Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! O ρατσισμός δεν έχει θέση στη γειτονιά μας!

Η γειτονιά μας είναι μια κατεξοχήν πολυπολιτισμική γειτονιά. Μετανάστες και πρόσφυγες όλων των φυλών και χρωμάτων συγκατοικούν, εδώ και χρόνια, μαζί με τους μόνιμους έλληνες κατοίκους της περιοχής (που κι αυτοί σε σημαντικό βαθμό είναι εσωτερικοί μετανάστες από άλλες περιοχές της Ελλάδας). Η γειτονιά μας έχει πολλά προβλήματα (φτώχεια, κυκλοφοριακό, ρύπανση, σκουπίδια, έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, ανεπαρκή στέγαση για σχολεία και παιδικούς σταθμούς, διακίνηση ναρκωτικών, συμμορίες κ.α.). Σ’ αυτά συμπροστίθενται τα εκρηκτικά προβλήματα των μεταναστών (έλλειψη στέγης, εκμετάλλευση στην εργασία, επιχειρήσεις σκούπα κ.λ.π.). Για όλ’ αυτά ο Δήμος και η πολιτεία επιδεικνύουν χρόνια προκλητική αδιαφορία. Ίσως επειδή ακριβώς είμαστε μια πολυπληθής λαϊκή και πολυπολιτισμική γειτονιά, που η σύνθεση της δεν ταιριάζει στη «βιτρίνα» της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που οι παραδοσιακοί και μεταμοντέρνοι, σταθερά συντηρητικοί εντούτοις ηγέτες του Δ.Α. θέλουν να παρουσιάζουν για την πόλη μας.
Την ερχόμενη Δευτέρα 24/11 «αγανακτισμένοι πολίτες» με ανυπόγραφα χυδαία σημειώματα καλούν τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πηγή του κακού που κατά τη γνώμη τους είναι της γης οι κολασμένοι, οι φτωχοί και άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες της περιοχής μας. Η μεθόδευση αυτή, που στηρίζεται από ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, αλλά και την οργάνωση Κυψέλης του ΛΑΟΣ δεν είναι τίποτε άλλο από την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού, του ρατσισμού και του φασισμού στη σύγχρονη και πάντα αποτρόπαια εκδοχή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος καταδικάζει κάθε τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις. Δουλεύουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής μας μαζί με όλους τους κατοίκους, τις μεταναστευτικές οργανώσεις και τους πρόσφυγες. Οι μετανάστες είναι φίλοι μας, είναι πλούτος για την κοινωνία. Απέναντι στην αθλιότητα της υπόθαλψης ρατσιστικών αντανακλαστικών σε πολίτες που ταλαιπωρούνται, όχι από τους «ξένους» αλλά από την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν άμεσα τη ρατσιστική κινητοποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ου Δ.Δ. μαζί με αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις συμμετέχει στην κινητοποίηση ενημέρωσης, σήμερα Κυριακή 23/11 και ώρα 12 με 6 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στη γειτονιά μας!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: