Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

13η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κυριακή σήμερα, και συνεχίζεται για 13η μέρα η απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά. Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, οι αγώνες των μεταναστευτικών κοινοτήτων γράφουν ιστορία. Προκαλούν ρωγμές στα τείχη του Φρουρίου που αποκαλούν «πολιτισμένη» Δύση. Η νεοφασιστικής αντίληψης πολιτική της Ε.Ε. που κηρύσσει πόλεμο στο εσωτερικό της ενάντια στους μετανάστες 1ης γενιάς δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε αυτούς που έχουν πεθάνει δυο φορές: πρώτα στις πατρίδες τους, και μετά στις χώρες της επαγγελίας. Με τίμημα τις ζωές τους, οι απεργοί πείνας στα Χανιά, απαιτούν το αυτονόητο: αυτοί που διέλυσαν τις πατρίδες τους στηρίζοντας χούντες και βασιλιάδες, εισβάλλοντας και λεηλατώντας, εξαπολύοντας στρατούς και μισθοφόρους φονιάδες, αυτοί να δεχτούν και τις συνέπειες. Αυτοί που έχουν καταδικάσει τα 4/5 του πλανήτη να ζει με όρους ζούγκλας στο όνομα πάντα του πολιτισμού, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της ειρήνης, αυτοί να υποδεχτούν τους κολασμένους στην πολιτισμένη, ανεπτυγμένη, δημοκρατική και ειρηνική Δύση.

Και η Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα δεν διατηρεί στρατό κατοχής στις χώρες που οι σύμμαχοί της αποφάσισαν να «εκδημοκρατίσουν»; Ή μήπως οι μισθοφόροι με το εθνόσημο είναι τουρίστες στο Αφγανιστάν; Ή μήπως ξεμουδιάζουν οι φρεγάτες «μας» στον Περσικό; Ή μήπως οι καημένοι οι εφοπλιστές «μας» είναι αναγκασμένοι να ανεφοδιάζουν τον πολυεθνικό στρατό κατοχής στο Ιράκ, μεταφέροντας πετρέλαιο; Ή μήπως από τις βάσεις της Σούδας φεύγει μονάχα ανθρωπιστική βοήθεια;

Οι αγωνιζόμενοι μετανάστες στα Χανιά δεν είναι μόνοι τους. Ήδη οι φωνές συμπαράστασης μας έρχονται από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες τους είναι μάθημα αξιοπρέπειας, για εμάς τους «νόμιμους» και «ιθαγενείς». Οι νίκες τους θα σημαίνουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Τους στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η πολιτεία, το αρμόδιο υπουργείο, να ΠΑΨΕΙ να τους αγνοεί. Είναι το ελάχιστο που τους οφείλει αυτό το κράτος, το οποίο έχει μερίδιο ευθύνης στη διάλυση των ζωών τους.

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, Τρίτη 25-11-2008 ως συμπαράσταση στους απεργούς πείνας.
Καλούμε εδώ στα Χανιά σε συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 25-11-2008, 18:00 το απόγευμα.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: