Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

«Στα λιοντάρια αρέσει ν' αλλάζουν φωλιά»




ενημέρωση που ήρθε με μέιλ για τη μεταφορά του αγώνα των 15 μεταναστών απεργών πείνας από το χώρο μπροστά στο δημαρχείο σε άλλο σημείο της πόλης των Χανιών.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, από νωρίς το απόγευμα οι 15 μετανάστες απεργοί πείνας ετοιμάζονται να μεταφέρουν τον αγώνα τους κάπου αλλού, διωγμένοι από τον Δήμαρχο της πόλης.
http://indy.gr/newswire/absta-liontaria-aresei-n-allazoyn-foliabb


Από τη μικροφωνική ακούγονται τραγούδια από τις χώρες τους, τραγούδια που όπως μας είπαν "καλούν τον κόσμο να μαζευτεί, όταν συμβαίνει κάτι πολυ σοβαρό..."



Σιγά-σιγά μαζεύονται και είναι εκατοντάδες. Ανεβαίνουν στα δέντρα, στο κτίριο του Δημαρχείου να κατεβάσουν τα πανώ, να μαζέψουν το υλικό, τις σκηνές. Χειροκροτήματα, συνθήματα. Με κάθε ευκαιρία σηκώνουν το χέρι ψηλά με το σήμα της νίκης. Γίνονται ένα με τους Έλληνες αλληλέγγυους που μαζεύονται κι αυτοί.



Όταν όλα είναι έτοιμα, ένας από τους απεργούς βγαίνει στο μικρόφωνο και διαβάζει στη γλώσσα του μικρό κείμενο των 15 μέσα σε συνθήματα και χειροκροτήματα.



Όταν διαβάζεται το κείμενο στα ελληνικά, έκπληκτοι κι εμείς οι υπόλοιποι, ακούμε τους λόγους που τους κάνουν να πάρουν αυτήν την απόφαση ("μετακόμιση"), και να καταλήγουν ως εξής : "...φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Το κάνουμε γιατί σεβόμαστε το νόμο και όχι τον Δήμαρχο και τις απόψεις του. Οι πολεμιστές δε φεύγουν ποτέ από τη μάχη. Αλλάζουν θέση. Στα λιοντάρια αρέσει να αλλάζουν φωλιά"



Βουρκώσαμε αλλά δεν ήταν ώρα για τέτοια. Οι 15 πιασμένοι χέρι-χέρι μπαίνουν στα αυτοκίνητα μέσα σε χειροκροτήματα. Ακολουθούν με τα πόδια άλλοι μετανάστες με τις 6 σκηνές, τα τραπέζια, τις καρέκλες,τις κουβέρτες και το υλικό στα χέρια, και πιο πίσω εκατοντάδες αλληλέγγυοι έλληνες και μετανάστες με τα πανό. Η πορεία περνάει από τα μαγαζιά της πόλης και τα έκπληκτα μάτια του κόσμου. Δείχνουν όλοι νάναι μαζί τους...



Καταλήγουν έξω από τη ΔΟΥ στο κέντρο της πόλης και ξανατακτοποιούν τις σκηνές. Συνεχίζουμε εδώ. Το χαμόγελο ξανάρχεται στα πρόσωπα των 15.
"...στα λιοντάρια αρέσει να αλλάζουν φωλιά"

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: