Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά - νέα & εξελίξεις


Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” ενώνει τη φωνή της με τους αγωνιζόμενους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά. Ο αγώνας των μεταναστών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα είναι πέρα για πέρα δίκαιος και χρειάζεται την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη όλων μας.
Καταγγέλλουμε ως προκλητική, κατάφορα αντιδημοκρατική και ρατσιστικής έμπνευσης την απαίτηση του Δήμαρχου κ. Βιρβιδάκη να εκδιωχθούν από το Δημαρχείο και να συλληφθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας. Καλούμε καθένα και καθεμιά που δεν θεωρεί τους μετανάστες απειλή και κίνδυνο για την κοινωνία, να αντιδράσει τώρα. Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Κοινωνικού Στεκιού - Στέκι Μεταναστών Χανίων για συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο σήμερα Πέμπτη 13 Νοέμβρη.
Ο αγώνας των μεταναστών μας αφορά όλους, ντόπιους και μετανάστες. Βλέπουμε καθημερινά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα να τίθενται σε αμφισβήτηση. Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά και οι νέοι και ευέλικτα απασχολούμενοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται από εργοδότες, κυβέρνηση, κρατικούς και τοπικούς φορείς προκειμένου να απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και οι κατακτήσεις δεκαετιών για όλους. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση μπορεί να σταματήσει μόνο με τον κοινό μας αγώνα.

Απαιτούμε:
Να χορηγηθεί εκ νέου άδεια παραμονής σε κάθε μετανάστη που διαθέτει οποιαδήποτε απόδειξη παραμονής στη χώρα πριν από την 1-1-2005 και έχει καταθέσει σχετική αίτηση νομιμοποίησης. Εκτός από τα έγγραφα που περιοριστικά και ρατσιστικά ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία να γίνει αποδεκτό κάθε αποδεικτικό στοιχείο: από αίτηση διαβατηρίου στην πρεσβεία της χώρας του έως κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία.Να νομιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι μετανάστες που ζουν εδώ και έχουν εισέλθει στη χώρα μετά την 1-1-2005. Τέλος στην ανασφάλιστη εργασία χωρίς χαρτιά και δικαιώματαΝα αποσυνδεθεί η ανανέωση των αδειών παραμονής από συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων που πληρώνουν τελικά οι ίδιοι αντί για τους εργοδότες για να μην απονομιμοποιηθούν.Υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που ζουν ή σπουδάζουν εδώ.Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνοριακά σώματα και δολοφονίες στα σύνορα και στην ενδοχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: