια ισότητας, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενημερώνει την τοπική κοινωνία για το δίκαιο αίτημα των μεταναστών μοιράζοντας καθημερινά την επιστολή των απεργών πείνας στους Χανιώτες. Ενημερώνει πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά όλα τα κόμματα, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες.
Σήμερα Σάββατο 22-11-2008 γίνεται συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους του Φόρουμ Μεταναστών Αθήνας, της ΓΣΕΕ, Αντιρατσιστικών οργανώσεων και εκπροσώπων της πρωτοβουλίας, ώστε να οργανωθεί η επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τον κο Παυλόπουλο, που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατό.
Όρισε την Τρίτη 25-11-2008 ημέρα πανελλαδικής δράσης ως συμπαράσταση στους απεργούς πείνας.
Καλούμε εδώ στα Χανιά σε συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 25-11-2008, 18:00 το απόγευμα.
Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που καθημερινά προσέρχονται στο χώρο της απεργίας, υπογράφοντας στο βιβλίο συμπαράστασης, φέρνοντας νερό και ενημερώνοντας τους απεργούς για τον καιρό ώστε να είναι προσεκτικοί. Αυτή είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη. Ελπίζουμε ότι το μάθημα των συμπολιτών μας θα φτάσει σύντομα στο υπουργείο, πριν να είναι αργά για τους 15 συμπολίτες μας απεργούς πείνας που η υγεία τους καθημερινά επιβαρύνεται.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


* επισυνάπτεται βίντεο με πλάνα από διαφορετικές μέρες της απεργίας, από την πρώτη μέρα, έως και την 10η, όπου 2 απεργοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: aperg_peinas_metan_xania.avi (video/x-msvideo)

Δεν υπάρχουν σχόλια: