Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

17Ν στα χανια-Ενημερωση για την απεργια πεινας των μεταναστων







ΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Δελτίο Τύπου







Απεργία Πείνας – Ημέρα 7η











Για 7η μέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά. Δεκαπέντε ανθρώπων που ήρθαν στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, δουλεύοντας με τους χειρότερους όρους για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι μετανάστες. Οι 15 μετανάστες διεκδικούν με αυτό το έσχατο μέσο αγώνα το αυτονόητο δικαίωμα τους να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι υπόλοιποι ανθρώποι που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Να μην θεωρούνται «παράνομοι» μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να ξεφύγουν από πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση. Με τίμημα την υγεία και τη ζωή τους, απαιτούν μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς το μόνιμο φόβο της σύλληψης και απέλασης, σε μία χώρα που έχει μερίδιο ευθύνης για την εξαθλίωση στις πατρίδες τους.



Όπως χιλιάδες άλλοι μετανάστες έχουν εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο και έχουν πληρώσει μάταια, χιλιάδες ευρώ ο καθένας με την ελπίδα να δικαιωθούν. Έχουν ενημερώσει με κάθε τρόπο για τα παραπάνω, κάθε τοπική αντιρατσιστική και φιλομεταναστευτική συλλογικότητα, αλλά και θεσμικούς παράγοντες (δήμους - νομικό κόσμο, κλπ). Έχουν πάρει ενεργά μέρος σε κάθε συζήτηση και κινητοποίηση μεταναστών, και έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι παρόλα αυτά, δεν είναι αρκετά γνωστό στην κοινωνία το πρόβλημα και ότι δεν εχουν άλλο δρόμο για δικαίωση.



Ακόμα και μετά από 7 μέρες απεργίας πείνας οι τοπικοί άρχοντες, οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα αρμόδια υπουργεία σιωπούν. Ο Δήμαρχος Χανίων, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να διώξει τους μετανάστες μπροστά απο το Δημαρχείο, όπου είχαν κατασκηνώσει, με το πρόσχημα ότι έβλαπταν την εικόνα του Δήμου και παρεμπόδιζαν τις υπηρεσίες του.



Αντίθετα, μαζική και έμπρακτη είναι η συμπαράσταση από επιστημονικούς συλλόγους, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις, καθώς και από πλήθος πολιτών.







ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:



ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ). ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.







ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ











Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Νοέμβρη στις 23:00 στο Δημαρχείο Χανίων, στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα.



















ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ







Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συναντιέται καθημέρινα στις 20:00 έξω από το κτίριο Παπαδοπέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: